forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 BLEK - Veliki Blek ponovo na srpskom
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 22/11/2008 : 21:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Nemoj tako dp, kazhe ti chovek da su se, jadni, trudili. Tako da je najmanje shto mi mozhemo da uradimo da uzmemo svojih teshko zadadjenih 150 kinti, zapalimo i popushimo trosheci ih na ovo djubre od izdanja koje nije ni za postavljanje kaveza za ptice.

Ja imam nimfu i tigricu...

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/11/2008 : 21:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Mpff,mene najvise pogodi to sto imam ovu epizodu u LMS-u...ubise me reprinti,braco!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/11/2008 : 21:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Koja je to epizoda u LMS? I da li je izasla i kod "Horusa"?
Go to Top of Page

celicni i mracni
New Member

Serbia
160 Posts

Member since 19/04/2008

Posted - 22/11/2008 : 21:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send celicni i mracni a Private Message  Reply with Quote
secam se ove kuke, ali ne znam tacno da li je to bio horusov blek?

Zvezda je život, ostalo su sitnice!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/11/2008 : 22:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Daleko sam sad od kolekcije ,pa ne mogu da proverim.Price se secam,naslov je bio isto"Gusari"(mora da ima u popisu).Nije je izdavao Horus.

Edited by - Pajtos on 22/11/2008 22:10:07
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 22/11/2008 : 22:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Najveći problem kod serijala o Velikom Bleku kao što je već dobro poznato da nema nikakvu hronologiju događaja. Kod EsseGesse hronologija događaja i nije imala neku važnost, ali nije ni bilo nekih istorijskih bitnijih događaja koji se pominju (osim u prvom broju gde se pominje godina 1774.), tako da nije dolazilo do nelogičnostima u hronologiji događaja. Kasnije kada su Bleka preuzeli francuzi bilo je dosta istoriskih događaja (Sarotoga), ali potpuno različita interpretacija Bleka, kao da se radilo o sasvim drugom liku u odnosu na EsseGesse. Kod priča YU Bleka bila je neka kombinacija italijanskog i francuskog.
E, sada imali smo Horus koji je mešao gotovo sve (osim EsseGesse) i znamo kako je to sve završilo. Što se tiče novog izdavača Bleka po komentarima ista priča samo u lošijem tehničkom izdanju u odnosu na prve brojeve Horusa.
Imamo junaka bez hrenologije i izdavača koji to još više komplikuje. Svaka čast Ludensu na kvalitetu izdanja (i SC i HC) i poštovanja hronologije izdanja kao u Italiji. Wizard nije trebao ovo da radi, bilo bi najbolje da krene sa reprintima YU Bleka recimo tri priče u jedan broj, što bi bilo negde oko 180 i nešto strana, sa kartonskim koricama, papirom, uveza kao kod VČ i cene oko 250 dinara i verujem da bi svi bili zadovoljni, jer bi imali da kvalitena izdanja Bleka od Ludensa i Wizarda!!!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/11/2008 : 22:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Radi se o epizodi Gusarsko Blago, LMS 657 !!!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/11/2008 : 22:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
naslov originala: LA FORTUNE DES PIRATS

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/11/2008 : 22:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 22/11/2008 : 22:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

naslov originala: LA FORTUNE DES PIRATS

A u stripu stoji da je naslov originala "Pirati"?!

Nisu mogli ni oko toga da se potrude!

Definitivno proizvod koji ne zasluzuje paznju (imajuci u obzir da imamo Veseli cetvrtak, i to za iste pare)

Pitao je neko da li ostaje farbe na prstima. Da, ostaje, kao kad citate Zurnal. Kad zavrsite, jabucice su crne od boje.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 22/11/2008 : 23:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
ni za plavu boju nismo hendikepirani; prevucite malo prstom po hrbatu, rikni, kantu, boku ili sto su mi pisali kolekcionari pre 20 godina `onom zutom sa strane`, i " voila " prsti plavi, a strip beo!!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/11/2008 : 23:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by culfis

Radi se o epizodi Gusarsko Blago, LMS 657 !!!!

Da,znao sam da se i tu pominju neki gusari,puna mi je glava naslova! Prica je fantasticna,ali opet hebeni reprint!Da su barem YU price,k'o sto rekoste...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/11/2008 : 23:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Pa zar nije bila priča da će biti samo neobjavljivane priče.Sad sam je našao i ja u LMS-u!!!!!
O, kakve li prevare, ne mogu da verujem!
Što se mene tiče Wizard je ISTORIJA !

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 22/11/2008 : 23:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wizardbg

Pozdrav svima, lepo je cuti ovakve reakcije bilo pozitivne ili negativne!
Ali da predjem na stvar i ono sto vas zanima. Zasto bas Blek? Pa malo da se podsetimo mladosti i kao sto je neko malopre rekao iz komercijalnih razloga. Prvo ce biti objavljivane epizode koje nisu izlazile kod nas francuskih i italijanskih crtaca, dok ce prve epizode biti rezervisane za specijalne brojeve i Gigante!Pocinjemo sa ovim kiosk izdanjem koje ce imati 96 strana, da bi luksuznija izdanja ostavili za specijalce. Pocetak izlaženja je 21.11, da bi tako nastavili svaki naredni mesec. Tiraz je 10.000 primeraka i Futura plus ima generalnu distribuciju sto znaci da ce se naci u svim kioscima i prodavnicama sirom Srbije, dok se distribucija za Crnu Goru ocekuje za par meseci. U pripremi je Kapetan Miki ali o tom potom...
Svaki pocetak je tezak kao sto znate, pa ako bude primedbi slobodno saljite da bi vaseg omiljenog junaka ponovo stavili na noge u borbi protiv Crvenih mundira.
Veliki pozdrav!

bez komentara

Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 23/11/2008 : 00:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Ma, totalna prevara! Ne kupujem ni ja vise, prvenstveno zbog toga sto mislim da ce se ugasiti, posle 5-6 brojeva.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 23/11/2008 : 00:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
ne mogu da verujem da su ovo uradili.a da su se malo vishe potrudili i npr.da krenu da izdaju nathana mikija magicnog i ajde tu juliju kao 4 redovna lika i da se potrude oko dizajna i smanje tiraz.pa onda bi ti srce bilo puno..a ovako lazi i prevare.lesinari pa da odlome malo na nevine kupce koji nemaju pojma o nicemu :)

predvidjam gasenje posle drugog broja

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/11/2008 : 02:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Wizard nije trebao ovo da radi...

Mislim da ti nisi shvatio, Boss. Svasta oni nije trebalo da rade. Da vole strip, ne bi trebalo ni da su se pojavili. Ovo je, shto bi rekli, prodavanje muda za bubrege. Njihov izdavachki plan je nishta manje nego bezobrazan. Sve ukljuchene bi trebalo da bude sramota. Nisam video bestidnije izdavace...pa, u stripovima, nikada.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 23/11/2008 : 03:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wizardbg

quote:
Originally posted by quaresma

Pusti ba sve dajte Mikija taman i na linoleumu uradjenog

Bice, bice...

od kojeg broja...aj budite,da ne kažem kakvi,pa nastavite tamo gdje je horus stao,e to bi vam bio potez
izlišno je i predložiti da se krene od prvog broja...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 23/11/2008 : 04:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ja zaista sumnjam da su platili prava, jer da jesu, platili bi ih za neku pricu koja nije objavljena. Uz to, bar bi znali originalni naziv epizode a ne bi se pogadjali. Ovaj wizardbg nas zaista vuce za nos, a i naivan je ako misli da bas toliko nista ne znamo.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 23/11/2008 : 04:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by ned_lynx

quote:
Originally posted by King Warrior
Brzo se zaboravilo da je Blek 80tih bio broj dva na nasim prostorima. Izdavac se valjda nada da ce privuci nostalgicare iz tog vremena.

Možeš li dati referencu za ovu tvrdnju?

U vreme kada sam najviše ludovao za Bonelli junacima, a to su bile 80-te godine,moji drugari i ja ( a pošto imam familiju i BiH i u Hrvatskoj, imam dosta prijatelja i poznanika i iz ovih krajeva ) smo najviše ludovali za Zagorom i Blekom.Zagor je imao blagu prednost zbog raznovrsnijih avantura i još ponekih detalja. Svi drugi junaci im nisu bili ni prići po popularnosti
Tako da dragi Nede, ovo što je King Warrior rekao, tačno ne 100 nego 200%.
A ako ga pitaš za reference za ovu tvrdnju, ja tebe pitam gde da li si ti uopšte čitao stripove tih 80 -tih godina, a po godinama pretpostavljam da jesi?

@anto
Treba li da pitam zašto se javljaš u ulozi advokata? Hm. Ne tiče me se.

Inače:
Pomislio sam da se ovo moje pitanje može antagonistički da shvati, te zaključujem, da je od tebe tako i shvaćeno. No, to mi nije bila namera.

Želeo sam da vidim, neke linkove ili pollove, chartove ili bilo šta, pa da me uveri da je zaista tako, kako je navedeno u citatu @King Warriora. Individualna iskustva variraju, jer su moja, recimo, sasvim različita od tvojih, pa sam mislio da bi bilo dobro videti kako se tada razmišljalo/kupovalo/konzumiralo neko izdanje, izvan moje skromne vizure.

Inače, čitao sam, osamdesetih.

A i sada, desi se.

Piši propalo!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 23/11/2008 : 11:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
`carobnjaci`, mislim da dugujete objasnjenje...!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 23/11/2008 : 11:05:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
A kad je ovo izašlo, ima li ga na kioscima?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 23/11/2008 : 11:09:32  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

A kad je ovo izašlo, ima li ga na kioscima?

Trebalo bi da ima!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/11/2008 : 11:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:
Originally posted by King Warrior
Brzo se zaboravilo da je Blek 80tih bio broj dva na nasim prostorima. Izdavac se valjda nada da ce privuci nostalgicare iz tog vremena.

Možeš li dati referencu za ovu tvrdnju?

U vreme kada sam najviše ludovao za Bonelli junacima, a to su bile 80-te godine,moji drugari i ja ( a pošto imam familiju i BiH i u Hrvatskoj, imam dosta prijatelja i poznanika i iz ovih krajeva ) smo najviše ludovali za Zagorom i Blekom.Zagor je imao blagu prednost zbog raznovrsnijih avantura i još ponekih detalja. Svi drugi junaci im nisu bili ni prići po popularnosti
Tako da dragi Nede, ovo što je King Warrior rekao, tačno ne 100 nego 200%.
A ako ga pitaš za reference za ovu tvrdnju, ja tebe pitam gde da li si ti uopšte čitao stripove tih 80 -tih godina, a po godinama pretpostavljam da jesi?

@anto
Treba li da pitam zašto se javljaš u ulozi advokata? Hm. Ne tiče me se.

Inače:
Pomislio sam da se ovo moje pitanje može antagonistički da shvati, te zaključujem, da je od tebe tako i shvaćeno. No, to mi nije bila namera.

Želeo sam da vidim, neke linkove ili pollove, chartove ili bilo šta, pa da me uveri da je zaista tako, kako je navedeno u citatu @King Warriora. Individualna iskustva variraju, jer su moja, recimo, sasvim različita od tvojih, pa sam mislio da bi bilo dobro videti kako se tada razmišljalo/kupovalo/konzumiralo neko izdanje, izvan moje skromne vizure.

Inače, čitao sam, osamdesetih.

A i sada, desi se.

U pravu si Nede, ne znam šta mi je da izigravam "drvenog advokata" i ulazim u nepotrebna objašnjavanja.Izgleda da sam juče bio previše dokon.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 23/11/2008 : 12:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Mislim da smo ovol'kim urlikanjem uplasili dragog wizarda! He,he,upao je u osinje gnezdo puno stripmanijaka,koji znaju i kad je Blek menj'o carape,a kamoli vece stvari!
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000