Tesko mi je reci koji je strip bolji kad su toliko slicni. Nisu to atleticari pa da se tacno vidi ko je brzi ili je dalje dobacio kuglu. Manu Larcenet ima po meni (za dlaku) bolji crtez. Mada je onaj glavni tip vrlo naporan (matora drtina ne radi nista i samo kukumavci), ali dobro, da nije takav, ne bi bilo ni price. Strip je najbolje opisan na koricama, samo jednom rijecju: genijalno!
Rabate ima fenomenalnu anatomiju iako je crtez skoro pa karikaturalan. Stvar je ukusa koji je veci Rabate ili Larsent. Meni se sada ovaj prvi vise svidja, zato sto mi je i strip nov.
Ako mi se nešto svidi, da. Moram prvo pročitati, treba mi stići talijansko izdanje za koji dan, pa ću onda odlučiti. Mada, pitanje kad ću uhvatiti vremena za čitanje:(
Chitanje Potochica je bio onaj sluchaj, prosto da ponovim klishe, "smejao sam se i plakao." Pocheo je sjajno, imao par sjajnih trenutaka, oko 3/4 je malo pocheo da me brine, ali je onda kraj bio ujedno i najsavrsheniji trenutak u celom stripu, nisam mogao da prestanem da se kikocem. :)
Nikada ranije nisam ni chuo za Rabatea, pa zato pitam jer nisam znao ni da li josh nechega ima.
Rabate je angulemski laureat sa Ibicusom...te godine sam se i ja prvi put zainteresovao za njega...ako Fibra i dalje zeli dela Rabatea Ibicus je podrazumevano stivo...
Pa, ponekad za cijelih sto posto, pa i više (sa 1 na 2 komada mjesecno), a ponekad, bogami, i beskonačno (sa 0 na 1):) Ne, nema nekih stvarnih pokazatelja, tesko je takve stvari dovoditi u vezu. Ja bih rekao da je problem prevelika ponuda stripova koji nisu jeftini i onda ljudi moraju birati jer jednostavno nemaju novca za sve. A izmedju, lupam, Corta, Texa, Martija, Spaghetti Brothers i Rabatea... nije tesko pogoditi da ce vecina prvo izbaciti Rabatea (nikad culi za autora, naoko lose nacrtano, kakvi su ovo starci, to je sigurno neki šit). A onda dalje ide sljedeci problem da vrlo brzo izadje nova tura stripova gdje se ponavlja isti problem, pa onda Rabate, iako je nekome mozda i zanimljiv, nikad ne dodje na red za kupovinu. Sto ce reci da gusimo sami sebe.
A izmedju, lupam, Corta, Texa, Martija, Spaghetti Brothers i Rabatea... nije tesko pogoditi da ce vecina prvo izbaciti Rabatea (nikad culi za autora, naoko lose nacrtano, kakvi su ovo starci, to je sigurno neki šit).
Ima i taj deo priche da Rabate i nije za svakoga, prosto mnogo manje ljudi uopshte chitaju takve stripove u odnosu na druge koje si nabrojao.
Ali, pak, sa druge strane, mislim da bi se Rabate dopao svima kojima se dopala Svagdanja ili Lucin pogreb (koji se takodje ne prodaje neshto posebno, ako se ne varam).