Author |
Topic |
Chui
Senior Member
1141 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 02/01/2025 : 15:01:05
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Chui
Steely Dan je jedan od rijetkih benodva sedamdesetih koji bi mi trebao po svim parametrima biti super a nikako da mi sjedne
Pa naravno kad nemaju dušu. Korektno odsvirano, korektno napisano, beskrvno, nezanimljivo, prazno i dosadno. Jednostavno prozirna glazba.
sve si rekao |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6130 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6130 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6130 Posts
Posted - 02/01/2025 : 15:43:15
|
quote: Originally posted by manhunter
Bukvalno sam hteo da postavim nešto od Xavier Naidoo, sad moram da se snalazim drugačije.
Zašto, nigdje ne piše da se moramo ograničiti na jednu pjesmu po izvođaču? Ja sam mislio alextsu zadati još nešto od Xaviera ali možeš i ti.
quote: Originally posted by manhunter
Evo Beva, nešto lagano za početak godine.
http://youtu.be/xsl0tqDoCys?feature=shared
Sviđa mi se, čak mi toliko i ne smeta što ništa ne razumijem :D Lijepa pjesma u stilu koji volim.
Razmišljam koliko samo na svijetu postoji pjesama koje bi me 100% pogodile ali su na jeziku koji ne govorim i vjerojatno ih nikad neću čuti. Toliko od jeftine filozofije zasad :D |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Posted - 02/01/2025 : 15:56:55
|
Osvrt na ovu godinu:
Dance of Maya No comment 1/10
Lack of Afro- Getting kinda boring Slušljivo, poletno, nije dosadno. Da naletim na ovo na radiju dok vozim, ne bih promenio stanicu, nego bi me zanimalo ko ovo izvodi. 6/10
Steely Dan - Do it again Liči na neki neutralni latino pop rock osamdesetih koji se izvodio u hotelskim restoranima na Jadranu. Slušljivo. 4/10
Xavier Naidoo - Ich kenne nichts... Ozbiljan rnb umetnik, ima svoj prepoznatljiv stil. Ovo mu je možda malo slabiji hit, ali još uvek dobar. 7/10
John Mayall - Room to move A ne znam.. Počne čak i dobro, ali onda krene sa iživljavanjem. Promenio bih radio stanicu da naiđe ovo. 3/10
Rosie Vela - Magic smile Zvuči mi kao alternativna reklama za Pepsi tamo neke 88. Slušljivo. 5/10
Free - Get where I belong Odlično je ovo. Fina melodija i gitara, prijatan vokal. 6/10
Third sun from the stone Papazjanija svega i svačega, iako krene sasvim solidno. Žao mi je, nije uopšte moj vajb. 3/10
Falco - Der Kommissar Legendarna pesma, sve je kako treba. 7/10
Talking Heads - The Great Curve Meh. Previše se ponavlja i postaje iritantno. 4/10
Eumir Deodato - Also sprach Zarathustra Ovo smo slušali nekad uz džoint kod nekoga u stanu, ili u nekom klubu. Ok je. 5/10
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 02/01/2025 16:43:02 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Posted - 02/01/2025 : 16:00:40
|
Mile Kekin - Guvernal
Meni je Mile jedna od najboljih pojava na HR muzičkoj sceni. Ovo mi se baš sviđa, ima taj tipičan mediteranski štih. 8/10 |
|
Edited by - manhunter on 02/01/2025 16:01:33 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8505 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/01/2025 : 16:13:03
|
Eumir Deodato - Also sprach Zarathustra
Malo toga je ovaj Deodato uradio vrednog, izgleda, kao solo izvođač. Mnogo više kao aranžer (i producent, klavijaturista...), a i to treba ceniti. Ova obrada - više nova kompozicija, mu je veoma dobra, a izgleda i taj album jedan od vrhunaca.
4/ 5 |
|
|
Chui
Senior Member
1141 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 02/01/2025 : 16:20:37
|
quote: Originally posted by alexts
Eumir Deodato - Also sprach Zarathustra
Malo toga je ovaj Deodato uradio vrednog, izgleda, kao solo izvođač. Mnogo više kao aranžer (i producent, klavijaturista...), a i to treba ceniti. Ova obrada - više nova kompozicija, mu je veoma dobra, a izgleda i taj album jedan od vrhunaca.
4/ 5
Meni se jako sviđa nekoliko njegovih albuma sedamdesetih počevši od tog na kojem je Zarathustra, taj je najpopularniji baš zbog te stvari, a sljedeći Deodato 2 je najbolji, onda kako disko postaje sve popularniji tako i njegove stvari postaju sve manje zanimljivije, još par albuma mu je simpatično i onda dalje mi nije više napet. |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 02/01/2025 : 16:31:38
|
quote: Originally posted by Chui
Chui - Third Sun from the Stone https://www.youtube.com/watch?v=_Y_yFSt6aDM&list=PLVxoLlQi_okD6odhfijueQw_o8hv4JxTC&index=5&ab_channel=Chui-Topic
Jebiga Chui, kako će ti netko ovdje reći da je manje dobro kad je tvoje 🤣 Možda najmanje od svega, a u svakom žanru mogu naći nešto dobro, volim neku vrstu revijalna glazbe (ako se to uopće tako naziva) i to je ono što čujem na početku. Kasnije to prelazi u podnošljivo kako kažeš "lagano groove chilanje". Podnošljivo jer postoje neki zvukovi (tonovi) koji su mi malo iritantni. Ono "zatišje u sredini" od oko 2 min mi je fora. Rijetko bi mi odgovaralo da slušam u autu dok vozim, a za sve druge prilike ne znam kad bih slušao. Općenito, ne mogu reći da ne volim jazz (čak sam nekad, iz nekih razloga 😂, odlazio u BP klub), ali ne razumijem se dovoljno tehnički da bih jasno rekao što mi je u njemu dobro dobro, a što mi je manje dobro. Onako na dugo i široko (laički), volim kad postoji tema (fraza), koja se češće pojavljuje kao okosnica (bez obzira bila odsvirana istim instrumentom, glasom, ritmom, tempom...), dok sve ostalo pridonosi atmosferi oko te teme (fraze). Možda to i postoji u Third Sun from the Stone, ali moje neuvježbano uho to ne čuje.
Sorry za mišljenje, vratit ću ti nekom disko pjesmom tad-tad 🤣, a onda očekujem bar jednako dugačku recenziju. Uživaj Chui! |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 02/01/2025 : 17:00:50
|
quote: Originally posted by Zula
Onako na dugo i široko (laički), volim kad postoji tema (fraza), koja se češće pojavljuje kao okosnica (bez obzira bila odsvirana istim instrumentom, glasom, ritmom, tempom...), dok sve ostalo pridonosi atmosferi oko te teme (fraze). Možda to i postoji u Third Sun from the Stone, ali moje neuvježbano uho to ne čuje.
Meštre Zulu ,itekako postoji tema :)Cilo vrime se vrti u pozadini .Evo ovdi ti je najlakše čut od 7:16-7:24 i tako ukrug ....(am ,G ,Fmaj7 E) |
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
Edited by - igor23 on 02/01/2025 17:01:51 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 02/01/2025 : 17:14:25
|
quote: Originally posted by Beva
Zamor materijala? Hajdemo ljudi. Evo jedna za jogurta da vidimo kako mu leži njemačka popularna glazba s prelaza tisućljeća:
https://www.youtube.com/watch?v=RPN88D_HjMU
Izgleda da mu ne leži najbolje :D
Nije loša stvar, ali ne tera me na ponovna slušanja. Voleo bih da je muzika malo zanimljivija i malo bolja. Nekih baš većih zamerki nemam, ali nekako ovo bi mi bilo više okej da čujem u nekom kafiću. 2+
Više bih voleo da si meni zadao Buffalo Springfield :D |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
Posted - 02/01/2025 : 17:17:19
|
Kapa do poda za ovo !!! A i ovom liku koji je radio aranžman .Sve lipo ,pitko i kako triba bit .Moglo bi proć kao i filmska glazba za neki film sredine sedamdesetih( jurnjava po Brooklynu, s tri crnca u pontijaku:) Lipu glazbu radiš ,vidiš....nisam prije uopće obraćao pažnju na Chui (kao i na cijelu našu scenu ,osim ča sam slušao Čarlija i malo Matiju ,Ružića ,i naravno Tamaru Obrovac) Za Chui sam čuo ali nikad ništa nisam slušao do neki dan. Mislim da me je ime benda odbijalo(podsvjesno:) I bubnjar nije potpisan ,vidim (odličan groove pred kraj pisme ) Sve u svemu ,još jednom svaka čast Slušat će se ovo širom Jadranskog mora:) ,quote: Originally posted by Chui
Oprosti Chui! Malo sam se zabrojao i tebe preskočio. Kažu pravila da damo nešto izazovno pa da uzvratim za Milesa Davisa 😂 No, s obzirom da sam te "zanemario" poštedit ću te bluegrass, sevdalinki i disko muzike... Dame i gospodo, samo za Chuia nešto "dosadno", da čujemo što tu Chui čuje.
Lack of Afro - Getting Kinda Boring
[tube]https://youtube.com/watch?v=5bxfc3ET9i4
Tu je neki sample Nine Simone koju obožavam, reko bih da je ovo neki remix njezine stvari? Ok mi je ali svaka njezina stvar koju sam čuo do sad mu je 5 puta bolja od ovog. Ovo je onako za chillanje u kafiću u petak na večer kul uz izlazak da nešto svira iza a da je ok. Cover me idejno podsjetio na cover koji nam je za Chui napravio Esad Ribić za album koji smo snimili sa Jazz orkestrom HRTa, pa ti uzvraćam zadatkom Zula nešto isto u laganom groove chilanje tonu [tube]https://www.youtube.com/watch?v=_Y_yFSt6aDM&list=PLVxoLlQi_okD6odhfijueQw_o8hv4JxTC&index=5&ab_channel=Chui-Topic[]
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Posted - 02/01/2025 : 17:32:07
|
Igore, nemoj da citiraš postove sa YT videom, izbriši onaj youtube kod ispred i iza linka. |
|
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
|
igor23
Junior Member
Croatia
361 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 02/01/2025 : 17:37:02
|
Betty Davis - In Her I. Miller Shoes - 5.9/10 Dobar glas, dobar ritam. Previse pravocrtno bez ikakvih amplituda (citaj zanimljivosti).
Cat Stevens - Bitterblue - 6.2/10 Simpaticni rock pjesmuljak kao uostalom i sve od Cat Stevensa. Poput glazbe za djecu hipika u vrtiću.
Mike Oldfield - To be free - 7.1/10 Oldfield je umjetnik i genijalac, valja i kad izlazi iz žanrovskih interesa pojedinca.
Buffalo Springfield - For What It's Worth - 7.3/10 Klasik s razlogom. Malo dosadio.
Paolo Nuttini - New Shoes - 8.1/10 Volim Nuttinija i volim njegovu boju glasa. Ne priznam previše kritiku tip "već viđeno", nešto ili valja ili ne, ili čovjek dobro radi ili ne. Nuttini nije dobar nego odličan, a njegov glas daje dovoljno posebnosti šabloniziranoj rock stvarčici.
Faces - Too Much Women - 7.2/10 Ono dok je Rod stewart još valjao i dok mu lak za kosu još nije oduzeo svu muškost koju je kasnije izgubio.
Steely Dan - Do It Again - 5/10 Kao što već rekoh, prozirno.
Xavier Naidoo - Ich kenne nichts - 5/10 Melodično i neloše, ali bože kako me to ne zanima.
Free - Get Where I Belong - 5.5/10 Uvijek sam više volio Bad company. Ne jer su Free siroviji, samo su mi nezreli. Kao da nisu kategorija kojoj bi htjeli pripadati.
Rosie Vela - Magic Smile - 4.7/10 Sve odlike dosadnosti Steey Dana upakirane u podilaženje pop trendovima svoga vremena koje je srećom gotovo zaboravljeno.
Chui - Third Sun from the Stone - 5.9/10 Evo, zula ja cu mu reci da je manje dobro. Poslušao sve albume, više puta i ovaj mi se najmanje sviđa (zadnji mi je najbolji). Inače volim big band atmosferu, ali ovdje mi to ne funkcionira na pravi način. Chuiju više stoji minimalizam, svi ovi orkestralni aranžmani zvuče prebogato i guše njegovu melodičnost. Toni naravno ne smije reći za moj strip da je manje dobar jer ja njemu mogu sipat otrova u pivu, a on meni ne. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Posted - 02/01/2025 : 17:52:09
|
quote: Originally posted by igor23
Uuuuuu sve najbolje o Giantsima ,baš jutros slušao Wrack nakon 10000 godina:)) Ovo je bila telepatija:) Nepravedno zapostavljeni Ocjena 4.5 /5...... Evo vraćam odmah lopticu http://www.youtube.com/watch?v=p7kLuegIIJY I o njima još nije bilo ni riječi ovdi (možda sam preskočio nešto) Kako bilo jedna 7/8 nska za tebe i ostale CAMEL(a nismo ni Caravan spomenuli) quote: Originally posted by jogurt
Razne prog stvari smo imali na temi a Gentle giant još nije ni pomenut. Odličan bend sa nekoliko super albuma.
igor23, zadatak za tebe:
[tube]http://youtu.be/1WSLnruThJs?si=HGV1FvqtjAGfHnaS[]
U postu gde sam ti zadao pesmu nisam dovoljno nahvalio Gentle Giant. Ja njih stvarno obožavam, ali ne mogu uvek da ih slušam. Ali kad mogu, retko šta može da im priđe :D
Camel je isto super, nekako su laganiji; ponekad znaju da povuku na ambijentalno i generalno su fantastični takođe. Ovo što si mi zadao je sa onog albuma gde su sve kraće pesme; inače super stvar, baš gađa u dušu :D. 5-
Caravan nisam kompletno odslušao, ali su od-lič-ni! Mora neko da postavi Nine feet underground, epska stvar :D
Od tih bendova koje nisu pomenuti fali mi i Marillion, prva 4 albuma su im neverovatna. A treći i četvrti sam zavrteo mnogo puta, vrhunske stvari |
Edited by - jogurt on 02/01/2025 17:53:31 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 02/01/2025 : 18:04:29
|
Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 02/01/2025 : 18:04:42
|
quote: Originally posted by igor23
Onako na dugo i široko (laički), volim kad postoji tema (fraza), koja se češće pojavljuje kao okosnica (bez obzira bila odsvirana istim instrumentom, glasom, ritmom, tempom...), dok sve ostalo pridonosi atmosferi oko te teme (fraze). Možda to i postoji u Third Sun from the Stone, ali moje neuvježbano uho to ne čuje.
Meštre Zulu ,itekako postoji tema :)Cilo vrime se vrti u pozadini .Evo ovdi ti je najlakše čut od 7:16-7:24 i tako ukrug ....(am ,G ,Fmaj7 E)
Vjerujem da ima, ali eto, nisam na toj razini razumijevanja. Nemoj se ljutiti ako za nešto nisam sposoban 😂 |
|
|
Topic |
|