Author |
Topic  |
Combatrock
Advanced Member

Serbia
4845 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 10/03/2025 : 20:35:30
|
Ovog Kolakovskog sam dobio za odlican uspeh u srednjoj skoli
Bila je ljubav na prvo citanje. Preporucio bih Mini predavanja o maksi stvarima, Uzas metafizike, 13 bajki iz kraljevine Lajnoije. |
sangue navajo |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1724 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 11/03/2025 : 10:19:08
|
quote: Originally posted by Salkan

Salata. Bila plata.

Ha-ha, kupio si knjiga koliko ja za skoro godinu dana. (Jedna mesečno. Naravno, ne računam pozajmice iz biblioteke i od prijatelja. ) |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
800 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 11/03/2025 : 11:17:24
|
Juče s posla vučem kesu punu knjiga Ljudi se okreću i vidim da se pitaju Dal je ovaj normalan Ko danas čita knjige Mora da je puk'o :)
Odmah sam uzeo Dvorac i oduševljen sam uvodom. Vidićemo kako će se dalje odvijati. Nakon Dvorca ide tvoj Hardy i njegova Tessa. A onda Kolakowski od druga Combatrocka Sangue Navajo.
Na šta će sve to izać, ne zna se. :) |
Škafiškafnjak |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1724 Posts
Posted - 11/03/2025 : 17:36:12
|
"Moj Hardy" je više nego što zaslužujem! Ali odakle ta Tessa? Neko hrvatsko izdanje ili englesko? |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17853 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
800 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 11/03/2025 : 19:45:06
|
quote: Originally posted by ridiculus
"Moj Hardy" je više nego što zaslužujem! Ali odakle ta Tessa? Neko hrvatsko izdanje ili englesko?
Logos, Split 1983 Prijevod: Berislav Grgić
@zeljko Nema to nikakve veze Kad skupiš 17000 knjiga, skontaćeš da si malo pretjerao
 |
Škafiškafnjak |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17853 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 11/03/2025 : 21:47:54
|
eh nisam ja od tih meni je granica 1000 stalno prodajem i kupujem
na prodaju
Thomas Hardy Pod zelenim stablom Thomas Hardy Daleko od bjesomučne gomile Thomas Hardy Neslavni Jude
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1724 Posts
Posted - 11/03/2025 : 22:49:02
|
Pre par godina sam odlučio da kupujem samo knjige koje će dosta dugo služiti svrsi - što će reći, siguran sam da ću ih čitati više puta. Sve ostalo što me iole interesuje pozajmljujem. I onda vraćam, da ne bude nedoumica (iako sam par puta omanuo... )
Imam i nekoliko tema za razmišljanje i pisanje, od kojih sam jednu već davno obelodanio (podsetiću: poređenje Doylea i Christie).
Htedoh da pišem o preplitanju engleskih i italijanskih književnih i umetničkih poticaja i struja - ili da nazovem to njihovom viševekovnom ljubavnom aferom? - ali onda sam naleteo na tekst gde je to daleko bolje sistematizovano nego što bih ja mogao da učinim. Mada nije tu sve rečeno, i to mi ostavlja kutak slobode za akciju.
Upravo je izašla nova verzija Geparda, za Netflix, u šest epizoda. I to me podsetilo da je Lampedusa u romanu sledio Stendhala, koji je, kao svaki pravi visoki romantičar, sledio nikoga drugog do Šekspira. Ali Lampedusa je pored kreveta držao The Pickwick Papers (prema svedočenju njegove udovice), jer je cenio da je ta knjiga nepresušni izvor novine i inspiracije. I tako se nekako povezuju stvari koje čitam... |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1724 Posts
Posted - 11/03/2025 : 23:16:24
|
Inače, kad smo kod Hardy-ja, ima jedna epizoda Inspektora Morsa - starog, ne ova nova kad je bio mlad - u kojoj on negde na početku čita neki Hardyjev roman, ali nisam uspeo da vidim koji u slaboj rezoluciji koju YouTube nudi.
Inspektor Mors je bio detektivska serija sa najviše književno-umetničkog sadržaja i aluzija od svih koje sam gledao. |
 |
|
Topic  |
|