forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 17/09/2007 : 09:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
kupovao sam zs i lms prije puberteta krajem 70ih, tako da nisam ni dogurao do mr.no,martina i dylana, shvaćam kolekcionare u potpunosti i podržavam ih, no shvaćam i one koji, poput mene, nikada ne bi dali cijelu redovnu i extra zagor seriju za lms 4. nekima je to toliko nepojmljivo da grublje nastupaju čime se nepotrebno vrijeđa one prve. Uostalom, moji prijatelji vršnjaci jedino mogu shvatiti da kupujem af koji je u zagrebu kult, a da im kažem koliko plaćam libellus stripove mislili bi da sam lud što vjerojatno misle kada vide moju sd/lu kolekciju, jer glume kao da je nema u sobi. Dakle, relativno je i svakako osobno što je smeće, a što nije.

Till I Collapse
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 17/09/2007 : 14:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senad7

Vecina koja je odrasla uz ZS i LMS ce uvijek da rangiraju te stripove jako visoko.
Inace nebi nikad prodavao svoje Zagore iz ZS i LMS (A imam ih samo 100-tinjak).

Nije baš tako. Ako ja nisam odrastao uz LMS i ZS onda tko je, pošto sam rođen 1967. godine (u anketi tko je najstariji na stripovi.com debelo sam u prvih 10 ), pa me recimo već duže vrijeme apsolutno ne zanimaju i NIKAD ih nebi ponovno pokušao nabavljati. Imaju oni neku dozu nostalgije i sl. ali pošto sam oduvjek znao kako izgledaju talijanska izdanja, to je za mene obični "kupus" . Bez uvrede svima kojima je to draga kolekcija, razumijem Vas, ali to je moje mišljenje i stojim iza toga. Da su Dnevnikova izdanja izgledala kao recimo sad Ludensova ili SD (ne trebaju biti kao original talijanska), vjerojatno ih nikad ne bih prodavao, ali nažalost ne izgledaju ni približno dobro kao Ludensova ili SD, a kamoli kao talijanska. O preskakanju epizoda i izbacivanju stranica ne bih .
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 17/09/2007 : 18:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
To je barem lako rijesiti sto se tice izbacenih stranica,kupis SD ili Ludens a sada i Libellus i vidis sta nedostaje.
Ako i oni izbace koju stranicu onda kupis originale.
Ako je i tamo doslo do neke cenzure,onda kupis originalne table od crtaca,ako se ne mogu naci na kraju kupis crtaca.
Uvijek postoji neko lako rijesenje
Go to Top of Page

sed1
Advanced Member

Germany
3437 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 17/09/2007 : 18:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit sed1's Homepage  Send sed1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

To je barem lako rijesiti sto se tice izbacenih stranica,kupis SD ili Ludens a sada i Libellus i vidis sta nedostaje.
Ako i oni izbace koju stranicu onda kupis originale.
Ako je i tamo doslo do neke cenzure,onda kupis originalne table od crtaca,ako se ne mogu naci na kraju kupis crtaca.

Eh bas tako Jarane!

www.bhfanaticos.com
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 17/09/2007 : 19:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:

onda kupis originalne table od crtaca, ako se ne mogu naci na kraju kupis crtaca.

Go to Top of Page

Gutrum
New Member

Croatia
230 Posts

Member since 20/06/2007

Posted - 18/09/2007 : 09:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Gutrum a Private Message  Reply with Quote
Ja ne skupljam ZS i LMS ali sam si nabavio i sačuvao neke posebno drage naslove koi su mi ispunili djetinstvo i još tu i tamo nešto bidam na aukciji ako ne ode preskupo, i kad mi stigne ni ne čitam nego samo listam mirišem okrečem i sjećam se... osječaj je super (idem bidati čovjeka sa 1000 lica
Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 18/09/2007 : 19:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

quote:

Vecina koja je odrasla uz ZS i LMS ce uvijek da rangiraju te stripove jako visoko.

Nije baš tako. Ako ja nisam odrastao uz LMS i ZS onda tko je, pošto sam rođen 1967. godine (u anketi tko je najstariji na stripovi.com debelo sam u prvih 10 ), pa me recimo već duže vrijeme apsolutno ne zanimaju i NIKAD ih nebi ponovno pokušao nabavljati. Imaju oni neku dozu nostalgije i sl. ali pošto sam oduvjek znao kako izgledaju talijanska izdanja, to je za mene obični "kupus" . Bez uvrede svima kojima je to draga kolekcija, razumijem Vas, ali to je moje mišljenje i stojim iza toga. Da su Dnevnikova izdanja izgledala kao recimo sad Ludensova ili SD (ne trebaju biti kao original talijanska), vjerojatno ih nikad ne bih prodavao, ali nažalost ne izgledaju ni približno dobro kao Ludensova ili SD, a kamoli kao talijanska. O preskakanju epizoda i izbacivanju stranica ne bih .

Upravo zbog tebe sam i poceo recenicu sa "Vecina",Posto mi je jasno da svi nemogu da da vole tu ZS iako su odrasli sa njom. Licno moj brat je volio citati ZS i LMS ,a da je skuplja to mu nije padalo napamet...On kupi ,procita pa ga dadne drugom, sve dok ih ja nisam krenuo skúpljati onda je on prestao da kupuje. Zanimljivo i buraz mi je rodjen 1967.

Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/09/2007 : 19:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo mene opet :) sta je ZS i LMS ?
To su 2 bratske serije koje ozivljaju mnogim lijepe uspomene u zivotu.Dosta stripova,barem meni vracaju sjecanja na neke drage osobe koje nisu u zivotu.
Sijera Blanka
ovaj strip mi je mama donijela iz Sarajeva,prava radost ,odmah se bacio na citanje i stukao ga u sekundi.
Tako da i dan danas uzivam vidjeti Zagora u nekoj jakni,ne sto je ljepsi i zgodniji od mene ,ja sam veca faca vec bas sto mi vraca tu lijepu uspomenu iz zivota.
Imam jos dosta stripova sto mi vracaju slike lijepog djetinstva,stime nije ni cudno ovo zadovoljstvo prilikom sakupljanja ove dvije edicije.
Da li su kvalitetno radjeni ili nisu,to mi je najmanja briga.
Takodje mi je razumljivo da je to za mnoge ljude smece,ako nemaju nista sto ih veze za ove stripove onda je apsurd placati solidne cifre za stvari koje ne pruzaju zadovoljstvo.
Danasnja izdanja su puno bolja,kvalitetnija,jeftinija ali imaju jedan nedostatak ,nemaju sjecanja,

Lijepo si sve ovo naveo...
Sad si i u meni probudio neka sjecanja...npr.kad sam i gdje citao ovu epizodu...drage slike iz proslosti koje se ne zaboravljaju.
Danas iz dzepa jakne izvadio sam jednu kino-kartu, pokusao sam se sjetiti kakav je to film koji sam gledao prije mjesec dana...naslov mi nista nije govorio, i onda se nekako sjetim.A cim sam vidio naslovnicu ove epizode Zagora sjetio sam se kad sam i gdje to citao, i prlicno detaljno se sjecam o cemu se u toj epizodi radilo.
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 18/09/2007 : 20:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

- e baš si dobro usporedio; kupus, to je isto kao da kažeš da ti nije jasno zašto egipatski artefakti nešto vrijede jer su obično staro kamenje, a kod klesara nadgrobnih spomenika ima tako lijepog mramora
- no mislim da je Porter sve rekao da ne ponavljam
- a što se tiće godina, ne bih se na tvojem mjestu usudio tako hvaliti
Go to Top of Page

TomDar
Junior Member

Slovenia
488 Posts

Member since 05/11/2003

Posted - 18/09/2007 : 23:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit TomDar's Homepage  Send TomDar an ICQ Message  Send TomDar a Private Message  Reply with Quote
Stripove ZS i LMS čuvam (sakupljam) i eto imam više od 8500 komada stripova u kolekciji, a počelo je sa "samo ZS i LMS skupim i bit če ok :)"

I istina je to sto kaze porter i ostali oko nostalgije, to se ne moze običi. Isto kao kad vidim fiću, nekako mi je lijepo pri srcu. A kad vidim kakvu dobru "makinu" isto je super, ali nema tog osječaja. Iako se ne mogu usporediti, da se razumijemo.

Ima jedna dobra fora, baš me veže na strip "čiko indijanac". ne znam zašto, ali tog stripa nisam nikako mogao da dobijem da pročitam. I tako mi jednog dana donese jedan od školskih drugova, pa sam to pročitao za vreme časa. I taj strip sam dao isto svome školskom drugu, najboljem kolegu da to pročita. I cijelo vrijeme smo se zezali sa štosovima (jebiga, djeca u 6-7 razredu, pa nam bilo smešno :)) I dođe nam čas Fizike, gde nam je predavo jedan profesor sa, kako kaže Đorđe B. "pederskim brčičima" i malo okruglijeg fizičkog izgleda. I moj kolega je pravio nemir na času Fizike (dobro obojica smo) i prozvao ga da ga ispita, jer ima toliko za kazati. I logički nije imao tri čiste (ma nebi ni ja, da me je prozvao :)) i profesor kao u ljutnji "Pravite nemir i nemate pojma" i izdere se na njega " vi ste totalno nesposobni". A na to če kolega ladno, još pod utiskom stripa " a vi ste brkato prase". Pola razreda (koji su razumjeli o čemu je stvar) prsnilo u huronski smijeh i plakali smo od smijeha.
Jebat ga kolega je zaradio "ukor", jedinicu, roditeljski sastanak sa profesorom i roditeljima. Ali bio je car, i toga neču nikad zaboravit :)
Eto, to mi nijedan od novih stripova ne more ponuditi :)

Eto toliko o nostalgiji i sječanju

Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve)
TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija

Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 19/09/2007 : 00:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Imao gotovo cijelog Zagora (falilo je samo par brojeva iz ZS i LMS) i odavno prodao. Ne pada mi napamet uopće i razmišljati o ZS i LMS a kamoli čuvati taj kupus , iako me za to vrijeme djetinjstva vežu lijepe uspomene.

Koliko vidim za taj "kupus" se otimaju na aukcijama i daju silne novce, kako to tumacis???

Nedostatkom ukusa? Nostalgijom? Pomodarstvom? Viškom novca?
Ne znači da ne mogu postojati i lijepi razlozi, no cijene na aukcijama baš nam puno ne govore o kvaliteti. Bilo štiva, bilo opreme.

I u kafanama se ostavljaju gadne pare u tangama pevaljki, pa?!

Humbert Coe
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/09/2007 : 00:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Moram priznati da naslovnica Sijera Blanke (i slične) i u meni bude tople nostalgične osjećaje.
Da li ću se mašiti za džep i dati 50 kuna za taj strip? Neću.
Čekat ću još par godina pa će izaći kao extra, a kada izađe biti će mi duplo draži nego taj stari.
A dotle, ima drugih stripova...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8122 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 19/09/2007 : 00:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Ti stripovi su slike detinjstva. Kad vidiš koricu nekog starog stripa, ponekad se i vrati vreme, mirisi...
Mislim da Zlatna Serija i Lunov Magnus Strip mogu da se ne vole, ali da se nazivaju smećem, to ne mogu nikako.

Potpuno se slažem, posebno za ovo o vraćanju vremena i mirisima.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/09/2007 : 02:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ja i danas mirisem ZS i LMS, i ne samo njih vec i "Vjesnikove" AF i sve ostale stare stripove. Doduse, mirisem i nove (posebno "Ludensove") koji imaje neki drugi miris. Jedino retko mirisem :Bonellijeve", oni kao da ni nemaju miris, a njihovi stari koje imam imaju neki totalno bezveze miris...
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1712 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 19/09/2007 : 08:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
A zašto se meni čini da određeni likovi ovde dobijaju ospice na sam pomen ZS i LMS i konstantno na krajnje bezvezan način upoređuju sa novijim izdanjima, pominjući smeće, kupus, nedostatak ukusa kada su u pitanju aukcijske cene Dnevnikovih izdanja...

O nostalgiji ne želim da pričam, a što se aukcijskih cena tiče, pitam se da li je neko čuo za tržište i zakon ponude i potražnje? Dnevnikovih stripova ima malo (pogotovo dobro očuvanih) i sve će ih biti manje, i normalno je da neki rariteti dostižu astronomske cene...

Zašto će neko dati 40 hiljada dolara za poluofucani prvi broj Spajdermena? Pa zaboga, mogu da kupe Bendisovo Ultimejt izdanje! Ili neki HC trejd, pa zaboga, bolje je odštampan, kvalitetniji je papir...
Pa o čemu vi pričate? Da li primećujete koliko su smešni argumenti?

Ako imate nešto protiv Dnevnikovih izdanja, recite jasno, glasno i konkretno, poštenije je i razumeću, o čemu god se radilo. Ne ponižavajte se sličnim odvalama...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!

Edited by - henry on 19/09/2007 08:34:02
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 19/09/2007 : 08:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zanimljivo i buraz mi je rodjen 1967.

Generacija .
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 19/09/2007 : 10:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lsvemir
- a što se tiće godina, ne bih se na tvojem mjestu usudio tako hvaliti

Ko je rekao da se hvalim .
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 19/09/2007 : 14:33:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message  Reply with Quote
nova izdanja (ludens/libellus) su puno bolja, ali ove ponekad kupim. nedavno sam kod buch-a par komada kupio a nesto "kupusa" i dobio (hvala:))
kupujem ih cisto iz nostalgije, pa zato i uzimam jeftin kupus bez zadnjih korica i slicno (ako neko ima nek se javi:)).

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 19/09/2007 : 18:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dule_car

nova izdanja (ludens/libellus) su puno bolja, ali ove ponekad kupim. nedavno sam kod buch-a par komada kupio a nesto "kupusa" i dobio (hvala:))
kupujem ih cisto iz nostalgije, pa zato i uzimam jeftin kupus bez zadnjih korica i slicno (ako neko ima nek se javi:)).

Imam oko 200-tinjak lose ocuvanih LMS i ZS...ako hoces jeftine stripove javi mi se na PM...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/09/2007 : 18:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Prvo izdanje je prvo izdanje. Bilo cega i bilo gde u svetu. I ono nije uporedivo sa bilo kojim drugim izdanjem, jer, za novac se sve moze uraditi i napraviti, samo se ne moze kupiti vreme.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 19/09/2007 : 18:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Najvise sam kupovao i citao ZS izmedju brojeva 500-600. Citao sam i svojedobno posjedovao dosta brojeva prije i poslije tog raspona, ali vise nemam skoro nista od toga. Tek 40-ak brojeva. Uglavnom Zagori, poneki Tex i Mark...
Od LMS-a imam vise (svi Kenovi, svi Dzudasi, odredjen broj Kit Tellera, Mister Noa, Prica s Divljeg zapada, poneki Blek...)
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 19/09/2007 : 19:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
I ja ih imam malo. Jedna kolekcija koju sam kao dete skupljao mi je ostala u Prištini. Sa Prištinom je bilo, šta je bilo, a meni je ostala želja da ponovo posedujem Pukovnikovu podvalu, tri nastavka sa Kandraksom i Plavu zvezdu. Kandrakse i Plavu zvezdusam kupio i poneću ih na potpis Galijenu Feriju u Zagreb. Nakon toga ću te stripove da konzerviram i čuvaću ih za sina. Pukovnikovu podvalu nisam više nikada našao, a nisam se ni trudio, ko bi plaćao onolike novce za jedan strip. Ima i boljih stripova.
Posle toga sam nakupio malo Mister No-a, malo Zagora i komplet Kena Parkera. Početi sve to iznova mi je više nego mrsko. Ko bi sad sve to iz početka, a teško da bi bilo koji od tih stripova ponovo čitao.
Planiram, a nikako nema vremena da te stripove budzašto prodam Slobi iz Darkvuda i da za te pare kupim neke druge koji se meni sada sviđaju.
Neki dan sam, kao i vi video totalno očuvanu kolekciju Zlatne Serije na aukcijama. Tu sam sliku skinuo i dugo mi je bila na desk topu.
Toliko o nostalgiji.
Još jedna stvar. U Pokrajinskoj biblioteci u Prištini je ostao po jedan obavezni primerak svakog stripa koji je na ovim prostorima izašao. To neprocenjivo blago, koje nikada nije ni prelistano, trune u tamo nekom podrumu. Mislite o tome.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

Edited by - Raspucin on 20/09/2007 15:35:27
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 19/09/2007 : 19:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Zanimljivo i buraz mi je rodjen 1967.

Generacija .

- očeš reći luda
Go to Top of Page

lsvemir
Junior Member

Croatia
433 Posts

Member since 06/12/2001

Posted - 19/09/2007 : 19:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send lsvemir a Private Message  Reply with Quote
U Pokrajinskoj bibljoteci u Prištini je ostao po jedan obavezni primerak svakog stripa koji je na ovim prostorima izašao. To neprocenjivo blago, koje nikada nije ni prelistano, trune u tamo nekom podrumu. Mislite o tome.
-------------------------------------------------------------------

- jel' ovo istina, mislim provjereno; ovo prvi put čujem tj. čitam
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4365 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 19/09/2007 : 20:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
tacno je pod uslovom da siptari nisu to unistili.mada sam cuo da u pristini je ostalo skoro netaknuto sve u biblioteci na srpskom pa mozda i to.u nekim drugim gradovima je unisteno sve na srpskom jeziku,zapaljeno i baceno.mislite i o tome.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000