Author |
Topic |
Grzi
Starting Member
72 Posts
Member since 10/02/2016 |
Posted - 06/02/2025 : 19:27:37
|
na slažem se nimalo, al činjenica da ti misliš da si "u pravu", a recimo ja u krivu kao neku objektivnu istinu je blago rečeno zabrinjavajuća.
ne da mi se jer već vidim da nema smisla, pa ću ukratko - umjetnost je u potpunosti subjektivna. kvaliteta tehničkih parametara se može objektivno odrediti, tipa režija, fotografija, kad govorimo o filmu, ali to u globalu ne znači ama baš ništa. lijep bonus konačnom doživljaju i to je to. koliko ima dobro režiranih filmova koji mene nisu dotakli, a onda onih koji su ajmo reći početnički odrađeni a u kojima sam totalno uživao, svjestan njihovih tehničkih mana, al ono, koga boli kurac lmao.
mislim kužim ja da je ovo forum stare škole di su svi zabrijali na to da su kritičari, ali nasreću (ili vašu žalost), ljudi su generalno shvatili koliko je to beskorisno. puno je ljepše pročitati nečije osobne dojmove o tome kako je doživio nešto, a ne suhoparno davanje bodova na račun toga što je prepoznao da je nešto dobro izrežirano ili odglumljeno. a da ne spominjem kako 90% ljudi koji pišu takve komentare nemaju blage veze o režiji. legendo, o kakvim jebenim parametrima ti pričaš lol, kakvo znanje i iskustvo, nije gledanje filmova (ili čitanje stripova il što već) jebeni RPG da moram nabijati experience prije nego se usudim pogledati nešto i napisati na legendarnom stripovi forumu što mislim.
iz umjetnosti svatko može uzeti ono što želi, ali najbitnije su emocije i enjoyment. jer da nije tako, nitko ne bi gledao ništa osim, ne znam, Godarda, Tarkovskog, Bergmana, Kurosawe i Cassavetesa. Jebiga, Wong Kar-Wai, to što je meni Chungking Express jedan od najdražih filmova ti ne znači ništa, svemoćni Zula sa Stripovi.com je odredio da nisi dovoljno pridonio filmovima sa tehničke strane! Sorry! |
|
|
Zula
Senior Member
1329 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 06/02/2025 : 19:39:05
|
quote: Originally posted by manhunter
A čuj, Roko ima 18-19 godina. Nema tu obrazlaganja. Ili mu se nešto sviđa, ili ne.
Jasno. Formativne godine, još uči i napreduje, i ako je dovoljno otvoren ovdje može od svakog nešto saznati. No, zašto bi imao potrebu za "mišljenja" javno objaviti? Malo strpljenja dok se znanja i iskustva akumuliraju. Da malo karikiram: Ideš u oš i onda objaviš u podforum računala da je izračunavanje kvadratne jednadžbe bez veze jer ti za igranje to ne treba, a u podforum o knjigama da zašto trebaš znati išta o subjektu, predikatu i zavisnim rečenicama, kad ionako razumiješ što čitaš. 😂 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25677 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/02/2025 : 19:42:42
|
Zašto bilo ko od nas ima potrebu da svoja mišljenja javno objavljuje? Pa zato što smo zbog toga ovde. Roko barem gleda manje više dobre filmove, to što se njegove ocene ne podudaraju sa tvojim je manje važno. Gradi svoj ukus, vidi se da ima dobru bazu i to je već nešto. :)
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
437 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 06/02/2025 : 19:54:52
|
quote: Originally posted by Zula
A čuj, Roko ima 18-19 godina. Nema tu obrazlaganja. Ili mu se nešto sviđa, ili ne.
Jasno. Formativne godine, još uči i napreduje, i ako je dovoljno otvoren ovdje može od svakog nešto saznati. No, zašto bi imao potrebu za "mišljenja" javno objaviti? Malo strpljenja dok se znanja i iskustva akumuliraju. Da malo karikiram: Ideš u oš i onda objaviš u podforum računala da je izračunavanje kvadratne jednadžbe bez veze jer ti za igranje to ne treba, a u podforum o knjigama da zašto trebaš znati išta o subjektu, predikatu i zavisnim rečenicama, kad ionako razumiješ što čitaš. 😂
U kvadratnim jednačinama, subjektima, objektima itd ne uživaš, za razliku od filmova. I onda je normalno da hoćeš da napišeš koju o nečemu što si gledao, pa možda podstakneš nekoga da ostavi komentar, preporuči ti nešto ili ti ponudi svoje viđenje filma ili način na koji ga možeš još sagledati.
A sigurno ima i matematičkih foruma gde se dešavaju žustre rasprave oko jednačina, raznih teorema i ko ti zna već čega :D |
|
|
Zula
Senior Member
1329 Posts
Posted - 06/02/2025 : 19:56:53
|
Grzi, ne radi se o starima i mladima, već onima koji znaju i onima koji znaju manje, ali bi jednog dana mogli znati više od ikoga... Ali ne zato što imaju moć pisanja po forumu nego zato što akumuliraju znanje i iskustvo. Malo opuštenije molim, malo si si stvorio sliku da svašta znaš i tko ti što može. Oštrina pisanja i usporedbi ne znači ništa, osim energije. Emocija se može pretvoriti u energiju bez kontrole. Govoriš o emocijama, a da ne znaš što su. Emotivan je i navijač Reala i Barcelone... I tko je od njih dvojice više u pravu, a gledaju istu utakmicu? Jesi nekad bio zaljubljen Jesi nekad prestao biti zaljubljen I što sad? Sad taj "film" više nije dobar, zamijenio ga je neki drugi 😂 Samo opušteno, uči u tišini, budi otvoreniji, saznaj koliko ne znaš. |
|
|
Zula
Senior Member
1329 Posts
Posted - 06/02/2025 : 20:02:41
|
Zašto bilo ko od nas ima potrebu da svoja mišljenja javno objavljuje? Pa zato što smo zbog toga ovde.
Jasno da ima različitih potreba 😂 Meni je ovdje zabavno da se malo našalim, a tu i tamo ispod šale podvalim i malo edukacije. 😂 Uzmite sve ovo napisano kao malu šalu. Uživajte! |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2870 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 06/02/2025 : 20:08:35
|
Roko je pripadnik generacije koja ima koncentraciju za trominutne klipove na youtube-u, shortove i fb reelse. Filmovi, ti relikte nekih prošlih vremena, ih nimalo ne zanimaju. Čak i kod blockbustera poput Dune u kino dvorani ćeš ih na prste jedne ruke nabrojati. Pažnja je usmjerena na mobitele, twitter, instagram, tiktok, igrice... tu provode dane. Kaži im da pogledaju filmske klasike iz prošlog stoljeća poslat će te u krasan kurac. Roko je jedan od rijetkih koji očito uz devetu voli i sedmu umjetnost i nema problema istraživati medij, gledati sve žanrove i pisati dojmove. Momak je nevjerojatno rijetka pojava i trebamo mu dati punu podršku, bez dociranja. Vrijeme će učiniti svoje, do akumulacije će neizbježno doći. Plus, kladim se da je Roko do svoje 18-19te godine pogledao više klasika od 80% nas u njegovim godinama. Respekt Roko! |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
Zula
Senior Member
1329 Posts
Posted - 06/02/2025 : 20:09:22
|
I manhunteru, ovo što sam ovdje napisao je puno manje od one tamo rasprave o Metallici i MJ (a ni riječ nisam rekao, niti ičiju stranu zauzeo). I puno više edukativno! 🤣 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25677 Posts
Posted - 06/02/2025 : 20:22:14
|
quote: Originally posted by verab
Roko je jedan od rijetkih koji očito uz devetu voli i sedmu umjetnost i nema problema istraživati medij, gledati sve žanrove i pisati dojmove. Momak je nevjerojatno rijetka pojava i trebamo mu dati punu podršku, bez dociranja. Vrijeme će učiniti svoje, do akumulacije će neizbježno doći. Plus, kladim se da je Roko do svoje 18-19te godine pogledao više klasika od 80% nas u njegovim godinama. Respekt Roko!
Potpis! |
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25677 Posts
Posted - 06/02/2025 : 20:26:25
|
quote: Originally posted by Zula
I manhunteru, ovo što sam ovdje napisao je puno manje od one tamo rasprave o Metallici i MJ (a ni riječ nisam rekao, niti ičiju stranu zauzeo). I puno više edukativno! 🤣
Pa što nisi ništa rekao? I ja sam tamo bio veoma edukativan, samo sam tamo pričao sa odraslim ljudima (barem po godinama ), a nisam nikome tražio da mi obrazloži zašto nešto (ne) voli, nego obratno.
Kako god, više puta si mu spočitavao ocenjivanje, pa rekoh da kažem par reči i ja. Ne zauzimam ničiju stranu, niti kažem da nisi potpuno u pravu. Ništa protiv tebe, nego mu daj malo da se ustali. Dečko ima odličan ukus i gleda odlične filmove.
|
|
Edited by - manhunter on 06/02/2025 20:28:11 |
|
|
Zula
Senior Member
1329 Posts
Posted - 06/02/2025 : 20:30:47
|
Manhunteru, ako ovdje može pisati tko što želi (iako mi motivacija nije uvijek jasna, ali ajde), onda isto tako svatko može napisati što god želi kao repliku na napisano. I tako je bilo. Ništa strašno. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25677 Posts
|
naker
Advanced Member
4928 Posts
Member since 05/06/2020 |