Author |
Topic |
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 26/05/2009 : 14:21:51
|
Slazem se sa Markom da vecina ima ogranicene budzete i da ne moze sve odjednom kupiti i da svi imaju neke junake koje prate i nema puno mesta/novca eksperimentisanju. Ispratio sam 2/3 Kena ali sam ga stopirao malo jer nece nigde pobeci da bih kupio Svagdanju Borbu,Autocestu sunca i Potocice,ali ove stripove nikad ne bih kupio da nije bilo tako dobrog i dugog preview-ja. Tako da od svake naredne ture Fibre planiram da uzmem nesto jer je vecina stvari dobra,a sto se tice preview-ja kod Fibre nemam osecaj da sam "prevaren" tim preview-om kao sto vecina izdavaca postavi tek par slika najatraktivnijih tabli i sad kao u fazonu kupi me. Marko je prvi izasao u susret citaocima,imao feeling i time stekao moje poverenje pri narednim kupovinama. To jedino vazi jos za BP jer imaju najbolji odnos cena/kvalitet i najjevtiniji su pa i nije toliko strasno ako pogresim a za ostala izdanja jedino mi ima logike ovo sto radi Fibra i ona ima prioritet pri kupovini bas zbog tih uvida u strip pri kupovini. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/05/2009 : 16:20:14
|
Ja, kao izdavač, radim sve ono što bi kao čitatelj volio i očekivao od izdavača i vjerujem da je u tome bitan dio Fibrinog uspjeha (ako se to tako moze nazvati). U prvom redu, pošten odnos prema kupcima i prema stripu kojeg radim, a sve ostalo onda nekako dodje samo od sebe. |
Trouble will find me |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2371 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 10/08/2009 : 21:51:10
|
Jeste li culi da ce Rabate uskoro postati i filmski reziser...a kinematografski prvenac ce biti upravo ekranizacija njegovih Potocica...lepa vest,zar ne... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
ziki
New Member
279 Posts
Member since 22/08/2010 |
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 03/02/2013 : 16:15:44
|
quote: Originally posted by Mord
Jedan od rijetkih stripova koji mi je na pocetku bio dosadan da bi kako ide prema kraju postajao sve bolji i bolji.
Otprilike. Počinjao sam da ga čitam jedno tri puta i odustajao, ali sam sinoć odlučio da istrajem. Simpatičan gerijatrijski slice of life, ali ne mogu da se ne zapitam zašto bi uopšte nekome palo na pamet da napravi ovakav strip. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
stbojan
New Member
Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 17/05/2013 : 19:20:34
|
nekako uvek odlagao ovaj strip misleci da me ocekuje teska depresija... kad ono vrlo zanimljiv i dobar strip... i jos sa krajnje simpaticnim zapazanjem... "sadasnjost ne postoji, samo buducnost koja protjece"... crtez odlican, mada to mozda ne izgleda tako na prvi pogled, ali jeste... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2371 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21307 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21307 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1702 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Posted - 19/05/2013 : 21:37:00
|
Naravno, ali kakve to veze ima? Enivej, neki ili tvrdi uvez više-manje, mada tvrdi uvez na tu količinu ne igra preveliku ulogu u cijeni, ali b5 je, čini mi se, premali format za takav crtež. Ja ću ga kupiti svejedno, ali šteta je... |
Trouble will find me |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21307 Posts
Posted - 19/05/2013 : 21:55:26
|
u francuskoj je integral autre format, odnosno B5. e sad: 1.pitanje je da li su besnokobilaši mogli da dobiju pravo da štampaju integral u a4 formatu? 2,čak i da su mogli, oni su mali izdavač; 530 stranica,A4, 700 primeraka tiraž, tvrdi uvez - čini mi se da bi ovo bio ipak preveliki zalogaj zanjih.
u svakom slučaju, izgleda da planiraju da rade jedan deo tiraža u tvrdom povezu, što opet nije loše.
a činjenica je da bi strip imao pun efekat u većim dimenzijama (nikako ne mogu da prežalim što je Komiko radio Tišinu u onom Boneli formatu) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2371 Posts
Posted - 19/05/2013 : 22:42:08
|
quote: Originally posted by Markos
Naravno, ali kakve to veze ima? Enivej, neki ili tvrdi uvez više-manje, mada tvrdi uvez na tu količinu ne igra preveliku ulogu u cijeni, ali b5 je, čini mi se, premali format za takav crtež. Ja ću ga kupiti svejedno, ali šteta je...
Da, to je istina...prava steta je ovo ne objaviti na veliko formatu... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2371 Posts
Posted - 19/05/2013 : 22:45:31
|
quote: Originally posted by anto
u francuskoj je integral autre format, odnosno B5. e sad: 1.pitanje je da li su besnokobilaši mogli da dobiju pravo da štampaju integral u a4 formatu? 2,čak i da su mogli, oni su mali izdavač; 530 stranica,A4, 700 primeraka tiraž, tvrdi uvez - čini mi se da bi ovo bio ipak preveliki zalogaj zanjih.
u svakom slučaju, izgleda da planiraju da rade jedan deo tiraža u tvrdom povezu, što opet nije loše.
a činjenica je da bi strip imao pun efekat u većim dimenzijama (nikako ne mogu da prežalim što je Komiko radio Tišinu u onom Boneli formatu)
Pojedinacni albumi su isli na velikom formatu... Ovo pod jedan sigurno otpada, ne verujem u to...ali to pod dva mi deluje kao razumnije objasnjenje... A to za Le Silence, uh, ne podsecaj me, to mi je do sada najveci Komikov gaf, bas, bas... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1702 Posts
Posted - 20/05/2013 : 12:49:16
|
Naravno, ali kakve to veze ima?
Hm, pa ima... Nije ovde tema, ali možda bi bilo dobro da malo preispitaš svoju politiku, ne moraš sebi da namećeš da SVAKI strip koji ti se dopadne i objaviš. Iskreno od onoga "Samo dobri stripovi" u zadnje vreme je postalo "Samo ponekad dobri stripovi". Ne želim da ulazim u raspravu, ovo je subjektivno mišljenje nekog ko kupuje 95% tvojih izdanja, i tako će i ostati. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Posted - 20/05/2013 : 13:10:32
|
Nije mi uopće bilo u planu objaviti Ibicus, tako da nema nikakvih skrivenih namjera u mom komentaru. Što se mog izbora tiče, pa nemoguće je da ti se svidi sve, ali opet ne vidim što sam to tako loše objavio u zadnje vrijeme. Slobodno reci o kojim je naslovima riječ, baš me zanima što je toliko loše da zaslužuje epitet "govance".
|
Trouble will find me |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/05/2013 : 13:44:05
|
OT:
Potočići su sjajan strip, a ovo bi trebalo biti još bolje. Izvrsno! S obzirom na čak 530 stranica, mislim da je tu puno bolji tvrdi uvez. U protivnom bi se izdanje pri čitanjima moglo lakše deformirati, nešto sločno VČ-ovim debeljucama Texa i Mr. Noa. Anyway, ja biram HC. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 20/05/2013 13:44:30 |
|
|
KuntaKinte
Senior Member
Serbia
1702 Posts
Posted - 20/05/2013 : 13:56:59
|
Nije mi uopće bilo u planu objaviti Ibicus, tako da nema nikakvih skrivenih namjera u mom komentaru. Što se mog izbora tiče, pa nemoguće je da ti se svidi sve, ali opet ne vidim što sam to tako loše objavio u zadnje vrijeme. Slobodno reci o kojim je naslovima riječ, baš me zanima što je toliko loše da zaslužuje epitet "govance".
"Govance" se odnosilo na Bonelijeva tvrdokoričena izdanja kojima smo preplavljeni (i ne mislim na Ken Parkera, naravno). Izletelo mi je u afketu, pre svega što svi ovde toliko insistiraju na kartonu i samo kartonu i samo se o tome priča. Niko više ništa ne piše ovde o STRIPOVIMA!
Do sada nisam ovde iznosio negativne komentare za stripove objavljene "kod nas" koji mi se nisu dopali, pa neću ni sad. Iz principa. Zato što želim da ljudi KUPUJU stripove i ne želim da ih neki moj glupi komentar i subjetkivno mišljenje odvrate od toga. |
Dosta je bilo praštanja! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29453 Posts
Posted - 20/05/2013 : 14:29:29
|
Mene isto nervira što se ne priča o stripovima, nego samo o "izdanju", ali to je tako kako je, takva smo publika/tržište, očito. Ja sam komentirao s namjerom da izdavač možda promijeni mišljenje, kao Makondo npr., a ne da nekoga odvratim od kupovine. Ali trebao sam se suzdržati, slažem se. Enivej, možemo na private msgs nastaviti, zanima me što ti se ne sviđa... |
Trouble will find me |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8276 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 07/04/2015 : 17:38:22
|
Vidim da jako dugo nitko nije ništa napisa o ovom izdanju, a ja san nakon 7 godina od izdavanja i pola godine na polici napokon uzea u ruke i pročita. Svakako pristojno jedno štivo u kojem glavni lik potaknut posljednjim danima života svog prijatelja i njegovom smrću pokušava ponovno proživiti mladost u svojim poznim godinama s raznim generacijama. i time se odmaknuti barem na trenutak od svoje dosadne svakodnevnice. Ocjena: 8/10 |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4821 Posts
Member since 26/12/2009 |
|
sumohrvat
Advanced Member
4034 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 14/07/2019 : 10:29:51
|
Dođe mi da se rasplačem kad se sjetim kako sam od 2008.godine prolazio pokraj ovog stripa u striparnicama i nisam ga ni uzimao u razmatranje😢😢😢😢😢 Odličan strip, meni iskreno i bolji od Svagdanje borbe. |
|
|
kasper
Advanced Member
10905 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/07/2019 : 10:48:03
|
quote: Originally posted by sumohrvat
Dođe mi da se rasplačem kad se sjetim kako sam od 2008.godine prolazio pokraj ovog stripa u striparnicama i nisam ga ni uzimao u razmatranje😢😢😢😢😢 Odličan strip, meni iskreno i bolji od Svagdanje borbe.
a dobro, fibra bila ispred vremena. +1 za suze, -1 za svagdanju |
|
|
Topic |
|