Author |
Topic |
ŠAŠ
Average Member
666 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 30/01/2025 : 08:07:49
|
Melvile: Priča o Samuelu Beauclairu Melvile: Priča o Saulu Milleru Melvile: Priča o Ruth Jacob
NASLOV: Melvile SCENARIJ: Romain Renard CRTEŽ: Romain Renard KOLOR: Romain Renard GODINA: 2013-2022 ŽANR: Krimić,Misterija,Drama BROJ STRANICA: 744 TIP: Serijal IZDAVAČ: Le Lombard,Fibra OCJENA: 7.5/10
Samuel Beauclair vraća se u Melvile u kuću njegova oca nakon što je objavio svoj prvi roman ,te će pokušati pokrenuti kotač inspiracije i početi pisat svoj novi roman našavši se u trenutačnoj kretivnoj depresiji.U potrazi za novcem ,prihvaća posao ličilaca te upoznaje Davida,njegovog poslodavca i mlađu mu sestru Rachel.
Saul Miller ,umirovljeni profesor astrofizike provodi svoje vrijeme davajući instrukcije i pomažući Mii,djevojčici s čijom je majkom Paz u vezi. Njegov mir prekinut će dvojica lovaca koji pokušavaju preći preko njegovog posjeda,te uzastopnim uznemiravanjem ugroziti njega i njemu bližnje.
Ruth Jacob, mlada djevojka zaljubljena u vršnjaka Paula, suočava se s neočekivanom preprekom – protivljenjem svog oca, mjesnog svećenika. U međuvremenu, u Melvile stiže Rivest, mladić koji nasljeđuje imanje svoje bake. Njegova prisutnost pokreće niz događaja koji će zauvijek promijeniti živote svih protagonista. Dok Rivest istražuje povijest obiteljskog imanja, otkriva mračne tajne prošlosti koje su usko isprepletene s životima mještana.
Renard kroz tri albuma međusobno povezanih priča, gradi vrlo mračnu i misterioznu atmosferu smještenu u izmišljenom gradu Melvile koji i sam postaje lik u priči.Zamršena mreža tajni koja prožima grad polako se otkriva svakim slijećim albumom ,a čitatelj nagađa i preispituje motive svakog lika s kojim se susreće.Strip isprepliće elemente krimića,misterije,horora,drame pa čak i mitologije.Crtež je ključan element u građenju iznimno mračne atmosfere i filmsokg ugođaja.
|
Edited by - ŠAŠ on 30/01/2025 18:20:59 |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1769 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 30/01/2025 : 17:14:33
|
quote: Originally posted by ŠAŠ Melvile: Priča o Samuelu Beauclairu Melvile: Priča o Saulu Milleru Melvile: Priča o Ruth Jacob
Gde me nadje
Prvi broj sam procitao na engleskom pre skoro godinu dana i odusevio se (9/10). Imam taj strip u papiru. Nedavno su mi stigli drugi i treci od Fibre jer Francuski ne znam. Za mene ce biti veliki stripovski dogadjaj ponovno citanje prvog dela da ponovo udjem u atmosferu a onda i citanje druga dva. Uskoro...
Nisam citao nista nigde o druga dva dela da ne pokvarim sebi... |
|
|
ŠAŠ
Average Member
666 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 30/01/2025 : 18:22:23
|
pokušao sam napisati sa što manje spoilera.ugl kvalitata 3 albuma je konzistentna i ne opada,mislim da će ti bit super. |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12778 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 05/02/2025 : 15:43:38
|
2. M.O.R.I.A.R.T.Y. Der Dieb mit den hundert Gesichtern (Splitter 2024, 96 str.) / Le Voleur aux cent visages 1-2 - Duval & Gess
Serijal je trenutno na 4. albumu, Nijemci su to strpali u 2 doublea što je logično jer 2 albuma čine jednu priču. Prva dva crtao je Stevan Subić. https://www.bedetheque.com/serie-61942-BD-MORIARTY.html
A radnja: Velika utrka balonima oko svijeta zaustavlja se u Parizu. Dobra prilika za Sherlocka Holmesa da uhvati lopova koji je počinio spektakularnu krađu na svakoj od prethodnih postaja...
Solidan steampunk krimi koji ima i glavu i rep. Susret ćemo mnoge poznate ličnosti iz književnosti i povijesti općenito. Neće faliti ni Freud.
Gess je radio jedan album onog novog Conana gdje nije baš briljirao. Rekao bih da se bolje snalazi u ovoj urbanoj džungli nego u zelenoj.
- Cijenjena publiko, prva utrka zračnih brodova oko svijeta uskoro stiže u grad svjetla...
- Za kraljicu Victoriju! Bit ću prvi na Champs-Élysées.
- Tko ste Vi? - Ivana Orleanska.
|
Have mercy |
|
|
Chui
Senior Member
1186 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12778 Posts
Posted - 09/02/2025 : 18:01:55
|
Lagos - Leben in Suburbia (Avant 2021, 220 str. / On Ajayi Crowther Street) - Elnathan John & Àlàbá Ònájin
U prijevodu Život u predgrađu.
U središtu događanja je obitelj Akpoborie. Glava obitelji je Arthur, strogo religiozan i premazan svim mastima. Reverend živi u lijepoj kući u predgrađu, ima ženu, troje odrasle djece, auto, dakle srednji sloj društva.
Sin Godstime je homoseksualac ali se ne usuđuje priznati. Kćerka Keturah skriva izvanbračnu trudnoću kako bi sačuvala ugled obitelji. Druga kćerka Mary je slobodnog duha bez osjećaja za muškarce. Sâm reverend bavi se mutnim poslovima. Teški je prevarant je koji je svoju profesionalnu egzistenciju temelji na prijevari, ugnjetavanju i iskorištavanju.
Ako se ovo čini dosadnim, tu su i mnogi drugi likovi iz ulice Ajayi Crowther Street....
Priča me odmah me podsjetila na Ayu iz Youponga. Zabavna je i duhovita i čitatelja odmah navuče. Teme sveprisutne: Vjera, korupcija, rad djece, homofobija, seksizam, obiteljski sukobi. Ma ima svega. Šašavi su ovi Afrikanci. Preporuka čitateljima!
- Mora li nas blamirati svako jutro!
- Zašto tučeš sestru? - Kaže she like dis boy here.
- Službeni jezik u Nigeriji je engleski ali u narodu je rašireno još 500 jezika, jedan od njih je pidgin-engleski.
- Dijalozi se vode na engleskom (njemačkom) i nigerijskom Pidgin, neka mješavina pojednostavljenog engleskog. Sigurno nezgodno za prevesti. Primjer: "„Ah Kyauta, long time. Mislila sam nikad se nećeš vratiti. – My mama no well, zbog toga“
|
Have mercy |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21337 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12778 Posts
Posted - 10/02/2025 : 16:29:01
|
Thorgal Saga 2 Wendigo (Splitter 2024, 136 str.) - Duval & Rouge
Znam da je objavila Lokomotiva pa stoga samo par riječi i nekoliko tabli.
Volim čitati Thorgala i pratiti njegove avanture, volim njegovu obitelj, sav taj svijet. Stara ljubav. Čitao sam prva dva albuma Sage i meni je to dobro. Još uvijek dobri autori rade na svemu tome.
- Wendigo nije nikada sit. Uvijek je gladan.
- Čudno, vjetar je iznenada promijenio smjer. A i ova magla...
- Ovaj "divljak" tako podsjeća na onoga iz filma Apocalypto.
|
Have mercy |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21337 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/02/2025 : 21:49:10
|
Espe:Prevoj (Maverik)
Malo se priča o albumima najmlađe izdavačke kuće iz Srbije,pa ajde da doprinesem malo na svojevrsnoj reklami. Prevoj je autobiografski strip Sebastiana Porteta aka Espea,ili što autor kaže "neke priče se izmisle,neke se dogode...". Zadovoljan sam pročitanim,nepretenciozna porodična drama,jedna jako topla i lepa priča,koja će vas posebno dirnuti ako ste roditelj. Mene jeste,pogotovu što imam sina isto godište kao Espeov mali,i što mi je u nekim teškim trenucima (doduše u toku trudnoće,a koji su bili posledica loše lekarske dijagnoze,a koja je na sreću trajala kratko) našla majka u ispomoći (tamo je deda imao ulogu desne ruke). Crtež na mestu. Izdanje sjajno. Preporuka.
jaka 4/5
razni:Rođene prkosne (Maverik)
Ovo sam najpre hteo da preskočim,mislim,kakve sad tamo neke odvažne devojčice,Greta Tunberg i slično (mada nisam znao skoro ništa o Tunbergovoj),verovatno brdo političke korektnosti i tako to.I zeznuo bih se. Srećom,kad uzeh Prevoj,pomislih "ajde neka podrška bude u full-u",kad već ljudi cepaju francuze. Pet stvarno lepih,ali i (manje ili više) potresnih priča o hrabrim mladim damama,gde saznajemo (barem ja jesam) o nekim drugim kulturama,običajima... Sve je to lepo zapakovano,nacrtano,pa je i naš izdavač skockao u predivno izdanje. Moji favoriti su prva i treća priča, Pakistan i Sirija,jbga,tamo je najluđe.
4.5/5
Apikjan&Rosi:Balada o vojniku Odavi (Phoenix Press)
Obavezno podržavam PP uan šot francuze,pa bez razmišljanja kupih Odavu;pogotovu što je crtač renomirani Kristijan Rosi,a album ima visoke ocene na bedeteci.
WWI rat na tlu Francuske gde dolazi odred kanadskih vojnika među kojima su i indijanci,i najbolji među njima,Odava,koji je streptomicin za nemce. Odlično počinje strip,brutala dostojna Velikog rata,baš ono što tražim od žanra.A onda kako strip odmiče,počinje da me zamara sitan font i tamni kadrovi,gubim nit priče i ne znam ni kako sam završio čitanje. Sutra dah stripu novu šansu,u stvari,bio sam odmorniji,i ovog puta nisam imao problema sa praćenjem radnje.
Dobar ratni strip definitivno,ali odmah da dam savet,morate se skoncetrisati,jer se lako može pogubiti u narativu,kao ja na prvu. Sjajna fora sa Adolfom. Ono gde ipak nisam siguran da sam ukapirao je veza između Odave i kapetana Kitinga - jel on bio njegov profesor i hteo da ga usvoji? Za ljubitelje ratne tematike obavezno štivo.
4/5
Bisi,Dival&Pinjeiro:Avion bez nje (Najkula)
dijamantska 5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/02/2025 22:31:38 |
|
|
Topic |
|
|
|