Author |
Topic |
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 13/09/2007 : 07:32:58
|
quote: Originally posted by Markos
Black Jack i mene zanima. Ali skup je, 10 Eura sveska na talijanskom, a nikako da uleti nesto povoljno na ebayu.
Black Jack je odličan, ali definitivno nije bio ono što sam očekivao, ne u smislu kvalitete, već žanra/realizma.
U nedostatku papirnih, imaš odličnu anime seriju, koja je čak i friška, mislim iz 2003. Mislim da je na nivou mange, plus šta ima neki svoj posebni vizualni dizajn i šarm. |
www.stripgen.com |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 13/09/2007 : 08:17:52
|
Ne znam trenutno stanje mogućnosti nabavke, ali donedavno je bio problem (skoro nemoguće, osim kao polovne - used) nabaviti Phoenix Vol. 1, Black Jack Vol.1 i Adolf Vol.1 SC (kao HC se još mogao nabaviti). |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 13/09/2007 : 08:18:22
|
Black Jack i mene zanima. Ali skup je, 10 Eura sveska na talijanskom, a nikako da uleti nesto povoljno na ebayu.
I ja čekam na neku povoljnu cenu kompleta Imaju u Trstu u Nonsololibri Black Jack 1-24 (fali onda još poslednji 25. broj - gore sam pogrešno napisao, da ima 26 voluma) za 160 evra, to je manje od 7 evra po broju. |
Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 13/09/2007 : 17:00:34
|
ahhh koja uzivancija :-)
moji prijedlozi za citanje:
berserk sve od junji ito-a (radi se o hororima) crying freeman blade of the immortal vagabond lone wolf and cub path of the assassin samurai executioner battle royale eto to je za pocetak :-) (to je ono sto mi prvo pada na pamet ovako na poslu, a kad dodjem kuci bice jos prijedloga)
|
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29372 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/09/2007 : 17:46:58
|
quote: Originally posted by corto33
I ja čekam na neku povoljnu cenu kompleta Imaju u Trstu u Nonsololibri Black Jack 1-24 (fali onda još poslednji 25. broj - gore sam pogrešno napisao, da ima 26 voluma) za 160 evra, to je manje od 7 evra po broju.
To cak i nije tako strasno skupo. Hm, razmislit cu! |
Trouble will find me |
|
|
buba
Starting Member
Croatia
3 Posts
Member since 20/09/2007 |
Posted - 20/09/2007 : 09:35:08
|
hmm...kolko vidin ovde svi nabrajaju shounen mange i tako te gluposti...ja ih baš i nevolin al zato shojo gutan ko luda.........pa evo ih par šta san u zadnjih tjedan dana pročitala/počela čitat/nastavila čitat prije započeto(većina su shojo,smut,i takve stvari): Bitter virgin Vampire knight Goong Naruto Nana Koukou debut Mars Ai girl Honey x honey drops Akuma na eros Dekiai paradox Desire climax Taranta ranta Sex=love Your wings are mine Training love
|
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 23/09/2007 : 14:38:33
|
Upravo sam zavrshio sa chitanjem tpb-ova Battle Angel Alita(ima ih 9).Jedan od najboljih stripova koji sam prochitao,usput Berserk i Blame su bolesno dobri... |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
976 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 24/09/2007 : 11:12:50
|
quote: Originally posted by SnotMan
Upravo sam zavrshio sa chitanjem tpb-ova Battle Angel Alita(ima ih 9).Jedan od najboljih stripova koji sam prochitao,usput Berserk i Blame su bolesno dobri...
Procitao sam Battle Angel Alita vol.1 Onako, nije lose, ali moze i bolje. Jel se popravlja kako prica odmice, ili je i ostatak na nivou prvog trejda? A Blame i Berserk su trenutno na putu prema meni, narucio sam nekoliko trejdova :) |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
buba
Starting Member
Croatia
3 Posts
Member since 20/09/2007 |
Posted - 25/09/2007 : 21:01:35
|
quote: Originally posted by corto33
Pa Naruto je baš tipična shonen manga
pa napisala san da su skoro sve shojo...šta ne znaći da su sve..i da znan da je naruto shounen...ali to mi je jedna od prvih koje san uopće poćela pratit pa je ono ka iz pristojnosti pratin i sada iako nije baš nešto zanimljiva.....lovaju se ovde onde..auu akatskuki...jeeej..pobijedili smo ih..a ne . nismo..itd...ugl gluposti pišen al svejedno.... h2 mislin da san to negdi vidila...nesićan se al sad san skinila jednu partner se zove...ka shojo/horor....prebaza je...=) |
|
|
SnotMan
Advanced Member
Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 28/09/2007 : 03:14:21
|
quote: Originally posted by SSM
quote: Originally posted by SnotMan
Upravo sam zavrshio sa chitanjem tpb-ova Battle Angel Alita(ima ih 9).Jedan od najboljih stripova koji sam prochitao,usput Berserk i Blame su bolesno dobri...
Procitao sam Battle Angel Alita vol.1 Onako, nije lose, ali moze i bolje. Jel se popravlja kako prica odmice, ili je i ostatak na nivou prvog trejda? A Blame i Berserk su trenutno na putu prema meni, narucio sam nekoliko trejdova :)
Prva chetiri Tpb-a su praktichno upoznavanje sa likom(XD),a u preostalih pet razvija se glavna pricha,gdje se autor razmahuje i ssa olovchicom i sa pisanjem,fenomenalno. |
Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur. |
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 20/10/2007 : 13:16:32
|
Počeh da čitam UZUMAKI (Sandman je nahvalio ovu mangu u Think tanku pre koju godinu), i damn - ono je jezivo, a na momente i bolesno.
Ko voli pravi, iskonski horor, a ne njegove ublažene varijacije na temu - preporučujem. Plus, neubičajeno je kratka, tri knjige. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/10/2007 : 00:30:07
|
I death note si citao?... Citao sam prije nekog vremena englesku internet varijantu, a od prosle godine izlaze redovito i na njemackom, tako da sam se prebacio na njemacki. Death note je dobar, vrijedi procitati, jako pametno napisano... no jos nisam stigao do kraja... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 22/10/2007 : 11:00:56
|
Death note mi je na waiting listi. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
976 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 22/10/2007 : 12:57:22
|
Dobar je Death Note, sa ovom mangom sam se upoznao bas preko bg-anime.com, cini mi se da su preveli preko 30 chaptera, a prestao sam citati scanlation jer sam nabavio u papirnom obliku. I zahvaljujuci tekstu na ovom sajtu sam nabavio i Maison Ikkoku, odusevljen sam koliko je zabavno citati strip bez klasicnih strip junaka i avantura :) |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 11/11/2007 : 22:24:17
|
Čitam Tomie, opet od Junjie Itoa, ma+mangu o prelepoj devojci u koju se svi muškarci zaljubljuju - i posle određenog vremena dobijaju neobjašnjivu želju da je iskpasape i iseckaju u deliće. A kada to i sprovedu u delo - iz svakog delića Tomie ponovo izrasta cela devojka. Hajlajt - kada je bubreg Tomie presađen u jednu devojku koja uopšte ne sumnja da u njoj počinje da nešto raste... i raste... i... well, you get the picture.
Teške, teške boleštine, drugim rečima. Topla preporuka svim fanovima splattera.
Plus, scena u kojoj se čopor kanibalistički nastrojenih golih Tomie šeta kroz grad neodoljivo podseća na Girls, što znači da su Luna bros ne samo one hit wonderi, nego i solidni plagijatori. |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 17/11/2007 : 00:36:13
|
da tomie, uzumaki, gyo, sve je to jako dobro. junji ito mi je jedan od drazih manga autora. kada sam citao uzumaki potrefilo se da napolju puse uzasan vjetar, a citao sam strip pod lampom u 1-2 navece. perfektan ugodjaj za citanje horora (jest da bi bolje bilo da sam citao pod svijecom ali od rata to nemam namjeru raditi osim ako nije nuzno), i moram priznati da me jeza hvatala vise puta, i da sam se bar isto toliko puta trznuo kad bi lisce ili grane udarile u prozor. |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 14/01/2008 : 12:54:53
|
zelim istrazivati svijet mange, pa reko ajde da pitam strucnjake.
moja dosadasnja iskustva:
svidja mi se: - najbolje sto sam procitao bio mi je Phoenix:Ressurection - svidio mi se i prvi dio Buddhe (ostale jos nisam procitao) - vrlo mi se svidjaju stripovi Jasusira Tacumija
ne svidja mi se: - strip Nausicaa - anime mi je odlican - Akira - bezveze - Sword of the immortal - bezveze - nekakav bolnicki triler Osamu Tezuke sa elementima fantastike (covjek-pas ili nesto slicno) kojem se ne mogu sjetiti naslov, a do boli mi je los
ni dobro ni lose: - Lone Wolf&Cub - nesto kao Zagor: procita se i zaboravi
inace uglavnom volim modernisticku umjetnost, pa su mi i stripovi najdrazi oni koji eksperimentiraju s formom, ulaze u unutarnji zivot likova (mozda i kroz elemente nadrealizma), ali su cvrsto vezani za realisticno mjesto i vrijeme.
molim prijedloge i savjete (sto i kako to nabaviti) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29372 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 14/01/2008 : 14:24:58
|
quote: Originally posted by jurica - nekakav bolnicki triler Osamu Tezuke sa elementima fantastike (covjek-pas ili nesto slicno) kojem se ne mogu sjetiti naslov, a do boli mi je los
ni dobro ni lose: - Lone Wolf&Cub - nesto kao Zagor: procita se i zaboravi
Meni je ovo dvoje odlicno, ali zaista odlicno. Pokusaj sa Maison Ikkoku. Ne znam kakav je engleski prijevod, ali na talijanskom je to bilo ultra smijesno, zabavno, a i dirljivo. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|