forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 14/09/2007 : 19:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
ZS i LMS su najskuplja izdanja trenutno kod kolekcionara,Lms 4 ide preko 300 € i 50 tak brojeva sto idu ca 100 € i gore.
Nimalo cudno s obzirom na starost i popularnost koja je bila 80-tih.
Ako za 10 godina ostane atmosfera kao sto je danas onda mozemo ocekivati neka od sadasnjih izdanja da idu po ovim cijenama.
Razlog: suvise mala naklada!

Porter
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/09/2007 : 20:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Nema nista lepse kad uzmes one stare stripove i lepo ih pregledavas natenane sa zadovoljstvom, lepi su i novi, lepi su svi stripovi i ja ne pravim razliku, ali ima nas svakakvih :-(

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 14/09/2007 : 20:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Ti ne bi trebao imati tu nostalgiju posto imas samo 20 godina,ali to mozes zahvaliti kolekcionarskoj familiji.
Zutilo ove dvije edicije si vidjao od malih nogu pa se urezalo u pamcenje.Inace ovaj fenomen bi se trebao javljati kod osoba 30+.

Idem 20 godina u proslost,poznavao sam jednog momka koji je imao oko 500 starijih zs i lms,otprilike brojevi od 100 -300.
Koji mi je dozivljaj bio da mi samo pokaze te stripove,ponekad je bio i nagodan pa sam mogao prelistati poneki primjerak u strogom nadgledanju doticnog.
Onda smo razmjenili par komada i polako se vracam kuci u opsjednutom stanju,to stanje danas bi mogao porediti sa orgazmom.
Ne obicnim,vec 1 od 100 i to onaj najjaci .
Mislim kad bi dobio...uzecemo sitniju sumu 1 milion € na nekoj kladionici,ne bi imao taj osjecaj zadovoljstva i blazenosti kao kad sam isao kuci poslije gledanja kolekcija od gore navedenih izdanja.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 14/09/2007 : 20:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Evo mene opet :) sta je ZS i LMS ?
To su 2 bratske serije koje ozivljaju mnogim lijepe uspomene u zivotu.Dosta stripova,barem meni vracaju sjecanja na neke drage osobe koje nisu u zivotu.
Sijera Blanka
ovaj strip mi je mama donijela iz Sarajeva,prava radost ,odmah se bacio na citanje i stukao ga u sekundi.
Tako da i dan danas uzivam vidjeti Zagora u nekoj jakni,ne sto je ljepsi i zgodniji od mene ,ja sam veca faca vec bas sto mi vraca tu lijepu uspomenu iz zivota.
Imam jos dosta stripova sto mi vracaju slike lijepog djetinstva,stime nije ni cudno ovo zadovoljstvo prilikom sakupljanja ove dvije edicije.
Da li su kvalitetno radjeni ili nisu,to mi je najmanja briga.
Takodje mi je razumljivo da je to za mnoge ljude smece,ako nemaju nista sto ih veze za ove stripove onda je apsurd placati solidne cifre za stvari koje ne pruzaju zadovoljstvo.
Danasnja izdanja su puno bolja,kvalitetnija,jeftinija ali imaju jedan nedostatak ,nemaju sjecanja,

Edited by - Porter on 14/09/2007 20:41:02
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 14/09/2007 : 20:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Samo da se covjek ne navuce na tvoj avatar
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/09/2007 : 20:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Ti ne bi trebao imati tu nostalgiju posto imas samo 20 godina,ali to mozes zahvaliti kolekcionarskoj familiji.
Zutilo ove dvije edicije si vidjao od malih nogu pa se urezalo u pamcenje.Inace ovaj fenomen bi se trebao javljati kod osoba 30+.

Idem 20 godina u proslost,poznavao sam jednog momka koji je imao oko 500 starijih zs i lms,otprilike brojevi od 100 -300.
Koji mi je dozivljaj bio da mi samo pokaze te stripove,ponekad je bio i nagodan pa sam mogao prelistati poneki primjerak u strogom nadgledanju doticnog.
Onda smo razmjenili par komada i polako se vracam kuci u opsjednutom stanju,to stanje danas bi mogao porediti sa orgazmom.
Mislim kad bi dobio...uzecemo sitniju sumu 1 milion € na nekoj kladionici,ne bi imao taj osjecaj zadovoljstva i blazenosti kao kad sam isao kuci poslije gledanja kolekcija od gore navedenih izdanja.

Nemam nostalgiju, ali volim sto ih imam, meni su bliza ova nova izdanja SD i Ludensa, sad Libellusa i ponosan sam sto ih imam, ali volim te stare stripove podjednako, kao i nove, a da tek vidite mog najmladjeg brata sa 13,5 godina koji takodje uziva u ZS/LMS, a nije ni bio rodjen kad su prestali sa izlazenjem, ali to nam je u krvi, verovatno familijarno.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 15/09/2007 : 00:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potpisujem ovo što si napisao.
Ti stripovi su slike detinjstva. Kad vidiš koricu nekog starog stripa, ponekad se i vrati vreme, mirisi...
Mislim da Zlatna Serija i Lunov Magnus Strip mogu da se ne vole, ali da se nazivaju smećem, to ne mogu nikako. Naročito ako se radi o mojoj generaciji, zlatnoj 1977.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 15/09/2007 : 05:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message  Reply with Quote

Jedina dva stripa koja nikada necju prodati ni po kojoj ceni.
Ovo su slike sa sajta,ali moji primerci su meni lichno najdrazi u kolekciji.
Zagor je oznachio pochetak moje ljubavi prema strip.Josh uvek se secjam trafike u Rogoznici gde sam 1987 uzeo svoj prvi strip koji i dan danas stoji na mojoj polici.

A Mr.No je za mene znachajan jer je u njemu izashao moj prvi oglas za razmenu stripova i nakon toga sam odradio prvu svoju razmenu u zivotu sa nekim likom iz Osijeka.

Sve ostalo cju sigurno kad-tad iz finansijskih razloga prodati...

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Canada
204 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 15/09/2007 : 08:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imash pravo!
ja se secam kada sam uspeo jednog klinca da obrlatim i maznem mu ZS #1 cetiri obracuna koji je nashao na tavanu...JOOOJ skoro nisam umro koliko sam jurio na biciklu (bmx) kuci. jest bio u raspadu, jeste bio zut a prica ocajna...ali to je za mene bio mit, legenda za koju nisam verovao da cu ikada staviti svoje prste. seme od koga je sve pocelo. gorio sam kao pod groznicom! nebrojeno puta sam ga samo drzao u rukama i uzivao u tome.

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 15/09/2007 : 09:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Jaaaao, neću nikad da zaboravim
Jedno 87 godina se pisala, ja i prijatelj otisli u kino da gledamo Jackie Chana
Kad je film završio napolju se sakupila grupica vojnika koji su pokazivali tek naučene vještine sa filma hehhe
Pošto su se spremali za polazak u kasarnu jedan vojnik mi dade ovog Zagora kojeg i dandanas čuvam...

Moj prvi strip, zaista nema cjene...

Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 15/09/2007 : 17:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Samo da se covjek ne navuce na tvoj avatar

ma ovo je pizdarija ima i puno gorih stvari

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/09/2007 : 18:52:29  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
kao što sam već nebrojeno puta rekao - nostalgija je najgora bolest :)
i ne može se liječiti
samo da ovo netko krivo ne shvati. Razumijem ljude koji to čuvaju. Sjećanja su sjećanja...

Sve što sam imao od ZS i LMS sam odavno prodao... i jako mi je drago da sam to učinio.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/09/2007 : 20:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Od tih starih imam samo LMS Mr.No skoro cijeli komplet. Kupio sam ga vrlo jeftino, a za ove nove nemam novca. Pravi uzlet što se tiče stripova sam doživio tek sa ovim novim izdanjima tako da ne skupljam ZSLMS tj. ne dupliram. Više mi se sviđaju ovi novi. Bit će mi super kada počne Zagor extra koji su u ZS bili preko broja 600 pa sam ih osobno kupovao u trafici...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 15/09/2007 : 20:29:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Treba čekati još bar 4 godine za te majstorske epizode.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 15/09/2007 : 20:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote
Za mene LEGENDARNO izdanje,ova nova izdanja su odlicna ....

www.bhfanaticos.com

Edited by - sed1 on 15/09/2007 20:36:17
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 15/09/2007 : 20:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
I ja bi volio gledati svoju kolekciju ZS&LMS, ali nova sam generacija i trebala bi mi dva života da skupim čitavu kolekciju (počevši od nule). I koja mi je korist nešto i skupljati kad to nikad ne bi čitao, naravno, zbog sakačenja od strane Dnevnika. Strip je tu da ga se čita, a čitati cenzurirani i osakačeni strip za razliku od čitanja originalnog stripa je ravno razlici između konzumiranja kvasine i konzumiranja vina. Moja kolekcija je svuda po sobi; u ormaričima i ispod kreveta.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 15/09/2007 : 21:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
quote:

.
Danasnja izdanja su puno bolja,kvalitetnija,jeftinija ali imaju jedan nedostatak ,nemaju sjecanja,

Totalna istina
Imam Extra i redovnu seriju od LU i SD ali nemam neku zelju prevrtati po toj kolekciji...ona samo stoji na polici...upakovana u vrecice...sve sami glanceri ...drago mi je sto je imam ali ne gajim neke posebne osecaje u vezi tih stripova...
Dok naprotiv ZS i LMS kolekciju mogu danima prelistavati,prevrtati,pregledavati,vaditi,stavljati,lepiti,pricati sa prijateljima o tome kada sam koji strip procitao ili kupio...koliko kosta na sajtu neki Zagor,itd...itd...i to su mi najlepsi trenuci u zivotu, zbog toga i sakupljam stripove.
Kako je vec neko rekao...nostalgija je gadna bolest.

btw...eto...bas danas sam uspeo kupiti ZS 53 Bomba prFesora Veribada
Lep dan za mene...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 15/09/2007 : 23:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Zasto ne bih skupljao i cuvao ZS kad mi fali tridesetak za celu kolekciju???

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1608 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 15/09/2007 : 23:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
LMS i ZS su veza sa nekim vremenima detinjstva,za svaki znam kako i gde sam ga nabavio.Uzimam ove nove ali se starih ne bih odrekao nikad.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 16/09/2007 : 00:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sdragan@

quote:

.

Totalna istina
Imam Extra i redovnu seriju od LU i SD ali nemam neku zelju prevrtati po toj kolekciji...ona samo stoji na polici...upakovana u vrecice...sve sami glanceri ...drago mi je sto je imam ali ne gajim neke posebne osecaje u vezi tih stripova...
Dok naprotiv ZS i LMS kolekciju mogu danima prelistavati,prevrtati,pregledavati,vaditi,stavljati,lepiti,pricati sa prijateljima o tome kada sam koji strip procitao ili kupio...koliko kosta na sajtu neki Zagor,itd...itd...i to su mi najlepsi trenuci u zivotu, zbog toga i sakupljam stripove.
Kako je vec neko rekao...nostalgija je gadna bolest.

btw...eto...bas danas sam uspeo kupiti ZS 53 Bomba prFesora Veribada
Lep dan za mene...

Ja volim da pregledavam Zagore Extra i Zagore redovne hrvatske, bas mi je to onako gust.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/09/2007 : 02:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
"Sto ljudi sto cudi"... ili, "koliko ljudi toliko i ukusa"... ili "o ukusima ne vredi raspravljati..."
Svi mi imamo svoje razloge zasto stripove volimo, zasto ih skupljamo i sta nam je draze kao i to zasto nam je nesto drago. Ja jednako uzivam i u citanju stripova, i u sakupljanju, i u prijatnim secanjima kojima me ispunjava samo prelistavanje i posebno miris (o cemu smo ovde mnogo puta pricali) starih stripova. U tom pogledu, na pada mi na pamet da prodajem nista od stripova, samo cu ih gomilati sve vise i vise, i to u svakom obliku, ukljucujuci i skenirane.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 16/09/2007 : 10:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Imam celu ZS i ceo LMS, nisu glanceri, neki se jedva drze, ali ih ne bih nikad prodavao. Vecinu sam procitao, i ostalo bih kad bih imao vremena. A Ludens ne kupujem, ima mnogo kvalitetnijih stripova
Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 16/09/2007 : 10:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message  Reply with Quote
Vecina koja je odrasla uz ZS i LMS ce uvijek da rangiraju te stripove jako visoko.
Inace nebi nikad prodavao svoje Zagore iz ZS i LMS (A imam ih samo 100-tinjak).

Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja.
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 16/09/2007 : 11:53:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote
Ma mogu ova nova izdanja da budu pored mene i "pozlacena",za mene ce uvijek na 1 mjestu da budu DNEVNIKOVA izdanja,za neke je to "smece" za mene nije...

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 17/09/2007 : 08:41:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sed1

Ma mogu ova nova izdanja da budu pored mene i "pozlacena",za mene ce uvijek na 1 mjestu da budu DNEVNIKOVA izdanja,za neke je to "smece" za mene nije...

Pravo veliš. Dnevnik pa ostalo... Ne zbog kvaliteta već zbog onog "drugog" sve su to fino obrazložili Porter, dp i sdragan gore.

...
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000