• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Šteta, pored toliko neobjavljenih specijalnih brojeva...
Da, zaista neobican izbor. Specijalci valjda hronoloski idu u Biblioteku Marti Misterija debeljuce po redosledu kad treba pored epizoda redovne serije. A ova cetiri maxija ili koliko ih je bilo, sve imam. Samo su mi negde zatureni i secam se da sam ih procitao i da nisam bio nesto odusevljen uopste. Mogli su neku dobru pricu iz redovne serije Martija Misterije da objave ili iz neke druge edicije. A ja sam se potajno nadao nekom Mister NOovom specijalcu.
Šteta, pored toliko neobjavljenih specijalnih brojeva...
Da, zaista neobican izbor. Specijalci valjda hronoloski idu u Biblioteku Marti Misterija debeljuce po redosledu kad treba pored epizoda redovne serije. A ova cetiri maxija ili koliko ih je bilo, sve imam. Samo su mi negde zatureni i secam se da sam ih procitao i da nisam bio nesto odusevljen uopste. Mogli su neku dobru pricu iz redovne serije Martija Misterije da objave ili iz neke druge edicije. A ja sam se potajno nadao nekom Mister NOovom specijalcu.
Ova priča je važna zbog novog susreta MM i NN koji je i VČ najavio, kao što su važne i priče iz nove zlatne serije 59...
Drugim rečima, "pripremaju teren" za objavljivanje tog novog team up-a.
Moglo bi urednistvo Veselog cetvrtka da uradi sa Teksovim jubilarnim epizodama isto sto su uradili sa Zagorovim u obimnim i impresivnim knjigama Bubnjevi Darkvuda. Suska se da nas ocekuje iskoro kolekcionarska knjiga sa Martijevim jubilarnim epizodama 100, 200, 300 i 400, sto je pohvalan potez!
Mogli bi isto tako sa Teksom Prva knjiga da budu 100, 200, 300, 400! Cime bi se zaokruzile jubilarne epizode koje je crtao Galep i odao omaz majstoru koji je stvorio likovni izgled Teksa, njegovih kompanjera i njegovog sveta. A zatim u drugoj knjizi da budu 500, 575 Staza uspomena (koja je vec objavljena u kiosk izdanju ali nema veze), 600, 695 i 700. To su sve Ticcijeve epizode osim Staze uspomena koju je radio Civiteli.
A Galop Sudbine #755 ne objavljuju jer su ga vec objavili, kao sto su i kod Zagora #700 posebno štampali i koji se savrseno uklapa uz Bubnjeve darkvuda po dizajnu i formatu.
Isto tako da ove dve Teksove knjige budu istog A4 formata poput Galopa sudbine i slicnog dizajna da mogu sve tri knjige da se lepo stave jedna do druge na polici.
Da! Fantastično izdanje a i odlicna priča i scenaristički a pogotovo crtački (Villa) koja se lepo nadovezuje i zaokružuje deo teksove bolne istorije iz poglavlja Teksove Zakletve (#103-106).