forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tko bi trebao crtati naslovnice nakon Ferrija?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 05/07/2008 : 00:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Tko bi po vama trebao zamjeniti Ferrija u crtanju naslovnica... ?
Nadam se da će to što kasnije bit, ali doći će i taj dan...

P.s. Možda je ovo već bilo, ali evo sad PRAVI pool

Choices:

Della Monica
Verni
Pesce
Laurenti
Nuccio
Chiarolla
Cassaro
Toricelli
Sedioli
Esposito Bros
Rubini
Giuseppe Prisco
Andreucci
Villa
Bisi

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.

Edited by - Raga on 06/07/2008 00:34:21

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 05/07/2008 : 00:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message  Reply with Quote
Gasiti seriju!
Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 05/07/2008 : 00:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message  Reply with Quote
Villa ili Andreucci a od ovih navedenih Laurenti
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 05/07/2008 : 01:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Kako, pa Ferri je Zagor i obratno!?!
Andreucci

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 05/07/2008 : 08:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Verni

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2008 : 08:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Joevito Nuccio naravno, a ko bi drugi?!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 05/07/2008 : 09:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
poslao sam dupli post pa rekoh da ga izmeni i da odam nesto drugo u produzetku, ma koliko zeleo da se nadje neko ko ce biti dostojan naslednik Ferrija i Donatellija ja ga ne vidim i jedino Della Monica sa svojim crtezom zna da me odusevi ali ipak njegov crtez mi je nekako uvek bio kao stvoren za Mister Noa i nekako mi deluje po malo aristokratski, a Chariolu, Vernija i kojekakve necu ni da pominjem

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 05/07/2008 09:09:59
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 05/07/2008 : 09:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
posle Ferrija predvidjam lagano gasenje Zagora, evo sta se desilo sa Mister No-om, a Ferri je samo crtao naslovnice. Mislim da je ferri jedna od onih zadnjih niti koja me vezuje za Zagora mog detinjstva i svaki put kada vidim njegov crtez ja se razdusevim pa makar ta epizoda bila i najgora, jednostavno on je kao Robert De Niro koji mze i snimiti njesra film ali covece to je Robert De Niro i gledati njega u bilo cemu je privilegija.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2008 : 09:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tiberije

posle Ferrija predvidjam lagano gasenje Zagora, evo sta se desilo sa Mister No-om, a Ferri je samo crtao naslovnice. Mislim da je ferri jedna od onih zadnjih niti koja me vezuje za Zagora mog detinjstva i svaki put kada vidim njegov crtez ja se razdusevim pa makar ta epizoda bila i najgora, jednostavno on je kao Robert De Niro koji mze i snimiti njesra film ali covece to je Robert De Niro i gledati njega u bilo cemu je privilegija.

a moje misljenje je da naravno ne treba gasiti,jer nikad se ne zna,mozda za nekoliko godina Zagor postane bolji nego ikad.Sa dobrim crtacima i scenaristima je tako nesto izvodljivo.Sam zanr Zagorovog stripa ostavlja puno vise mogucnosti za nove price nego junaci poput Texa ili Mr.Noa
Go to Top of Page

boromir
New Member

Serbia
196 Posts

Member since 21/01/2007

Posted - 05/07/2008 : 09:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send boromir an ICQ Message  Send boromir a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla je najbolji nakon Ferrija!

Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!!
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 05/07/2008 : 10:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
Malo kasnim, ali nadodo sam Andreukija i Villu, al bolje nikad nego ikad...

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 05/07/2008 : 10:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ja....

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 05/07/2008 : 11:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Villa, no nema od tog ništa.
Onda bi to bio Della Monica, čovik ima odličan crtež, ne odstupa od klasičnog Zagora, a opet ima nešto svoje.
Inače ja bi rado kad bi i Pepe crta(sad di je on, je li uopće živ?) on mi je bio jako drag.
O Nucciu ne znan ništa, bi li netko stavio neki njegov crtež pa da vidim.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/07/2008 : 11:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Nuccio:
On mi je sasvim dobar crtač.
Starinski stil (za tradicionaliste), Zagorova faca, čiste linije, točne proporcije, sjenćenje (druga tabla)...
Jedino bi trebao malo smanjiti Zagorove kukove i razdiljak kraj muda.
Šteta što jako sporo crta. Dosad je nacrtao tek jednu epizodu (ako je i nju).

(po potrebi zoomirati)
http://i30.tinypic.com/2ue4rd2.jpg
http://i28.tinypic.com/r74u2w.jpg

P.S. Pepe je umro. Kao i Donatelli, Bignotti, Marcello, Letteri i Galep.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 05/07/2008 : 11:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Dosta dobro, no nekako prečisto, linije su presavršene, pozadina uglavnom bijela. Podsjeća me na Ferrija iz najranijih epizoda.
No opet ne može se on mjerit sa Della Monicom.

I Pepe umra?!?! Šteta, on mi je prije bio odmah nakon Ferrija. Počivao u miru.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 05/07/2008 : 11:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Della Monica 100%.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/07/2008 : 11:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Nemoš od svakog crtača očekivati da ima ultra-mega-super crtež. Takvih je jedva desetak u čitavom Bonelliju. Čim crtež nije na 100% (čim nije 100% figurativan), odmah ljudima ne odgovara. A ja s druge strane mogu bez problema podnositi, pa i uživati u crtežima za ocjenu 6 ili 7; i to iz razloga što fokusiram ono što je dobro i specifično kod tog crteža. Fusco ima prljav crtež, i neke drue mane i sigurno se ne može mjeriti sa Villom, Frisendom, Civitellijem, ali on po meni fantatično dočarava snježnu atmosferu (bolje od ikoga). Tako je i kod Ferrija (mračno sjenćenje), Ticcija (dinamičnost), Allesandrinija (kadriranje, linije, povijesni detalji), Ramella, Stano, Mari, Bonazzi...
Ja kad kažem da mi ne smeta Chiarolla, ne kažem da mu je crtež za desetku, već za 6,7. I to mi je dosta. Važno da ne iritira. Ljudi su se izgleda malo razmazili. Sve vam smeta. Ipak ono što najviše cijenim je varijabilnost --- samo da je novo, sviježe, različito...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 05/07/2008 : 11:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Ne moš postić savršenstvo, ali savršenstvu triba težit.
nakon Ferrija, po meni, tome najbliži je Della Monica. Ona epizoda s Rakosijem, koju je on crta je skoro pa savršenstvo. Jedino onaj kamen kod sikire, crta malo povelik. To je jedina mana koju sam mu ja naša.
Ali bilo bi najbolje kad bi svi ti crtači napravili po 2-3 naslovnice, pa da možemo ocijenit. Jer ko zna, možda neko ko samu epizodu dobro crta, i nije tako dobar kad dođe na red naslovnica.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 05/07/2008 : 12:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Hmm... Della Monica.

Ali opet, kao što je netko rekao, Ferri je Zagor (i obrnuto), pa mislim da bi bilo najbolje (Bože, oprosti mi na ovoj izjavi) ugasiti Zagora.
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 05/07/2008 : 12:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message  Reply with Quote
Della Monica..

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 05/07/2008 : 13:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message  Reply with Quote
Della Monica
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 05/07/2008 : 14:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
...je sranje.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 05/07/2008 : 14:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/07/2008 : 15:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Villa, no nema od tog ništa.
Onda bi to bio Della Monica, čovik ima odličan crtež, ne odstupa od klasičnog Zagora, a opet ima nešto svoje.
Inače ja bi rado kad bi i Pepe crta(sad di je on, je li uopće živ?) on mi je bio jako drag.
O Nucciu ne znan ništa, bi li netko stavio neki njegov crtež pa da vidim.

ovo je Nuccio:
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 05/07/2008 : 15:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message  Reply with Quote
Koliko god vam se činilo čudno - Esposito Bros. Imaju taj jasan, gotovo sterilan crtež po meni idealan za naslovnice.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 05/07/2008 : 16:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Glasah za Chiarollu, jer su mi svi drugi nekako presterilni... I Della Monica, i Nuccio, i Esposito Bros... O Verniju da ne govorim... Villi ne leži Zagor, to smo vidjeli...

Chiarolla možda crta zbrzano i sve, ali mislim da bi na naslovnicama briljirao...

I jedna zamjerka postavljaču topica, uz Chiarollu je stavljen :D, a odmah ispod ide Cassaro koji je deset puta gori...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000