forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 (Post)Revolucionarni Marti Misterija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 53

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 25/04/2006 : 04:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Jel' bolje ovako?

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 25/04/2006 : 05:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
Može, može ;o)

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/04/2006 : 21:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Stigli su mi Bozija kazna i Carev paun malopre (grazie, Gigi). Prelistah, i prvi utisci sto se crteza tice su sledeci:

Deveskovi se baaas priblizio Alesandriniju u crtanju Martija i Jave, jedina razlika je sto kod Alesandrinija Marti gleda zatvorenih ociju o:), dok kod Deveskovija zmiri:)

Kopola je tragedija.

Veceras i sutra navece radim nocnu, pa je za ocekivati da tada i procitam ove dve price.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 27/04/2006 : 02:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

Veceras i sutra navece radim nocnu, pa je za ocekivati da tada i procitam ove dve price.

Vidim da imamo slične sisteme i termine za čitanje Martija.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/04/2006 : 14:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Plazi se ti koliko hoces:), al' ja sam bar 3 puta brzi od tebe. Procitah Kaznu za jednu noc, jedva doduse...

Tema je, kao i sto je uobicajeno zanimljiva. Dakle, ideja je tu, ali brate, realizacija je do zla Boga spooooooora. Nema nikakve zivosti, bar do pred sam kraj. Da ni ne pricamo da bi sve moglo da se isprica i bez Laure (jel se tako bese zvase) i njenih trojice verenika. Al' ne bi bilo dovoljno materijala za 154 strane, sto je samo jos jedan dokaz da nije problem u obimu (niti je ikada bio), vec u kvalitetu prica. Ne valja Martija ogranicavati, ni na 94, ni na 154 ni na 188 strana. Gde su ona stara vremena kad smo martija citali i na 64 ali i na 224 strane? I to kakve...

Deveskovi je izgleda bas imao vremena na raspolaganju kad je skrabao i grafite po zidovima Rima i Firence:))

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 28/04/2006 : 01:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
i meni je kopola užasan.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/04/2006 : 08:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Senka, Damjane, čim se vi bavite, ako smijem upitati? Vidim tu noćne, dnevne smjene...

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 28/04/2006 : 14:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Stare kurve:)

Supervajzorisem na Saut Feriju. Siti dzab.

Nego, back to Martin.

Hebeni neki paunovi:-P

Ovako, pricu sam procitao u jednom dahu, sto bi se kazalo iz cuga, sto samo po sebi kazuje da je interesantna. Ali... (o tome malo kasnije)
Dvojac bez kormilara se na popravnom ispitu posle bruke sa Zlatnim Budom pokazao valjanim. Prica ima i glavu i rep, nema bespotrebnih digresija, a i prica ako se seli na momente iz Njujorka (a seli se), seli se s razlogom. U svakom slucaju, svi elementi su zaista skolpljeni na majstorski nacin. Ali... (o tome malo kasnije)
Stavise, Santareli&LaNeve su obratili paznju kako na medjusobne odnose nase trojke (cetvorke, tu je i Trevis) uspevsi da se nasale na MMov racun tako da sam se ja nekoliko puta od srca nasmejao + obratili su paznju na detalje (tipa kada Marti i Dijana sede u kolima cekajuci na zeleno svetlo perac prozora bane u jednoj jedinoj vinjeti) dajuci pri tome draz realisticnosti koju je Kasteli uveo jos od pocetka izazivajuci kod citalaca (daklem mene) utisak da se uzivo provodi Njujorkom aprila 2006. Ali... (o tome malo kasnije)
Kada se sve sabere, ovo je jedna odlicno napisana i realizovana epizoda koja bi mogla da ponese osmice. Za crtez trojka, naslovna strana devetka. Ali... (o tome malo kasnije)
[intermeco]Naravno, mogu ja da budem nevidjeni drkadzija pa da iskritikujem za neke detalje i scenariste i crtaca:)
a) otkude Trevis i Dijana razumeju sta Java govori? Isli su na kurs amerslana? Trevis: Svratio sam kod tebe kuci i Java mi kaza da si u restoranu... Uatever;)
b) taj restoran, La Fiorentina u Litl Itali ne postoji:)
v) tablice na kolima koje Dijana/Marti vozi nisu njujorske. Nisu ni americke. Lice mi na italijanske;)
g) otkada se to u kuci Misterija cita Njujork Post? Otkako je sveta i veka (dakle od aprila 82) citao se samo Dejli Njuz. Jes da su oba senzacionalisticka, i jes da u Postu ima vise od dve strane vesti (od 150 strana ukupno) da se procita, ali ipak...:)
d) naziv moskovskog aerodroma moskva seremetejevo je ispisano kirilicom (bravo za trud Kopola), s tim da je umesto MOCKBA ispisano MOCHBA. Zamalo;)[/intermeco]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ali...
Ovo je KRIMIC! Sve, sve, ali ovo nisam ocekivao. Nema ni m od misterija. Umesto Martija ja ko da citam MartiNik Rajdera:) Kapa dole na zanimljivoj prici, Martiju kao Serloku Holmsu, ali ova prica je napisana za pogresnog junaka.

Izgleda da nas scenaristi sve vise udaljavaju od klasicnih misterija. Recagno nas baca u fantazi, ovaj dvojac u krimi vode, sta je sledece? Strava?

Eh...

Edited by - prozirna senka on 29/04/2006 06:02:58
Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 01/05/2006 : 03:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Senka, Damjane, čim se vi bavite, ako smijem upitati? Vidim tu noćne, dnevne smjene...

Wealth beyond measure, outlander...

Djelatnik u tehnici RiTv-a. Uglavnom tonac, ali u terminima koje nitko drugi neće i realizator programa (primjera radi, subotom do kasno u noć).

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/05/2006 : 10:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote

a) otkude Trevis i Dijana razumeju sta Java govori? Isli su na kurs

Nije li bilo da ga Dijana razumije?

mcn

Dnevno svježe strip-vijesti na http://qstrip.blog.hr ; recenzije knjiga i stripova na http://mcn.blog.hr *** Q STRIP 10 na svim kioscima! *** CCEtvrtkom: SERGEJ na www.zmcomics.co.yu ***Petkom: MARTINA MJESEC na www.stripovi.com i nova KVINTALOVA TJEDNA KARTICA u Strip Vestima (www.zmcomics.co.yu)!
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/05/2006 : 17:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ma jok. Nikada eksplicitno nije navedeno da je Dijana ista prevela nekom Javino mrghrmljanje.
Bar koliko ja znam.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15634 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 01/05/2006 : 20:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
pitanjce za senku prozirnu - dali ameri isto izdaju martja
pošto čitaš samo talijanske ispada da ne pa mi nije jasno jel to istina ili ne pošto nisam upoznat sa time

- --ak ti je slaba pamet moraš imat jaka leđa --
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 01/05/2006 : 20:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by risbozg

pitanjce za senku prozirnu - dali ameri isto izdaju martja
pošto čitaš samo talijanske ispada da ne pa mi nije jasno jel to istina ili ne pošto nisam upoznat sa time

Imas samo 6 Dark Horsovih epizoda, objavljenih 1999 ovde. Cini mi se da je Vitruvian imao spisak, ili Thommo, zaboravio sam, tih izdanja ovde. A izasla su oba albuma Doktora Misterije za UK/USA/Canada podrucje lani.

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15634 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 02/05/2006 : 00:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
da za to znam
mislio sam da možda imaju nešto više
šteta kaj nema

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 09/05/2006 : 19:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Jedva sam cekao frecenziju najnovijeg marija na ubc-ju, ali ga bas preterase. Sve, sve, ali rekvijem za MMa???

http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?10130

Kopola je ocrnjen, ali sta drugo se i moglo ocekivati.
Scenario, pak, s druge strane ima nedostataka, ali mislim da sto se tice nekih predrasuda koje zaista postoje (klinka koja je optuzena za ubistvo preziva se Lopez - i naravno histerija da je jedna delikventna Latina ubica provejava kroz pricu) kritike ne stoje. Te predrasude ZAISTA postoje ovde, nisu scenaristi bas dali sebi slobode u inetpretaciji, stavise, mislim da su bas lepo docarali atmosferu Njujorka.

A to da se na Latinose gleda a priori kao delikvente ipak ukazuju statistike koje su neumoljive. Preko 70% kriminalnih dela u Njujorku pocinjeno je od strane crnaca i latinosa, nesto vise od 20% su belci dok malo jace od 5% su zuti. To je Njujork.

I da, ovde vlada zakon jacega.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29363 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/05/2006 : 00:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Senko cudim se kako nisi zesce reagirao na ovu recenziju, s obzirom da se govori o rekvijemu za Martija. No zato je BVZA reagirao, i to kako!
http://www.afnews.info/public/afnews/viewnews.pl?newsid1147276057,34103,.htm

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/05/2006 : 01:18:58  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
kakav rekvijem za martija??
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 16/05/2006 : 02:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Senko cudim se kako nisi zesce reagirao na ovu recenziju, s obzirom da se govori o rekvijemu za Martija. No zato je BVZA reagirao, i to kako!
http://www.afnews.info/public/afnews/viewnews.pl?newsid1147276057,34103,.htm

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Pa, ja sam se osvrnuo na neke elemente ubc-jeve recenzije za koje smatram da ne stoje. I objasnio ih gore. Medjutim, ni ja ne mogu da progutam kraj, pa Boga zovi, bas kao ni cinjenicu da je ovo krimic, te samim tim nije materijal za Martija. Ali, svakako da Carev paun nije razlog za rekvijem. Daleko od toga...

Alfi bez rukavica

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/06/2006 : 07:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Posle MartiNika rajdera, stize nam martin Dog:-)

Martin Myst#232;re n. 286, bimestrale
L’orrore di Cape Rock
Soggetto e sceneggiatura: Stefano Vietti
Disegni: Enrico Bagnoli e Maurizio Gradin
Copertina: Giancarlo Alessandrini
New England. Un paese fantasma, disabitato da anni e popolato da una persona soltanto; un guardiano che vigila silenzioso affinché l’incubo che da tanti anni #232; sopito non si desti dal suo letargo. Martin Mystére e Java viaggiano verso Cape Rock, senza sapere che alla stessa meta si stanno dirigendo anche due agenti di “Altrove” con il compito di fermare con ogni mezzo l’orrore prima che si manifesti. Ma forse #232; troppo tardi: la presenza maligna che per secoli ha tenuto in pugno il villaggio e i suoi abitanti non pu#242; essere fatta prigioniera per sempre. Quando i primi pellegrini provenienti dall’Inghilterra e dall’Irlanda sbarcarono in America con le loro tradizioni e le loro leggende, portarono anche con sé qualcos’altro …”qualcosa” che non pu#242; morire!

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 20/06/2006 : 08:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Lele, Vietti... lele, Bagnoli... kuku lele...

--
"Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 20/06/2006 : 16:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Lele si ga nama, bas:-(

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/06/2006 : 19:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Diana & Angie strike together!!!

Speciale Martin Myst#232;re n. 23, annuale
Oggi, domani e ieri
Soggetto e sceneggiatura: Carlo Recagno
Disegni: Rodolfo Torti
Copertina: Giancarlo Alessandrini

Allegato: Altri Tempi
Soggetto e sceneggiatura: Alfredo Castelli
Disegni: Giovanni Romanini, Davide De Cubellis, Paolo Morales
Copertina: Lucio Filippucci

Dee & Kelly sono decisi a compiere il pi#249; incredibile colpo della loro carriera. A sventare il loro piano ci sono Diana e Angie!

Un’avventura decisamente anomala per Martin Myst#232;re, il quale per una volta decide di prendersi una vacanza e di lasciare il campo a una inedita coppia di protagoniste. In assenza del Detective dell’Impossibile, infatti, la svampita Angie chiede aiuto a Diana per risolvere l’ennesimo bizzarro enigma nel quale si #232; trovata coinvolta, e le due donne si trovano loro malgrado a vivere un’avventura nella quale finiscono trasportate letteralmente in un’altra epoca! Gli avvenimenti sono in qualche modo legati a quanto sta succedendo nella mysteriosa base di “Altrove”, dove sono riusciti, dopo anni di esperimenti, a mettere a punto un apparecchio in grado di effettuare viaggi temporali, e le conseguenze si fanno sentire sia nel passato che nel futuro. Nell'albetto allegato, tre racconti di altri tempi, tre realt#224; alternative alla nostra…

Go to Top of Page

Corto_Maltese
Average Member

997 Posts

Member since 15/02/2005

Posted - 27/06/2006 : 20:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Corto_Maltese a Private Message  Reply with Quote
@Senko, hajde postuj prevod, taman da promenis ove 6666:)

Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!

Jovan Ducic
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 27/06/2006 : 20:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ovo bi moglo da bude zanimljivo. Deluje kao nastavak of sorts "Generacija"... jedino da Recagno ne smori sa ST referencama...

--
"Stay drowned! Stupid Lazarus pit!"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 28/06/2006 : 06:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
>Deluje kao nastavak of sorts "Generacija"

Axa, pogotovu sudeci prema naslovnoj strani.
Inace, Dijana je vec imala jednu samostalnu epizodu u Zoni X #30 "Deca zaboravljenog vremena" ili tako nesto, mrzi me da ustanem do police (i posle se cudim otkude ovolika stomacina -ppp), zajedno sa Trevisom a dok se Marti jebavao po Jemenu sa Mr. HMGRGHmom i njegovom ljubom M.O. (ne, nije u pitanju Milos Obrenovic, ni Mihailo, a ni Milan(i)...)

U svakom slucaju trud hvale vredan. Da se izadje iz kolotecine.

Go to Top of Page
Page: of 53 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000