forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 RUSSIA VS. USA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 20:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:
Originally posted by Markos

Ja sam dobar dio svog života bio uvjeren da su stripofili dobri, časni, pošteni ljudi. Jer ono, ako te strip ičemu uči, pogotovo za mlađe uzraste, onda su to neke osnovne ljudske vrijednosti i vrline, pravda i poštenje, hrabrost, spremnost pomoći drugu u nevolji itd itd.
Ovaj forum je srušio i tu iluziju, još puno ranije, ali sad je to nekako eskaliralo.

Slazem se

Zlostavljač je u odnosu na žrtvu uglavnom kriv. U slučaju Ukrajina rusija to je jednostavno. Zlostavljač, rusija, je kriv.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 21:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by wintermute

Pa kako ja mogu na toliko uopsteno i siroko pitanje da odgovorim? Ja licno nisam pogodjen nicim a berza je manje-vise stabilna. To je najvise sto mogu da smisleno odgovorim.

O.K., osobni odgovor, no, to me uopće ne zanima.

Što se događa u SAD-u.?
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2559 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 07/03/2025 : 21:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message
Nema vise tampona u muskim toaletima..

A sta se dogadja pa.. velika je to zemlja
zanimljivo je ovo oko nabijanje carina na sve strane kao lek za sve

jel imamo neku raniju slicnu situaciju kao uporedjenje?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 21:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Carine zgleda baš nisu dobre za SAD.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 21:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

A šta je to tako ovde predramatično??
Običan razgovor u firmi je žešći od ovoga ovde.

Ma da, ono, igrao sam se ceo raspust klikera sa divnim drugovima pa sam onda na kraju raspusta otkrio da ne navijaju svi za Hajduk nego neki <gasp> navijaju za Dinamo... I onda sam krenuo da ispoljavam svoju "tolerantnost" prema njima nazivajuci ih idiotima (kao sto je mene Markos u izlivu besa nazvao na onoj temi o Trumpu i izborima nakon sto je Trump pobedio). Meni to ne smeta i do smrti (u prevodu, do bana na forumu) cu braniti Markosovo pravo da me naziva idiotom ne zato sto je on vlasnik istog nego zato sto verujem u slobodu (online) govora i izrazavanja (sa cim, vidim, virtue signalling Evropa ima velike probleme u zadnje vreme, u UK se npr. moze ici u zatvor za "hate speech", uveli su cak i two tier justice system itd.)

Ja licno nemam problema sa nikim, odrzavam veze i dalje sa nekoliko gay i dve trans osobe sa kojima sam radio godinama, druzim se sa ljudima koji su i mnogo levo a i mnogo desno od mene pa sam navikao na svakakvu raznovrsnost misljenja i nemam svoj bubble koji neko moze da mi ugrozi a onda se ja u besu "razocaram u covecanstvo".

Evo bas u taj nesrecni petak ukrajinac sa kojima se nasa deca druze hteo da spava kod nas (sleepover, uobicajeno u USA) i moja supruga kaze deci ne moze umorna sam a ja kada sam saznao odmah uletim i ispravim i kazem daj bre ljudi su sigurno van sebe zbog sranja koje je Zelenski danas napravio, daj da im barem malo olaksamo i pozovem ih i kazem moze...

Ja se trudim da ne mesam politiku sa biznisom i sa privatnim zivotom. Ali ako neko hoce da napise nesto sa cime se ne slazem ja onda odgovorim i obicno se ispostavi da bas oni koji misle da su virtuous i tolerantni prvi skacu i lepe epitete jer njihov model sveta ne dopusta razlicitost misljenja.
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 21:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger
Što se događa u SAD-u.?

Ukinut je DEI, ukinuto je woke, ukinute su pronouns, granice su mnogo cvrsce, uvedeno je da je engleski zvanican jezik, ukinuti su svi genderi osim F i M, ukinuto je ucenje gender theory, zabranjeno pri upisu na fakulter traziti da bela i azijska deca imaju 200-400 SAT poena vise od ostalih manjina da bi bila ravnopravna, zabranjeno je da se muskarci takmice sa zenama, itd... mnogo fake jobs i fake programs je ukinuto u vladi, mnogi besmisleni departmani su pod istragom. Ukinuta je pomoc Ukrajini da bi se rat sto pre zavrsio i sprecilo trosenje novca i hiljada zivota.

Meni lepo sve to da cujem i to je sve konzistentno sa onim zasto sam ja glasao za Trumpa.

Videcemo na duge staze na sta ce sve to izaci ali za sada meni sve ovo izgleda odlicno.

Eto a sad mi pokazite koliko ste tolerantni.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 21:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
wintermute

Napisao si Ukrajinac ...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 21:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:
Što se događa u SAD-u.?

Ukinut je DEI, ukinuto je woke, ukinute su pronouns, granice su mnogo cvrsce, uvedeno je da je engleski zvanican jezik, ukinuti su svi genderi osim F i M, ukinuto je ucenje gender theory, zabranjeno pri upisu na fakulter traziti da bela i azijska deca imaju 200-400 SAT poena vise od ostalih manjina da bi bila ravnopravna, zabranjeno je da se muskarci takmice sa zenama, itd... mnogo fake jobs i fake programs je ukinuto u vladi, mnogi besmisleni departmani su pod istragom. Ukinuta je pomoc Ukrajini da bi se rat sto pre zavrsio i sprecilo trosenje novca i hiljada zivota.

Meni lepo sve to da cujem i to je sve konzistentno sa onim zasto sam ja glasao za Trumpa.

Videcemo na duge staze na sta ce sve to izaci ali za sada meni sve ovo izgleda odlicno.

??
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 21:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:

wintermute

Napisao si Ukrajinac ...

Jesam nesto pogresio? Procitao sam ponovo i ne vidim gresku. Da, Ukrajinac je.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 21:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
rusi će gaziti prava Evropljana. Bez obzira oni što žele.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3477 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/03/2025 : 22:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1620 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 07/03/2025 : 22:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:

Zar evropljani nisu tri puta vojno jači od Rusa?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 22:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by Zoroasterixx
How to Know You Are In A Cult (1953)

Sve je ovo pravljeno i za Bidena i porazena strana takve stvari pravi o pobedniku sa kojim se ne slaze vec decenijama ovde... Pola kongresa pljesce a pola sedi u tisini. To je USA politika.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17282 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/03/2025 : 22:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by henry

quote:

Ode ti u propagandu.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8217 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/03/2025 : 23:04:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Zoroasterixx
How to Know You Are In A Cult (1953)

Sve je ovo pravljeno i za Bidena i porazena strana takve stvari pravi o pobedniku sa kojim se ne slaze vec decenijama ovde... Pola kongresa pljesce a pola sedi u tisini. To je USA politika.

ovo jednostavno nije istina
na zadnjem bidenovom obraćanju dobio je pljesak i s republikanske strane u više navrata
isto je bilo i u obaminim obraćanjima
o bushu mlađem da ne govorim - njemu je u više navrata ustajala i pljeskala cijela dvorana, naravno, povezano s borbom protiv terorizma

tvoj predsjednik trump ne može se uspoređivati s prethodnicima
on je posebna priča - neću sada ponavljati sve što mislim o njemu
uništava vam državu pred očima, okreće se protiv saveznika koji su stali uz ameriku kada je trebalo, a staje uz rusiju i putina (valjda po psihopatskoj liniji) - i još mu plješčete
ok, ukinuo vam je tzv woke, pa uživajte u tome

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 23:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by ken2
on je posebna priča - neću sada ponavljati sve što mislim o njemu

Znam, tesko ti je. I meni je bilo slicno pod Bidenom a tek pred mogucnoscu da Kamala bude naslednik... brrrr.... A inace ja i dalje zivim kao "manjina" u Kaliforniji pa te i sa te strane razumem.

Nista, bice izbori opet za 4 godine pa neka narod odluci sta dalje... brzo ce to...

A da su levi/D vise "mislili na zemlju" ne bi cackali mecku bez ikakve potrebe i isli u ludacke eksteme i tako sami doveli opet Trumpa na vlast. Nadam se da ce nauciti iz toga i imati razumnijeg kandidata na sledecim izborima. Zadnja tri su im bila katastrofa (iako je jedan pobedio u sumnjivoj trci tokom nikad pre vidjene pandemije).

EDIT: izgleda da se Newsom vec sprema za tu kandidaturu, pokrenuo je svoj podcast gde je vec u prvoj epizodi izjavio da nije fer da se muskarci takmice sa zenama. Ovo je izazvalo plač i revolt na ultralevoj strani ali ljudi ne kapiraju da je on krenuo ka sredini da bi postao izbirljiv na nivou federacije (sto ja mislim da je nemoguce ali ima 3 godine da pivotira pa cemo videti...)

Edited by - wintermute on 07/03/2025 23:43:53
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5041 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 07/03/2025 : 23:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:

quote:
Što se događa u SAD-u.?

Koliko vidim iz upisa, tebi je najvise lepo kad se nekome drugome ukidaju ili ogranicavaju nekakva prava ili slobode. Zasto je tako, zasto te veseli drugim ljudima zabranjivati nesto, mozes li objasniti (prvo sebi pa onda ostalima)?
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 07/03/2025 : 23:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec
Koliko vidim iz upisa, tebi je najvise lepo kad se nekome drugome ukidaju ili ogranicavaju nekakva prava ili slobode. Zasto je tako, zasto te veseli drugim ljudima zabranjivati nesto, mozes li objasniti (prvo sebi pa onda ostalima)?

Sve moje argumente mozes videti na ovoj temi: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54718

Ako ih ni posle toga ne razumes, onda moras da zivis ovde dugo da bi ih razumeo.

Nazalost, to je jedino kako mogu da odgovorim.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1620 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 08/03/2025 : 00:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by henry

quote:

Ode ti u propagandu.

Pa zar ti ne reče da su evropljani jači od Kine i SAD?
Znaš li uopšte gde više biješ?

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29529 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/03/2025 : 01:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Ma da, ono, igrao sam se ceo raspust klikera sa divnim drugovima pa sam onda na kraju raspusta otkrio da ne navijaju svi za Hajduk nego neki <gasp> navijaju za Dinamo... I onda sam krenuo da ispoljavam svoju "tolerantnost" prema njima nazivajuci ih idiotima (kao sto je mene Markos u izlivu besa nazvao na onoj temi o Trumpu i izborima nakon sto je Trump pobedio). Meni to ne smeta i do smrti (u prevodu, do bana na forumu) cu braniti Markosovo pravo da me naziva idiotom ne zato sto je on vlasnik istog nego zato sto verujem u slobodu (online) govora i izrazavanja (sa cim, vidim, virtue signalling Evropa ima velike probleme u zadnje vreme, u UK se npr. moze ici u zatvor za "hate speech", uveli su cak i two tier justice system itd.)

Ja licno nemam problema sa nikim, odrzavam veze i dalje sa nekoliko gay i dve trans osobe sa kojima sam radio godinama, druzim se sa ljudima koji su i mnogo levo a i mnogo desno od mene pa sam navikao na svakakvu raznovrsnost misljenja i nemam svoj bubble koji neko moze da mi ugrozi a onda se ja u besu "razocaram u covecanstvo".

Nema ovo veze s desnicom, ljevicom, klubovima, stavovima, različitošću mišljenja nego jednostavno s ljudskošću, empatijom i tim nekim osnovnim ljudskim vrlinama. Ako si Trumpov pristaša i ako te nije bilo barem malo sramota nakon što si vidio kako su se on i ono njegovo Go-Vance ponašali prema Zelenskom na onom nesretnom sastanku, onda što da ti kažem... Ne želim imati veze s takvim ljudima.

quote:

Evo bas u taj nesrecni petak ukrajinac sa kojima se nasa deca druze hteo da spava kod nas (sleepover, uobicajeno u USA) i moja supruga kaze deci ne moze umorna sam a ja kada sam saznao odmah uletim i ispravim i kazem daj bre ljudi su sigurno van sebe zbog sranja koje je Zelenski danas napravio, daj da im barem malo olaksamo i pozovem ih i kazem moze...

Ponavljam, to nije stvar politike ni svjetonazora, nego kad vidiš da nekoga tko leži na podu višestruko nadmoćniji protivnik podmuklo cipelari, osnovni ljudski poriv je da ideš zaštititi slabijeg, a NE DA NAVIJAŠ ZA NASILNIKA DA GA JOŠ JAČE CIPELARI i govoriš nesretniku na podu da je SAM KRIV JER JE IZAZIVAO.

Trouble will find me
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 08/03/2025 : 01:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by Markos
Ako si Trumpov pristaša i ako te nije bilo barem malo sramota nakon što si vidio kako su se on i ono njegovo Go-Vance ponašali prema Zelenskom na onom nesretnom sastanku, onda što da ti kažem... Ne želim imati veze s takvim ljudima.

Ja i supruga i mnogi koje znamo smo skakali od radosti taj petak da je KONACNO NEKO REKAO ONAKO KAKO JESTE a ne da uvija i daje laznu nadu dok ljudi ginu a (i nase) pare se trose nemilice. A ako zbog toga ne zelis imati veze sa mnom ti me banuj i to je to. Ionako to uveliko rade po Evropi za "politicki nekorektna" pisanja po internetu...

quote:

Ponavljam, to nije stvar politike ni svjetonazora, nego kad vidiš da nekoga tko leži na podu višestruko nadmoćniji protivnik podmuklo cipelari, osnovni ljudski poriv je da ideš zaštititi slabijeg, a NE DA NAVIJAŠ ZA NASILNIKA DA GA JOŠ JAČE CIPELARI i govoriš nesretniku na podu da je SAM KRIV JER JE IZAZIVAO.

Ali to nije bio protivnik nego najjaci moguci SAVEZNIK koga Zelenski moze imati dok je on to tvrdoglavo i body language-om i tonom i recima odbijao da potvrdi i ponasao se bahato onako kako mu je prethodna vlast dozvolila za koju je bio celebrity (pogledaj CEO video ako nisi). U USA je sasvim normalno da dodje do velikog preokreta vlasti i spoljne politike za kratko vreme, nije ni prvi ni poslednji put, i onda svi koji moraju da i dalje saradjuju sa USA moraju i oni da pivotuju u pristupu kao sto je npr UKPM uradio. To je jednostavno Diplomacy with USA 101... Zelenski nije bio na tom nivou a ignorisao je savete advisora i kako da se obuce i kako da se ponasa i dobio je packu jer je ocekivao crveni tepih kao pre a ta vremena su prosla. Videcemo da li ga je to opametilo (po izjavama izgleda da jeste) i kada ce se vratiti da potpise ono sto je najbolje za sve u ovom trenutku umesto sto paradira po svetu pricajuci sa mnogo manje znacajnim sagovornicima leteci prvom klasom u dzempercicu... (a i to neko i dalje placa, najverovatnije tj. sigurno i ti i ja).
Go to Top of Page

wintermute
Senior Member

USA
1859 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 08/03/2025 : 02:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message
quote:
Originally posted by ken2
na zadnjem bidenovom obraćanju dobio je pljesak i s republikanske strane u više navrata
isto je bilo i u obaminim obraćanjima
o bushu mlađem da ne govorim - njemu je u više navrata ustajala i pljeskala cijela dvorana, naravno, povezano s borbom protiv terorizma

Bilo bi i ovde ovacija cele dvorane da demokratama nije partijskom direktivom potpuno zabranjeno da se pljesce, pa cak i 13-godisnjem crnom detetu koje je prezivelo tumor na mozgu... Zamisli koliki monstrum treba da budes pa da tako nesto uradis. To zaista nikada ranije nije vidjeno. Kako bi ti tom detetu objasnio hladnocu i ignorisanje od polovine sale?

Ne znam da li si gledao sve, Trump je inace i sam odmah rekao tokom govora da maltene sta god da uradi nece niko sa leva tapsati jer toliko su zadrigli u ideologiju i TDS da ne mogu od tog zaslepljenja da razdvoje sta je dobro za zemlju od onoga sa cim se samo politicki ne slazu. To su prethodne generacije u kongresu barem donekle mogle pa se zato i malo vise tapsalo...

Da se razumemo, ovo nije dobro za USA. Levi/D ce morati da rade sa desnim/R jer su manjina ako hoce bilo sta da svoje proguraju. Bojkotom ce samo postignuti da im nista od njihovih zakona ne prodje. Moraju se razdvojiti levi zakoni od desnih i od onih koji su dobri za sve a ne da se bude iskljuciv toliko da ti je cak loše sto je dete od 13 godina pobedilo rak i nagradjeno za to samo zato sto je to prikazao Trump... zaista monstruozno.

A da i ne pominjem jos nekoliko personalnih apolitičkih momenata gde bi svako normalan pre zapljeskao ali sada nije smeo zbog direktive. Pogledaj ceo govor ili googlaj pa ces videti i sam.

Lako je (i po mom moralu ispravno) za te demokrate sada reći kao Markos: Nema ovo veze s desnicom, ljevicom, klubovima, stavovima, različitošću mišljenja nego jednostavno s ljudskošću, empatijom i tim nekim osnovnim ljudskim vrlinama [...] ne zelim imati veze sa takvim ljudima. Ali politicki proces nalaze da i sa takvima pricamo i pokusavamo da trazimo neko resenje. Ja se nadam da se takva komunikacija i desava iza kulisa a da je njihova nehumana okrutnost prikazana u sali bila samo neki show za javnost. A da je bilo veoma ružno -- bilo je. I neprimerno svemu za sta USA stoji.

Edited by - wintermute on 08/03/2025 04:57:12
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4019 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/03/2025 : 07:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

Evo bas u taj nesrecni petak ukrajinac sa kojima se nasa deca druze hteo da spava kod nas (sleepover, uobicajeno u USA) ...... i kazem moze...

Znači, ti si svoje dobro djelo napravio i kad Trump deportira tog prijatelja tvog malca i pola milijuna drugih nesretnih ukrajinskih izbjeglica/žrtava rata nećeš osjećati grižnju savijest? Reći ćeš sebi da je bilo dovoljno to što si malom Ukrajincu dao koricu kruha i sad se može vratiti da ga Rusi ubiju. Bitno da tebi i Americi nije na trošak, jel?

https://www.reuters.com/world/us/trump-plans-revoke-legal-status-ukrainians-who-fled-us-sources-say-2025-03-06/
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6251 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/03/2025 : 07:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Ja i supruga i mnogi koje znamo smo skakali od radosti taj petak da je KONACNO NEKO REKAO ONAKO KAKO JESTE a ne da uvija i daje laznu nadu dok ljudi ginu a (i nase) pare se trose nemilice. A ako zbog toga ne zelis imati veze sa mnom ti me banuj i to je to. Ionako to uveliko rade po Evropi za "politicki nekorektna" pisanja po internetu...

Je li ovo Europa ili bastion slobode:

https://www.businessinsider.com/elon-musk-x-twitter-account-suspensions-rising-2024-9

quote:

Ali to nije bio protivnik nego najjaci moguci SAVEZNIK koga Zelenski moze imati dok je on to tvrdoglavo i body language-om i tonom i recima odbijao da potvrdi i ponasao se bahato onako kako mu je prethodna vlast dozvolila za koju je bio celebrity (pogledaj CEO video ako nisi). U USA je sasvim normalno da dodje do velikog preokreta vlasti i spoljne politike za kratko vreme, nije ni prvi ni poslednji put, i onda svi koji moraju da i dalje saradjuju sa USA moraju i oni da pivotuju u pristupu kao sto je npr UKPM uradio. To je jednostavno Diplomacy with USA 101... Zelenski nije bio na tom nivou a ignorisao je savete advisora i kako da se obuce i kako da se ponasa i dobio je packu jer je ocekivao crveni tepih kao pre a ta vremena su prosla. Videcemo da li ga je to opametilo (po izjavama izgleda da jeste) i kada ce se vratiti da potpise ono sto je najbolje za sve u ovom trenutku umesto sto paradira po svetu pricajuci sa mnogo manje znacajnim sagovornicima leteci prvom klasom u dzempercicu... (a i to neko i dalje placa, najverovatnije tj. sigurno i ti i ja).

Markos nije mislio da mu je Trump protivnik, nego Putin, i da Trump osuđuje žrtvu (što je istina). Ako netko uživa u tome jer će uštedjeti nešto novca, pa valjda je to taj američki mindset.

Što se tiče oblačenja, Elon Musk nije u odijelu na sastancima u Bijeloj kući:

Licemjerje na kvadrat.

Kako objašnjavaš izbacivanje Associated Pressa i Reutersa iz Bijele kuće u Americi koja, za razliku od Europe, dopušta free speech?

https://www.reuters.com/world/us/white-house-bars-ap-reuters-other-media-covering-trump-cabinet-meeting-2025-02-26/

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 08/03/2025 07:17:37
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4019 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 08/03/2025 : 07:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:

... zato sto verujem u slobodu (online) govora i izrazavanja ...

Ne znam koliko si svjestan, ali ovo je zatiranje slobode govora. I to na najpodmukliji način. Zapravo, ne koliko si svjestan, znam da negdje duboko u sebi jesi, nego želiš li to uopće priznati. Ili ćeš i to pravdati praznom floskulom da se mora dugo živjeti u USA da bi se to razumjelo?

https://www.theguardian.com/us-news/2025/mar/07/trump-administration-cancels-columbia-university-funding

Edited by - zveles on 08/03/2025 07:35:09
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000