forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MARTIN MYSTERE - GIGANTI!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/02/2006 : 21:17:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Koje nove stvari??? Giganti nisu novi? Bas me zivo interesuje sta bi ti...

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 04/02/2006 : 21:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

iako sam ljubitelj mm pre neki dan sam imao priliku videti mm gigante i pomalo sam razočaran, taj veliki format i hc mi se nikako ne sviđaju a i bilo bi lepo videt neke nove stvari

Zar giganti nisu nove stvari??

Ase ležit vojnik Gorčin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noć i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 04/02/2006 : 21:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message  Reply with Quote
nove stvari - neki novi strip, neki novi strip junak ne nešto što što imamo priliku čitat zadnjih 15 i više godina
ko pokvarena ploča jedno i isto do ludila
Go to Top of Page

jetset
Junior Member

Croatia
390 Posts

Member since 23/06/2005

Posted - 04/02/2006 : 21:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jetset a Private Message  Reply with Quote
nemam namjeru ništa novog forsirat "da mi ne bi porasla popularnost" kao što neki uvaženi članovi adm. osoblja redovito karakteriziraju svaki moj upit o nekim "neupitnim" aspektima strip izdavaštva,već bih samo pribacio jednu sitnu dapače beznačajnu napomenu u vezi i svezi MM:da je sve bilo izvedeno u nešto malo manje raskošnoj formi tog enciklopedijskog formata dostojnog čak i nekog ozbiljnijeg atlasa svijeta pa da je to ponuđeno nama kupcima po barem 30% manjoj cijeni vjerovatno bi se i više i prije prodalo....ovako...kupit će bogati...ja nažalost neću(ili ne ću da ne iritiram novovalne pravopis dogmatičare),preskupo mi,premda MM držim dražim djelom kolekcije....hvala na pažnji
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/02/2006 : 21:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
@ jfk
Pa Giganti su ti nove stvari. Gde si ih mogao citati pre no sto su objavljeni lane?
Kojeg bi ti strip junaka inace voleo da vidis?

@ jetset
Format je isti kao i u Italiji, s tim da je italijanski Gigant SC, a hrvatski HC. Kao sto je Djole jednom lepo kazao (i ne samo on), HC poskupljuje cenu za ceo 1 evro. To sto je Gigant skup, krivica je do tirza i prava. Sta bi ti voleo? Da je Gigant smanjen na A5 format, ko pirtaski DDovi? Sacuvaj me Boze!
A niko te ne siluje da moras da kupis po svaku cenu, je li. Prema svecu i tropar, kaze nas narod.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 04/02/2006 : 21:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message  Reply with Quote
gigant kao gigant je novost ali mm nije nimalo novost
možda bi bilo pametnije videt lazarusa
formati stripova postaju užas veliki, mali,srednji, američki ... za pop....t
pre svega bilo bi dobro vidjet nešto kao blame, marketprint je izašao sa akirom da vidimo ko ima jajca da izađe sa nečim sličnim
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7810 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 04/02/2006 : 21:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

nove stvari - neki novi strip, neki novi strip junak ne nešto što što imamo priliku čitat zadnjih 15 i više godina

pa giganti su nove stvari. ovo nikad niko na prostoru ex yu nije objavio i bili su ogromna želja velikog broja čitatelja. ne vidim nikakav dobronamjeran razlog da kritiziraš njihovo izdavanje. ovi MM giganti (uz one texone-e) su najbolja strip izdanja u prošloj godini.
Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 04/02/2006 : 22:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message  Reply with Quote
od želje velikog broja čitalaca ostade samo želja jer priuštit si ga mogu samo neki
Go to Top of Page

deangelis
Junior Member

Croatia
374 Posts

Member since 04/12/2005

Posted - 04/02/2006 : 22:14:57  Show Profile Show Extended Profile  Send deangelis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

od želje velikog broja čitalaca ostade samo želja jer priuštit si ga mogu samo neki

Možeš ih posuditi u biblioteci nekog većeg grada, za cijenu članarine.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/02/2006 : 23:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jetset

nemam namjeru ništa novog forsirat "da mi ne bi porasla popularnost" kao što neki uvaženi članovi adm. osoblja redovito karakteriziraju svaki moj upit o nekim "neupitnim" aspektima strip izdavaštva,već bih samo pribacio jednu sitnu dapače beznačajnu napomenu u vezi i svezi MM:da je sve bilo izvedeno u nešto malo manje raskošnoj formi tog enciklopedijskog formata dostojnog čak i nekog ozbiljnijeg atlasa svijeta pa da je to ponuđeno nama kupcima po barem 30% manjoj cijeni vjerovatno bi se i više i prije prodalo....ovako...kupit će bogati...ja nažalost neću(ili ne ću da ne iritiram novovalne pravopis dogmatičare),preskupo mi,premda MM držim dražim djelom kolekcije....hvala na pažnji

Ti bi opet da ti se posveti malo paznje, ha. Nema veze sto se ponavljas po sto puta.
Mislim da cemo izdati jedan dzepni format velicine audio kasete samo za tebe.
Kako stojis sa onim izdanjima od 5-6 kuna jesi nabavio sve?

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranične
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/02/2006 : 23:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

Prvo kazes kako si ljubitelj MMa, pa sad onda govoris o necemu sto imamo priliku citati
zadnjih 15 i vise godina. Kako mozes biti ljubitelj necega sto ti se cini ko pokvarena ploca do ludila?

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranične
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 04/02/2006 : 23:14:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

Da postoji "veliki" broj citatelja i redovni MM bi isao brze i prodavao se u vecim kolicinama.

Go to Top of Page

jfk
Starting Member

46 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 04/02/2006 : 23:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jfk a Private Message  Reply with Quote
marti je bio prva liga kad se je pojavio na našim prostorima ali što su ga duže vukli slabiji je postajao a i mlađi sam bio pa sam se lakše napalio
pa i ti giganti mi se nekako čine kao pokušaj kako junaka održati u životu
a da se razumemo to je samo moje mišljenje
kad sam video objavu na sajtu da će libelus izdat te gigante prvo sam se napalio i sigurno sam to hteo kupit ali kad sam strip dobio na zajam i video ga mnogo sam se oladio za isti novc činimi se mnogo bolja invseticija u neko izdanje bp, bookgloba, marketprinta ili sc
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/02/2006 : 00:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Naravno sa time se slazem, odabir je pravo kupca, i tu je sve jasno.
No cinjenica da bi ti rado vidio nesto drugo, odnosno za isti novac kupio nesto drugo
ne moze pobiti drugu cinjenicu da su giganti neobjavljeni kod nas, i time na neki nacin novi.
Giganti nikako nisu pokusaj odrzavanja tog junaka, ako bi gledali komercijalno on ionako vec
dugo zivi prikacen uz pomoc "aparata" i u komi je ali malo daje znake zivota.
Giganti, pogotovo u ovakom malom tirazu niti ne mogu biti nekakav slican pokusaj.
A da je netko i pokusao sa ovim gigantima na kioske i u vecem tirazu bila bi to samo
bacena flasa infuzije koja nebi pomogla niti "bolesnom" Martiju niti njegovoj najblizoj rodbini...citateljima.

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 05/02/2006 : 00:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Giganti MM su super,vrijedni su svake kune.

Porter
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 05/02/2006 : 01:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

marti je bio prva liga kad se je pojavio na našim prostorima ali što su ga duže vukli slabiji je postajao a i mlađi sam bio pa sam se lakše napalio
pa i ti giganti mi se nekako čine kao pokušaj kako junaka održati u životu
a da se razumemo to je samo moje mišljenje
kad sam video objavu na sajtu da će libelus izdat te gigante prvo sam se napalio i sigurno sam to hteo kupit ali kad sam strip dobio na zajam i video ga mnogo sam se oladio za isti novc činimi se mnogo bolja invseticija u neko izdanje bp, bookgloba, marketprinta ili sc

A ćuj, istina je da se MM dosta slabo prodaje, ali ja izdavanje Giganta prvenstveno doživljavam kao šlag na tortu, ako me razumiješ na što mislim. Ta prva dva broja jako puno povezuju mnoge priče iz redovne serije i objašnjavaju hrpu detalja. Čitam i kupujem MM još od prvog broja sredinom osamdesetih i sretan sam što na policu mogu staviti i pokojeg gigantea, jer nisam davao niti jedan posto šanse da ću ih ikada vidjeti na našem jeziku. A sad da li će oni pomoči regularnoj seriji da se bolje prodaje?! Nadajmo se da hoće, iako teško. Da li je bolja investicija kupiti gigante ili nešto drugo?! Vjerovatno ćeš se složiti samnom da je to stvar ukusa, a na žalost i platežnih i inih mogućnosti. Do nedavno smo mogli kupiti gotovo sva izdanja, ali danas to više nije moguće. Rekao bih, srećom, jer to znaći da tržište stripova raste sve više...

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

Slovenac
Senior Member

Slovenia
1759 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 05/02/2006 : 10:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Slovenac a Private Message  Reply with Quote
A ja bi bio super prezadovoljan, kad bi libelus u sličnoj opremi, kao što priprema Magica Venta izdao in Martija od prvo broja, nešto kao extra seriju, iako mi ovo ekstra ne zvuči najbolje, jer je marti tako i tako extra strip.
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15644 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 05/02/2006 : 11:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
ukratko -- ja sam za mm u svakom obliku i izdanju
zakon je

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 05/02/2006 : 15:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

Kao prvo i meni bi bilo draze da kosta manje ali pa za boga miloga ne pricamo tu o nekim ogromnim novcima- nemam ni ja bas puno novaca u zivotu ali kad sam cuo za gigante onda sam malo pritegao pojas i uprtio pleca pa su se nasli novci- ako ti je stalo do necega potrudis se a ako nije onda to neces kupiti ni za puno manje novaca - kao npr Chico specijalci

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Rache
New Member

Croatia
198 Posts

Member since 31/08/2005

Posted - 05/02/2006 : 15:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Rache a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jfk

nove stvari - neki novi strip, neki novi strip junak ...

E tu se slazem s covjekom - drago mi je da vidjamo svakakva izdanja svim poznatih junaka ali jedva cekam da dodje nesto novo - kao najavljena Julia

Nothing is more dangerous than an idea when it's the only one you have.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6194 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 02/04/2006 : 20:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Konačno je i Ksanadu došao na red.Odličan je ali za razliku od Sv.Nikole,nema tu neke prevelike misterije već se usredotočava na odnos Marti-Orloff(iako sam na jednom mjestu vidio Orlijev;-)).Međutim,i kao takav vidi se da je stvarno nešto posebno.Crtež mi se baš sviđa,svaka tabla je nacrtana sa puno detalja i čovjek se stvarno potrudio što još više dolazi do izražaja na A4 formatu.Nakon pročitanih giganata mogu reći da je ovo stvarno pravi potez.Pretpostavljao sam da su giganti dobri,ali da su ovako dobri ipak ne.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7825 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 02/04/2006 : 21:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
ja tek sad čitam Tajnu Svetog Nikole. pročita san oko 170 stranica i zasad je stvarno dobar!

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

zVIR
Junior Member

Croatia
324 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 03/04/2006 : 12:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send zVIR a Private Message  Reply with Quote
kraj je još bolji

We're the first ones to starve, we're the first ones to die
The first ones in line for that pie-in-the-sky
And we're always the last when the cream is shared out
For the worker is working when the fat cat's about
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/04/2006 : 13:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Najbolje je pročitati oba giganta u komadu i onda se vraćati na pojedine epizode iz prošlog razdoblja MM-a... Uostalom, mislim da je vrijeme za nova 2 giganta

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

zVIR
Junior Member

Croatia
324 Posts

Member since 27/04/2005

Posted - 04/04/2006 : 15:13:47  Show Profile Show Extended Profile  Send zVIR a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Najbolje je pročitati oba giganta u komadu i onda se vraćati na pojedine epizode iz prošlog razdoblja MM-a... Uostalom, mislim da je vrijeme za nova 2 giganta

Wealth beyond measure, outlander...

I agree

We're the first ones to starve, we're the first ones to die
The first ones in line for that pie-in-the-sky
And we're always the last when the cream is shared out
For the worker is working when the fat cat's about
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: