Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
mda.. Trebao bi mi neki lektor. Makar i pet puta pročitam tekst prije objave, uvijek mi promaknu neke greške (i pravopisne i gramatičke, ali i taktičke)
Wealth beyond measure, outlander...
pa posalji cisti tekst na mail, to je ipak stranica-2-3, cas posla a i nema....hehe...nista...
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Ruska imena se samo transliteriraju iz ćirilićnog pisma u latinično, a pišu se onako kako se pišu i ruskom, samo transliterirano u drugo pismo.
U pravilu se u hrv. jeziku sva imena iz stranih jezika pišu onako kako se pišu u jeziku iz kojeg potječu, osim ako mi nemamo zamjenu u svom jeziku, kao št npr. za Wienna koristimo Beč, Roma = Rim...
I pod uvjetom da je izvorno pismo tog stranog jezika latinica.
-- I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Sto kazes na "Orloffljev", a?...Kako je samo divno ispalo:(((( Sto Tomica ima, Photoshop ili...?
Eto, saznao sam danas ili jučer. Ja sam tek jučer dobio i samo malčice prolistao, jednom sam u MC-u prije toga dotaknuo i to je to, malo je nedostajalo pa da još budem u blaženom neznanju. Na ovaj ili onaj način sam u dodiru sa softverom za DTP od davnih dana i stalno, stalno nešto, iako mi se čini da je ovdje prije ulogu odigrao raspored S&R-a. Ako je neka utjeha, sjajan bi odvjetnik mogao iz Babića ozakonititi i Orloffljev.
Zapravo mi je krivo što mi ono "lance" nije bilo sumnjivije pa da temeljitije provjerim, a ima i još jedna transliteracijska sitnica, no sad što je tu je, sigurno je manje važno od ovog veselja.
-- I honor my personality flaws, for without them I would have no personality at all.
Ma ima tu jos stvari, barem meni....peku me ona pola-pola rjesenja, pola tvoja a pola moja, kao sajam kineske robe....ali da, sad je kraj, i veselje je puno vece od toga...uostalom, vecini to nema ni najmanjeg znacaja, a mi se ionako privatno mozemo i dalje glodati, sami sebe i jedan drugoga....:)
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Jedno pitanje. Kada budu izlazili novi giganti, 'oce li izaci opet dva u isto vrijeme, ili ce ici jedan u prvoj polovini 2006-te, a drugi u drugoj? Veoma mi je drago da se neko sjetio to da izdaje, ali ovo je bio dobar udarac po mom dzepu. Uzgred, procito sam oba i oba su odlicna.
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.