Author |
Topic |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 01/05/2005 : 03:15:38
|
http://www.sergiobonellieditore.it/auto/componi_sbe_sommario?ID_giornale=26
Steta sto se ne vidi lepo naslovna strana junskog broja, ali se da naslutiti da je ona dozivela neke male promene.
Zanimljivo je da se Marti u prvoj epizodi novog kursa vraca na Azore, na mesto odakle je i ova odiseja i zapocela. Lepo. Samo mi ona kratka najava malkice vuce na melodramatiku, sto mi se ne svidja. Ali, videcemo...
Takodje je zanimljivo da se Specijal malkice menja u smislu da umesto Recnika misterija krecu stripovni dodaci. Prvi protagonist prve svescice na 52 strane ce biti niko drugi do H.P.Lavkraft! Na stranu sto sam prilicno sumnjicav prema ovakvim izdanjima, postavlja se pitanje zasto se sama forma Specijala nije promenila? Nece biti da ce ovi dodaci podici sveukupni kvalitet specijalaca.
My God, it's full of stars!
|
Edited by - prozirna senka on 25/04/2006 04:39:53
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/05/2005 : 15:01:11
|
Interesantno! Na kakve to dodatke misliš? Nešto u stilu Storia di Altrove pa se opet pojavljuju poznate ličnosti?
I hoće li biti ukinuta redovna seria sad kad izlaze oni maxiji?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 01/05/2005 : 15:19:30
|
Pa znas na one svescice koje idu uz specijalce? Kao sto je Berni lani objavio Gruca i Legz u Dilanovom i Natanovom specijlacu, respektivno (doduse ne kao svescicu uz broj, vec zajedno sa doticnim specijalom). E, pa tako bi trebao da izgleda i novi Martijev specijal. Interesantno je da pominju da se redi o "letnjem" specijalu, iako su lani isti objavili najesen. Da li to znaci da se MM Spec ponovo vraca u leto?
Maxiji nemaju nikakve veze sa regularnom serijom. Prosto, oni su pokrenuti jer postoji visak epizoda koji se ne uklapa u novu koncepciju MMa, pa ih moraju nekako ispucati. A regularna serija se, naravno, ne ukida, vec prelazi na dvomesecni ritam izlazenja od juna, sa obimom od 160 strana.
My God, it's full of stars! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 01/05/2005 : 15:27:54
|
Postoji višak epizoda? Mnogo se radi tamo u MM staffu... Onda ono sa Venerabilima ne bi baš pristajalo u redovnu seriju?
Koliko vidim MM se pojavljuje u svim mogućim oblicima sad... Neće li to opet dovesti do hiperprodukcije i jeftinih priča koje proizlaze i nametnutog prebrzog mjesečnog tempa?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 01/05/2005 : 15:38:16
|
Bice da se nakupilo u prethodnom periodu. A visak se odnosi na cinjenicu da od juna se ide na kompletne price od 160 strana koje se vise nece ponavljati, sto ove iz maxija svakako nisu. To je ideja. Kako ce ispasti u stvarnosti, ostaje da sacekamo. E sad, ne bih rekao da ima hiperprodukcije, ako ce ubuduce biti pored 6 regularnih izdanja i po jedan Gigant, SDA, Specijal i Alamanah godisnje. Ovde se Maxiji nikako ne uklapaju, nisam nasao nigde na netu informaciju o njihovoj periodici. Sve u svemu, 10 sveski godisnje (bez maxija) nije hiperprodukcija;)
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Member since 12/02/2004 |
Posted - 02/05/2005 : 17:18:03
|
Sudeći po maloj reprodukciji naslovnice, dizajn se nije naročito promijenio. Nego, je li format još uvijek isti, ili će serijal biti na A4 formatu kao što se svojedobno šuškalo?
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 04/05/2005 : 09:00:43
|
U Stripoteki 1001 i 1002 izašle su kratke MM priče, a čini mi se da ih u ovoj aktualnoj nema. Zar su prestali s time?
** Thommo was here! ** |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 04/05/2005 : 12:56:34
|
quote: Originally posted by Damjan
Sudeći po maloj reprodukciji naslovnice, dizajn se nije naročito promijenio. Nego, je li format još uvijek isti, ili će serijal biti na A4 formatu kao što se svojedobno šuškalo?
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Nije se suskalo o A4 formatu, nego malo vecem od sadasnjeg za par santimetara u sirinu i duzinu. I ne, niko ne pominje promenu formata. Verovatno je to bila jedna od ideja od koje se moze biti odustalo. Nista cudno za MM. Nego, zivo me interesuje ko je crtac ove epizode. Na osnovu jedne vinjetice se ne da mnogo toga zakljuciti, je li. Ipak, ne lici mi na Alesandrinija, ali me malkice podseca na Filipucija. A mozda i gresim...
Thommo, bice da je Stripoteka malo rastegla sa objavljivanjem kratkih prica. Znamo pouzdano da su kupili 4 of 6 Vozova.
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Posted - 04/05/2005 : 16:14:16
|
Radim usporedni popis, pa bi mi trebali naslovi epizoda objavljenih u Stripoteki. Osim #1002 Galaktički ekspres, druge nemam.
** Thommo was here! ** |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 04/05/2005 : 19:51:49
|
Mislim da ovo nije ni Filipucci ni Alesandrini, ovo mi liči na crtež nekog iz američke škole. Dee& Kelly i ona plavuše su otpali onda?
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 04/05/2005 : 20:11:47
|
@ Thommo "Bilo mi je zadovoljstvo!..." je naziv prve price iz voza.
@ DeeCay Kamo lepe srece, ali o toj trojci nije bilo ni pomena. Samo da ce kao dodatak specijalcu umesto Recnika Misterija ici stripic. Kakva promena! Mislis da su Espoziti?
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
Kant
Average Member
Croatia
716 Posts
Member since 17/08/2004 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
Posted - 08/05/2005 : 13:57:30
|
Dakle, ipak Filipucci na naslovnicama? Ovo postaje kao sapunica. Malo hoće, malo neće.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 09/05/2005 : 01:30:20
|
Kad smo vec kod toga oce-nece, po informacijama koje imam i francuski Oltremare ce se nastaviti, sada je kao potraga za drugim crtacem, iako, koliko se ja secam, je bilo najavljeno da posle Alesandrinijevog odlaska sa projekta, Francuzi nisu ni pomisljali da nastave sa istim. Il' sam ja nesto bio utripovao;) Beh...
Grozni ispravljac gresaka |
|
|
Damjan
stripovi.com suradnik
Italy
1458 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29418 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/05/2005 : 10:19:21
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Kad smo vec kod toga oce-nece, po informacijama koje imam i francuski Oltremare ce se nastaviti, sada je kao potraga za drugim crtacem, iako, koliko se ja secam, je bilo najavljeno da posle Alesandrinijevog odlaska sa projekta, Francuzi nisu ni pomisljali da nastave sa istim. Il' sam ja nesto bio utripovao;) Beh...
Grozni ispravljac gresaka
Da, Alessandrini je odustao bio, ovi su pokusali naci nekog drugog pa nisu uspjeli pa su odustali.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Posted - 09/05/2005 : 10:39:23
|
Radi na Teks gigantu.
Stvarno? Zanimljivo...
** Thommo was here! ** |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 09/05/2005 : 12:40:33
|
quote: Originally posted by Markos
Da, Alessandrini je odustao bio, ovi su pokusali naci nekog drugog pa nisu uspjeli pa su odustali.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Pa se ostalo na samo dva objavljena albuma. Dobro je, nisam sizofren Zanimljivo je da sam na netu naisao na oba albuma koji su objavljeni na italijanskom (Alessandro Editore), dok sam na sajtu francuskog izdavaca nasao samo prvi album, drugog nije bilo ni od korova.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8236 Posts
Posted - 10/05/2005 : 12:54:03
|
Najsvezije informacije, najsvezije informacije!!!;)
Ili ukratko, iz najave Kastelija u MM Maxi #2: - prva epizoda revulucionarnog ciklusa nosi naziv "Sudbina Atlantide" - Halo Bing, kako brat? Cijena? Prava sitnica. 4,4e - knizica uz specijal imace 48 strana stripa - uvodi se rubrika u specijalu MM Predstavlja - prva pricica je (ne)delo;) Kastelija i Espozita
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 10/05/2005 : 13:29:19
|
Najsvezije informacije, najsvezije informacije!!!;)
Ili ukratko, iz najave Kastelija u MM Maxi #2: - prva epizoda revulucionarnog ciklusa nosi naziv "Sudbina Atlantide" - Halo Bing, kako brat? Cijena? Prava sitnica. 4,4e - knizica uz specijal imace 48 strana stripa - uvodi se rubrika u specijalu MM Predstavlja - prva pricica je (ne)delo;) Kastelija i Espozita
Lepo, Boga mi... |
|
|
Topic |
|