Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/10/2006 : 09:34:00
|
Prošle SDA nisu bile loše...ništa posebno, a i ja sam slab na stripove koji se odigravaju u Veneciji, ali nisu bile loše.
Ali one pre sa Mabusom, a vala i one sa Grabialdijem su blagi užas...
-- "Et maintenent, vite au Nile!" |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 13/10/2006 : 10:09:47
|
quote: Originally posted by Djole
Prošle SDA nisu bile loše...ništa posebno, a i ja sam slab na stripove koji se odigravaju u Veneciji, ali nisu bile loše.
Ali one pre sa Mabusom, a vala i one sa Grabialdijem su blagi užas...
-- "Et maintenent, vite au Nile!"
P.S. Izvrsnih u poređenju sa ovim što izlazi poslednje 2-3 godine...
grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi |
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 13/10/2006 : 10:14:40
|
quote: Originally posted by prozirna senka
A vec je i najavljena poslednja regularna sveska za 2006: Grendel!
Paolo Morales se opet bakce sa Lokijem i Morganom, a tu nam je i stari dobri Orli...
Sada sam bio na site-u Bonelli-ja. Da li si greškom umesto Recagna spomenuo Moralesa?
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/10/2006 : 10:15:56
|
Super stvari, milina mi je čim ih vidim... Skandinavska mitologija, vampiri, lov na blago
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 13/10/2006 : 17:13:01
|
Greska, hvala tantuse. Recagno je u pitanju, izvinjvam se.
A sto se recenzije sa ubcija tice, s obzirom da ju je pisap Spitella, ne verujem mu dok sam ne procitam pricu. Proslogodisnja mi se svidela, a ona sa Mabusom je ubij Boze. Druge jos nisam imao vremena ni da procitam. Ah, jedared...
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 13/10/2006 : 19:52:52
|
jel se to alesandrini više ne potpisuje na naslovnice ili sam ja nešto propustio?
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 13/10/2006 : 23:37:42
|
Zar je bitno?
Nego, kad vec spomenu naslovne, Grendel mi se jako svidja. Vidi samo kako se Marti isunjao iz Dijanine postelje - pravo u mocvaru!:-)) Neko bi kazao, s konja na magarca
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio. |
Edited by - prozirna senka on 13/10/2006 23:38:07 |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 19/10/2006 : 03:47:12
|
Opa! Sudeci po komentarima, najnoviji Marti #287 Blago kapetana Kida je pun pogodak! Ajde, meni stize verovatno sledece nedelje, pa cemo da vidimo koliko tu ima istine;) Ocekujte, naravno, i recenziju.
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 19/10/2006 : 18:34:17
|
Ma vidi ti Dampira i MVa. Pokupise Boga Oca...
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/10/2006 : 13:41:27
|
Nije se Orloff već oženio sa onim svojim komadom? Ova epizoda je nastavak od one davne zgode sa Nephilima i Esposito bros?
Ova epizoda sa Grendelom bi mogao biti dobar remake one stare sa vukodlacima i Asterixom i Obelixom (samo u Skandinaviji)...
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 23/10/2006 : 18:22:32
|
Kojim komadom? Miss Monique? Ili Christine?
Nije.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 25/10/2006 : 07:03:41
|
Eto, docekasmo.
Hteli smo interesantnu pricu od pocetka do kraja? Check. Hteli smo postovanje kontinuiteta? Check. Hteli smo misterije, vanzemaljce, LJUC, teorije zavere? Check. Hteli smo malu dozu zdravog humora? Check.
Sve to nam donosi Blago kapetana Kida. Valja, fala Bogu. Samo da ne bude corava koka ubola zrno. Ce da vidimo. Grendel je tu, na pragu.
Hehe, kada je Recagno svojevremeno najavo ZAISTA MATOROG Martija, nisam mislio bas OVOLIKO matorog i na OVAJ nacin. Opasna navlakusa:-)))
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 25/10/2006 : 08:17:46
|
Eto, docekasmo.
Hteli smo interesantnu pricu od pocetka do kraja? Check. Hteli smo postovanje kontinuiteta? Check. Hteli smo misterije, vanzemaljce, LJUC, teorije zavere? Check. Hteli smo malu dozu zdravog humora? Check.
Sve to nam donosi Blago kapetana Kida. Valja, fala Bogu. Samo da ne bude corava koka ubola zrno. Ce da vidimo. Grendel je tu, na pragu.
Hehe, kada je Recagno svojevremeno najavo ZAISTA MATOROG Martija, nisam mislio bas OVOLIKO matorog i na OVAJ nacin. Opasna navlakusa:-)))
Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
E baš si me obradovao, nisam kupio Martija mesecima. Sutra idem do trafike po DD242 i Blago Kapetana Kida...
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 25/10/2006 : 08:38:16
|
Stiže i novi Almanah Misterija sa Tortijem i Recagnom. Tema možda i nije loša, ali Torti...
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 28/10/2006 : 14:12:27
|
Eto, docekasmo.
Pročitah Blago kapetana Kida. Konačno jedna epizoda u duhu starog Martija! Odličan scenario Castelli-ja, Alessandrini solidan. Držimo palčeve za Grendela!
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 28/10/2006 : 17:42:11
|
Ja nisam zadovoljan sa Alesandrinijem. Los mu je Marti. Na momente izgelda ko neki bokser, toliko mu je spljeskana njuska. Ali prica valja. I to je dobro.
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 21/11/2006 : 23:06:26
|
Recagno racconta: - Nova prica o macu kralja Artura 2009, ako sve bude teklo po planu - Novi Gigant rade Morales i Orlandi - U redakciji ni ne razmisljaju o privodjenju serijala kraju, Martijeva starost se jednostavno ignorise. Uvek se, po potrebi, moze pozvati na vitalnost cika Pola
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 21/11/2006 : 23:29:38
|
Znaći ignoriranje godina. Znao sam još davno da će to sa Martijevom starošću tako ispasti. Naravno, to je puno bolje od gašenja omiljenog nam serijala.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/11/2006 : 23:31:53
|
neka ga kloniraju u mlađe tijelo!
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 21/11/2006 : 23:36:41
|
@ dcopic
Ja sam, pak, za neko relativno brzo privodjenje serijala kraju. Nimalo ne bih bio srecan ukoliko bi se Marti pretvorio u novog Teksa ili Zagora, pupupu! Jos 5 godinica, prava mera...
@ jaki
Vec je "kloniran";) I to u svetu NNa.
Edited by - prozirna senka on 21/11/2006 23:37:02 |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 21/11/2006 : 23:42:24
|
Ti ipak znaš najbolje, jer redovito pratiš sva izdanja u serijalu. Možda bi stvarno trebali dostojanstveno završiti serijal, ali vjerujem da im je teško donijeti tu odluku.
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Posted - 21/11/2006 : 23:44:41
|
Ali Tex je opet nešto drugo. Ne vjerujem da se taj serijal može istrošiti još desetlječima.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8234 Posts
Posted - 21/11/2006 : 23:52:41
|
Nije poenta o trosenju ili netrosenju. Za Martija se zna da je rodjen 17. jula 1942. (bese?), dok se za Teksa a ni za bilo kog drugog junaka ne zna datum rodjenja. Upravo iz razloga da bi serijal mogao sto duze da traje.
Ne mali broj puta se i sam Kasteli ujeo za jezik, jadajuci se da je napravio gresku dajuci Martiju datum rodjenja. Nije ocekivao da ce MM pokupiti toliku slavu i postati jedna od legendi SBEa. Ja, opet, mislim da je to prava stvar.
A niko ne brani ni Kasteliju ni Moralesu ni Rekanju da nastave sa nekim spin-offom, tipa BVRA ili MM 9 koleno...
|
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Posted - 23/11/2006 : 08:03:19
|
Recagno racconta: - Nova prica o macu kralja Artura 2009, ako sve bude teklo po planu - Novi Gigant rade Morales i Orlandi
Uvek se radujem Moralesu :-)
|
|
Topic |
|