Author |
Topic  |
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 00:37:29
|
Ostala je kompletna biblioteka. To je bila pokrainska biblioteka u kojoj je morao da postoji svaki primerak, bilo kojeg objavljenog štampanog izdanja sve do 1999. Znači sve što ima Narodna biblioteka u Beograu ili Novom Sadu imala je i prištinska i još uvek ima. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
Edited by - Raspucin on 20/09/2007 15:36:11 |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 15:33:06
|
quote: Originally posted by dzoni
dali i u narodnoj biblioteci u beogradu imaju stripove ?
Stoprocentni imaju svaki primerak koji je izašao. |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 15:34:56
|
quote: Originally posted by lsvemir
U Pokrajinskoj biblioteci u Prištini je ostao po jedan obavezni primerak svakog stripa koji je na ovim prostorima izašao. To neprocenjivo blago, koje nikada nije ni prelistano, trune u tamo nekom podrumu. Mislite o tome. -------------------------------------------------------------------
- jel' ovo istina, mislim provjereno; ovo prvi put čujem tj. čitam 
|
 |
|
senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 20/09/2007 : 17:55:02
|
quote: Originally posted by lwood
predlažen helikopterski desant na knjižnicu u Prištini ,izvlačenje u međunarodne vode,ukrcaj kompleta u podmornicu i prebacivanje do mog podzemnog bunkera .  
Ja se prijavljujem dobrovoljno za tu akciju... |
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 19:37:02
|
Jednoga dana pojaviće se na aukcijama besprekorni: -Četiri obračuna, -Tajna zlatnog rudnika, -Blago crvene planine, -Zarobljenici crvene veštice, -Nasilje u Darkvudu, -Hiljadu zamki... Stripovi će biti besprekorni i totalni glanceri, čuvani na odgovarjućoj ( pokrainskoj ) temperaturi. Boje na njima će biti kao onih dana kada su izašli. Na aukcijama će biti klanica, drveribed će počupati svu kosu. Jedino što će biti zamereno izgledu i stanju stripova je mali delovodni broj u gornjem levom uglu. Prodavac će biti Raspućin, a kupaca neće biti jer će se poklati među sobom. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 20/09/2007 : 19:37:31
|
quote: Originally posted by Raspucin Plavu zvezdu.
Sad opet naviru sjecanja...citao sam to u osnovnoj skoli (premda je u to vrijeme ta epizoda znatno ranije izasla), cini mi se za vrijeme nastave, bio je neki dosadan predmet koji mi se nije dalo pratiti. A tu epizodu citao sam kao hipnotiziran,toliko mi je onda bila dobra. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 20/09/2007 : 19:41:36
|
quote: Originally posted by Raspucin
Jednoga dana pojaviće se na aukcijama besprekorni: -Četiri obračuna, -Tajna zlatnog rudnika, -Blago crvene planine, -Zarobljenici crvene veštice, -Nasilje u Darkvudu, -Hiljadu zamki... Stripovi će biti besprekorni i totalni glanceri, čuvani na odgovarjućoj ( pokrainskoj ) temperaturi. Boje na njima će biti kao onih dana kada su izašli. Na aukcijama će biti klanica, drveribed će počupati svu kosu. Jedino što će biti zamereno izgledu i stanju stripova je mali delovodni broj u gornjem levom uglu. Prodavac će biti Raspućin, a kupaca neće biti jer će se poklati među sobom.
Cemu to prodavati? Nemoj me krivo shvatiti kao da ti nesto spocitavam (ti ionako sam odlucujes sto ces sa svojim stripovima), ali zar je to lova koja bi ti radikalno promijenila zivot na bolje? |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 20:22:48
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by Raspucin
Jednoga dana pojaviće se na aukcijama besprekorni: -Četiri obračuna, -Tajna zlatnog rudnika, -Blago crvene planine, -Zarobljenici crvene veštice, -Nasilje u Darkvudu, -Hiljadu zamki... Stripovi će biti besprekorni i totalni glanceri, čuvani na odgovarjućoj ( pokrainskoj ) temperaturi. Boje na njima će biti kao onih dana kada su izašli. Na aukcijama će biti klanica, drveribed će počupati svu kosu. Jedino što će biti zamereno izgledu i stanju stripova je mali delovodni broj u gornjem levom uglu. Prodavac će biti Raspućin, a kupaca neće biti jer će se poklati među sobom.
Cemu to prodavati? Nemoj me krivo shvatiti kao da ti nesto spocitavam (ti ionako sam odlucujes sto ces sa svojim stripovima), ali zar je to lova koja bi ti radikalno promijenila zivot na bolje?
To se ja šalim, kao da sam popljačkao Pokrainsku biblioteku. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 20/09/2007 : 21:30:24
|
raspucine,ako je istina da u beogradu u narodnoj biblioteci imaju takodje stripovi,dali se mogu uzimati na citanje ?ili se samo cuvaju. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8223 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 20/09/2007 : 21:33:20
|
ima nekih naslovnica koje me stresu i odvedu negdje daleko, davno nostalgija, bura s biokova, nosi kišu sa snigom, špaher u kužini, ja na stolici pored njega, s nogama u debelim čarapama naslonjenim na ugrijani zid, strip u ruci, sablasna noć, kupusast, ali tada je važan bio samo sadržaj nisam imao para da samo kupujem nove i slažem ih na hrpu, nego sam uvijek nešto mijenjao, prodavao, kupovao, snalazio se, ali svejedno je bilo dosta toga, a onda pubertet, promjena prioriteta, od stripova ostali samo ken parkeri, bluberiji, nešto stripoteka, aster blistok, torgal, albumi...sve skupa nekih 150-ak komada, na faksu ponekad kupio nešto na trešnjevci, comic strip pratio na kioscima i to je bilo sve ali zato sada, nakon otkrića www.stripovi.com liječim komplekse, sve ono što nisam mogao kao mali, ostvarujem sada, puno toga nabavljam, čitam, i zadovoljan sam od zs lms imam nekih 250 zagora, sve ken parkere, džudase, mister noe, nekih 220 teksova, plus jedno 50-60 ostalih, dakle ukupno oko 800 komada i drago mi ih je vidjeti, iako radije čitam nove stripove, kojih je puno i lijepo su napravljeni, ali nemaju taj miris djetinjstva, ipak, nije pošteno reći kako novi stripovi nemaju sjećanja, jer to nije istina, samo treba proći nekoliko godina i da vidiš, s nostalgijom ćemo se sjetiti kada je izašla svagdanja borba, ili sambrovi, ili... evo, npr ja se rado sjetim osjećaja kada sam prvi put pročitao morsku stravu, vani snijeg, ovaj put na kontinentu, duboko u noć, i nisam zaspao dok nisam došao do kraja |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 20/09/2007 : 22:03:28
|
Novi stripovi nemaju sjecanja kad su novi,ali vremenom ce biti. Recimo kad vidim kolekciju Zagora SD,odmah se sjetim dana kada sam naletio na StripoviCom,kada mi je stigla prva posiljka stripova nekih 150 komada SD Zagora,prvo sam pomislio ,,Kako se lijepo sjaje,a zasto su ovako siroki? Onda sam sjeo u auto i otisao na kafu,suncan dan,zenske u minicima. Par pogleda se razmjeni,poneki osmjeh ali kontam ,,samo se vi kleberite meni je pun gepek Zagora,, Vidjecemo za 10 godina,da li ce biti novih nostalgija. |
Edited by - Porter on 20/09/2007 22:04:50 |
 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 22:30:21
|
quote: Originally posted by dzoni
raspucine,ako je istina da u beogradu u narodnoj biblioteci imaju takodje stripovi,dali se mogu uzimati na citanje ?ili se samo cuvaju.
Sigurno da se daju na čitanje. Zato je to biblioteka. U Prištini je bilo pravilo da se to ne može iznositi i čitati negde vani, nego uzmeš strip i odešu čitaonicu i tamo čitaš. Odi do biblioteke, potpisujem ti da postoji svaki strip koji je objavljen "na ovim prostorima". |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Posted - 20/09/2007 : 22:34:16
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Ja mislio da su to epizode iz tvoje kolekcije :)
Ma jok, ja sam se toliko seljakao u životu da je, jednostavno bilo nemoguće da sačuvam makar malu kolekciju ZS ili LMS. Ja sam rešio da te stripove više ni ne skupljam, kasno je da sada sa 30 godina počnem ponovo. Zato skupljam druge stripove i imam lepu kolekciju stripova koje svako malo čitam. |
 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 22/09/2007 : 04:48:23
|
quote: Originally posted by Porter
Novi stripovi nemaju sjecanja kad su novi,ali vremenom ce biti. Recimo kad vidim kolekciju Zagora SD,odmah se sjetim dana kada sam naletio na StripoviCom,kada mi je stigla prva posiljka stripova nekih 150 komada SD Zagora,prvo sam pomislio ,,Kako se lijepo sjaje,a zasto su ovako siroki? Onda sam sjeo u auto i otisao na kafu,suncan dan,zenske u minicima. Par pogleda se razmjeni,poneki osmjeh ali kontam ,,samo se vi kleberite meni je pun gepek Zagora,, Vidjecemo za 10 godina,da li ce biti novih nostalgija.
Naravno da uvek postoje secanja, neka svezija, neka starija, neka vise a neka manje draga... Meni je mozda vec sada draze secanje na susret sa Ferrijem (i Burattinijem, naravno, ali Ferri je ipak tak koji je stvarao ono sto je obelezilo moje detinjstvo) od secanja na detinjstvo koje u meni bude ti stari stripovi. S druge strane, secanja od pre pet godina kad sam se susreo sa Krugerom i upoznao sa Markosom i Vedranom u Brckom i kad mi je Kruger doneo kompletnu kolekciju SD Zagora i Zagora Extra. Da ne spominjem naredni susret sa istim ljudima u Beogradu kad mi je Kruger takodje doneo jos oko 200 italijanskih originala (takodje Zagora). U samo ta dva susreta nabavio sam Zagorovih stripova po brojnosti skoro koliko sto sam ih imao pre toga (mislim na "Dnevnikove"). No, ta secanja su neuporediva sa ovima iz detinjstva. Svaki strip me vraca u neko drugo vreme, sigurno se radije secam ovih vezanih za detinjstvo, ali to ne umanjuje radost secanja na neke druge, novije dogadjaje. Stoga se ne bih odrekao ni "Dnevnikovih" niti SD i "Ludensovih", a pogotovo "Bonellijevih" izdanja. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 25/09/2007 : 22:10:57
|
imam cijelu kolekciju ZS - a i LMS - a, doduse ponekad razmisljam o rijesavanju pojedinih brojeva a opet tesko se odluciti za taj korak, pojedni od tih stripova ce svakako ostati vezani uz me ima dosta razloga za ocuvanje kolekcije a opet dosta za rasprodaju, sto napraviti
- dp - i ja se sjecam nekih ljepih trenutaka tog prvog susreta ( ti si meni nabavio sve od Korta i tesko da cu se odluciti kupiti ova nova ) s ove i one strane, pa odlazaka na sajam u BG ili obrnuto na CRS u ZG, tko bi zaboravio savski ekspres i vjesalicu |
 |
|
bok
New Member

Croatia
142 Posts
Member since 09/01/2007 |
Posted - 26/09/2007 : 09:01:16
|
Čuvam i ZLATNU I LMS. Vrijedi više no mnoga ulickana sranja sa sterilnim prijevodima |
__________________ Kupujmo originale! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/09/2007 : 23:38:10
|
quote: Originally posted by Kruger
imam cijelu kolekciju ZS - a i LMS - a, doduse ponekad razmisljam o rijesavanju pojedinih brojeva a opet tesko se odluciti za taj korak, pojedni od tih stripova ce svakako ostati vezani uz me ima dosta razloga za ocuvanje kolekcije a opet dosta za rasprodaju, sto napraviti
- dp - i ja se sjecam nekih ljepih trenutaka tog prvog susreta ( ti si meni nabavio sve od Korta i tesko da cu se odluciti kupiti ova nova ) s ove i one strane, pa odlazaka na sajam u BG ili obrnuto na CRS u ZG, tko bi zaboravio savski ekspres i vjesalicu
Nadam se da cemo se videti opet uskoro... ti je sajam knjiga, a onda ubrzo i CRS... |
 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Posted - 06/10/2007 : 16:32:13
|
Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 10 kuna. |
Edited by - viktor14 on 31/10/2007 19:21:10 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 06/10/2007 : 21:40:05
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by Kruger
- dp - i ja se sjecam nekih ljepih trenutaka tog prvog susreta ( ti si meni nabavio sve od Korta i tesko da cu se odluciti kupiti ova nova ) s ove i one strane, pa odlazaka na sajam u BG ili obrnuto na CRS u ZG, tko bi zaboravio savski ekspres i vjesalicu
Nadam se da cemo se videti opet uskoro... ti je sajam knjiga, a onda ubrzo i CRS...
i ja se nadam |
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 07/10/2007 : 00:53:09
|
quote: Originally posted by viktor14
Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 19 kuna.
Ima ih doista što ZL i LMS prodaju do 10 kn. Znam jednog lika u Osijeku koji ih prodaje za 5 kn |
 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Posted - 31/10/2007 : 19:24:23
|
quote: Originally posted by Panon
quote: Originally posted by viktor14
Na tržnici sam od nekog lika kupio 4 brojeva Zagora iz ZS. Prodavao ih je po 19 kuna.
Ima ih doista što ZL i LMS prodaju do 10 kn. Znam jednog lika u Osijeku koji ih prodaje za 5 kn
Zabuna. Prodaje po 10 kuna na tržnici u gradu. One slabije očuvane po 7 kuna.Prodavao je i malo rijetkih. Kupio sam Teror šeste planete po 15 kuna. Imao je i LMS Plava Zvezda po 20-30 kuna u vrlo dobrom stanju. Odem ja idući vikend da ga kupi, a ono - prodano. Još uvijek nabavljam od njega.  |
 |
|
Topic  |
|