Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6253 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 02/02/2025 : 08:43:26
|
Meni Dororo izgleda kao skup starih japanskih legendi/bajki, koje je Tezuka skupio i ubacio u ovaj strip, a onda kad više nije imao vremena/ideja za dalje, jednostavno je strip završio.Znači korektno je sve to, scene borbi i crtež demona jako dobri, ali sve skupa pomalo nepovezano. Isto odnos između Dorora i brace, ovaj ga čas tjera, čas ga traži da se vrati, ne daje mu mač. Ali ono što me posebno smeta je kad npr. pobiju cijelu vojsku bandita/demona i oslobode selo, te onda onako ranjeni žele ostati u selu da se oporave, ali im seljani ne daju i ovi polu-mrtvi jednostavno odu dalje po kiši. Ali generalno ima Tezuka dosta tih prizora u svojim stripovima koji su nama ekstremno čudni, a možda su za Japan sasvim normalni. Pada mi sad na pamet nedavno pročitana Apolonova pjesma - tamo ženska nađe dječaka kojeg prvi put vidi i odluči da će ga trenirati za maratonca, a ovaj u stilu "da, naravno". Pomalo bizarno.
Uglavnom, Dororo mu dođe kao nekakav Usagi na steroidima recimo. Zabavno štivo. |
Bond.James Bond. |
|
|