forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA predstavlja: Orka 6 - Pakao
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/10/2008 : 08:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Pročitao i ja sinoć do kraja.

Imao sam ozbiljnu namjeru da nakon polovine čitanja uskliknem na forumu: Pa ovo i nije baš nešto!
Ali....stvari su se drugačije odigrale.
Još uvijek sam pod dojmom ovoga stripa.Nakon svakog poglavlja kako se bližiš kraju čitanja sam stao...razmišljao...usporavao čitanje da ne dođem do kraja...vraćao se čitati početak,sredinu...pa nastavljao sve do kraja.
Ne mogu vjerovati da jedan ovakav čudnovat crtež prati ovu radnju savršeno!
Crtež je to koji meni NE odgovara,a opet ne možeš zamislit ovaj strip bez takvog crteža.
Alan Moore je luđak!
Koliko je samo podataka trebalo posložiti iz raznovrsnih knjiga ili časopisa,memoara ili biografija za posložit ovako jedno djelo u radnju o kojoj su manje-više svi iznijeli teorije i teorije zaključaka.
Mogu vam reći da sam na kraju čak i u Bilješkama guštao!
Ovo je stvarno strip za pamćenje...
Totalno drugačije od svega što sam do sad pročitao!
Tmurno,oholo,zlo,postiđeno,krvavo,retrospektivno,zadivljujuće.

Mislim da bi svatko,ko se zove stripofilom,ovo morao pod hitno pročitati.
Sada.
Odmah.

Razmisljao sam nesto o tebi, Kico (ne boj se:) ) i znaš, svaka ti cast. Ukusi su ukusi, o tome se nema sto raspravljati, ali velika je stvar biti otvoren prema novim stvarima. Pokusati pročitati ne samo nove epizode svog omiljenog autora, junaka, strip škole, nego i nešto novo, drugačije, nepoznato - to je pravi stripofil. A takvih, nazalost, nema puno - pogotovo iz naseg miljea, miljea ljudi poput mene i tebe koji su odrasli na Bonelliju. I na kraju nema veze hoce li ti se nesto svidjeti ili ne, bitno je da si procitao pa onda donio svoj sud, nisi ga stvorio unaprijed. Bravo.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/10/2008 : 08:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Witchblade

Posteno priznajem da ga jos nisam kupio, kalkulantski cekam CRS i popust redovni, pa popust na kolicinu, pa popust za prijatelje i znance :)...

Jbga, ovih dana se stizu neki drevni zaostaci, tying up some loose ends, za najnovije stvari jednostavno nema prostora.

Ne prihvaćam isprike:) Samo ti čekaj, a što ako se za 5 godina rasproda?:)))
Ozbiljno, općenito se glupo osjećam kad mi se ljudi ispričavaju "čuj, znaš, ovaj tvoj album mi se ne sviđa, pa ga ipak neću kupiti" ili "čuj, nemam para, ne mogu ovo uzet...". Mislim, kao prvo, vaša je stvar na što ćete potrošiti svoj novac, kao drugo - ne može se sve svima svidjeti (ali mislim da je strašno bitno da postoji širina izbora) i kao treće - jesam lud (zato sto radim to sto radim:)), ali nisam glup - pa znam gdje živimo, i u kakvim uvjetima.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 11/10/2008 : 08:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Svi ga hvalite, onaj Markov teaser u pdf je dobar, tema je privlačna, a i piše ga Moore. Očito ga moram nabaviti. Jel moram prije čitanja i nabavljanja nabaciti koji biceps viška?

Nabavi si propovjedaonicu, pomaže. Pitaj u svojoj crkvi, možda imaju koju staru na tavanu:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 11/10/2008 : 12:30:17  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
naravno da nisi čitao alvara kada si kupusio stripoteke da ukoričiš konana
no dvojba je ustala : oš me upucati ili nečeš nakon čitanja alvara?
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 11/10/2008 : 18:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KuntaKinte

[quote]Originally posted by The Hammer of Hell

I da, moj je predlog da se ne gluprate i da kod prvog čitanja ne čitete paralelno i strip i Bilješke.

a j baš mislim da triba od starta krenit kako triba
pa ak ništa ,duže traje pa je užitak(kolko god gadno zvučilo za ovu tematiku)duži
doša sam do 10 dijela
ideja je poglavlje dnevno , no život piše romane

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/10/2008 : 20:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ukusi su ukusi, o tome se nema sto raspravljati, ali velika je stvar biti otvoren prema novim stvarima. Pokusati pročitati ne samo nove epizode svog omiljenog autora, junaka, strip škole, nego i nešto novo, drugačije, nepoznato - to je pravi stripofil. A takvih, nazalost, nema puno - pogotovo iz naseg miljea, miljea ljudi poput mene i tebe koji su odrasli na Bonelliju.

Nazalost,jos uvek nemam from hell,ali imacu ga za jedno dvadesetak dana.
Meni se crtez odmah zasvidjao,prica mi deluje interesantno...
Rece mi prijatelj da tezi oko 2,5 kg.
Nekad sam hvalio potez da se stavi preview,sad vise nisam siguran - ustedeo bih dosta para da nema toga
Prvo krenuo sa Spagheti koji su mi genijalni,onda ajde ostatak od Trila(mada jos uvek nisam nabavio sve sto je objavljeno),pa genijalni Bone i tandem Berrardi-Milazzo,sad vidim da ide i neki album koji je radio Sclavi... Ne pominjem samo Fibrine albume ovde,vec sve sto nije Bonelli.
Veselo...
Lakse bi bilo izdrzati finansijski da sam se drzao samo Bonellijevih izdanja,ali ovako je lepse
Samo guraj sa ovakvim izdanjima,treba vremena dok ukapiramo da nije samo ono gde pise Bonelli strip.
Mada,ipak je Tex Tex
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/10/2008 : 16:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svi ga hvalite, onaj Markov teaser u pdf je dobar, tema je privlačna, a i piše ga Moore. Očito ga moram nabaviti. Jel moram prije čitanja i nabavljanja nabaciti koji biceps viška?

Nabavi si propovjedaonicu, pomaže. Pitaj u svojoj crkvi, možda imaju koju staru na tavanu:)

He, he... Ha?! Pakao=propovjednica=biceps=što? Nekako mislim da nisam shvatio poantu? Mada nisam ni čuo da je neko propovjedaonicu pretvorio u bench?!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 12/10/2008 16:16:16
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/10/2008 : 17:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

sad vidim da ide i neki album koji je radio Sclavi...

Marko, šta misliš da li bi istina smanjila količinu prodatih primeraka? :)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/10/2008 : 19:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

He, he... Ha?! Pakao=propovjednica=biceps=što? Nekako mislim da nisam shvatio poantu? Mada nisam ni čuo da je neko propovjedaonicu pretvorio u bench?!

Stavis knjigu na propovjedaonicu, da je ne moras drzati dok listas:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/10/2008 : 19:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:

Svakako, samo sto u ovom slucaju nema trika:)
Prekjucer sam razocarao frenda kad sam mu rekao da Ferri s Fibrinog popisa nije ONAJ Ferri.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/10/2008 : 19:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:

Znaci,nije cika Tiziano
Sva sreca te nisam od onih koji misle da su veliki znalci pa im bude povredjena sujeta
Ja sam vise ko Raspucin - sta ne znam,pitam
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/10/2008 : 19:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Je, naravno da je Tiziano Sclavi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 12/10/2008 : 20:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ha. My bad. Biće da sam na spisku video Ferrija, pa sam ga u trenucima ludila zamenio sa Sclavijem i istripovao da je i ovaj lažnjak.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 12/10/2008 : 21:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
tjah, koga briga i da je, sve dok crta kavacano.
usput Markose, kad vetj danas smaram sa chika Djordjem (maltene intenzitetom ko dushman sa tezukom u zadnja dva meseca:) otjel se u okviru (ili izvan) ken parker fensi shmensi hardkaver serije skupiti one Funny Ken ilustracije iz Magazina?
koloko toga uopshte ima?
dovoljno za mini albumchek?

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/10/2008 : 22:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jasno da ce ici i funny ken, u pripadajucim knjigama. Ima ukupno 16 tabli!

Trouble will find me
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 16/10/2008 : 14:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
Ovo djelo me ostavilo paf ... Za razliku od ostalih ovdje nije mi se nijedan put učinilo imalo dosadno ... prikaz jednog doba tako je dobro prepričan da sam imao osjećaj da se tamo i nalazim ... A sama teorija i činjenice koje potkrepljuju tu teoriju su jako zanimljive, a objašnjenja data tim teorijama jako su dobro ukomponirana u samu priču ...
Crtež mi je za ovakvo djelo maestralan i dobro ukomponiran u samu priču ... Da je realističniji crtež nebi valjalo ... Ionako su neke scene dovoljno brutalne ... glava 10 ....
Bez dodataka ovo djelo nebi bilo kompletno ... Zato sam to nakon pročitanog stripa čitao odvojeno i ponovno se vraćao na sam strip ...
Dodatak 2 je simpatično prepričana priča o ripreolozima koji mi se također svidio
Da zaključim ...
Ovo je više od stripa i ovo svaki stripoljubitelj treba imati u svojoj kolekciji
Svaka čast Fibri i svima koji su nam omogučili da ovo djelo imam na svojim policama ... Bravo
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 18/10/2008 : 02:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
EVO,I JA PROČITAO...mislio sam da će me satrat,ali dapače...preporučam

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 21/10/2008 : 14:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
U današnjoj Makarskoj Kronici osvrt na tri stranice o ovome stripu...

Dakle,za sve one koji su bliže Makarskoj nego li striparnici u ZG
ovaj strip se može kupiti u Bookcaffeu kod Kačića.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2008 : 14:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Imas sken?

Trouble will find me
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 21/10/2008 : 14:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imas sken?

Nemam,al za dva dana će staviti na sajt
pa ću okačit link...
Go to Top of Page

rocco21
Senior Member

Croatia
1259 Posts

Member since 15/08/2004

Posted - 21/10/2008 : 16:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send rocco21 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imas sken?

Nikad ti Kićo nije bio za tehnologiju!

Evo link na članak:

http://www.kronika.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=2859&Itemid=36
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29692 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/10/2008 : 16:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Cool, hvala!

Trouble will find me
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 21/10/2008 : 18:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Dobro, odakle je ova kretenarija krenula:

"Moore inspiraciju pronalazi u romanu Dirk Gently's Holistic Detective Agency Douglasa Adamsa"

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 21/10/2008 : 19:49:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
završijo

kak i najmračniji ipak žele vidit tračak svjetlosti

mucho mucho sam zadovoljan
bravo marko
i za bebu bravo

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

vladimir
New Member

Croatia
194 Posts

Member since 21/01/2005

Posted - 22/10/2008 : 10:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vladimir a Private Message  Reply with Quote
"Dobro, odakle je ova kretenarija krenula:
"Moore inspiraciju pronalazi u romanu Dirk Gently's Holistic Detective Agency Douglasa Adamsa""

Ja sam kriv.
Moore u jednom intervjuu, objašnjavajući kako je pristupio istrazi, navodi ovaj roman.
Meni je izgledalo zgodno za objašnjavanje riječi 'holistički'. A i volim Adamsa.
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000