forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Najave koncerata - Hrvatska
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 38

BeaGea
Advanced Member

3833 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 11/12/2024 : 10:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Dolazi nam "atak je masivan"! Ljeto, 2025., Jarun

https://www.youtube.com/results?search_query=massive+attack

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10288 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/12/2024 : 15:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Biroa

Jesu Grše i Grašo dvije različlite osobe? 😜

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3833 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 14/12/2024 : 18:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
https://music-box.hr/2024/12/12/cat-power-bob-dylan-lisinski-najava-koncerta/

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/12/2024 : 20:34:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
THE STRANGE
15 prosinca 2024.
Vintage Industrial Bar, Zagreb

Povratak na 'mjesto zlocina'.

Dakle u mjesecu rodendana dragog nam bara i odlicnog koncertnog prostora, koji nam je odavno postao drugi dnevni boravak, (tinel), ponovo smo svjedocili koncertu The Strangea, trenutno najboljeg americana benda.

Tocno je proslo godinu i jedan dan od njihovog posljednjeg koncertnog ukazanja. I to bas na ovoj pozornici. Jedna svirka u cijeloj prosloj godini i evo se povijest ponavlja; jedna jedina u ovoj.

Za bend koji tako malo svira uzivo, malo je kazati da su fantasticni. Ne. Oni su iznimni.

Mogao bi potpuno prekopirati recenzijicu koju sam napisao na ovim stranicama prosle godine, ali ne bi to bilo tocno. Postoji jedna mala razlika. Jos su bolji. Da. Nevjerovatno, ali istinito. Jos su nivo iznad, ili ispred, kako god hocete.

Chris Eckman sad sa stalnom ljubljanskom adresom, o kojem kao pjevacu i umjetniku glazbeniku ne treba previse razglabati niti ga predstavljati, Dalibor Pavicic negdasnji Alfa & Omega Bamby Molestersa, kompletni rijecki My Buddy Moose, te brass duo Soldiers of Love, cine jednu, u pravom smislu supergrupu i donjeli su nam na pladnju pravu blagdansku poslasticu. Adventsku.

Kazem, za nekoga tko se tako malo i nikako, pojavljuje u koncertnom svojstvu, ovaj postav glazbenika prava je koncertna atrakcija i sinocnja svirka nikada im nije bila bolja. Onaj proslogodisnji fantasticni nastup uspjeli su nadmasiti i sve odvesti na novi nivo.

A imaju i novih pjesama, sto posebno raduje, jer malo su nam njihova samo dva fantasticna albuma u beskonacno dugih 20 godina.

Sinoc su i izveli neke od novih pjesama i vec na prvo nepripremljeno uho, zvuce izvanredno. A i kako bi drugacije moglo i biti od ovakvog benda...

U malom privatnom caskanju s Chrisom, Daliborom i Istvanom saznao sam i kako se zovu ti noviteti koje su nam odsvirali a koji ce ciniti slijedeci album.

Dakle nove pjesme su; Hiding in Plain Sight, Sometimes I Still (Call You Baby) koju su odsvirali i prosle godine, Living in the Coast te Bone Dry Road.

Odlicno su primljene od rasplesane i izrazito zadovoljne publike sto je upravo i uvjetovalo ovako odlican koncert i zadovoljna lica glazbenika na pozornici.

Uz standardno izvanredne vec sad stare uspjesnice, izdvojio bi Echo Chamber, Come Undone, Dime a Dozen te Suffering Jukebox sa bisa. Sve su mi njihove 'stvari' postale prokleto drage ali ove me cetiri bas izbiju iz cipela.

Pocasceni smo bili i obradom Age of Consent od New Ordera kao i Williers Terace od Echo & Bunnyman koje su bas praznik za usi u stilu The Strange, a posebna poslastica ili desert, ako zelite, je bila obrada Fairytale of New York nedavno preminulog Shanea MacGowana, a koju je Chris bio najavio i prosle godine ali evo je tek sad otpjevao. Usput nam je cestitao i standardni svoj zajebantski Merry fuckin Christmas, koji je neizostavan.

Sve je naravno, standardno zavrsilo s Rock and Roll Friend od The Go-Betweensa, jer ponovo se pokazalo kako smo zaista jedno tjelo, mi dolje i oni gore, zaista pravi Rock prijatelji.

Moram ovdje istaknuti i gitarsku virtuoznost Matka Botića, inace dramaturga, solaze koje bi bljesnule iz njegovog Fendera nisu nesto sto cete cesto cuti. Covjek ima nevjerovatan touch, i izvlaci iz gitare iste tako nevjerovatne zvuke.

Brass sekcija, ova dva puhaca, vise su od zlata nego od mjedi, uz svo ono zvukovlje u koje su umotali izvrsni bas i bubanj.

A Pavičić je onaj tako prepoznatljiv stih ili zvuk filmske glazbe. Jedna bas druga dimenzija zvuka gitare.

Iako jos uvijek gorko zalim sto nikada nisam odgledao kultni Walkabauts, sad sam vec prikupio solidan broj Chrisovih koncerata od kojih mi je sam vrh koncertnog dozivljaja bio jos davne 2008e u duetu sa Steve Wynnom, no i ovaj sinocnji ekspresno ide u sam top dozivljenih zivih nastupa uopce.

Za pravi ponos je znati a i biti svjedokom ove Cro americana skupine, jer i kako je drugacije nazvati, kad trenutno najbolji bend na svijetu tog zanra cini 97% Hrvata. Zaista za ponos.

A mozemo i biti sretni sto je Chris odabrao ovaj dio svjeta za svoj dom i sto ga unatoc njegovim brojnim drugim glazbenim obvezama imamo srecu odgledati/odslusati svako relativno; toliko.

Ljudi koji su sinoc napustili Vintage nakon sat i 35 svirke bili su bas to; sretni i presretni! Ovo bi trebao biti tradicijski koncert za rodendan Vintagea svakog prosinca, a ako bude i slijedece godine, ne budite ludi takvo sto preskociti.

Sto ako i slijedeci put budu jos bolji?

Ne bi me cudilo, nimalo.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3833 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 17/12/2024 : 11:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
The Walkabouts su navek jaki uživo, bez obzira pod kojim imenom svirali.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 22/12/2024 : 09:05:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sinoc je na Zvoncacu u Splitu trebao svirati MORT.

Nije.

I sinoc nitko nije svirao. Pa da je i Judas Priest bio, a ne Mort.

Dan je zalosti. Zastave su u RH na pola koplja.

Neopisiva tragedija u OŠ Precko zaustavila je sav Rock and Roll.

Dva suvisla slova ne mogu napisati kako me je pogodio ovaj nezapamceni besmisleni zlocin.

Jedan nevini zivot, koji ni poceo nije, naprasno je prekinut. I nije vrijeme za nikakve svirke. Niti u ovo blagdansko vrijeme.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

491 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 29/12/2024 : 20:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Blind Guardian 23.8.2025 u Tvornici.

Koji debilni datum. Pa za nevjerovat.

Al obzirom da se radi o njima, opcija je i vratiti se s mora na jedan dan.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/12/2024 : 10:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
BIZON/NEMEČEK
27.12.2024.
Kocka, Split

Na nagovor dobre ekipice odoh u splitsku Kocku koju uopce ne volim jer mi je do sada usrala,(a to je iznimno tocna rijec), zvuk mnogih dragih i odlicnih live bendova poput Let 3, KUD Idijota ili pak, Elektricnog orgazma u proslosti. A tamo sam i odgledao, (na zalost) ne i odslusao kako treba par bendova samo jednom u zivotu, poput mitskih 'garazera' The Babies, te jos kultnijih hard corera Pro-Pain.

Iako poucen tim vrlo losim iskustvom slijedom vrlo loseg zvuka, vracao sam se sporadicno na neke nastupe u taj doslovno underground prostor jer na drugim mjestima, to jest u drugim prilikama ne mogu 'odraditi' neke bendove. Chui je bio jedan od njih i svojom improvizacijom i vjestinom uspio je pobjediti los razglas.

I odmah da kazem, 'u glavu', dozivio sam dvostruko iznenadenje.

Prvo; zabranjeno je pusenje u prostoru od nedavno i to je zaista ugodno i bitno iznenadenje. Do sada nisi mogao zivjeti od smrada obicnih i neobicnih cigara. Valjda su 'popusili' dobru kaznu od nenadane inspekcije i sad im je lakse placati izbacivace kontrolore nego visoke penale. Moj pozdrav za ovu odluku imaju!

Drugo; iznenadujuce dobar zvuk! Napokon su nesto uradili. Sredili. Promjenili. Te sam promjene vec uocio na gostovanju legendarne Phantasmagorije te na totalno rasprodanom nastupu Morta, (ili je bio free upad pa je zato bio covjek na covjeku, ne sjecam se).
Bilo kako bilo, zvuk 5 plus! Samo magarci ne mjenjaju misljenje, a ja to zasigurno nisam i evo priznajem; odlican zvuk, dobar posten razglas, teski rock and roll! A i samo budale nakon opetovanog upozoravanja ne bi nesto poduzele sa zvukom, i kako se cini, entuzijasti u Kocke to jesu uradili, i ucinili su to dobro! Svaka cast!

Kako sam bio u iznimno dobrom drustvu i medu vrsnim poznavaocima glazbe, brzinski su me poducili o duetu Bizon. Iza tog nadasve zanimljivog imena stoji jako cvrst i kvalitetan bubnjar te distorzirani gitarist. Buku i galamu podizu, i odrzavaju ali ne pjevaju. Splitske face. Rekli bi; iz grada. Ja ih nikad, ne da nisam gledao nego nisam ni cuo prije. Informiran sam da je bubnjar, tu vec 'sto' godina u raznoraznim ST bendovima a gitarist ima poveznicu sa organizacijom Vlajternative u Benkovcu.

Neka. Daj da cujemo...

I uz sasvim pristojnu cijenu Babiča, upustim se i opustim uz noise Bizona. Energicna svirka koja ima potencijala razdragala je mnostvo. 'Benganje' publike kazalo mi je da su zaista poznati u Splitu kao sto su mi fanatik koncertnih nastupa, Vika i bivsi kolega, iznimno sofisticirani bubnjar Čala i kazali prije njihovog nastupa. Nemam im sto zamjeriti. Nisam ni dosao tu traziti nekakvu dlaku u jajetu, dosao sam na dobru zabavu u dobrom drustvu koju sam i dobio. I tako je najljepse. Sto se mene tice, mogu ih i opet pogledati. Energije imaju, ali nisu me ono bas ocarali kao sto su to nekad uradili uzivo mnogo energicniji i stilski doradeniji rock noise dueti poput Amera; The Cutthroat Brothers, Engleza; The Virginmarys ili Austrijanaca; White Miles, koje sam imao cast odslusati i vidjeti uzivo. Mogu samo nadodati, da taj izricaj jedne gitare i bubnja, ne da nije za svakoga vec je iznimno tezak i slozen glazbeni proces, kojeg se rijetki lacaju i rijetki u njemu uspiju biti zanimljivi, pa Bizon i vec radi toga kod mene ima prolaznu ocjenu. A i iz mog grada su. Dakle, support!

Nemeček sam vec negdje, nekad cuo, ali nedovoljno pa priznajem, i zaboravio. Zazvonilo bi mi tu i tamo njihovo neobicno ime. Malo sam o njima slusao i citao od drugih, te tek nekoliko puta odslusao njihovu koncertnu set listu. Ostalo mi je i u glavi da im se oba albuma nazivaju Prokletije. Sto mi je bilo zanimljivo, i tako sam saznao da to nisu prokletinje, neko proklinjanje, nekoga ili necega, vec je to planinski masiv na tromeđi Albanije, Crne Gore i Kosova, a i to mi je bilo zanimljiv podatak.

A i dobio sam direktnu preporuku gitariste i tekstopisca Kostura da su jako dobri uzivo i da je to, kako je on sklopio krilaticu, etno stoner! I da ga se, molim lijepo, citira. Evo Gorane, jesam. I ti si u recenziji, molim lijepo!

I zaista, to je tocno kazano. Vrlo suvisao naziv to jest etiketa, jer moras nekako odrediti smjer i smisao benda. A i svida mi se taj naziv.

Dakle, nikad ih nisam vidio niti na slici, i iznenaden sam bio kad su na pozornicu izisli bubnjar, klavijaturist i pjevac koji svira neku vrst tamburice, mandoline. Zaista neobican spoj i izbor instrumenata. A jos sam vise osupnut bio snagom njihove glazbe kad su zapoceli koncert. Gromoviti i potmuli sound. Mocan. Prve dvije stvari instant su me odvele u Killing Joke istoimeni album! I to ne onaj prvi iz 1980e vec onaj drugi iz dvije tisuce i trece kad je za bubnjevima na kompletnom uratku sjedio Dave Grohl, covjek metronom i jedan od najboljih cekicara danasnjice. Izvanredno otvaranje!

Glas pjevaca mistican, ali na mjeru, kad treba, jer prati ga se povremeno zato sto je sve naglasak na zvucnom zidu. Ono sto je fascinantno iza stamenog i tocnog, te vise nego cvrstog udaranja bubnjara, jest zvuk klavijatura koje kompletno distorziraju zvuk onog narodnog instrumenta; mandoline-tamburice. Takvo sto je zaista nesto sto do sada nisam nikad cuo i vec samo zbog toga Nemečekov nastup mi je potpuno privukao koncentraciju. A i sam izgled klavijaturista te njegovo ponasanje na sceni, stil sviranja, mimika i govor tijela kao da imamo ispred sebe nekog poudjelog Franza Listza, bilo je fascinantno. Bas nas je impresionirao. I zvukom koji kao da orguljaski, cas crkveni, duhovni, cas zvuk sirene za uzbunu, te nevjerovatnim scenskim nastupom, ukrao je svu paznju.

Bend svira cas laganije, tise, protocnije melodije, sazdane na etnu, a onda krene u razorno mljevenje zvuka i valjanje buke prema publici, koja se ipak prilicno razrijedila jer je vidljivo dosla dati podrsku, prvom lokalnom bendu.

Sto je steta, jer da su ostali imali bi sto osjetiti, cuti i vidjeti.

Osobno, da nikad nisam cuo i vidio Mizar, Legen i Krijes, Nemeček bi mi bili famozni. Ali posto sam ispred sebe imao sva ova tri navedena benda moram biti malo suzdrzaniji. Palo mi je vec u Kocke napamet, kako bi mogao reci, recimo; da su Airbourne izvanredni,(a jesu, gledao sam ih), kad postoje ACe...

Negdje na tom tragu logike, Nemeček jesu odlicni ali ne i unikatni u svom radu i nastupu, jer budimo iskreni, tesko je jos izmisliti tople vode. O pristupu i snazi koncerta vec se moze vise govoriti. Zaista energican nastup, (u svojim visim i snaznijim rasponima recimo polovice pjesama), i iskreni. To se vidi. Vole to sto rade i to dobro rade. Imaju par zaista fascinantnih trenutaka. Donjeli su nam zaista jednu iznimnu vecer. Ono najbitnije, zaintrigirali su nas.

A to se i hoce od nastupa uzivo. Dakle, petak u nekoncertnom, neaktivnom Splitu, ispao je petak za sjecanje. Uz iznimno glazbeno potkovano drustvance. Sto bi vise covjek i ocekivao?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/12/2024 : 13:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Dubioza kolektiv je upravo odrzala tonsku probu na splitskoj Rivi, pred narodom i napravili su od toga mini koncert, kao svojevrsan uvod, za uvod u novu godinu, jer njihov nastup grad Split poklanja puku za Silvestrovo .

Pa to uopce ne zvuci lose!

Nisam im fan, gledao sam ih uzivo samo jedanput, ali ovo mi je dalo sad podstrek da veceras idem dole...

Nisam ni ljubitelj masovki, oko slavlja i doceka nove, no ovo zvuci jako dobro.

Idemo, jbg!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1166 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 02/01/2025 : 15:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
7.2.2025. Sa Mangroove održat ću koncert u Klubu kazališta Komedija - Kontesa u Zagrebu. Nastavljamo priču koju smo počeli prošle godine, radimo posebne akustik koncerte s obzirom da u Kontesi imaju veliki piano Na koncertu će nam se pridružiti i gosti koje ćemo tek otkriti, bit će dosta iznenađenja
Ulaznice su van na https://www.ulaznice.hr/web/event/8/18607

Edited by - Chui on 02/01/2025 15:30:38
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/01/2025 : 19:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
DUBIOZA KOLEKTIV
sa 31. 12. 2024. na 01. 01. 2025.
Riva, Split
(Docek Nove godine)

Evo, sedmicu dana poslije, s zakasnjenjem komentar na svirku veselih Bosanaca jer sam imao 'lijepih' osobnih problema na sami pocetak novog ljeta pa nisam referirao na vrijeme...

Kratko ce biti.

Gomila ljudi. Gomila naroda. Dosli su svi, i oni koji su culi za Dubiozu i oni posve slucajni 'padobranci'. Dapace, ovih slucajnih bit ce bilo 85%. Ti bi isli i na Cecu, Priju, Taylor Swift, Magazin, mozda cak i na Judas Priest jer je to đir na Rivi.

Grmljavine i eksplozije petardi i pirotehnike kojih ne da nije nedostajalo, vec je to za zacuditi se sto je radila policija ni par metara udaljena, ne bi se posramile ni vojno redarstvene operacije Bljesak i Oluja. Meni osobno to je toliko bezveze, primitivno i prevazideno da ne bi ni davao prostora toj ruznoj i opasnoj 'veselici' koja se ama bas svake godine iznova dogada usprkos svim apelima i upozorenjima, ali izgleda da se to ipak mora spomenuti. Prevencije radi, zbog svih onih izgubljenih prstiju i saka mahom, ustvari i jedino onih ispod 14. Strava. Ali evo ponovo i ponovo smo svjedoci Bejruta u srcu Splita. Jbg.

Masu tog naroda, dobrano prevec pripito i agresivno, bilo mi je tesko 'progutati', a neki su bezobrastinom prednjacili toliko da im uredno pozelis sritnu novu i da crknu.

No vratimo se glazbi.

Dubioza skroz okej. Svaki ama bas svaki zvuk i ton se cuo. Cinela, tipka harmonike, zica gitare, bas, vokal...

Sve cakum pakum. Razglas iznenadenje. Nisam to ocekivao. Odlican!

Bend uigran, zainteresiran. Imali su i zasto. 105 000 € je dobra satisfakcija, (i garancija), za trud, koliko im je grad Split platio za taj 'gig'.

Istini za volju, nemam im sto zamjeriti. Nisam fan, ali posteno su odradili prvi dio.

Stao sam do ponoci i cestitki, a onda sam se povukao kuci na spanjolski crnjak Gran Reservu i nesto za pod zub...

Kazu mi da je poslije bilo i malo zesce, opustenije u interakciji sa publikom. Da je bilo i stage divinga i nosenja pjevaca na rukama...nekih pola sata jos.

Uglavnom, tada sam vec bio debelo kuci.

Nisu mi masovke ovakve vrste bas pri srcu, ponovo sam se, eto uvjerio. Ali ajde, vidio sam neke 'aveti' proslosti, tocnije Ivu, kojeg nisam vidio cca petnaestak godina. I to u onom metezu od sto tisuca dusa. A prosli smo onomad sito i reseto Rock and Rolla. To je bio sjajan trenutak.

I da, normalno da se odmah moraju vuci i politicki 'repovi' jer je Josip Broz zajebantski sa ekrana porucio da smo mu sjebali onu drzavu. Sto je kod mnogih pilecih mozgova izazvalo strah i bojazan da se opet mase krivim bandirama i indoktrinira mladez. Tako je to i biti ce uvijek. Kao nedavno, ljetos sa Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, Bijelog Dugmeta u Poratu.

Znate kako je, jbg, vrag ne spava...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3833 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/01/2025 : 12:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
https://moje-djakovo.com/dogadaji/ajmo-u-galeriju-2/

K 3P u Đakovu ove subote!

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 08/01/2025 13:00:15
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1166 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 14/01/2025 : 15:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
7.2. Mangroove acoustic special u Kontesi u Zagrebu je rasprodan, dodali smo i drugi datum 11.2. ulaznice su na ulaznice.hr

Dodat ću i još par koncerata:
14.2. za valentinovo Željka Je Veux sprema poseban koncert u Splitu u Hrvatskom domu

Danas je potvrđen i Chui 20.3. u Hrvatskom domu su Splitu promocija albuma Do zvijezda. Dan poslije smo i u Šibeniku u Arsenu. Zagrebačka promocija albuma je 6.3. u Petom kupeu ulaznice na entrio.hr. Čekamo i datum za Rijeku u prvoj polovici travnja. U svibnju idemo i do Osijeka, a planiramo i tour koji uključuje Novi sad i Beograd.

22.3. sam opet u Splitu ovaj put sa Josipom Lisac.
Tu je još i 15.3. radim sessions Tony & Guy u Pri nami u Zagrebu.

Edited by - Chui on 14/01/2025 15:26:17
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15797 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/01/2025 : 20:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
BLACK, Metallica tribute
11. sijecnja 2025.
Porat, Split

Kaze meni moj Antonio, (valjda jedini brigadir, vojna osoba visokog cina, na svijetu uopce, koji jedino i iskljucivo slusa samo Heavy), ajde stari na ovaj tribute, da ti stave povez na oci mislio bi da je prava Metallica na pozornici.

Hm...odgovorih mu...ajde dobro. Vidjet cu...

I odoh.

Nisam bas fan Metallice, iako sam zakleti metalac, (makar onog pravog, izvornog NWOBHMa), iz desetine razloga, a i nisu mi niti u 25 best bendova metala, ali naravno odgledao sam ih dvaput uzivo da sam isprocesuiram njihovu svirku pa da mogu argumentirati, nesto, nekad u datim trenutcima.

I tako odoh i u Porat, jer je to doma, jer je blizu i jer je drustvo bilo izvanredno, (cinilo mi se da znam cijelu salu), pa sam opet pregrmio sterilnu dvoranu koja mi nikako nije legla. (Kad bi barem pogledali malo ukolo kako izgledaju Rock klubovi) ne treba ni ici predaleko, Zagreb je blizu, mogli bi pokupiti pokoju ideju i malo stila, od gore...

Ali to nije ni bitno toliko, koliko je prokleto los desetljecima 'odnjegovan' splitski ugostiteljski 'đir' ili bolje reci; neđir, pa cak i na Rock priredbma. Naime oduvjek koliko god pamtim, a pamtim eto, dobro sve, u Splitu nikad niti jedan koncert nije poceo u normalno vrijeme. Makar ono naznaceno na ulaznicama i plakatima. Uvijek se kasni jer gazde zele da ekipa popije sto vise. Nekad se cekalo i dva-tri sata viska vremena, pa bi svirke pocinjale u 22, 23 sata... Sad je malo bolje, kasnilo se nekuvecer samo jedan sat od vremena koje je pisalo na karti.

A da bar ima i pokoje dobro pivo pa bi i gustali. Ovdje u Porata jos nisu culi za craftice. Toce Zuju sa dna kace i Becks iz limenke kojeg placaju u nabavi nekih 400 % manje od cijene na sanku...ali sto drugo popiti. Uzmes sto ima.

Jbg. Tako je kako je. Dobro je da je i ista. Tocnije, bar je nesto pocelo u ovom gradu kotrljati se i rokijati, iako se kasni nekih 40 godina...samo.

Postavljeni stolovi, (bez stolica) do pola dvorane, doprinjeli su losem ugodaju, jer je to totalno faliven, pogresan đir, to se radi na cajkasenju i 'zabavnim' koncertima, ne na rock dogadanjima, pace, teskometalnim dogadanjima. Znate oni idiotski visoki stolovi sa zdjelma za boce zeste i limenke sode. Uz rezervaciju. Samo su smetali jer se prostor posteno popunio a te sheme ono malo pravovjernih rockera u ovom gradu ne jebe 2%. Kako rekoh, to se ne radi. Ne za ove prigode. To je za Prije i Spalate...kako god vec...
Ne zauzima se pola prstora na taj nacin.

Kaze mi moj Ante, daj ajmo zakupiti stol, nasto sam mu lakonski odgovorio; pa nismo mi pederi. Zavario je i ponavljao to nekoliko puta poslije.

No dobro, rijec dvije o bendu. Bogami vec sa prvom stvari su me zaprepstili. Hit the Lights. Prziona na prvu i odmah isprve! I to jako, jako dobro. Dobro je Antonio kazao, deru momci za popizdit. A pjevac se totalno pretvorio, preobrazio u Hetfielda, frizurom, stasom, odjecom, glasom i oruđem. Isti. Za ne povjerovati.

I deru li ga deru. Bas zanimljivo. Nisam ni od tih tribute to, bendova bas prevec, ali ovi su momci posteno odradili koncert i vecer. Sva cetvorica. Sve je stimalo. Svi instrumenti. Zvuk totalno Metallica. Cista.

Sta da vam pisem... skroz kvalitetno odraden koncert i vidi se ogromna ljubav prema izvorniku. Od mene cista petica cak unatoc nesto losijem i slabijem razglasu no inace, jer kraj ovakve glazbe ti ne bi smio cuti svog subesjednika. Bar ne u normalnoj konverzaciji. Znate kako to vec ide na jakim koncertima, vikanje uz uho onom kojem se obracas.

Izbor pjesama, izvanredan.

Hit the Lights
Creeping Death
For Whom the Bell Tols
Fade to Black
Ride the Lightning
Sad but True
Ain't My Bitch
Sanitarium
Fuel
The Memory Remains
...and Justice for All
One
Master of Puppets
Whiskey in the Jar
Nothing Else Matters
Enter Sandman
Seek and Destroy
Battery

Bas odlicna setlista.

No nesto mi nikako nije islo u glavu. Ovi momci su iz Srbije. Pricaju srpski koji 'ceo svet razume', ali ovdje su se obracali samo na engleskom. Ne znam jeli mu to neki đir totalne ufuranosti u Metallicu i Ameriku, ali ono WTF!!!

Ovo sam proslo ljeto primjetio i kod Ljubicica, mladog srpskog benda koji je osvojio bitnu nagradu Milan Mladenovic, recimo, i u Sibeniku su komunicirali cijelu vecer na engleskom???

Nije mi jasno. Jbg.

Inace sve 5. Gomila, ali gomila ekipe iz svih razdoblja mog zivota i bar jos dvaput toliko lose pive, koja mi je sutra podarila stopostotnu kiselinu i dvjestopostotnu migrenu.

Ali prezivjeli smo i vecih derneka i sijela, pa samo idemo dalje...uvijek jaci!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3833 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 15/01/2025 : 09:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Negdje sam pročital da ima članova grupe Chui iz Broda, pa me zanima ima li šanse da zasvirate u Brodu u sklopu projekta "Ajmo"!?

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 15/01/2025 09:31:03
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1166 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 15/01/2025 : 09:48:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Negdje sam pročital da ima članova grupe Chui iz Broda, pa me zanima ima li šanse da zasvirate u Brodu u sklopu projekta "Ajmo"!?

je Konrad basist je iz Broda, lova za Ajmo se već podijelila klubovima tako da ako bude neki novi ciklus pa ako netko iz Broda prijavi da bi htio raditi Chui koncert i ako to prođe na natječaju eto nas takva je procedura. Svirali smo samo jedan Ajmo koncert, bio je u Dubrovniku.
Go to Top of Page
Page: of 38 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000