Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/06/2005 : 13:06:15
|
Ne može, sve je povezano, zato ih prodaj meni. ;)
Što se Viettija tiče, on je loš scenarista. Ne obraća dovoljno pažnje na detalje, priča ume da mu se izmakne iz ruku i podivlja, i stičem utisak da je geek koji ima dve ili tri (dobre) ideje za priču, i onda žuri da ih realizuje, ne obraćaju pažnju na samu priču koja se razvija iz tih ideja.
Dobar primer je rat sa orbitalnim stanicama u NN-u. Dobra ideja, kraj (koji je jedan od očitih Viettijevih fetiša, pogledati NN #65 za skoro istovetnu scenu uništenja jednog grada) efektivan, početak obećavajući... ali izmedju, sve ide bestraga, pojma više nemaš ko šta radi i zašto.
Kod Nathana to još i može da prođe, ali kod Martija, gde je draž u dtelajima, ne može.
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore." |
|
|
Baboyo
New Member
Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Member since 04/03/2004 |
Posted - 13/06/2005 : 14:45:54
|
Imam jedno malo pitanjce - koliko na nasem (juzno Slavenskom) trzistu vrijedi prosjecan talijanski redovni ili tutto Marti? Solidno ocuvan i nikakav extra rijedak broj?
Ne prodajem - nego kupujem. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 13/06/2005 : 15:55:46
|
Imam ja neke i dacu ti ih ispod cene;) Idi vidi sta imam od ponude u topiku Oslobodite me bede. (Pst, uzmi sve, lako ce mo se dogovoriti;))
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije. |
|
|
Thommo
stripovi.com suradnik
Croatia
1255 Posts
Member since 01/09/2003 |
Posted - 14/06/2005 : 11:07:26
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by Thommo
MM poznavaoci, ako ima kakvih gresaka na popisu sa naslovnice, samo javite!
Ima - nema linka na (moju) recenziju Tajne baze Drugde.
-- "Non c'e niente di piu triste di un sogno che muore."
Skuzio caku! Biti ce dodano kad azuriram file!
** Thommo was here! ** |
|
|
Baboyo
New Member
Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Posted - 14/06/2005 : 13:14:06
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Imam ja neke i dacu ti ih ispod cene;) Idi vidi sta imam od ponude u topiku Oslobodite me bede. (Pst, uzmi sve, lako ce mo se dogovoriti;))
Nijedna casa sto se pije, Nijedna trobojka sto se vije, Nasa nije.
Ispljuni cijenu - ako hoces mozes i na mail. Uzimam sve. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
Baboyo
New Member
Bosnia and Herzegovina
118 Posts
Posted - 14/06/2005 : 16:05:47
|
Cena: DD specijal i ili julski DD ili julski MM. Vazi?
Vazi. Javi mi na mail detalje oko slanja. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 15/06/2005 : 13:05:45
|
quote: Originally posted by Damjan
Baj d vej, nabavio sam MM # 209 - 214. Može li ih se čitati odvojeno ili su dio većeg ciklusa? Znam da je u igri neki Countdown mini-ciklus koji, ako se ne varam, završava brojem 213...
Countdown počinje još u broju 191 posredno, i skoro u svakoj epizodi do broja 210 na kraju epizode neki lik da izjavu "manje X", gde je X u stvari broj preostalih meseci do kraja odbrojavanja. U tom smislu ne treba previše da se opterećuješ kontinuitetom. Neke epizode su direktno uključene u ciklus odbrojavanja (na pr. 191 i 204), ali to ne znači da završnica ne može da se čita odvojeno, tako da slobodno pročitaj brojeve od 210 do 213. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 16/06/2005 : 21:54:37
|
16 jula izlazi specijal mma. Koliko vidim iz najave, nista interesnatno. Bas se nesto cudim, kako to...
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 24/06/2005 : 09:01:36
|
Konačno pročitao najnovijeg Martija - Sudbina Atlantide... Pa, mogu da kažem da se Castelli sa ovom epizodom zaista vraća na stare staze. Ne znam šta možemo da očekujemo od Povratka u Nedođiju i Tortijevog crteža (bljak), ali u ovoj epizodi su bili svi elementi zbog kojeg sam zavoleo Martija: prepletanje više linija priče koji se spajaju negde u drugom delu epizode, umerena količina OK humora, prava misterija koja se postepeno razrešava, Kut Humi, Orlof, Atlantida... Da vam otkrijem samo jednu zanimljivost, Marti u drugom delu epizode putuje kroz vreme i pojavljuje se u Posejdoniji, glavnom gradu Atlantide, 4 godina pre famozne katastrofe ;-))) Sam rasplet stripa je priča za sebe, meni se ideja jako svidela...Crtež na mestu, mislim da stil Orlandija i Cardinallija odgovara Martiju, nadam se da će ovaj dvojac raditi još epizoda u budućnosti. Sve u svemu posle duuuuže vremena epizoda koju vredi pročitati. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 24/06/2005 : 09:14:30
|
quote: Originally posted by tantus
Baj d vej, nabavio sam MM # 209 - 214. Može li ih se čitati odvojeno ili su dio većeg ciklusa? Znam da je u igri neki Countdown mini-ciklus koji, ako se ne varam, završava brojem 213...
Countdown počinje još u broju 191 posredno, i skoro u svakoj epizodi do broja 210 na kraju epizode neki lik da izjavu "manje X", gde je X u stvari broj preostalih meseci do kraja odbrojavanja. U tom smislu ne treba previše da se opterećuješ kontinuitetom. Neke epizode su direktno uključene u ciklus odbrojavanja (na pr. 191 i 204), ali to ne znači da završnica ne može da se čita odvojeno, tako da slobodno pročitaj brojeve od 210 do 213.
S obzirom da smo se priblizili n.191 (ako izidje naravno ) u kojoj pocinje Countdown zanima me o kakvom se odbrojavanju radi.
------------------------------------------------------------------------------------------- Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!? |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 05/07/2005 : 11:10:15
|
Sada je mnogo toga jasnije! Obratite paznju;)
Ovako izgleda naslovna strana, a opis epizode (nisu bili bas reciti):
A fianco di un vecchio amico, Martin Myst#232;re affronta il destino di Atlantide, e forse del mondo intero! Martin Myst#232;re n. 279, mensile Il destino di Atlantide Soggetto e sceneggiatura: Alfredo Castelli Disegni: Roberto Cardinale e Alfredo Orlandi Copertina: Giancarlo Alessandrini Con questo numero, la serie diventa bimestrale, aumentando il numero di pagine, che passano da 98 a 164, e presentando in ogni volume una lunga avventura completa, arricchita da rubriche e approfondimenti dei “mysteri” trattati di volta in volta. E, per inaugurare degnamente questo nuovo ciclo, il Detective dell’Impossibile ritorna nel luogo dove tutto era cominciato... e dove tutto potrebbe ricominciare: le Isole Azzorre, gi#224; scenario della sua storica prima avventura!
Dakle, Alesandrini je autor naslovne strane, sto me posebno raduje. Zao mi je sto nije crtao i ovu epizodu, ali ajde... Uh, kad ce taj 11. jun.
Grozni ispravljac gresaka
e taj strip bi stvarno htio imati ne samo na skenu nego i na papiru |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 05/07/2005 : 19:34:48
|
Konačno pročitao najnovijeg Martija - Sudbina Atlantide... Pa, mogu da kažem da se Castelli sa ovom epizodom zaista vraća na stare staze. Ne znam šta možemo da očekujemo od Povratka u Nedođiju i Tortijevog crteža (bljak), ali u ovoj epizodi su bili svi elementi zbog kojeg sam zavoleo Martija: prepletanje više linija priče koji se spajaju negde u drugom delu epizode, umerena količina OK humora, prava misterija koja se postepeno razrešava, Kut Humi, Orlof, Atlantida... Da vam otkrijem samo jednu zanimljivost, Marti u drugom delu epizode putuje kroz vreme i pojavljuje se u Posejdoniji, glavnom gradu Atlantide, 4 godina pre famozne katastrofe ;-))) Sam rasplet stripa je priča za sebe, meni se ideja jako svidela...Crtež na mestu, mislim da stil Orlandija i Cardinallija odgovara Martiju, nadam se da će ovaj dvojac raditi još epizoda u budućnosti. Sve u svemu posle duuuuže vremena epizoda koju vredi pročitati.
Meni se vidis, nije svidela. Tacno je da se castelli vraca na stare staze, nema ni pomena Berettinih Plejadjana, ali mi opet ne ide u glavu sta je alfi hteo sa ovom epizodom. Mislim sam rasplet epizode ponistava istu, ko da nije ni napsisana. Tempo price je malkice usporen, davi. A tek te terminatorske fore bzzzzp trsk tup go ispred pumpe, uh! Ne znam, mnogo pitanja sam sebi postavljam posle citnja sudbine atlantide, zaista... Crtacki dvojac je previse krut, previse mracan. Vise sam ocekivao, zaista.
@alen Odbrojavanje do kraja milenijuma. Bez veze.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Posted - 06/07/2005 : 11:53:29
|
Nije, to je povratak nekog drugog ko se isto tako zove.
Da. Znam. Michael Jackson. |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 06/07/2005 : 13:15:05
|
quote:
Meni se vidis, nije svidela. Tacno je da se castelli vraca na stare staze, nema ni pomena Berettinih Plejadjana, ali mi opet ne ide u glavu sta je alfi hteo sa ovom epizodom. Mislim sam rasplet epizode ponistava istu, ko da nije ni napsisana. Tempo price je malkice usporen, davi. A tek te terminatorske fore bzzzzp trsk tup go ispred pumpe, uh! Ne znam, mnogo pitanja sam sebi postavljam posle citnja sudbine atlantide, zaista... Crtacki dvojac je previse krut, previse mracan. Vise sam ocekivao, zaista.
Vidi ti te Amere, da sam još malo čekao sa odlaskom do striparnice pročitao bi ga pre mene... OK, rasplet epizode poništava istu, ali na meni zabavan način. Pa iako zbog toga ni na koji način ne doprinosi kontinuitetu MM-a, epizoda ima duh onih starih Martijevih epizoda. Sigurno ne snagu i kvalitet, ali atmosferu ima. A to mi je najviše nedostajalo u poslednjih 60-70 epizoda redovne serije. Mislim da Alfi nije hteo ništa posebno da kaže sa ovom epizodom, malo se zezao na račun celog ciklusa sa Atlantidom i meni je to bilo OK. Može na neke stvari da se stave primedbe (tipa otkud oružje takve razorne moći u Zemljinoj orbiti - taj tehnološki nivo sigurno nismo dostigli), ali Castelli je sa MM-om uvek davao sebi određeni nivo slobode na temu tehnologije. Možda je meni više legla epizoda i zbog toga što sam je uzeo manje ozbiljno nego ti(bar mi tako izgleda iz tvog posta...) |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Posted - 06/07/2005 : 14:05:55
|
quote:
Vidi ti te Amere, da sam još malo čekao sa odlaskom do striparnice pročitao bi ga pre mene... OK, rasplet epizode poništava istu, ali na meni zabavan način. Pa iako zbog toga ni na koji način ne doprinosi kontinuitetu MM-a, epizoda ima duh onih starih Martijevih epizoda. Sigurno ne snagu i kvalitet, ali atmosferu ima. A to mi je najviše nedostajalo u poslednjih 60-70 epizoda redovne serije. Mislim da Alfi nije hteo ništa posebno da kaže sa ovom epizodom, malo se zezao na račun celog ciklusa sa Atlantidom i meni je to bilo OK. Može na neke stvari da se stave primedbe (tipa otkud oružje takve razorne moći u Zemljinoj orbiti - taj tehnološki nivo sigurno nismo dostigli), ali Castelli je sa MM-om uvek davao sebi određeni nivo slobode na temu tehnologije. Možda je meni više legla epizoda i zbog toga što sam je uzeo manje ozbiljno nego ti(bar mi tako izgleda iz tvog posta...)
a kakav je crtež? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 07/07/2005 : 20:43:06
|
Ako ništa drugo, barem su drastično poboljšali naslovnice...
Tacno. I kvalitet papira. Oprema mi se svidja, ali nazalost ne i sadrzaj
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 07/07/2005 : 20:49:33
|
quote:
Vidi ti te Amere, da sam još malo čekao sa odlaskom do striparnice pročitao bi ga pre mene... OK, rasplet epizode poništava istu, ali na meni zabavan način. Pa iako zbog toga ni na koji način ne doprinosi kontinuitetu MM-a, epizoda ima duh onih starih Martijevih epizoda. Sigurno ne snagu i kvalitet, ali atmosferu ima. A to mi je najviše nedostajalo u poslednjih 60-70 epizoda redovne serije. Mislim da Alfi nije hteo ništa posebno da kaže sa ovom epizodom, malo se zezao na račun celog ciklusa sa Atlantidom i meni je to bilo OK. Može na neke stvari da se stave primedbe (tipa otkud oružje takve razorne moći u Zemljinoj orbiti - taj tehnološki nivo sigurno nismo dostigli), ali Castelli je sa MM-om uvek davao sebi određeni nivo slobode na temu tehnologije. Možda je meni više legla epizoda i zbog toga što sam je uzeo manje ozbiljno nego ti(bar mi tako izgleda iz tvog posta...)
Hm, da nisam kidnuo na Bahame, verovatno bih i procitao pre tebe Ovako sam morao da cekam vikend
Kako bilo, u pravu si da je Alfi uspeo da vrati onaj duh MMa koji nam je nedostajao, ali ipak meni je vazniji kontinuitet od nekog tamo duha. A kontinuitet je sada otisao u tri p. materine (cek samo da procitas moju pljuvacinu po Bereti i njegovom gigantu). Sad se vise ne zna ni ko pije ni ko placa 'ebiga. Da sam je uzeo za ozbiljno jesam, pa ne citam Zagora, majku mu
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 07/07/2005 : 20:52:13
|
Nego, konačno sam pročitao MM Maxi #2. Tri slabašne priče kakvih, nadam se, u novom Martiju neće biti. Sve u svemu, zanimljiviji su Castellijevi komentari u "Misterijinim Misterijama", nego same epizode. Crta Ongaro koji je, onako, toplo-hladno, solidan zanatlija - odrađuje svoj posao ali rijetko uspijeva ostaviti jači dojam. Čak mi se čini da je, između redaka, i Castelli u "Misterijinim Misterijama" lagano opalio kritiku ovim epizodama nabrajajući koliko su puta već te iste teme obrađene u serijalu. Ako bih morao izdvojiti, najbolja mi je "Savršeni labirint", a uvjerljivo najgora "Pješčana biblioteka" - od Viettija sam zaista očekivao malo više.
www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Bas tako. Slabasne, sterilne, povrsne price. Meni se ipak najvise svidela (koliko je to moguce, je li) Nestala devojcica, dok je Pescana biblioteka ubedljivo najgora.
|
|
Topic |
|
|
|