Komesara Riccardija nema već godinama, čarobna knjiga stala na broju 10, a u Italiji najavljen broj 17.
Neznanca samo jedan broj izdali, a u Italiji tri broja izašla.
Chanbara ima još jedan dvobroj u Italiji koji nije izdala čarobna knjiga.
Riznica bonelli grande, koja izdaje le storie speciale također nema već godinama, a ima nekoliko stripova koje mogu biti izdane u toj ediciji: Nastavak inkvizitor, nastavak lavenndera, Lombrosov nos.
opa,baš neočekivan transfer;ali dobro,i Nikoli i VČ sve najbolje u budućoj saradnji.
Ako se malo razmisli o karvenovom prelasku,to povlači neka pitanja: *da li to znači da će VČ pojačati Teksa i ne boneli naslove;Nikola je veliki ljubitelj Teksa (i Zagora je,ali Zagi se već izdaje u 200 različitih edicija kod veseljaka),ali i američke te frankobelgijske škole.A što kaže ovaj bradonja,verujem da će i sa mangama krenuti,to je neminovno. *da li to znači da su čakejci u većoj dubiozi sa strip izdavaštom nego što smo mislili?Ako jesu,neće mi biti ni najmanje žao,neka odrade započeto i puna kapa.Ne treba nam poluizdavač,ima već dovoljno drugih koji će uraditi izdavački posao puno bolje. *interesanto je da su najveći zagovarači bojkota fibre u čabru;što bi se reklo "sve vidi onaj gore!".
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Haj ne bi li čk sad i izdala koji bonelli strip, ako ovaj baš ode iz čk...bili lijepo krenuli sa edicijama riznice bonelli, giganti, special, grande, serijal, ricciardi, mercurio, naopačke,i kako lik dođe, sve stade...a toliko toga ima zanimljivog u bonelliju šta je u međuvremenu izašlo, a ništa da se izda...osim 10. Oktobar i par onih team bonelli DC, ništa godinama...
Prešao čovek iz izdavačke kuće u kojoj ponekad kupim neki strip za 500din u izdavačku kuću u kojoj ne kupim nikad ništa.
Ako to nije "transfer decenije i zemljotres na strip sceni", ja onda ne znam šta je, bogumi.
Istini za volju, ja nisam siguran ni šta urednici rade u ČK. Njihov izdavački program se bazira na google pretrazi "best selling comic books of all time" minus dugi serijali, minus skupa prava. Ne želim da omalovažavam, treba neko i to da izda, i dobar deo tih izdanja zaslužuje srpsko izdanje (kvalitet izdanja je druga tema). Ali nije kao da nam je ČK otkrio neke skrivene dragulje strip scene.
A iako na prvu loptu u VČ deluje da još manje toga ima da se uređuje, mislim da je situacija obrnuta. Osim redovnjaka koji idu svojim redom i tu nema ko šta da uređuje, ovo verovatno znači da ćemo imati više kolekcionarskih izdanja gde treba urediti predgovore, pogovore, propratni materijal i povezati nepovezivo u beskonačnim Bonelli ciklusima Zagora, Texa i Dylana. Tako da je samim tim što se pojačava uredništvo u VČ - potvrda onog što su i sami najavili, a to je udar na kolekcionarska izdanja. Suludo bi bilo očekivati mange, amere i slično.
Sama činjenica da se priča o tome da je jedan urednik iz ČK prešao u VČ i da se to još naziva "transferom decenije i zemljotresom na strip sceni" u stvari najviše govori o samoj strip sceni.
ne mlati - "transfer" je zajebancija (isto kao i ti,od ČK kupim nekad nešto za 500 kinti,od VČ nikad ništa (mada planiram neke Teksove u redovnoj seriji i ZS);a kao drugo, strip scena u Srbiji je sjajna,smatram nikad bolja.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!