Author |
Topic |
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 28/06/2006 : 06:22:14
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
@Senko, hajde postuj prevod, taman da promenis ove 6666:)
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic
Dijana i Enzdi ce malko da se bakcu po prostor-vremenu... Videcemo da li ce ovi eksperimenti iz baze Drugde imati ikakve veze sa onom anomalijom iz Generacija (sudeci po naslovnoj - da).
U svakomn slucaju zvuci zanimljivo.
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 28/06/2006 : 08:53:22
|
quote: Originally posted by prozirna senka
>Deluje kao nastavak of sorts "Generacija"
Axa, pogotovu sudeci prema naslovnoj strani. Inace, Dijana je vec imala jednu samostalnu epizodu u Zoni X #30 "Deca zaboravljenog vremena" ili tako nesto, mrzi me da ustanem do police (i posle se cudim otkude ovolika stomacina -ppp), zajedno sa Trevisom a dok se Marti jebavao po Jemenu sa Mr. HMGRGHmom i njegovom ljubom M.O. (ne, nije u pitanju Milos Obrenovic, ni Mihailo, a ni Milan(i)...)
U svakom slucaju trud hvale vredan. Da se izadje iz kolotecine.
Već neko vreme ne kupujem Specijalce, ali ovog ću možda da uzmem. Samo opet ga crta Torti !
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/06/2006 : 09:01:39
|
JEl izašao već onaj Maxi o Martijevoj prošlosti, sad jel to bilo dječaštvo ili mladenaštvo, nisam siguran? Jel objavljeno kakvih novih informacija o Martinovom nepoznatom životu?
Wealth beyond measure, outlander... |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 28/06/2006 : 11:29:50
|
quote: Originally posted by DeeCay
JEl izašao već onaj Maxi o Martijevoj prošlosti, sad jel to bilo dječaštvo ili mladenaštvo, nisam siguran? Jel objavljeno kakvih novih informacija o Martinovom nepoznatom životu?
Wealth beyond measure, outlander...
Jeste, nisam ga još uzeo, mada ima šanse da je OK. Na ubc-u nisu objavili kritiku, već samo reference:
http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?IT-MM-M3A
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 29/06/2006 : 13:17:02
|
quote: Originally posted by DeeCay
Wealth beyond measure, outlander...
Evo, uzeh poslednjeg Maxi-ja. Tek ćete da čujete utiske kada se vratim sa odmora, ali evo jednog zanimljivog detalja u predgovoru:
Passiamo alle edizioni straniere: sono usciti i primi due volumi di quella che costituisce in assoluto la migliore versione di Martin Mystere pubblicata all'estero. L'amico croato Marko Sunjic (un appassionato di fumetti che cura, tra l'altro, il sito <www.stripovi.com>) ha pubblicato i primi due albi della collana Martin Mystere Gigante in un'edizione cartonata stampata su un'ottima carta e con una traduzione accuratissima: Marko parla benissimo l'italiano, e potete chiedergli informazioni scrivendogli a <marko.sunjic@libellus.hr>.
Uz to ima i c/b sličica Libellusovih Giganata MM. Šta reći za ovakvu količinu pohvala od strane Castellija lično. Momci, svaka čast!
Čekamo reakcije redakcije NN-a!
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 29/06/2006 : 13:35:35
|
Marko je vec bio ranije najavio da ce Alfi u predgovoru pomemuti hrvatsko MM gigant izdanje, tako da nije iznenadjenje.
Ali je svakako lepo zborio o ovim fantasticnim izdanjima (stigli su i meni konacno giganti pre par dana - hvala Nevene). Zasluzio je to Libellus...
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 29/06/2006 : 14:47:37
|
Marko je vec bio ranije najavio da ce Alfi u predgovoru pomemuti hrvatsko MM gigant izdanje, tako da nije iznenadjenje.
Ali je svakako lepo zborio o ovim fantasticnim izdanjima (stigli su i meni konacno giganti pre par dana - hvala Nevene). Zasluzio je to Libellus...
Imaš pravo, zaboravio sam na tu Markovu najavu. U svakom slučaju me Alfi prijatno iznenadio količinom pohvala...A i ekipa iz Libellusa ih je zaslužila.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 30/06/2006 : 02:00:00
|
Reference za Moc vrila: http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?IT-MM-M3B
Nadovezuje se na gigante 3 i 8. Povratak Isemori te njen pakt sa Plejadjanima (agejn!) je jos jedno uskakanje u usta i Kasteliju i MM kontinuitetu. Ma nek idu do djavola!!!
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 30/06/2006 : 13:51:12
|
Jel' to Nikolu pitas?;) Ja ocekujem kristale.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 30/06/2006 : 19:00:13
|
Pitam dobru dušu sa dovoljno znanja i dobre volje da mi odgovori...
Dakle, Nikolu. ;)
-- "Stay drowned! Stupid Lazarus pit!" |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 30/06/2006 : 19:59:41
|
Iz cega sledi da sam ja losa dusa bez ikakvog znanja i lose volje? Cek' samo... :-))
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 12/07/2006 : 03:31:49
|
Od pre par dana, na sajtu je osvanula recenzija Povratka u Zemlju Nedodjiju http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=MM&StoryID=483 od Maestra Djola, cime smo ukompletirali sve cetiri lanjske revolucionarne epizode
Konkurs za Boziju kaznu i Carevog pauna je otvoren Ima li dobrovoljaca?
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 14/07/2006 : 09:50:40
|
Možda, zavisi od čika poštara. ;)
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/08/2006 : 22:42:17
|
Pročitah, zahvaljujući dobroj vili iz Slovenije. ;)
Elem, deo sa team upom Endži i Dijane je interesantna ideja, ali je opšti krš od izvedbe. Deo sa Dijem i Kelijem je i krš od ideje, i krš od izvedbe. Prepuno opštih mesta i klišeja, prepuno očajnih dijaloga, prepu no Tortija koji ni poštenu T&A scenu ne može da izvuče... plus, Alesandrini je opet počeo da zabušava sa naslovnicama. Sve u svemu - 30%, zato što sam dobro raspoložen.
Što se dodatka tiče, prva priča je bezveze, druga nije ništa posebno - ali treća mi se veoma dopada čak i pored nedobrog raspleta, i čudilo bi me da Morales nije umešao svoje prste u više od crteža. Plus, njegova Endži je... impresivna.
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/08/2006 : 22:42:53
|
I da, ne saznajemo ama baš ništa novo o vremenskoj policiji.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 17/08/2006 : 23:35:42
|
quote: Originally posted by Djole
Možda, zavisi od čika poštara. ;)
-- "Regarde la comete, Sweep. Dans deux mille ans elle reviendra verifier si nous sommes bien tous morts."
That's the spirit. Btw, umesto Bozije kazne koju sam ti obecao da cu ti poslati cim mi stigne iz Italije, dobio sam, mos' misliti 3 Gordon Linka Jel ti mozda, trebaju?
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 18/08/2006 : 06:41:48
|
Iju!
Za šta me ti smatraš?! ;)
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 19/08/2006 : 05:36:14
|
:-)))
Tako sam i mislio. Ni uz gajbu valjevskog, na moj racun? Maaaaaaa, dzaba mi posao:)
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 19/08/2006 : 07:17:12
|
Da si rek'o gajbu zaječarskog, pa ajde... ;)
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 19/08/2006 : 22:16:21
|
Pa ajde...:-) Xexexe.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 13/10/2006 : 07:03:55
|
Malo smo zapustili ovaj topik, a i ja nisam kupovao nista novo od Martija jedno pola godine (krajnje je vreme), a danas je u Italiji izasao novi broj - Blago kapetana Kida.
Martin se ponovo vraca na Oak Ajlend, Nova Skotska, ne da se zahebava sa LJUC kao u prici Totova knjiga, vec da istrazi pomorske legende...
Ovo delo je dvojca Kasteli/Alesandrini Konacno...
A vec je i najavljena poslednja regularna sveska za 2006: Grendel!
Paolo Morales se opet bakce sa Lokijem i Morganom, a tu nam je i stari dobri Orli...
U prodaji je SDA #9 sa Drakulom i Van Helsingom http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?12152
Jos samo almanah misterija u novembru, pa da svodimo utiske za ovu godinu polako.
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 13/10/2006 : 08:57:27
|
Malo smo zapustili ovaj topik, a i ja nisam kupovao nista novo od Martija jedno pola godine (krajnje je vreme), a danas je u Italiji izasao novi broj - Blago kapetana Kida.
Martin se ponovo vraca na Oak Ajlend, Nova Skotska, ne da se zahebava sa LJUC kao u prici Totova knjiga, vec da istrazi pomorske legende...
Ovo delo je dvojca Kasteli/Alesandrini Konacno...
A vec je i najavljena poslednja regularna sveska za 2006: Grendel!
Paolo Morales se opet bakce sa Lokijem i Morganom, a tu nam je i stari dobri Orli...
U prodaji je SDA #9 sa Drakulom i Van Helsingom http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?12152
Jos samo almanah misterija u novembru, pa da svodimo utiske za ovu godinu polako.
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
SDA je već dobio jako loše ocene na ubc-u i to treći put za redom. I ovaj serijal je posle 4-5 izvrsnih brojeva ušao u sivilo kvaliteta.
Možda kupim ovog Martija samo zbog tandema Castelli - Alessandrini.
Morales, pa još Loki, Orli i ekipa, to uzimam sigurno. Mislim da smo predugo čekali na nastavak ovog mini-serijala (poslednji put se Loki pojavio oko broja 245 ako se dobro sećam).
|
|
Topic |
|