forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 00:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ostala je kompletna biblioteka. To je bila pokrainska biblioteka u kojoj je morao da postoji svaki primerak, bilo kojeg objavljenog štampanog izdanja sve do 1999. Znači sve što ima Narodna biblioteka u Beograu ili Novom Sadu imala je i prištinska i još uvek ima.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE

Edited by - Raspucin on 20/09/2007 15:36:11
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/09/2007 : 09:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
dali i u narodnoj biblioteci u beogradu imaju stripove ?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 15:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

dali i u narodnoj biblioteci u beogradu imaju stripove ?

Stoprocentni imaju svaki primerak koji je izašao.

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 15:34:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lsvemir

U Pokrajinskoj biblioteci u Prištini je ostao po jedan obavezni primerak svakog stripa koji je na ovim prostorima izašao. To neprocenjivo blago, koje nikada nije ni prelistano, trune u tamo nekom podrumu. Mislite o tome.
-------------------------------------------------------------------

- jel' ovo istina, mislim provjereno; ovo prvi put čujem tj. čitam

Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 20/09/2007 : 17:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

predlažen helikopterski desant na knjižnicu u Prištini ,izvlačenje u međunarodne vode,ukrcaj kompleta u podmornicu i prebacivanje do mog podzemnog bunkera .

Ja se prijavljujem dobrovoljno za tu akciju...

Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 19:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Jednoga dana pojaviće se na aukcijama besprekorni:
-Četiri obračuna,
-Tajna zlatnog rudnika,
-Blago crvene planine,
-Zarobljenici crvene veštice,
-Nasilje u Darkvudu,
-Hiljadu zamki...
Stripovi će biti besprekorni i totalni glanceri, čuvani na odgovarjućoj ( pokrainskoj ) temperaturi. Boje na njima će biti kao onih dana kada su izašli. Na aukcijama će biti klanica, drveribed će počupati svu kosu.
Jedino što će biti zamereno izgledu i stanju stripova je mali delovodni broj u gornjem levom uglu.
Prodavac će biti Raspućin, a kupaca neće biti jer će se poklati među sobom.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 20/09/2007 : 19:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin
Plavu zvezdu.

Sad opet naviru sjecanja...citao sam to u osnovnoj skoli (premda je u to vrijeme ta epizoda znatno ranije izasla), cini mi se za vrijeme nastave, bio je neki dosadan predmet koji mi se nije dalo pratiti. A tu epizodu citao sam kao hipnotiziran,toliko mi je onda bila dobra.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 20/09/2007 : 19:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

-Četiri obračuna,
-Tajna zlatnog rudnika,
-Blago crvene planine,
-Nasilje u Darkvudu,
-Hiljadu zamki...
Stripovi će biti besprekorni i totalni glanceri, čuvani na odgovarjućoj ( pokrainskoj ) temperaturi. Boje na njima će biti kao onih dana kada su izašli. Na aukcijama će biti klanica, drveribed će počupati svu kosu.
Jedino što će biti zamereno izgledu i stanju stripova je mali delovodni broj u gornjem levom uglu.

Cemu to prodavati? Nemoj me krivo shvatiti kao da ti nesto spocitavam (ti ionako sam odlucujes sto ces sa svojim stripovima), ali zar je to lova koja bi ti radikalno promijenila zivot na bolje?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 20:22:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

-Četiri obračuna,
-Tajna zlatnog rudnika,
-Blago crvene planine,
-Nasilje u Darkvudu,
-Hiljadu zamki...

Cemu to prodavati? Nemoj me krivo shvatiti kao da ti nesto spocitavam (ti ionako sam odlucujes sto ces sa svojim stripovima), ali zar je to lova koja bi ti radikalno promijenila zivot na bolje?

To se ja šalim, kao da sam popljačkao Pokrainsku biblioteku.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 20/09/2007 : 20:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ja mislio da su to epizode iz tvoje kolekcije :)
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 20/09/2007 : 21:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
raspucine,ako je istina da u beogradu u narodnoj biblioteci imaju takodje stripovi,dali se mogu uzimati na citanje ?ili se samo cuvaju.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/09/2007 : 21:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ima nekih naslovnica koje me stresu i odvedu negdje daleko, davno
nostalgija, bura s biokova, nosi kišu sa snigom, špaher u kužini, ja na stolici pored njega, s nogama u debelim čarapama naslonjenim na ugrijani zid, strip u ruci, sablasna noć, kupusast, ali tada je važan bio samo sadržaj
nisam imao para da samo kupujem nove i slažem ih na hrpu, nego sam uvijek nešto mijenjao, prodavao, kupovao, snalazio se, ali svejedno je bilo dosta toga, a onda pubertet, promjena prioriteta, od stripova ostali samo ken parkeri, bluberiji, nešto stripoteka, aster blistok, torgal, albumi...sve skupa nekih 150-ak komada, na faksu ponekad kupio nešto na trešnjevci, comic strip pratio na kioscima i to je bilo sve
ali zato sada, nakon otkrića www.stripovi.com liječim komplekse, sve ono što nisam mogao kao mali, ostvarujem sada, puno toga nabavljam, čitam, i zadovoljan sam
od zs lms imam nekih 250 zagora, sve ken parkere, džudase, mister noe, nekih 220 teksova, plus jedno 50-60 ostalih, dakle ukupno oko 800 komada
i drago mi ih je vidjeti, iako radije čitam nove stripove, kojih je puno i lijepo su napravljeni, ali nemaju taj miris djetinjstva, ipak, nije pošteno reći kako novi stripovi nemaju sjećanja, jer to nije istina, samo treba proći nekoliko godina i da vidiš, s nostalgijom ćemo se sjetiti kada je izašla svagdanja borba, ili sambrovi, ili...
evo, npr ja se rado sjetim osjećaja kada sam prvi put pročitao morsku stravu, vani snijeg, ovaj put na kontinentu, duboko u noć, i nisam zaspao dok nisam došao do kraja

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 20/09/2007 : 22:03:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Novi stripovi nemaju sjecanja kad su novi,ali vremenom ce biti.
Recimo kad vidim kolekciju Zagora SD,odmah se sjetim dana kada sam naletio na StripoviCom,kada mi je stigla prva posiljka stripova nekih 150 komada SD Zagora,prvo sam pomislio
,,Kako se lijepo sjaje,a zasto su ovako siroki?
Onda sam sjeo u auto i otisao na kafu,suncan dan,zenske u minicima.
Par pogleda se razmjeni,poneki osmjeh ali kontam
,,samo se vi kleberite meni je pun gepek Zagora,,
Vidjecemo za 10 godina,da li ce biti novih nostalgija.

Edited by - Porter on 20/09/2007 22:04:50
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 20/09/2007 : 22:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
Našao sam na bakinom tavanu stari prašanjavi
broj Čikove vratolomije. U odličnom je stanju, samo je "malo"
požutio.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 22:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

raspucine,ako je istina da u beogradu u narodnoj biblioteci imaju takodje stripovi,dali se mogu uzimati na citanje ?ili se samo cuvaju.

Sigurno da se daju na čitanje. Zato je to biblioteka. U Prištini je bilo pravilo da se to ne može iznositi i čitati negde vani, nego uzmeš strip i odešu čitaonicu i tamo čitaš. Odi do biblioteke, potpisujem ti da postoji svaki strip koji je objavljen "na ovim prostorima".

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 20/09/2007 : 22:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Ja mislio da su to epizode iz tvoje kolekcije :)

Ma jok, ja sam se toliko seljakao u životu da je, jednostavno bilo nemoguće da sačuvam makar malu kolekciju ZS ili LMS.
Ja sam rešio da te stripove više ni ne skupljam, kasno je da sada sa 30 godina počnem ponovo. Zato skupljam druge stripove i imam lepu kolekciju stripova koje svako malo čitam.

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 21/09/2007 : 01:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Ja sam jos pre raspada SFRJ imao Nasilje u Darkvudu sa pecatom obavezni primjerak BiH !?!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/09/2007 : 04:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Novi stripovi nemaju sjecanja kad su novi,ali vremenom ce biti.
Recimo kad vidim kolekciju Zagora SD,odmah se sjetim dana kada sam naletio na StripoviCom,kada mi je stigla prva posiljka stripova nekih 150 komada SD Zagora,prvo sam pomislio
,,Kako se lijepo sjaje,a zasto su ovako siroki?
Onda sam sjeo u auto i otisao na kafu,suncan dan,zenske u minicima.
Par pogleda se razmjeni,poneki osmjeh ali kontam
,,samo se vi kleberite meni je pun gepek Zagora,,
Vidjecemo za 10 godina,da li ce biti novih nostalgija.

Naravno da uvek postoje secanja, neka svezija, neka starija, neka vise a neka manje draga... Meni je mozda vec sada draze secanje na susret sa Ferrijem (i Burattinijem, naravno, ali Ferri je ipak tak koji je stvarao ono sto je obelezilo moje detinjstvo) od secanja na detinjstvo koje u meni bude ti stari stripovi. S druge strane, secanja od pre pet godina kad sam se susreo sa Krugerom i upoznao sa Markosom i Vedranom u Brckom i kad mi je Kruger doneo kompletnu kolekciju SD Zagora i Zagora Extra. Da ne spominjem naredni susret sa istim ljudima u Beogradu kad mi je Kruger takodje doneo jos oko 200 italijanskih originala (takodje Zagora). U samo ta dva susreta nabavio sam Zagorovih stripova po brojnosti skoro koliko sto sam ih imao pre toga (mislim na "Dnevnikove"). No, ta secanja su neuporediva sa ovima iz detinjstva. Svaki strip me vraca u neko drugo vreme, sigurno se radije secam ovih vezanih za detinjstvo, ali to ne umanjuje radost secanja na neke druge, novije dogadjaje. Stoga se ne bih odrekao ni "Dnevnikovih" niti SD i "Ludensovih", a pogotovo "Bonellijevih" izdanja.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/09/2007 : 22:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
imam cijelu kolekciju ZS - a i LMS - a, doduse ponekad razmisljam o rijesavanju pojedinih brojeva a opet tesko se odluciti za taj korak, pojedni od tih stripova ce svakako ostati vezani uz me
ima dosta razloga za ocuvanje kolekcije a opet dosta za rasprodaju, sto napraviti

- dp - i ja se sjecam nekih ljepih trenutaka tog prvog susreta ( ti si meni nabavio sve od Korta i tesko da cu se odluciti kupiti ova nova ) s ove i one strane, pa odlazaka na sajam u BG ili obrnuto na CRS u ZG, tko bi zaboravio savski ekspres i vjesalicu
Go to Top of Page

bok
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 09/01/2007

Posted - 26/09/2007 : 09:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit bok's Homepage  Send bok a Private Message  Reply with Quote
Čuvam i ZLATNU I LMS. Vrijedi više no mnoga ulickana sranja sa sterilnim prijevodima

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/09/2007 : 23:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

imam cijelu kolekciju ZS - a i LMS - a, doduse ponekad razmisljam o rijesavanju pojedinih brojeva a opet tesko se odluciti za taj korak, pojedni od tih stripova ce svakako ostati vezani uz me
ima dosta razloga za ocuvanje kolekcije a opet dosta za rasprodaju, sto napraviti

- dp - i ja se sjecam nekih ljepih trenutaka tog prvog susreta ( ti si meni nabavio sve od Korta i tesko da cu se odluciti kupiti ova nova ) s ove i one strane, pa odlazaka na sajam u BG ili obrnuto na CRS u ZG, tko bi zaboravio savski ekspres i vjesalicu

Nadam se da cemo se videti opet uskoro... ti je sajam knjiga, a onda ubrzo i CRS...
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 06/10/2007 : 16:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 10 kuna.

Edited by - viktor14 on 31/10/2007 19:21:10
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 06/10/2007 : 21:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:
Originally posted by Kruger

Nadam se da cemo se videti opet uskoro... ti je sajam knjiga, a onda ubrzo i CRS...

i ja se nadam
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 07/10/2007 : 00:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by viktor14

Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 19 kuna.

Ima ih doista što ZL i LMS prodaju do 10 kn. Znam jednog lika u Osijeku koji ih prodaje za 5 kn
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 31/10/2007 : 19:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Panon

quote:
Originally posted by viktor14

Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 19 kuna.

Ima ih doista što ZL i LMS prodaju do 10 kn. Znam jednog lika u Osijeku koji ih prodaje za 5 kn

Zabuna. Prodaje po 10 kuna na tržnici u gradu. One slabije očuvane po 7 kuna.Prodavao je i malo rijetkih. Kupio sam Teror šeste planete po 15 kuna.
Imao je i LMS Plava Zvezda po 20-30 kuna u vrlo dobrom stanju. Odem ja idući vikend da ga kupi, a ono - prodano. Još uvijek nabavljam od njega.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000