Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 31/12/2024 : 17:11:18
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by izivko
Za Zulu!
http://www.youtube.com/watch?v=v8aQbY0vMQg&ab_channel=ElLendadorock
Moby Grape - Sittin' By The Window
Vjerojatno da sjedim pored prozora krajem šezdesetih i slušam ovu pjesmu pod utjecajem nečeg što je tad bilo popularno i dostupno, ovo bi mi bilo fora. Pošto ju nisam nikad čuo, a sad joj se zaista ne mislim dodvoravati da mi bude dobra, ostat ću zakinuti za jednu dodatnu dimenziju shvaćanja ove pjesme.
Izivko, više sreće drugi put, ali stići će te kletva zahtjevnog zadatka primjerenog tvojim, pardon, mojim interesima... 🤣
+1 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:24:30
|
Steppin In Her I. Miller Shoes - Betty Davis
Možda sam pao na testu, ali ovde mi fali više melodije, a malo smeta to suviše rockersko-anarhično pevanje (kreštanje). Ima i dosta dobrih elemenata u muzici. Od Betty Davis sam čuo i stvari koje su mi bolje legle. Verovatno u izrazu Psychedelic Soul (i Funk), ono "psychedelic" nije nešto što mi odgovara. Za ono vreme i ženskog izvođača, bez sumnje značajno.
3,5/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:34:07
|
Bitterblue (Remastered 2021) - Yusuf / Cat Stevens
Nikad slušao Cat Stevensa, prijatan prvi susret. Ne deluje mi baš kao nešto za mene, ali zvuči kreativno i autentično razdragano, što je plus za rock (pop-rock?) muziku iz "onih" vremena, posebno na ovom topiku.
4-/ 5
|
Edited by - alexts on 31/12/2024 17:51:10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:38:18
|
Šaban Bajramović - I Barval Pudela
Sve što je moglo da bude u ovoj verziji/interpretaciji dobro urađeno, urađeno je dobro.
4+/ 5 |
|
|
Zula
Senior Member
1168 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 31/12/2024 : 17:46:30
|
quote: Originally posted by alexts
Nikad slušao Cat Stevensa, prijatan prvin susret. Ne deluje mi baš kao nešto za mene, ali zvuči kreativno i autentično razdragano, što je plus za rock (pop-rock?) muziku iz "onih" vremena, posebno na ovom topiku.
4-/ 5
Auuu, kad čuješ ove sjetit ćeš ih se... Morning has broken, Peace train, Lady d'Arbanville, Wild World, Sad Lisa... |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
340 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 31/12/2024 : 17:48:15
|
Zadnji presek za ovu godinu :D
Ooh Yeah - Dobro je ovo, ali ne odgovara mi u potpunosti jer previše je tu svega na način koji mi ne odgovara 3+
Goodnight moon - Kul pesma, mislim da nikad ne bih imao problem da je čujem; ali nije nešto što ću sam pustiti 3
Artificial Red - Trebalo je da se skrati za 1,5-2 minuta, strofe takođe dosadnjikave 2+
Become my dream - Zna da peva žena, ali pesma kao da je pravljena samo da bi se to istaklo, nije me nešto previše dojmilo 3-
I barval budela - Ovo je odlična pesma a Šaban je car 5
Woke up this morning - Vidi se da je kvalitetno i okej mi je, ali generalno izgleda da imam neki problem sa čistim blues-om 3+
Believe - Zanimljivo. Muzika u prva tri i po minuta mi je bila super, ali ovaj se često mnogo prenemaže dok peva. Zadnji minut i po malo kvari utisak 4-
Umjesto gluposti - Nemam zamerke, lepa pesma 3
I thought - Prva dva albuma Roxy Music-a mi je najbolje od Ferija. Ovo sam mislio da će bolje da mi legne. Verovatno bi na neko novo slušanje čučnulo bolje 3+
Playing god - Na par mesta jako lepo, ali generalno ne tako zanimljivo i pomalo zbrčkano 3-
White wedding - Kao okej je, ali me smorilo kako napreduje pesma za sve pare 2
Ostale su mi par pesama, ali to neki drugi put |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:50:45
|
Lenny Kravitz - Believe
Retroaktivno re-kreiran starinski soul-rock zvuk sa beatlsovskim uticajem, solidno je dodatno poboljšan tim gitarskim deonicama u poslednjem minutu pesme.
7+/ 10 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:54:05
|
quote: Originally posted by alexts
Nikad slušao Cat Stevensa, prijatan prvin susret. Ne deluje mi baš kao nešto za mene, ali zvuči kreativno i autentično razdragano, što je plus za rock (pop-rock?) muziku iz "onih" vremena, posebno na ovom topiku.
4-/ 5
Auuu, kad čuješ ove sjetit ćeš ih se... Morning has broken, Peace train, Lady d'Arbanville, Wild World, Sad Lisa...
Zapravo Lady D'Arbanville sam baš skoro čuo na nekoj stanici koja emituje stariju muziku... verovatno si u pravu. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 31/12/2024 : 18:01:09
|
Miladin Šobić - Umjesto gluposti
To nisam slušao kad bi bilo primjerenije, (za vrijeme školovanja) pa mi je ovo prvi put da se susrećem s njegovim pjesmama. Eto, i toga ima 😂. Solidna kantautorska pjesma, glas točan i jasan za ono što želi reći, polako građenje od tišeg ka glasnijem, od jednog do više instrumenata. Poslušao sam još koju njegovu pjesmu. Nisam se navukao, ali za onog tko je to slušao ranih osamdesetih vjerujem da bi moglo ostaviti traga u odrastanju. Plus mogući nostalgični moment danas.
+1
Moja sestra od tetke je slušala Šobića. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
340 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 31/12/2024 : 18:13:06
|
Ufesas - She's The Devil In My Head 2/5 Neki morbidni rock; podsjeti me na Sisters of Mercy.
Paolo Nuttini - New Shoes 1/5 Puno bolje su mi Elvisove Blue Suede Shoes.
Cat Stevens - Bitterblue 2,5/5 Fina, lagana stvar. Ovaj Cat Stevens je buraz od Chrisa Normana?
Lightnin' Hopkins - Woke Up This Morning 9/10 Jebačka stvar! Koji kralj, gitara u rukama, cigara u ustima. Albert King je imao lulu.
Bert Jansch - Angie - 2/5 Nakon Hopkinsa ovo dođe kao fino sviruckanje.
Lenny Kravitz - 1/5 Za mene oduvijek bio samo glumac.
Bryan Ferry - I Thought - 7/10 Ferry je bio faca i imao je glas.
I to je to za ovu godinu... |
Have mercy |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8502 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 31/12/2024 : 19:10:25
|
Pop glazba je pandan bonelliju u svijetu stripa. Komercijalne tvorevine za siroke mase. Zalete se bolja ostvarenja, neka i vrhunska, ali generalno je to more prosjecnosti i oceani ispodprosjecnosti. Ukratko - malo je tu vrijednosti, nimalo umjetnosti. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Zula
Senior Member
1168 Posts
Posted - 31/12/2024 : 20:00:01
|
quote: Originally posted by Tonto
Pop glazba je pandan bonelliju u svijetu stripa. Komercijalne tvorevine za siroke mase. Zalete se bolja ostvarenja, neka i vrhunska, ali generalno je to more prosjecnosti i oceani ispodprosjecnosti. Ukratko - malo je tu vrijednosti, nimalo umjetnosti.
A nemoj tako druže plavi 🤣 Onda su Heavy Metal i Hard Rock superherojština 😂 |
|
|
Zula
Senior Member
1168 Posts
Posted - 31/12/2024 : 20:04:20
|
Vrijeme je za sarmu, janjetinu, odojka i sve što ide s tim pa ću malo manje pisati. Zadatke sam pripremio, samo ću zadovoljstvo postavljanja malo odgoditi. Sandalama od jogurta (zvuči poetično 😜) ću se isto baviti druge godine. Uživajte u životu i muzici, Sretna Nova! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
Posted - 01/01/2025 : 11:36:13
|
Dobro jutro i sretna Nova godina!
Prije izazova evo par riječi o sinoćnjem novogodišnjem koncertu u mom gradu. Nastupili su Luka Nižetić i njegov bend. Poslušao sam ih od pola 12 do pola 1. Moja ocjena 1,5/5.
Bend je solidno odradio posao, njih 5, najbolja je bila violina a i bubnjevi, gitare suzdržae. Luka nije uspio uhvatiti kontakt s publikom, nešto je bilo i do "zahtjevne" publike, komunikacija nikakva. Odabir pjesama tanak, uglavnom uspavanke, publika se javila malo na Škorine pjesme a čak je uspio pokvariti najbolju stvar večeri Zašto praviš slona od mene! Mislim da u bendu ima boljih glasova od Luke, tip se zove Marko Mihaljević.
To je to, tražio bih povrat novca. |
Have mercy |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 01/01/2025 : 13:59:32
|
Srećna Nova 2025-a svima.
Idemo dalje.
Paolo Nuttini - New Shoes
quote: Originally posted by izivko Paolo Nuttini - New Shoes 1/5 Puno bolje su mi Elvisove Blue Suede Shoes.
Praktično se nikad ne slažem sa izivkom, pa ni ovde u oceni, ali je stvarno interesanto ako se uporedi, nema veze što je povod samo sličnost u nazivu.
Pevanje Nuttinija nije mnogo lošije od Elvisovog, što je veliki kompliment za njega i podvlači činjenicu da danas ima mnogo dobrih pevača.
Istovremeno, muzika je daleko slabija. Podvlači činjenicu da danas skoro da nema pesama za pamćenje. Nije ovo primer koji dovodo do zaključaka (oni su izvedeni ranije), ali je karakterističan.
Inače, pesma je prijatna i catchy, čuo sam je i ranije. Nuttini je čak i bolji u odnosu na neke koji su isto danas popularni.
3/ 5 |
|
|
Zula
Senior Member
1168 Posts
Posted - 01/01/2025 : 14:38:22
|
quote: Originally posted by jogurt
Dakle, Zula, zadatak za tebe. Po meni jako lepa pesma
[tube]http://youtu.be/R5ATsIw5-lA?si=WxM7h0cQIIRESrL9
Prije svega, malo istraživanje... Pjesma Ne klepeći nanulama najviše se povezuje sa izvođačem Nedžadom Salkovićuem kad je 1982. postigla i najveći uspjeh (kod onih koji vole sevdalinke) No, to je... cover 😂. Pjesma (koju je napisao Ibrahim Dedić, dok su muzika i izvođenje prepušteni Husein Kurtagiću) ustvari se zvala Pjesma rastanka iz 1963 (iako se navode i 1964. i 1968.). Zanimljivo je da je poznati stih glasio - "ne klepeći papučama". To je u malo izmijenjenom (boljem) aranžmanu Salkovićeve pjesme promijenjeno u nanule (vjerojatno da ljubitelje pjesme netko zlonamjeran ne bi smatrao papučarima 😜) Pjesmu znam, ima nešto catchy u njoj, nisam ljubitelj, ali mogu poslušati.
Jogurte "papučaru", oprosti na recenziji, slušamo se brzo... 😂
|
Edited by - Zula on 01/01/2025 14:44:55 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
Posted - 01/01/2025 : 14:43:29
|
quote: Originally posted by Beva
izivko
Buffalo Springfield - For What It's Worth 8/10
Odlična stvar, njihova najpoznatija, nadvremenska. U bandu uglavnom sve sami znalci pa nisu mogli dugo zajedno.
Na playlisti kao i njihov cijeli nastup na Monterey Pop Festivalu. |
Have mercy |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 01/01/2025 : 18:34:47
|
Buffalo Springfield - For What It's Worth
Jedna od najboljih rock pesama. Ima emociju, atmosferu, pamti se, mada je prekratka.
5/ 5 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
Posted - 01/01/2025 : 20:33:31
|
quote: Originally posted by jogurt
Dakle, Zula, zadatak za tebe. Po meni jako lepa pesma
[tube]http://youtu.be/R5ATsIw5-lA?si=WxM7h0cQIIRESrL9
Prije svega, malo istraživanje... Pjesma Ne klepeći nanulama najviše se povezuje sa izvođačem Nedžadom Salkovićuem kad je 1982. postigla i najveći uspjeh (kod onih koji vole sevdalinke) No, to je... cover 😂. Pjesma (koju je napisao Ibrahim Dedić, dok su muzika i izvođenje prepušteni Husein Kurtagiću) ustvari se zvala Pjesma rastanka iz 1963 (iako se navode i 1964. i 1968.). Zanimljivo je da je poznati stih glasio - "ne klepeći papučama". To je u malo izmijenjenom (boljem) aranžmanu Salkovićeve pjesme promijenjeno u nanule (vjerojatno da ljubitelje pjesme netko zlonamjeran ne bi smatrao papučarima 😜) Pjesmu znam, ima nešto catchy u njoj, nisam ljubitelj, ali mogu poslušati.
Jogurte "papučaru", oprosti na recenziji, slušamo se brzo... 😂
Shaka Zulu, ne poznajem povijset nastanka ove pjesme ali nema logike da ide stih "ne klepeći u papučama." Nanule su bile od drveta s malim remenom pa klapaju dok hodaš, osoboito po basamacima, tvrdoj podlozi. Papuče su uglavnom od plastike ili nekog drugog mekšeg materijala i ne čuju se dok hodaš. Ne možeš klepetati u papučama. Plus samo porijeklo riječi, tursko ili arapsko. |
Have mercy |
|
|
Zula
Senior Member
1168 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts