Author |
Topic |
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 21:04:10
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Nemoj tako dp, kazhe ti chovek da su se, jadni, trudili. Tako da je najmanje shto mi mozhemo da uradimo da uzmemo svojih teshko zadadjenih 150 kinti, zapalimo i popushimo trosheci ih na ovo djubre od izdanja koje nije ni za postavljanje kaveza za ptice.
Ja imam nimfu i tigricu... |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
celicni i mracni
New Member
Serbia
160 Posts
Member since 19/04/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 22/11/2008 : 22:08:36
|
Daleko sam sad od kolekcije ,pa ne mogu da proverim.Price se secam,naslov je bio isto"Gusari"(mora da ima u popisu).Nije je izdavao Horus. |
Edited by - Pajtos on 22/11/2008 22:10:07 |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 22:36:18
|
Najveći problem kod serijala o Velikom Bleku kao što je već dobro poznato da nema nikakvu hronologiju događaja. Kod EsseGesse hronologija događaja i nije imala neku važnost, ali nije ni bilo nekih istorijskih bitnijih događaja koji se pominju (osim u prvom broju gde se pominje godina 1774.), tako da nije dolazilo do nelogičnostima u hronologiji događaja. Kasnije kada su Bleka preuzeli francuzi bilo je dosta istoriskih događaja (Sarotoga), ali potpuno različita interpretacija Bleka, kao da se radilo o sasvim drugom liku u odnosu na EsseGesse. Kod priča YU Bleka bila je neka kombinacija italijanskog i francuskog. E, sada imali smo Horus koji je mešao gotovo sve (osim EsseGesse) i znamo kako je to sve završilo. Što se tiče novog izdavača Bleka po komentarima ista priča samo u lošijem tehničkom izdanju u odnosu na prve brojeve Horusa. Imamo junaka bez hrenologije i izdavača koji to još više komplikuje. Svaka čast Ludensu na kvalitetu izdanja (i SC i HC) i poštovanja hronologije izdanja kao u Italiji. Wizard nije trebao ovo da radi, bilo bi najbolje da krene sa reprintima YU Bleka recimo tri priče u jedan broj, što bi bilo negde oko 180 i nešto strana, sa kartonskim koricama, papirom, uveza kao kod VČ i cene oko 250 dinara i verujem da bi svi bili zadovoljni, jer bi imali da kvalitena izdanja Bleka od Ludensa i Wizarda!!! |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 22/11/2008 : 22:55:07
|
quote: Originally posted by culfis
naslov originala: LA FORTUNE DES PIRATS
A u stripu stoji da je naslov originala "Pirati"?!
Nisu mogli ni oko toga da se potrude!
Definitivno proizvod koji ne zasluzuje paznju (imajuci u obzir da imamo Veseli cetvrtak, i to za iste pare)
Pitao je neko da li ostaje farbe na prstima. Da, ostaje, kao kad citate Zurnal. Kad zavrsite, jabucice su crne od boje. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 22/11/2008 : 23:03:57
|
ni za plavu boju nismo hendikepirani; prevucite malo prstom po hrbatu, rikni, kantu, boku ili sto su mi pisali kolekcionari pre 20 godina `onom zutom sa strane`, i " voila " prsti plavi, a strip beo!!! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 22/11/2008 : 23:08:38
|
quote: Originally posted by culfis
Radi se o epizodi Gusarsko Blago, LMS 657 !!!!
Da,znao sam da se i tu pominju neki gusari,puna mi je glava naslova! Prica je fantasticna,ali opet hebeni reprint!Da su barem YU price,k'o sto rekoste... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 23:24:58
|
Pa zar nije bila priča da će biti samo neobjavljivane priče.Sad sam je našao i ja u LMS-u!!!!! O, kakve li prevare, ne mogu da verujem! Što se mene tiče Wizard je ISTORIJA ! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 22/11/2008 : 23:44:42
|
quote: Originally posted by wizardbg
Pozdrav svima, lepo je cuti ovakve reakcije bilo pozitivne ili negativne! Ali da predjem na stvar i ono sto vas zanima. Zasto bas Blek? Pa malo da se podsetimo mladosti i kao sto je neko malopre rekao iz komercijalnih razloga. Prvo ce biti objavljivane epizode koje nisu izlazile kod nas francuskih i italijanskih crtaca, dok ce prve epizode biti rezervisane za specijalne brojeve i Gigante!Pocinjemo sa ovim kiosk izdanjem koje ce imati 96 strana, da bi luksuznija izdanja ostavili za specijalce. Pocetak izlaženja je 21.11, da bi tako nastavili svaki naredni mesec. Tiraz je 10.000 primeraka i Futura plus ima generalnu distribuciju sto znaci da ce se naci u svim kioscima i prodavnicama sirom Srbije, dok se distribucija za Crnu Goru ocekuje za par meseci. U pripremi je Kapetan Miki ali o tom potom... Svaki pocetak je tezak kao sto znate, pa ako bude primedbi slobodno saljite da bi vaseg omiljenog junaka ponovo stavili na noge u borbi protiv Crvenih mundira. Veliki pozdrav!
bez komentara |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 00:51:46
|
ne mogu da verujem da su ovo uradili.a da su se malo vishe potrudili i npr.da krenu da izdaju nathana mikija magicnog i ajde tu juliju kao 4 redovna lika i da se potrude oko dizajna i smanje tiraz.pa onda bi ti srce bilo puno..a ovako lazi i prevare.lesinari pa da odlome malo na nevine kupce koji nemaju pojma o nicemu :)
predvidjam gasenje posle drugog broja |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 02:43:44
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Wizard nije trebao ovo da radi...
Mislim da ti nisi shvatio, Boss. Svasta oni nije trebalo da rade. Da vole strip, ne bi trebalo ni da su se pojavili. Ovo je, shto bi rekli, prodavanje muda za bubrege. Njihov izdavachki plan je nishta manje nego bezobrazan. Sve ukljuchene bi trebalo da bude sramota. Nisam video bestidnije izdavace...pa, u stripovima, nikada. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/11/2008 : 04:06:36
|
Ja zaista sumnjam da su platili prava, jer da jesu, platili bi ih za neku pricu koja nije objavljena. Uz to, bar bi znali originalni naziv epizode a ne bi se pogadjali. Ovaj wizardbg nas zaista vuce za nos, a i naivan je ako misli da bas toliko nista ne znamo. |
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 23/11/2008 : 04:35:03
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by ned_lynx
quote: Originally posted by King Warrior Brzo se zaboravilo da je Blek 80tih bio broj dva na nasim prostorima. Izdavac se valjda nada da ce privuci nostalgicare iz tog vremena.
Možeš li dati referencu za ovu tvrdnju?
U vreme kada sam najviše ludovao za Bonelli junacima, a to su bile 80-te godine,moji drugari i ja ( a pošto imam familiju i BiH i u Hrvatskoj, imam dosta prijatelja i poznanika i iz ovih krajeva ) smo najviše ludovali za Zagorom i Blekom.Zagor je imao blagu prednost zbog raznovrsnijih avantura i još ponekih detalja. Svi drugi junaci im nisu bili ni prići po popularnosti Tako da dragi Nede, ovo što je King Warrior rekao, tačno ne 100 nego 200%. A ako ga pitaš za reference za ovu tvrdnju, ja tebe pitam gde da li si ti uopšte čitao stripove tih 80 -tih godina, a po godinama pretpostavljam da jesi?
@anto Treba li da pitam zašto se javljaš u ulozi advokata? Hm. Ne tiče me se.
Inače: Pomislio sam da se ovo moje pitanje može antagonistički da shvati, te zaključujem, da je od tebe tako i shvaćeno. No, to mi nije bila namera.
Želeo sam da vidim, neke linkove ili pollove, chartove ili bilo šta, pa da me uveri da je zaista tako, kako je navedeno u citatu @King Warriora. Individualna iskustva variraju, jer su moja, recimo, sasvim različita od tvojih, pa sam mislio da bi bilo dobro videti kako se tada razmišljalo/kupovalo/konzumiralo neko izdanje, izvan moje skromne vizure.
Inače, čitao sam, osamdesetih.
A i sada, desi se. |
Piši propalo! |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 23/11/2008 : 11:05:36
|
A kad je ovo izašlo, ima li ga na kioscima? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Posted - 23/11/2008 : 11:09:32
|
quote: Originally posted by srdjandj
A kad je ovo izašlo, ima li ga na kioscima?
Trebalo bi da ima! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Posted - 23/11/2008 : 11:33:00
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by King Warrior Brzo se zaboravilo da je Blek 80tih bio broj dva na nasim prostorima. Izdavac se valjda nada da ce privuci nostalgicare iz tog vremena.
Možeš li dati referencu za ovu tvrdnju?
U vreme kada sam najviše ludovao za Bonelli junacima, a to su bile 80-te godine,moji drugari i ja ( a pošto imam familiju i BiH i u Hrvatskoj, imam dosta prijatelja i poznanika i iz ovih krajeva ) smo najviše ludovali za Zagorom i Blekom.Zagor je imao blagu prednost zbog raznovrsnijih avantura i još ponekih detalja. Svi drugi junaci im nisu bili ni prići po popularnosti Tako da dragi Nede, ovo što je King Warrior rekao, tačno ne 100 nego 200%. A ako ga pitaš za reference za ovu tvrdnju, ja tebe pitam gde da li si ti uopšte čitao stripove tih 80 -tih godina, a po godinama pretpostavljam da jesi?
@anto Treba li da pitam zašto se javljaš u ulozi advokata? Hm. Ne tiče me se.
Inače: Pomislio sam da se ovo moje pitanje može antagonistički da shvati, te zaključujem, da je od tebe tako i shvaćeno. No, to mi nije bila namera.
Želeo sam da vidim, neke linkove ili pollove, chartove ili bilo šta, pa da me uveri da je zaista tako, kako je navedeno u citatu @King Warriora. Individualna iskustva variraju, jer su moja, recimo, sasvim različita od tvojih, pa sam mislio da bi bilo dobro videti kako se tada razmišljalo/kupovalo/konzumiralo neko izdanje, izvan moje skromne vizure.
Inače, čitao sam, osamdesetih.
A i sada, desi se.
U pravu si Nede, ne znam šta mi je da izigravam "drvenog advokata" i ulazim u nepotrebna objašnjavanja.Izgleda da sam juče bio previše dokon. |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Posted - 23/11/2008 : 12:02:49
|
Mislim da smo ovol'kim urlikanjem uplasili dragog wizarda! He,he,upao je u osinje gnezdo puno stripmanijaka,koji znaju i kad je Blek menj'o carape,a kamoli vece stvari! |
|
|
Topic |
|