Author |
Topic |
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/07/2008 : 14:18:23
|
Chiarolla bi bio savršen... Siguran sam da vam je dosta tih lijepih, no pomalo statičnih naslovnica koje je radio Ferrinjo. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 08/07/2008 : 17:58:15
|
Ma meni je Ferri bio super i do prije par godina teško bih mogao vidjeti nekoga drugoga na njegovom mjestu. Ali vrijeme radi svoje i ostaje mi nepoznanica zašto se nije povukao s crtanja naslovnica nakon broja 500 (kao npr Galleppini na broju 400) i u miru nacrtati još koju epizodu redovne serije.
Mislim da bi Stano bio najbolji novi crtač za Zagorove naslovnice! |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 08/07/2008 : 18:48:20
|
Smiješno kako je većina vas za Nuccia za naslovnice i sve to ste zaključili na temelju par tabli i CRŠ 2007 plakata...?
I meni plakat i table izgledaju jako dobro, ali uvjerit će me potpuno kad vidim neki cijeli strip koji je on nacrtao. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/07/2008 : 01:08:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Poncho
Villa, no nema od tog ništa. Onda bi to bio Della Monica, čovik ima odličan crtež, ne odstupa od klasičnog Zagora, a opet ima nešto svoje. Inače ja bi rado kad bi i Pepe crta(sad di je on, je li uopće živ?) on mi je bio jako drag. O Nucciu ne znan ništa, bi li netko stavio neki njegov crtež pa da vidim.
ovo je Nuccio:
Samo se malo bolje zagledajte u ovaj plakat sa CRŠ-a i videćete koliko KRŠ-a. Ovo je užasno lože nacrtano, nekima su ruke veče od ostatka tela, a ponekim i fale pojedini udovi. Kao da ih je isecao iz stripova i preko fotošopa polepio po plakatu. A plus je i bedna kopija matorog Ferrija. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 09/07/2008 01:10:57 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 09/07/2008 : 11:52:44
|
zašto Villi prigovarate da crta nabore? Pa nije Tex neki metroseksualac pa da pegla odjeću. Po meni triba bi biti i bradat, i imat iskidanu košulju. Pogledajte Clinta Eastwooda u "Dobar, loš. zao" !!!
za Zagora ista stvar, pa i ovi iz budućnosti. Ako su ljudi koji upadaju iz pustolovine u pustolovinu zasigurno nemaju vrimena peglat odjeću. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 09/07/2008 : 12:05:15
|
quote: Originally posted by GeneziS
quote: Originally posted by King Warrior
Villa, no nema od tog ništa. Onda bi to bio Della Monica, čovik ima odličan crtež, ne odstupa od klasičnog Zagora, a opet ima nešto svoje. Inače ja bi rado kad bi i Pepe crta(sad di je on, je li uopće živ?) on mi je bio jako drag. O Nucciu ne znan ništa, bi li netko stavio neki njegov crtež pa da vidim.
ovo je Nuccio:
Samo se malo bolje zagledajte u ovaj plakat sa CRŠ-a i videćete koliko KRŠ-a. Ovo je užasno lože nacrtano, nekima su ruke veče od ostatka tela, a ponekim i fale pojedini udovi. Kao da ih je isecao iz stripova i preko fotošopa polepio po plakatu. A plus je i bedna kopija matorog Ferrija.
Ti si, bolan, ođe zaluto. |
... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 09/07/2008 : 13:00:06
|
zašto Villi prigovarate da crta nabore? Pa nije Tex neki metroseksualac pa da pegla odjeću. Po meni triba bi biti i bradat, i imat iskidanu košulju. Pogledajte Clinta Eastwooda u "Dobar, loš. zao" !!!
za Zagora ista stvar, pa i ovi iz budućnosti. Ako su ljudi koji upadaju iz pustolovine u pustolovinu zasigurno nemaju vrimena peglat odjeću.
Stvarn je u tome da ih crta i gdje treba i gdje ne treba... Vidi se da je to naučio raditi pa pomalo i pretjeruje...
Ovaj Nucciev poster je stvarno loše nacrtan... Samo ga malo bolje pogledajte i vidjet ćete... Imam dojam da je samo precrtavao Ferrijeve likove... Potez mu je nesiguran, za razliku od Ferrijevog, i vidi se da nasilu crta tako samo da mu bude što sličniji...
Ne znam, vjerojatno ga i u Bonelliju pritišću u vezi toga, jer traže Ferrijevu zamjenu (čitaj: kopiju), ali meni se nimalo ne sviđa... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
Dash
Junior Member
Croatia
432 Posts
Member since 31/01/2008 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 09/07/2008 : 20:30:01
|
quote: Originally posted by vope
Ti si, bolan, ođe zaluto.
A baš! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 10/07/2008 : 01:07:43
|
za Zagora ista stvar, pa i ovi iz budućnosti. Ako su ljudi koji upadaju iz pustolovine u pustolovinu zasigurno nemaju vrimena peglat odjeću.
Ma ne obaziri se na cjepidlačenje, što te briga?
P.S. Na ovom Nuccievom plakatu Frida izgleda kao da je Japanka. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/07/2008 : 02:00:09
|
Pa plakat jeste losiji nego sto Nuccio inace crta, mozda ga je radio nabrzaka, ali table su mu zato fenomenalne. Polako, tek radi prvi strip i mlad je i tek ce napredovati, setite se samo prvog Ferrijevog Zagora (Hiljadu zamki) |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 10/07/2008 : 14:16:36
|
quote: Originally posted by ---dp---
Pa plakat jeste losiji nego sto Nuccio inace crta, mozda ga je radio nabrzaka, ali table su mu zato fenomenalne. Polako, tek radi prvi strip i mlad je i tek ce napredovati, setite se samo prvog Ferrijevog Zagora (Hiljadu zamki)
Pa dobro, ali Ferri je tada crtao sam, dakle puuuuuuuno brže nego Nuccio, i plus što se još tražio... Dakle, nije kopirao nikog (osim Tarzana za naslovnice :D), nego je stvorio vlastiti stil... A danas Nuccio i slični kopiraju njega, umjesto da pokušaju stvoriti svoj stil... I Bignotti je kopirao Ferrija, ali je na kraju razvio svoj stil... Montanari & Grassani su kopirali i Villu i Stana, ali su na kraju razvili svoj (loš, doduše) stil... Dakle, ako Nuccio napravi odmak od Ferrija s vremenom, cijenit ću ga... U suprotnom, ne... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/07/2008 : 15:34:40
|
Na CRŠ-u sam upitao Nuccia dal mi može nacrtat Helingena umjesto Zagora kojega crta svima.. A on meni, "pa što će ti sad Helindžen, pa nikad ga nisam crtao, pa zašto ja tebi ne bih nacrtao zagora ko i svima". Valjda je morao zaviriti u Ferrijevog hellingena pa da ga zna nacrtati! E pa ja sam se onda zapitao, pa nije ni čudno da ga svi imenuju Ferrijevim nasljednikom kad vjerojatno sve kopira od njega! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
SlajeR
New Member
Yemen
249 Posts
Member since 10/06/2003 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 10/07/2008 : 22:27:38
|
Ja se iskreno nadam samo da ce Nuccio ubrzati i da ce ostati dosledan stilu koji ima, jer je to zaista neverovatno dobra kopija Ferrija, a to je ono sto nam treba kad je Zagor u pitanju, jer ionako u staffu imamo dovoljno novih i originalnih crtaca tako da je Nuccio bas ono sto nam treba |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
?uvec
New Member
Croatia
170 Posts
Member since 06/06/2008 |
Posted - 14/07/2008 : 11:29:59
|
Jel bi mogao neko nabaciti neke table Zagora u izvedbi Bisi-ja? I je li to onaj Bisi koji je nacrtao nekoliko epizoda Lazarusa Ledda?? |
I'm only ten and a half years old! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia