forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 (Post)Revolucionarni Marti Misterija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 53

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/11/2006 : 09:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

Recagno racconta:
- Nova prica o macu kralja Artura 2009, ako sve bude teklo po planu

Nikako da ostave na miru kralja Arthura, no mislim da ćemo ga konačno susresti oči u oči jer se dosad sve ispredalo oko mitova o njemu... Kad je umro vile su ga odnijele na Avalon. Senka, jel je u serijalu potvrđeno gdje je Arthurov grob?

quote:

- U redakciji ni ne razmisljaju o privodjenju serijala kraju, Martijeva starost se jednostavno ignorise. Uvek se, po potrebi, moze pozvati na vitalnost cika Pola

ciko Pol? Martin se zasigurno napio vode vječnosti na izvoru mladosti... Ako je otac Johannes to učinio, zašto ne bi i on?

Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne?
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 23/11/2006 : 23:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
>Nikako da ostave na miru kralja Arthura, no mislim da ćemo ga konačno susresti oči u oči jer se dosad sve ispredalo oko mitova o njemu... Kad je umro vile su ga odnijele na Avalon. Senka, jel je u serijalu potvrđeno gdje je Arthurov grob?

Jok.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 12/12/2006 : 09:09:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
MM 289 koji izlazi u februaru nam donosi Moralesovu priču sa crtežom Grimaldija. Kao što znamo iz iskustva Morales retko omane, a kako se očekuje i njegov Gigant za koji mesec, možda Marti nastavi dobru praksu početu sa "Blagom kapetana Kida".

O "Grendelu" ću uskoro da dam svoje utiske...

http://www.sergiobonellieditore.it/auto/edicola?collana=71&collocazione=3&numero=289

Martin Mystčre n. 289, bimestrale
L’ultimo viaggio di Amelia Earhart

Soggetto e sceneggiatura: Paolo Morales
Disegni: Fabio Grimaldi
Copertina: Giancarlo Alessandrini

Nel giugno del 1937 la famosa aviatrice americana Amelia Earhart partě a bordo del suo Lockheed L10E “Electra” per un viaggio attorno al mondo; il 2 luglio 1937 smise di dare notizie, e di lei non si seppe piů nulla. Da allora generazioni di ricercatori hanno indagato invano sulla sua scomparsa, su cui sono state imbastite le ipotesi piů fantasiose. Che cosa lega il destino di quella giovane donna ai macabri esperimenti compiuti nella famigerata “Unitŕ 731” in Manciuria? E quale influenza esercitano ai giorni nostri questi remoti avvenimenti? Tocca a Martin Mystčre scoprirlo!

grupa za scanlation: groups.google.com/group/bdskenovi
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 12/12/2006 : 14:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Januar je prazan mesec za 2007. Znaci, gigant ide u martu.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 12/12/2006 : 14:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako znaš? Zašto ne u februaru?

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2006 : 15:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Evo slikce!

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 12/12/2006 : 21:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tantus

quote:

Kako znaš? Zašto ne u februaru?

Pa Amelija Erhart ti ide u februaru

Kazo Rekanjo.

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 23/12/2006 : 20:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Citam reakcije na Grendela, i jako su pozitivne.

Tantuse, jesi li nabavio i procitao ga dosad?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 23/12/2006 : 20:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
>ciko Pol? Martin se zasigurno napio vode vječnosti na izvoru mladosti... Ako je otac Johannes to učinio, zašto ne bi i on?

Tek sad videh.

Popa Jovan se moze biti napio na Izvoru mladosti, ali Marti nije sigurno. Nikad ga nije ni nasao;)

Ma cika Pol ima neku leskovacku muckalicu...;-)

Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 26/12/2006 : 18:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
Evo ti, Senko, jos jedna pozitivna na Grendela ;o) Konacno dva uzastopna Martija za visoke ocijene, s tim da je Almanah lagani shit, ali pritom i *simpatican* shit, pa ajd, nek' im bude. Sveukupno, uzdajuci se u Moralesa, MM revolucija ipak daje rezultate, premda s blagim zakasnjenjem.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 26/12/2006 : 18:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Bolje ikad nego nikad;)
Jedva cekam da mi tantus posalje pakete...

Nego, da li Grendel daje iole razloga da se veruje da je Loki zapravo Crveni kralj? Nekom zabaru ta mogucnost pade na pamet.

Go to Top of Page

Damjan
stripovi.com suradnik

Italy
1458 Posts

Member since 12/02/2004

Posted - 26/12/2006 : 23:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Damjan's Homepage  Send Damjan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bolje ikad nego nikad;)
Jedva cekam da mi tantus posalje pakete...

Nego, da li Grendel daje iole razloga da se veruje da je Loki zapravo Crveni kralj? Nekom zabaru ta mogucnost pade na pamet.

Meni nije palo na pamet sve dok ti nisi spomenuo, dakle... Rekao bih da ne. Iako, sad kad kazes... Hm, ne. Rekao bih ipak da ne.

www.zid.hr - sve ono što o rocku i metalu nikada niste željeli znati, www.zid.hr/strip - osobni pogledi na aktualnosti u svijetu stripa, uz ponekog mladog autora željnog pažnje
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/12/2006 : 13:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Senka, znam da imaš reprinte originale MM pa mi ajd reci, pošto me zanima, kako su u reprintu riješili one sekvence kad se pojavljuje Kut Humi bradonja (mislim da sam vidio to u epizodi sa Izvorom Mladosti, prve epizode)? Jesu prilagodili novom izdanju, odnosno ćelavim Humijem?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/12/2006 : 13:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Jesu. U tutti je Kut Humi celavac otpocetka.
Inace se pojavljuje u Osveti bozanstva Ra, u broju 3, a ne u Izvoru mladosti;)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/12/2006 : 14:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Oke, malo sam listao jučer stare brojeve i pomislio da bi bilo super imati nove edicije. Ionako imam loše primjerke...

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/12/2006 : 18:14:43  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
SPOILER

Orli ima sestru???
tantuseeeeeeeeeeeeeee, salji!!!;)

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 28/12/2006 : 11:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

SPOILER
Orli ima sestru???
tantuseeeeeeeeeeeeeee, salji!!!;)

Danas ti šaljem paket.

Radi Grendela sam morao da prelistam 6-i Gigant, kao i trobroj sa Lokijem i ono što je zanimljivo je da se serijal piše u razmaku 2-3 godine, a svaka sledeća epizoda se nastavlja na prethodnu kao da je prošlo mesec dana. Zato ti preporučujem da dok putuje paket lepo sedneš i ponovo pročitaš navedene epizode.

Inače nije samo da Orli ima sestru, uvode još jednu zanimljivu stvar iz njegove prošlosti. I još da ti kažem da je razrešenje zapleta sa Kristinom ostavljeno za sledeći broj (koji će da izađe verovatno 2009. ).

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 28/12/2006 : 12:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
O, Sveti Nikola, hvala, hvala!:-)
Covece, dobijo sam svog licnog Bozic Batu pPppPPPP

Hocu, procitacu ih sa zadovoljstvom opet. Ionako je proslo ihaha vremena...

Kristina tek u sledecem broju? Pa cekaj, koga je onda Orli o.. ma ne, ne, sacekacu paket.

Ih, kako se radujem...:)

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/01/2007 : 00:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
U serijal MMa, ponovo se vraca crtac kojega znamo iz doba VLMSa, Sergio Tuis (doduse bio je autor jedne od tri kratke price iz proslogodisnjeg Specijala). Tandem Morales/Orlandi su autori novog Giganta koji izlazi u martu, a Cardinale i Orlandi rade trenutno na jednoj Castellijevoj prici koja nece biti objavljena bas skoro...

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 04/01/2007 : 08:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

U serijal MMa, ponovo se vraca crtac kojega znamo iz doba VLMSa, Sergio Tuis (doduse bio je autor jedne od tri kratke price iz proslogodisnjeg Specijala). Tandem Morales/Orlandi su autori novog Giganta koji izlazi u martu, a Cardinale i Orlandi rade trenutno na jednoj Castellijevoj prici koja nece biti objavljena bas skoro...

Prozirni, da li si dobio moj mail?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 04/01/2007 : 15:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Odgovorio sam ti, konacno...
Sorry:-(

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 11/01/2007 : 02:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Grendel je fantastican! Dosad najbolja postrevolucionarna prica. Rekanjo ga je bas zakuvao, i sto se tice Orlijeve proslosti i sto se tice ljubavnog trougla Orli-Kristina-Monik... Sto tantus rece, vise nema izvrdavanja, u sledecem nastavku MORA doci do razresenja, kojem ce se carstvu Orli privoleti;) A ja se takodje nadam da ce nam se i Orlijevo poreklo pojasniti. Rekanjo je vec krenuo da pise nastavak, pa za godinicu-dve-tri, dao Bog, cemo i citati;)

A ona govna sa UBCija opet krenula u pljuvacinu:http://www.ubcfumetti.com/martinmystere/?12766

Ne znam, jesu li glupi, ili samo teraju inat???

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/01/2007 : 10:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Koliko sam shvatio, optužuju ih za nedostatak ideja, kvalitetnih dijaloga, dosadnog scenarija, banaliziranih stvari koje su izgledale sjajne u nekadašnjim epizodama. I da Martin nalikuje sve više na Bucka Rogersa, a Morgana na striptizetu... A čuj, mišljenje jednog razočaranog čitatelja uvijek izgleda slično, ne?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8234 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 11/01/2007 : 15:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ma nije jedan, vec ceo ubc staff... Momci ocigledno imaju nekoh problema sa Kastelijem i ostalima.
Mislim, ja sam prvi koji ce da pljune po Martiju (pa nije Biblija, zaboga) kad nesto ne valja, ali majku mu, necu izmisljati kojekakve gluposti da bih opravdao napad. Blago kapetana Kida je sve samo ne dosadna prica (uostalom, kakvi su utisci o njoj imate moju recenziju i tantusov komentar). Grendel je za malo slabiji od Lokijeve osvete, iste one koja je svojevremeno zaradila 80%! A slabija je (meni barem) samo iz razloga sto se Rekanjo malkice ponavlja (kratka rekapitulacija odnosa Marti-Orli i Morganino skupljanje maceva). No, legenda o Beowulfu je ispricana pitko i ubedljivo, sa sjajnim zapletom u odnosu Orli-Kristina-Monik i raspletom u najavi, koji se MORA desiti u sledecem nastavku ove Orlijeve sage. Takodje, Rekanjo je iskoristio cinjenicu da s obzirom da je za sve nas Orlijeva proslost terra icognita, da uzburka duhove kod (pravih?) MM fanova, koji jedva cekaju da vide sta ce se desiti dalje u razotkrivanju njegove ocigledno veoma mracne proslosti! Nisam Lokijevu osvetu za dzaba pomenuo, o kojim se dripcima radi govori cinjenica da je Morgana striptizeta bila jednako tamo kao i ovde, da je Loki suntav i tamo i ovde (sto se od Boga vatre palog medju smtrnike ne moze bas ocekivati, jel' da?), da je Marti statista i tamo i ovde, da je Orli glavna faca i to ne slucajno i tamo i ovde. Plus je prica ovde nadogradjena! Ipak, Lokijeva osveta nosi 80% ocene a Grendel pak 35%!

Sinoc sam procitao Velikog Hudinija i nemam bas nekih lepih reci. No, zasto nemam, obrazlozicu potanko jedared. I opet, iako ne valja, Veliki Hudini je za pola koplja bolji od mnogih Martija predrevolucionarnog perioda.

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1651 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 12/01/2007 : 08:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sinoc sam procitao Velikog Hudinija i nemam bas nekih lepih reci. No, zasto nemam, obrazlozicu potanko jedared. I opet, iako ne valja, Veliki Hudini je za pola koplja bolji od mnogih Martija predrevolucionarnog perioda.

Hudini mi je ostavio utisak dobrog zapleta t.j. da je osnovna ideja imala potencijal za odličan strip, a dobili smo prosečnu realizaciju. Ali stoji da je mnogo bolji od većine onoga što smo čitali u poslednjih 50-ak brojeva predrevolucijarnog perioda.

Go to Top of Page
Page: of 53 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000