forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 572

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by BeaGea

Kao da imaš kaj previše fulati Zlatanov koncert, a i koncert u globalu. Bil sam na stotinama i u 90% sam dobil očekivano. Da je bil kaj iznimno Zlatko bi malo izmenil recenziju i to je to. Zato su neki profići a drugi amateri. Nisu profić bolji od amatera, samo im je ono kaj delaju rutina a amaterima ni blizu. I onda oni koji ulažu trud pokušavaju potkopati tuđi rad blesavom argumentima a la ti to nisi videl (a videl je dan prije ili nekad ranije). To je onaj podređeni položaj koji ranije spomonjem u ovoj raspravi. I to je ono gdje dolazi do zabluda, netko veli profić a ovaj čita bolji ili izvanprosjecan ovaj čita iznadprosjecan i ode sve u kuršlus...

Kako bi je izmijenio kad je recenzija objavljena prije nego je koncert bio?

Opet, nije u pitanju stručnost, nego moral...
tu je stvar tanka.

Onda je redakcija napravila grešku.

Ne bih ja to nazval nemoralnim. Za mene bi bilo nemoralno da je poslije pokušaval s nekakvim isporikama i sl. A priznanjem je samo pokazal svoju moralnost, pozitivnu s moje perspektive.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 09/02/2025 15:24:40
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa u neku ruku biti iskren pa priznati sebi i svijetu da si parazitsko govno je moralnije od izmotavanja da nisi.

A tu sam moralnost u komentaru doveo u pitanje, pa je možeš, lišenu sarkazma, shvatiti kao nemoral. Eto, ako nisam bio potpuno jasan...

Parazitsko govno bi bil da nije napisal recenziju ili ju v kral nekome a za nju uzme lovu.
To je sad situacija kad se pojam parazit dovodi u krivi kontekst tj. daje mu se značenje koji taj pojam nema. Kuršlus... :)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa u neku ruku biti iskren pa priznati sebi i svijetu da si parazitsko govno je moralnije od izmotavanja da nisi.

A tu sam moralnost u komentaru doveo u pitanje, pa je možeš, lišenu sarkazma, shvatiti kao nemoral. Eto, ako nisam bio potpuno jasan...

Parazitsko govno bi bil da nije napisal recenziju ili ju v kral nekome a za nju uzme lovu.
To je sad situacija kad se pojam parazit dovodi u krivi kontekst tj. daje mu se značenje koji taj pojam nema. Kuršlus... :)

Nisam pisao o Gallu... malo kocentracije pa neći biti kuršlusa... :)

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1373 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne samo da nije moralno nego je još i bahato. Ocjenjujem da me boli kurac, kažem to svima jer što mi tko može.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:

Ne samo da nije moralno nego je još i bahato. Ocjenjujem da me boli kurac, kažem to svima jer što mi tko može.

Naravno, iz tvoje perspektive.

Zato je divno kaj nije perspektiva svima ista ;)

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Isto vrijedi i za člana akademije...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1373 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:40:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne znam na koga se referiraš u odgovoru. Ako govoriš o perspektivi morala... Jasno je da je ono što je bilo prije 1000 godina jedan moral u odnosu na ovaj danas. No, mi danas živimo - danas. A što je moralno danas se točno zna, nema tu perspektiva i subjektivnosti. To kako će biti, kako će se dalje razvijati - bit će zanimljivo vidjeti 😂
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:41:10  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A s tim što se nije potpisao pokazao je da nije samo nemoralno govno nego i pizda. Bahata pizda. Jbg. može mu se... a mi se i dalje svađajmo oko toga koji je film, režiser, glumac, glumica... zaslužio Oskara, koji ne...

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne znam na koga se referiraš u odgovoru. Ako govoriš o perspektivi morala... Jasno je da je ono što je bilo prije 1000 godina jedan moral u odnosu na ovaj danas. No, mi danas živimo - danas. A što je moralno danas se točno zna, nema tu perspektiva i subjektivnosti. To kako će biti, kako će se dalje razvijati - bit će zanimljivo vidjeti 😂

Na tebe i tvoj zaključak da ga boli kurac za ocjene. Ne boli ga kurac...samo veli kak stoje stvari.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1373 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A s tim što se nije potpisao pokazao je da nije samo nemoralno govno nego i pizda. Bahata pizda. Jbg. može mu se... a mi se i dalje svađajmo oko toga koji je film, režiser, glumac, glumica... zaslužio Oskara, koji ne...

Pa to ljudi rade i s politikom i strankama... Jednako bez ikakvog utjecaja 😂
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Isto vrijedi i za člana akademije...

Da, iz tvoje perspektive. A o njoj neću... nama smisla.
Idemo dalje.

Šta ste u zadnje vrijeme dobrog gledali?

Roko?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Nemoj jer ju nemaš...nema smisla da izmišljaš.

Ljudi ti mogu reči kaj su gledali, a na tebi je da znaš jel dobro ili nije :)

Jučer sam ponovo pogledel izvrstan Tadićev Slučaj Filipa Franjića, u popodnevnim satima na HRT3. Navečer sam probal pogledet The Mechanic ali nisam do kraja. Možda ga kasnije pogledam.
Danas s klincem pogledal Wallace and Gromit: Vengeance Most Fowl. Klasični W&G, znači jako jako...

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 09/02/2025 15:54:52
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1373 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
BeaGea, ako ja sad kažem: to što ti govoriš o moralu je... jer si ti takav i takav... Jel to moralno od mene ili samo kažem kako stoje stvari? I bolje da tu stanemo. 😂
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 15:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne bahati se.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 15:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

BeaGea, ako ja sad kažem: to što ti govoriš o moralu je... jer si ti takav i takav... Jel to moralno od mene ili samo kažem kako stoje stvari? I bolje da tu stanemo. 😂

Moralno je kad se ne laže. Moralno je kad se ljudima ne dijele etikete na temelju prosudbe.
Nema tu ze mene ili tebe...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 16:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne bahati se.

Ne bahatim se nego sam moralan. Ne sakrivam se i pišem kak mislim. Za tebe je bahato kaj velim da ti na si ja...bome

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 16:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne bahati se.

Ne bahatim se nego sam moralan. Ne sakrivam se i pišem kak mislim. Za tebe je bahato kaj velim da ti na si ja...bome

Stvarno si jedan si od najdosadnijih ljudi koji su ikad pisali na ovom forumu.

U stanju si se posvađat sa svakim, najčešće oko ničeg, čak i one koji na tebe gledaju sa simpatijama imaš potrebu okrenuti protiv sebe. Nevjerojatno nešto!

Ne čudi se što ti konobari pišaju u piće.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1373 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 09/02/2025 : 16:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nema tu ze mene ili tebe...

Ne procjenjuješ moral prema parametrima, stupnjevima, nego ono što ti misliš da je moralno. Pa se onda ograđuješ da nema po meni ili po tebi, ali ne znaš po kome onda. Samo pretpostavljaš... To što misliš ne znači da misliš točno.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 16:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne bahati se.

Stvarno si jedan si od najdosadnijih ljudi koji su ikad pisali na ovom forumu.

U stanju si se posvađat sa svakim, najčešće oko ničeg, čak i one koji na tebe gledaju sa simpatijama imaš potrebu okrenuti protiv sebe. Nevjerojatno nešto!

Ne čudi se što ti konobari pišaju u piće.

Verabe da sam ja rekle da sam bolji i bla, bla, bla od tebe to bi bilo bahaćenje. Nije bahaćenja ako velim da nismo isti.
A ti puno čitaš između redaka. Posvađati!? O kakvoj svađi govoriš? Rasprava nije svađa. Neslaganje u raspravi nije svađa...ili smo u vrtiću?

Pogledaj nekaj od onog kaj sam spomenul, posebno Filipa Franjića. Ako voliš dobru soc dramu ne bu uzalud.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 09/02/2025 16:08:10
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2885 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 09/02/2025 : 16:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Gle dosado, da meni deset forumaša na deset tema napišu da se stalno nepotrebno svađam, da sam naporan, da nemam mjeru, da se bahatim... stao bi na balun i razmislio zašto.

Al' to sam ja, a ti si ti, i to je to.

Nemam potrebu da moja bude zadnja, izvoli...

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 16:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
...dolazim na forumu da se izrazim a ne da se zabilježim kad se slažem s nekim a kad ne.
...razmislio sam odavno zakaj? Cijelo vrijeme ti pišem zakaj je to tak baš zato kaj sam razmislil! Zbog različitih pogleda na stvari ti je to tak. I to me nikaj ne dira osim kad piskarate o tome, da kad pišem da sam drugačije, da vi mislite da ja sebe izdižem iznad jer ne želite pogledati situaciju iz druge perspektive. Ponavljam ti nisam bolji od tebe ali nisam kao ti. I gdje je tu tvoj problem da mi imaš potrebu dijelite etikete?

Nemam potrebu da moja bude zadanja ali imam potrebu da nikad ne ostajem dužan, pa ni odgovor!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 09/02/2025 : 16:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Ponašaš se ko frizer koji misli, kad si došel kod njega na šišanje, da te mora ošišati onak kak on misli da treba a ne onak kak meni odgovara...i onda se još ljuti kaj ne želim fizura na sebi kakvu on misli da trebam imati!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 10/02/2025 : 09:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
On yesterday day in 1970, the film Zabriskie Point was released. The original soundtrack album included three Pink Floyd tracks - Heart Beat, Pig Meat, Crumbling Land, and Come In Number 51, Your Time is Up. This final track, which appeared at the climactic conclusion, was a reworking of what better known song?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1704 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 10/02/2025 : 10:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ridiculuse ne poznaješ me a i izgleda imaš krive procjene ljudi, ali te ne smeta da me okarakteriziraš? Na žalost totalno promašeno.

Ovome se može odgovoriti na mnogo načina, ali ajmo ovako:

"Totalno promašeno" je iz tvoje perspektive. Ima i slepa ribica perspektivu, pa može i čovek. Ali, ti ovde gaziš po distinkciji koju si sam postavio, a niko drugi te nije prisilio na to. Kad se ne slažeš sa nekim perspektivama, ili su ti odbojne, ti ih prosto nazoveš predrasudama. Pa su nekako sve perspektive moguće, i to je sjajno, veličanstveno, božansko! ALI zapravo su samo perspektive bliske BeaGei kako stvari STVARNO stoje.

I otkad si ti "ljudi"? Množina? Možda si i čitava nacija? Civilizacija?

Međutim, znam koji je bar jedan od uzroka problema komunikacije sa BeaGeom. On - koga zovu Dosada, ali mislim da je Nesreća prikladnije - ne čita, po sopstvenom priznanju, a bi da se izražava! Pisanje se uči kroz čitanje. Ljudi se izražavaju na različite načine, neki gestikulacijama, drugi neartikulisanim zvucima, treći plesom, itd. Ali izražavati se pisanim putem, rečima, bez čitalačkog iskustva je poduhvat osuđen na kolaps, bar u ovakvoj sredini, koju je BeaGea odabrao. I on tačno to pokazuje u svojim tekstovima: kolaps smisla i misli i možda čak i morala.

Kad smo već kod toga, moralnost i iskrenost nisu isto. Kad su Gestapovci pitali prolaznika koji nikad ne laže da li su one devojčice Jevrejke, on je, sav ponosan, odgovorio da jesu. I šta ćemo sad? U Les Miserables, časna sestra laže prvi put u životu da bi sačuvala slobodu Jeana Valjeana - od dva zla bira (mnogo) manje. Naravno, nama ovde nije nametnuta takva brutalna dilema, ali čudno mi je da neko sebe gleda kao moralnog na osnovu iskrenosti (i to iskrenosti po sopstvenim rečima). Najispravniji ljudi često nisu sigurni u svoje odluke ili dela, i stalno im treba još.

Dakle, prvo razlučiti šta BeaGea uopšte priča, jer je to večito u kretanju čim pokuša da se autentično izrazi, bez ponavljanja onog što su drugi ljudi pričali, pa tek onda razmatrati iskrenost (koja ovde na forumu, bez prisnijih ljudskih odnosa, nije ni posebno bitna).

Thought's the slave of life, and life Time's fool.

Edited by - ridiculus on 10/02/2025 10:40:29
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3973 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 10/02/2025 : 10:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Imaš bujnu maštu...

I laž je moralna, to je valjda u startu jasno. Stvari ionako ovise o kontekstu. 6 i 9, su isto samo ovisi s koje pozicije gledaš!
A jesam li isparavan ili ne, to me ne zanima jer ispravnost kao takva ne postoji. Bitno je da jesam ono kaj pišem, da to nije nikakva projekcija već realnost.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 572 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.1 seconds. Snitz Forums 2000