forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 41

alexts
Advanced Member

Serbia
8459 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 23:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pogledaj ocene albuma Orbital od 91. do 99-e (period o kome sam pričao)

https://www.allmusic.com/artist/orbital-mn0000481354#discography

a pogledaj ocene za Faithless albume - komplet. Poredive su samo one od kad su Orbital pali. Najviši dometi su za Orbital daleko superiorniji.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1147 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 23:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

evo jedne pesme, na koju me detalj u Like a Hobo podsetio.

za manhuntera

https://www.youtube.com/watch?v=8gDajTz7vvg

Shevaree - Godnight Moon
Meni je to izvrsno iako dugo nisam čuo. Glas te odvede, a muzika prati. Mogu slušati i par puta za redom, da bolje osjetim pjesmu 😂
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8459 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 23:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Irene Cara - 2/5
Dugo nisam poslušao nešto od nje. Idem pogledati kako sada izgleda - dobra baba!
Nekada mi se ovo sviđalo, sada baš i ne.

Umrla je, nema godinu dana.

Edited by - alexts on 30/12/2024 23:35:42
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
330 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 30/12/2024 : 23:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Čini mi se da sam svakom dao jedan zadatak osim...
Jogurt, očekujem ozbiljnu i objektivnu analizu pjesme bez obzira što si emocionalno vezan za nju 😜

Frankie Valli - Grease

[tube]https://youtube.com/watch?v=ZC7v2gFsCz0

Ozbiljnu i stručnu analizu od mene ne možeš dobiti jer se kod mene sve svodi na puki sviđizam; ponekad ne mogu da prepoznam koji je koji instrument u nekoj pesmi koju slušam

Elem, posle 3 uzastopna slušanja ide komentar;

Dobra pesma, ali spada u grupu onih koje su mi sasvim dobre, ali iz nekog razloga ne teraju me da detaljno istražujem izvođača niti da pustam ponovo

Vokal mi se nije svideo, nekako nit je nazalan nit je čist; da je otišao skroz na jednu od te dve strane kapiram da bi mi pesma bolje legla, takođe i upadi duvačkih instrumenata nisu bili baš najbolji.

Svakako dobra pesma, ocena 3+
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8492 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 23:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Van der Graaf Generator - 0,5/5
Krenem ja slušati a nakon 2 minute kaže žena: Smanji to!
Prebacim na slušalice i izguram do 7,30 minute. Zbrkano, iritantan vokal.

Ako ti je prvih sedam minuta zbrkano propustio si potpuni kaos i urušavanje svemira.

Nije ovo za normalne uši, ovdje to razumiju chui, igor, jogurt i cromwell. Male nade polazem u stenicu, to cemo jos vidjeti.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25483 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 30/12/2024 : 23:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

https://www.nme.com/photos/40-albums-that-changed-dance-music-forever-1414085

Sad baš gledam, imam svaki od ovih albuma, kupovao sam ih u real time kako su izlazili. Stara dobra vremena. NME i Rollingstone sam takođe redovno kupovao, šteta što ih je internet pojeo...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12712 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/12/2024 : 23:44:13  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Irene Cara - 2/5
Dugo nisam poslušao nešto od nje. Idem pogledati kako sada izgleda - dobra baba!
Nekada mi se ovo sviđalo, sada baš i ne.

Umrla je, nema godinu dana.

Vidi stvarno. RIP!
Lijepa žena ostaje uvijek lijepa.

Have mercy
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1147 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 23:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Jogurt, očekujem ozbiljnu i objektivnu analizu pjesme bez obzira što si emocionalno vezan za nju 😜

Frankie Valli - Grease

Ozbiljnu i stručnu analizu od mene ne možeš dobiti jer se kod mene sve svodi na puki sviđizam; ponekad ne mogu da prepoznam koji je koji instrument u nekoj pesmi koju slušam

Dobra pesma, ali spada u grupu onih koje su mi sasvim dobre, ali iz nekog razloga ne teraju me da detaljno istražujem izvođača niti da pustam ponovo

Vokal mi se nije svideo, nekako nit je nazalan nit je čist; da je otišao skroz na jednu od te dve strane kapiram da bi mi pesma bolje legla, takođe i upadi duvačkih instrumenata nisu bili baš najbolji.

Hvala!
Jesi gledao film?
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12712 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 30/12/2024 : 23:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Van der Graaf Generator - 0,5/5
Krenem ja slušati a nakon 2 minute kaže žena: Smanji to!
Prebacim na slušalice i izguram do 7,30 minute. Zbrkano, iritantan vokal.

Ako ti je prvih sedam minuta zbrkano propustio si potpuni kaos i urušavanje svemira.

Nije ovo za normalne uši, ovdje to razumiju chui, igor, jogurt i cromwell. Male nade polazem u stenicu, to cemo jos vidjeti.

Kaos je dobar, pozitivan. Iz kaosa nastaje nešto novo, rađa se novi život.

Have mercy
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7350 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 31/12/2024 : 00:04:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Faithless - We Come 1

Sad mi je jasno zašto je Shaner sve moje pesme ocenio 1/10 kada sluša raspalu elektronsku trance house muziku. Da imam 20god i na pilulama sam i letnji parti je do jaja, da može ovako nešto jer mi je svejedno šta ide jer sam urađen. Pri bilo kojim drugim okolnostima ovo je mučenje. Sve bih ja vaše sintisajzere i kompjutere bacio kroz prozor ako mislite da je ovo prava muzika. Užas Shanere nemoj mi molim te reći da slušaš i Vocaloid

Svašta ja slušam, a na žanrove ne obraćam pozornost. Dobra muzika je dobra muzika, a odlična - odlična. I Faithless je upravo to (ili će biti kad alexts kupi neki njihov album, taj dio je još malo nejasan). Na pilulama nisam nikad bio, ali sam zato triput bio na Faithlessovim koncertima i svaki put mi je bilo fantastično. Btw, da si otvorio onaj link na live snimku vidio bi da nastupaju s gitarom, basom i dva seta bubnjeva.

Morao sam guglati što je Vocaloid.

@alexts

Onaj vice članak što si stavio doslovno u prvoj rečenici kaže "In the world of dance music, the single is the thing.". No na stranu to, ako su jedino relevantno liste kritičara onda se štošta ima za reći tamo na filmskom podforumu.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8459 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/12/2024 : 00:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

@alexts

Onaj vice članak što si stavio doslovno u prvoj rečenici kaže "In the world of dance music, the single is the thing.". No na stranu to, ako su jedino relevantno liste kritičara onda se štošta ima za reći tamo na filmskom podforumu.

Nisam ga čitao (članak), ali tako se smatralo do devedesetih, možda se može reći da se to vratilo i danas.

Nemam ja negativno mišljenje o Faithless.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
330 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 31/12/2024 : 00:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Frankie Valli - Grease

Hvala!
Jesi gledao film?

I drugi put

Moram reći da nisam
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
330 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 31/12/2024 : 00:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Evo kad smo već kod toga, još jedna od mojih pesama za "meditiranje". Žrtva ovog puta je jogurt.

[tube]http://youtu.be/9O5BuEjxJgM?feature=shared

Izvini Man, tek sam skoro video zadatak.

Stvarno ne znam kako da ocenim pesmu. Nekako iako je kratka i ne toliko komplikovana, ne mogu da je uhvatim za glavu i rep.

Ne sviđa mi se to što je previše ajde da kažem "moderna" za moj ukus. Ne mogu sad da kažem da je loša pesma i mogu da razumem da se ljudima sviđa. Meni bi više bila za neki kafić, kad sam u lošem raspoloženju i pre nego što sam pošao u grad :D

Ocena neka bude neki neutralni 3-
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
330 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 31/12/2024 : 00:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo da se ispišem za danas, neka bude zadatak za nekoga kome još nisam zadavao što će reći ovog puta za vatrenu stenicu

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1147 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 31/12/2024 : 01:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Svakom sam dao jedan zadatak, otvaram novi krug...
Čestitam Tonto, osvojio si recenziju Kralja romske glazbe. Uživaj!

Šaban Bajramović - I Barval Pudela

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
340 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 31/12/2024 : 05:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Evo brzinskog odgovora:)) Jbt Nejkeru ja mislio da je Layne Staley(Rooster) umro kad ono q...tz:)) I bolje da nije ...:) Čujem da je živ i Howlin Wolf i Hubert Sumlin ( Smokestack Lightnin' ,taj uuuuuuuu je vukovo mladunče:). Zajebavam .opet se "bledoliki" guraju tamo di im
nije misto Ako ćemo onako površno i iz simpatije onda bi ocjena bila 4/5 a ako ćemo onako kako ja mislim da bi tribalo bit (a mislin da bi tribalo dat dite materi)onda bi da 1/5 .Ne zato jer ljudi ne znaju svirat ,vengo zato jer je to odavno potrošeno i ispeglano da mi nije jasna ta samouvjeronost tih glazbenika koji se upuštaju u tako nešto(Kleptonova škola o kojem imam isto mišljenje ka i o Džegeru..znači kurčina:) P.s baš si me pogodio sa zadatkom( nije ironija,volim blues :) Tnx:( i evo uzvraćam blues klasikom tebi i ostalima:) Đitra ni baš skroz naštimana ali tko mari :))
quote:
Originally posted by naker

Faithless - We Come 1

Sad mi je jasno zašto je Shaner sve moje pesme ocenio 1/10 kada sluša raspalu elektronsku trance house muziku. Da imam 20god i na pilulama sam i letnji parti je do jaja, da može ovako nešto jer mi je svejedno šta ide jer sam urađen. Pri bilo kojim drugim okolnostima ovo je mučenje. Sve bih ja vaše sintisajzere i kompjutere bacio kroz prozor ako mislite da je ovo prava muzika. Užas Shanere nemoj mi molim te reći da slušaš i Vocaloid

Arsen Dedić - Mirni podstanar

Kakvo je ovo bučno neuspelo kvazi eksperimentisanje.. Lele. Arsen je poeta i bolje da se držao zbirki poezije. Loše Jogurte

Sólstafir - Fjara

Al ste zaređali sa skandinavskom muzikom. Čim sam video da mi Imro šalje nešto nordijsko imao sam napad panike da mi šalje soundtrack iz onog raspalog islandskog ruralnog horora The Lamb Ali dobro je ovo. Chill atmosferično, lepo se razvija pesma postepeno dižu ritam do krešenda. Kada je rekao: "Dag sem nótt hljóðið var svo rótt" osetio sam to!! Čak je i spot sasvim korektan. Dobro je Imro pogodio si šta volim

Charlie Winston - Like A Hobo

Od kada sam pogledao Cowboy Bebop čim čujem usnu harmoniku osvoji me pesma. Dobro je ovo 'Hunteru, koristi se više različitih instrumenata ali skladno povezano, dobra harmonija zvuka. Melodično, lako se pamti, baš onako fil gud folk. Slušljivo

............

Igor23 do sada nije dobijao izazove od mene pa ajde da vidimo šta će reći na Mad Season - Artificial Red.

https://www.youtube.com/watch?v=Nve4gnSD3mk[]

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 31/12/2024 13:33:29
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
340 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 31/12/2024 : 06:01:46  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za barbu Jogurta ( još jedan klasik:)
P.s sorry nisam u mogućnosti sve komentirat a vidim onako brzinski na prvu da tu ima pravih draguljčićča ka Miles Davis ,Stevie Wonder Isus superstar ...super :) 4.8/5 za to a prvu 5/5 za barbu Arsena

Edited by - igor23 on 31/12/2024 06:19:34
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
340 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 31/12/2024 : 06:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za Music of my mind se slažem a ja bi tu dodao i McCartneyjev Ram. Ne znam točno zašto :) (možda zbog Uncle Alberta)
quote:
Originally posted by Chui

As od Steviea mi je super stvar , taj album mi je i zadnji njegov dobar album. Njegov vrhunac su mi Music of my mind (1972) Talking book (1972) i (Innervisions) 1973 - ta tri su remek djela pop glazbe jedni od najboljih pop albuma ikad snimljenih. imao je i prije super stvari ali tu je baš ubo sve na top razini. Song of the key of live ima isto te genijalnosti.

Edited by - igor23 on 31/12/2024 06:43:48
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8459 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/12/2024 : 07:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Frankie Valli - Grease

Valli predvodnik Frankie Valli and The Four Seasons grupe, koja je 60-ih ostavila trag sa mnogim N°1 hitovima, a jedan od najpoznatijih je Can’t Take My Eyes Off You.

Ali samo kratko bih o Barry Gibb-u, vođi Bee Geesa, kompozitoru ove pesme. Ne samo sa svojom matičnom grupom, nego komponujući i za druge izvođače (Olivia Newton-John, Kenny Rogers, Diana Ross, Barbra Streisand, Dionne Warwick, Al Green, Andy Gibb) on je napravio ogromnu količinu pesama, među njima i sjajnih, koje su bile svetski hitovi, imavši velike uspehe kroz nekoliko decenija.

Zato mislim da je Barry Gibb, ne samo jedan od najuspešnijih, nego i najznačajnijih i najvećih kompozitora u istoriji pop muzike.

Grease pesma je dopisana za filmski mjuzikl Grease, koji kao ostale numere sadrži pesme iz pozorišnog mjuzikla Briljantin, kad je Barry Gibb bio na jednom od vrhunaca karijere. Grease je bio jedan od najuspešnijih mjuzikl filmova, a ova pesma (i još 2-3 iz filma) veliki hitovi.

4,5/ 5

Edited by - alexts on 31/12/2024 07:34:28
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25483 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/12/2024 : 07:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Htedoh manje više isto da napišem, ali me je mrzelo.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25483 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 31/12/2024 : 07:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Tonto, kad si već misteriozan, da te vidim sad.
Na kraju pesme se nalazi jedna od mojih najomiljenijih gitarskih deonica. Koja je inspirisana muzikom sedamdesetih, a koju nije da nešto mnogo slušam. Ko je sad misteriozan?

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6123 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 31/12/2024 : 09:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo je, Zula:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8459 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 31/12/2024 : 09:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
jedna pesma da je prokomentariše

igor23

Sa albuma Frantic, napisali Bryan Ferry i Brian Eno

Bryan Ferry - I Thought

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8492 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/12/2024 : 09:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Alex, imas zadatak s prethodne strane.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8492 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/12/2024 : 10:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Šaban Bajramović - I Barval Pudela

Za mene je glazba umjetnost. Saban je kralj, Saban je umjetnik. Ova pjesma je umjetnost... a ne tamo nekakve pop disco madonne, šund poskočice.

Ocjena: 8.9/10

Edited by - Tonto on 31/12/2024 10:23:25
Go to Top of Page
Page: of 41  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000