Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8459 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Zula
Senior Member
1147 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8459 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:35:08
|
quote: Originally posted by izivko
Irene Cara - 2/5 Dugo nisam poslušao nešto od nje. Idem pogledati kako sada izgleda - dobra baba! Nekada mi se ovo sviđalo, sada baš i ne.
Umrla je, nema godinu dana. |
Edited by - alexts on 30/12/2024 23:35:42 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
330 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 30/12/2024 : 23:38:20
|
quote: Originally posted by Zula
Čini mi se da sam svakom dao jedan zadatak osim... Jogurt, očekujem ozbiljnu i objektivnu analizu pjesme bez obzira što si emocionalno vezan za nju 😜
Frankie Valli - Grease
[tube]https://youtube.com/watch?v=ZC7v2gFsCz0
Ozbiljnu i stručnu analizu od mene ne možeš dobiti jer se kod mene sve svodi na puki sviđizam; ponekad ne mogu da prepoznam koji je koji instrument u nekoj pesmi koju slušam
Elem, posle 3 uzastopna slušanja ide komentar;
Dobra pesma, ali spada u grupu onih koje su mi sasvim dobre, ali iz nekog razloga ne teraju me da detaljno istražujem izvođača niti da pustam ponovo
Vokal mi se nije svideo, nekako nit je nazalan nit je čist; da je otišao skroz na jednu od te dve strane kapiram da bi mi pesma bolje legla, takođe i upadi duvačkih instrumenata nisu bili baš najbolji.
Svakako dobra pesma, ocena 3+ |
|
|
Tonto
Advanced Member
8492 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/12/2024 : 23:38:55
|
Van der Graaf Generator - 0,5/5 Krenem ja slušati a nakon 2 minute kaže žena: Smanji to! Prebacim na slušalice i izguram do 7,30 minute. Zbrkano, iritantan vokal.
Ako ti je prvih sedam minuta zbrkano propustio si potpuni kaos i urušavanje svemira.
Nije ovo za normalne uši, ovdje to razumiju chui, igor, jogurt i cromwell. Male nade polazem u stenicu, to cemo jos vidjeti. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25483 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12712 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 30/12/2024 : 23:44:13
|
quote: Originally posted by alexts
Irene Cara - 2/5 Dugo nisam poslušao nešto od nje. Idem pogledati kako sada izgleda - dobra baba! Nekada mi se ovo sviđalo, sada baš i ne.
Umrla je, nema godinu dana.
Vidi stvarno. RIP! Lijepa žena ostaje uvijek lijepa.
|
Have mercy |
|
|
Zula
Senior Member
1147 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:52:25
|
quote: Originally posted by jogurt
Čini mi se da sam svakom dao jedan zadatak osim... Jogurt, očekujem ozbiljnu i objektivnu analizu pjesme bez obzira što si emocionalno vezan za nju 😜
Frankie Valli - Grease
Ozbiljnu i stručnu analizu od mene ne možeš dobiti jer se kod mene sve svodi na puki sviđizam; ponekad ne mogu da prepoznam koji je koji instrument u nekoj pesmi koju slušam
Dobra pesma, ali spada u grupu onih koje su mi sasvim dobre, ali iz nekog razloga ne teraju me da detaljno istražujem izvođača niti da pustam ponovo
Vokal mi se nije svideo, nekako nit je nazalan nit je čist; da je otišao skroz na jednu od te dve strane kapiram da bi mi pesma bolje legla, takođe i upadi duvačkih instrumenata nisu bili baš najbolji.
Svakako dobra pesma, ocena 3+
Hvala! Jesi gledao film? |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12712 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 30/12/2024 : 23:57:05
|
quote: Originally posted by Tonto
Van der Graaf Generator - 0,5/5 Krenem ja slušati a nakon 2 minute kaže žena: Smanji to! Prebacim na slušalice i izguram do 7,30 minute. Zbrkano, iritantan vokal.
Ako ti je prvih sedam minuta zbrkano propustio si potpuni kaos i urušavanje svemira.
Nije ovo za normalne uši, ovdje to razumiju chui, igor, jogurt i cromwell. Male nade polazem u stenicu, to cemo jos vidjeti.
Kaos je dobar, pozitivan. Iz kaosa nastaje nešto novo, rađa se novi život. |
Have mercy |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7350 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 31/12/2024 : 00:04:57
|
quote: Originally posted by naker
Faithless - We Come 1
Sad mi je jasno zašto je Shaner sve moje pesme ocenio 1/10 kada sluša raspalu elektronsku trance house muziku. Da imam 20god i na pilulama sam i letnji parti je do jaja, da može ovako nešto jer mi je svejedno šta ide jer sam urađen. Pri bilo kojim drugim okolnostima ovo je mučenje. Sve bih ja vaše sintisajzere i kompjutere bacio kroz prozor ako mislite da je ovo prava muzika. Užas Shanere nemoj mi molim te reći da slušaš i Vocaloid
Svašta ja slušam, a na žanrove ne obraćam pozornost. Dobra muzika je dobra muzika, a odlična - odlična. I Faithless je upravo to (ili će biti kad alexts kupi neki njihov album, taj dio je još malo nejasan). Na pilulama nisam nikad bio, ali sam zato triput bio na Faithlessovim koncertima i svaki put mi je bilo fantastično. Btw, da si otvorio onaj link na live snimku vidio bi da nastupaju s gitarom, basom i dva seta bubnjeva.
Morao sam guglati što je Vocaloid.
@alexts
Onaj vice članak što si stavio doslovno u prvoj rečenici kaže "In the world of dance music, the single is the thing.". No na stranu to, ako su jedino relevantno liste kritičara onda se štošta ima za reći tamo na filmskom podforumu.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8459 Posts
Posted - 31/12/2024 : 00:12:36
|
quote: Originally posted by Shaner
@alexts
Onaj vice članak što si stavio doslovno u prvoj rečenici kaže "In the world of dance music, the single is the thing.". No na stranu to, ako su jedino relevantno liste kritičara onda se štošta ima za reći tamo na filmskom podforumu.
Nisam ga čitao (članak), ali tako se smatralo do devedesetih, možda se može reći da se to vratilo i danas.
Nemam ja negativno mišljenje o Faithless. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
330 Posts
Posted - 31/12/2024 : 00:19:23
|
quote: Originally posted by jogurt
Frankie Valli - Grease
Svakako dobra pesma, ocena 3+
Hvala! Jesi gledao film?
I drugi put
Moram reći da nisam |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
330 Posts
Posted - 31/12/2024 : 00:47:13
|
quote: Originally posted by manhunter
Evo kad smo već kod toga, još jedna od mojih pesama za "meditiranje". Žrtva ovog puta je jogurt.
[tube]http://youtu.be/9O5BuEjxJgM?feature=shared
Izvini Man, tek sam skoro video zadatak.
Stvarno ne znam kako da ocenim pesmu. Nekako iako je kratka i ne toliko komplikovana, ne mogu da je uhvatim za glavu i rep.
Ne sviđa mi se to što je previše ajde da kažem "moderna" za moj ukus. Ne mogu sad da kažem da je loša pesma i mogu da razumem da se ljudima sviđa. Meni bi više bila za neki kafić, kad sam u lošem raspoloženju i pre nego što sam pošao u grad :D
Ocena neka bude neki neutralni 3- |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
330 Posts
|
Zula
Senior Member
1147 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
340 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
igor23
Junior Member
Croatia
340 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
340 Posts
Posted - 31/12/2024 : 06:28:07
|
Za Music of my mind se slažem a ja bi tu dodao i McCartneyjev Ram. Ne znam točno zašto :) (možda zbog Uncle Alberta)quote: Originally posted by Chui
As od Steviea mi je super stvar , taj album mi je i zadnji njegov dobar album. Njegov vrhunac su mi Music of my mind (1972) Talking book (1972) i (Innervisions) 1973 - ta tri su remek djela pop glazbe jedni od najboljih pop albuma ikad snimljenih. imao je i prije super stvari ali tu je baš ubo sve na top razini. Song of the key of live ima isto te genijalnosti.
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
Edited by - igor23 on 31/12/2024 06:43:48 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8459 Posts
Posted - 31/12/2024 : 07:34:02
|
Frankie Valli - Grease
Valli predvodnik Frankie Valli and The Four Seasons grupe, koja je 60-ih ostavila trag sa mnogim N°1 hitovima, a jedan od najpoznatijih je Can’t Take My Eyes Off You.
Ali samo kratko bih o Barry Gibb-u, vođi Bee Geesa, kompozitoru ove pesme. Ne samo sa svojom matičnom grupom, nego komponujući i za druge izvođače (Olivia Newton-John, Kenny Rogers, Diana Ross, Barbra Streisand, Dionne Warwick, Al Green, Andy Gibb) on je napravio ogromnu količinu pesama, među njima i sjajnih, koje su bile svetski hitovi, imavši velike uspehe kroz nekoliko decenija.
Zato mislim da je Barry Gibb, ne samo jedan od najuspešnijih, nego i najznačajnijih i najvećih kompozitora u istoriji pop muzike.
Grease pesma je dopisana za filmski mjuzikl Grease, koji kao ostale numere sadrži pesme iz pozorišnog mjuzikla Briljantin, kad je Barry Gibb bio na jednom od vrhunaca karijere. Grease je bio jedan od najuspešnijih mjuzikl filmova, a ova pesma (i još 2-3 iz filma) veliki hitovi.
4,5/ 5 |
Edited by - alexts on 31/12/2024 07:34:28 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25483 Posts
Posted - 31/12/2024 : 07:43:51
|
quote: Originally posted by Shaner
Htedoh manje više isto da napišem, ali me je mrzelo. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25483 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6123 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8459 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8492 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8492 Posts
Posted - 31/12/2024 : 10:22:27
|
Šaban Bajramović - I Barval Pudela
Za mene je glazba umjetnost. Saban je kralj, Saban je umjetnik. Ova pjesma je umjetnost... a ne tamo nekakve pop disco madonne, šund poskočice.
Ocjena: 8.9/10 |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 31/12/2024 10:23:25 |
|
|
Topic |
|