Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
frano
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
7044 Posts
Member since 25/05/2003 |
|
frano
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
7044 Posts
Posted - 16/02/2025 : 19:10:53
|
Zlatno doba u sred Kali yuge :) Zlatno doba u pjesmi. Zlatno doba u stripu.
Uvijek je tu. Uvijek probije :) Nije nestalo :)
|
Edited by - frano on 16/02/2025 19:25:32 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
frano
Advanced Member
Croatia
7044 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
7044 Posts
Posted - 18/02/2025 : 11:37:10
|
Dopustit ću si analizirat Stinkyja. Blesavo, ali ću.
Dok smo Dupli i ja zaprav usranci, neotesanci, Stinkač korača hrabro kroz sve stripovske, filozovske, povijesne, i zašto ne, ruske laži i obmane. Kauboj nad kaubojima.
Ipak, Dupli bu pogledal vuku u oči i prestravljen do smrti pobrinul bu se o sebi i drugima. Kroz kaplje znoja, u trenucima kompletne ukočenosti, ja bum blisnul bananu, čija jeka još zvoni u stripovskim krugovima. Tak to nekak izgleda "na terenu" sa usrancima pohancima.
Kak se to u praksi odvije s hrabrima, bumo vidli.
Stinky je za sad najbolji kritičar strip scene, u zadnje vreme jedino kad ga pohanac pokrene.
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13198 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 18/02/2025 : 15:23:46
|
quote: Originally posted by frano ja bum blisnul bananu, čija jeka još zvoni u stripovskim krugovima
ma daj postal si partizan. tak su te stare partizanske hulje drvile o vlastitoj zaslužnosti.
a mi smo im pljunuli u facu. i pomeli ih. niš' više oni ne zvone, sad je gospodin Thompson faca. i on priča ex cathedra "što je bilo".
napisal si dobre stvari. sve pet. ali kaj sad. hoćeš da ti podignemo spomenik u bronci? ili se buš konačno sabral tu, na antologiji, i izgradil se ponovo na oštrom zraku.
koga znaš uopće, osim mene, da ovako gori?? i ljušti si kože, deset tisuća koža. |
|
frano
Advanced Member
Croatia
7044 Posts
Posted - 18/02/2025 : 16:07:00
|
Ma nee. To je tek bila naglašena forma pisanja. Dio sam hrvatskog stripa. Na svoj način sam ga ispunio. Kao i ostali autori.
A pobjednici se izmjenjuju. I tko god izvojeva pobjedu, Bogek je s njim. Partizan, ustaša ili četnik. To je tak u bilo kojem pa i u tom najnižem obliku ljudske komunikacije. Osim što je najniži, svakako je najatraktivniji. Taj ratni.
Meni je izniman ovaj kulturni dio fronte. Djelima, pjesmama, filmovima, stripovima.
Glede tvog kritičkog i analitičkog pisanja, lupaj dalje. Mnoge zanima.
Vrtim si to Pismo nepročitno. Ima mi pjesma neku melankoliju u sebi ... ma ono, potonuće, predaja, takva je scena, ali onda udari kad treba.
Baš su šašavi ti hrvati.
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|