forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 cuvate li zlatnu seriju ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 02/11/2007 : 10:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message  Reply with Quote
ZS i LMS ne. Imao i prodao odavno.
Jedino od starih izdanja cuvam ko oko u glavi - Martija.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 03/02/2009 : 09:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
evo,izvukao sam ovu staru temu,jer ima dosta novih clanova na forumu pa mogu napisati svoja iskustva u vezi ove teme,a i ja da se ispravim.imao sam zagora u zs sve,pa sam prodavao a uporedo sam skupljao i ludens ekstra,pa mi bilo zao i povratio sve iz zs sto sam prodao tako da skupljam sada uporedo zagora,dilana i mister noa u svim edicijama,to su mi omiljeni junaci.
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 03/02/2009 : 19:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
Cuvam i ZS i LMS, Mister No, Zagor, Tex, Blek, Mark, Dilan Dog, Marti Misterija, Nik Rajder, Mali Renddzer, Kapetan Miki, Ken Parker, imam skoro sve u kompletu. Neki su losije ocuvani ali ne marim, bitno je da ih imam. Prvi strip sam kupio 1989. godine u Kninu, imao sam sest godina, taman poceo uciti citati. Cini mi se da je bio Tex. Imam sva izdanja od Slobodne i Ludensa, kupujem i Veseli Cetvrtak, neke imam po 5-6 puta, ali ne smeta mi. Uporedo kupujem i italijanske. Pogotovo Zagora

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 03/02/2009 : 20:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Naravno da čuvam i čuvaću dokle god sam živ!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 04/02/2009 : 00:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Stara dobra tema. Bas sam je voleo.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/02/2009 : 01:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
I ja, i uvek me podseti da treba vise da se angazujem u prikupljanju stripova iz ZS i LMS
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 04/02/2009 : 02:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Naravno da čuvam i čuvaću dokle god sam živ!

ja sam upao u zamku i u vreme hiper-inflacije prodao komplet Zagora i jos brdo toga za 350 DEM!!! Bukvalno sam do prosle godine i posete Draganu imao samo komplet Dylana...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 04/02/2009 : 02:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
ZS i LMS,pa upravo zbog njih smo svi mi ovde

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 04/02/2009 : 02:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Prodao?!Valjda poklonio. Samo 350 DEM

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 04/02/2009 : 03:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Prodao?!Valjda poklonio. Samo 350 DEM

Tad su to bile `velike pare`....
Najradije bih to zaboravio!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 04/02/2009 : 03:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Ono, jes bile velike pare,ali...
Ma i ja kenj.., ja sam moje komplete prodao krajem 80-ih - budala balava, al tad se mnogo pilo.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Boris
New Member

Slovakia
192 Posts

Member since 04/12/2001

Posted - 04/02/2009 : 12:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Boris a Private Message  Reply with Quote
Zs i LMS? Cuvam.
Evo moje price oko toga.
Roden 1974. Prvi strip kupio tata, naslov "Raskrinkani Vampir" od Zagora. Ta me prica (i nastavci) toliko zaingrigirala da sam prinudio tatu da kupuje sve izasle stripove. Tako sam saznao da Zagor nije serija koja ide uzastopno, nego su i drugi junaci umesani u ZS i LMS. Tata je i dalje kupovao stripove, ponajvise i zbog toga sto je vozom dnevno putovao u Beograd za poslom (50KM) i tako da ubije dosadu i on citao te iste.
Tako se moja kolekcija sastojala iz svih brojeva izmedu 612 - 800 (ZS) i 516 - 703 (LMS). Svi su bili glanceri, nikom nisam dao na citanje, volio sam da ih slazem po policama po brojevima, postepeno sam raznim sredstvima sakupljao starijeg Zagora (imao sam neke duplikate).
Krajem osamdesetih dosla kriza , tata vise nije hteo da da pare na stripove, pa sam krisom od dzeparca odvajao na Zagora, ostalo sam prestao da kupujem.
Zagora sam kupovao do poslednjeg broja kada je Dnevnik prestao sa izdavanjem.
1993 otisao o inostranstvo i ostao. Kontakt sa stripovima izgubljen , svi ostali u roditeljskoj kuci, glanceri, mama je to cuvala kao oko u glavi.
Ponekad, kad sam posetio roditelje, otisao sam i u Beograd na "Zeleni venac" (nedaleko danasnje prodavnice Darkwood), tamo je jedan cika imao stand sa stripovima i one starije brojeve je uvek cuvao u kutijama ispod. Tu sam uvek kupio nekoliko komada starijih Zagora koji su mi jos uvek nedostajali.
Krajem devedesetih sam nasao na internetu tada jos Zagorovu web stranicu a posle toga je dosla i stripovi.com. Saznao sam da je Slobodan otvorio prodavnicu Darkwood , odmah sam se sa covekom dogovorio za neke stare stripove od Zagora.
Bili su to "Pukovnikoiva podvala", "Nasilje u Darkwoodu", "Bomba profesora Veribada", itd, ukupno 22 najstarijih stripova od Zagora. I tada je to bilo za mene skupo, ali kad razmislim da sam dao za glancera "Nasilje u Darkwoodu" "samo" 60 DM - to je nista nasuprot njegove cene sada.
Tada sam premestio celu svoju kolekciju Zagora iz Srbije ovamo i tih nekoliko nastarijih uvek stoji ispred, tako da mogu da ih bilo kad otvorim, pomirisem i prelistam - samo onako da se prisetim detinjstva. Najbolje je to popisao Porter, tu nema sta da se doda, taj miris stare hartije i osecaj da u ruci drzim nesto staro, vredno (za mene) je neopisiv i ne moze da se poredi s bilo kakvim drugim dozivljajem .
Imam i celu kolekciju Zagora (i Nathana Nevera) od SD/Ludens, ali to je vise manje samo onaj kolekcionarski osecaj da moram sve da imam u kolekciji ali Zagor iz ZS i LMS ostaje u vitrini, cuva se i ne prodaje a kamoli posuduje na citanje.
Valjda je to i zbog toga sto sam otisao u "svet" i jedino stripovi (i stripovi.com) me vezu i podsecaju na te stare srecne dane iz bivse nam SFRJ
Eto toliko,
pozdrav iz Bratislave.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/02/2009 : 12:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav i tebi Borise, lepa priča, sa uživanjem sam čitao tvoj post!

Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 04/02/2009 : 14:15:28  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Lijepa priča...nostalgična, kao i razlog zbog kojeg smo svi ovdje...

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 04/02/2009 : 16:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Kako izlaze nova Zagorova izdanja tako prodajem stara
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/02/2009 : 17:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Eh, koliko su sudbine nas zaljubljenika stripova slične Pozdrav i tebi Borise, ovo što si napisao (ispričao) u prvom delu je isti slučaj i kod mene, na žalost (moju) drugi deo tvoje priče je totalno različitijji od moje, ali zato je identičan sa Carsonovom pričom

Edited by - Bruce Springsteen on 04/02/2009 22:56:55
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 04/02/2009 : 18:08:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Originally posted by Boris

Zs i LMS? Cuvam.
pozdrav iz Bratislave.
[/quote]

Dok sam sa paznjom citao tvoj post zabrinuo sam se da si i ti, kao i vecina nas, ostao bez kolekcije...
Drago mi je da nije tako i da i dalje uzivas u njoj

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/02/2009 : 18:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Kako izlaze nova Zagorova izdanja tako prodajem stara

kod mene isti slucaj
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 04/02/2009 : 18:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
ja sam to radio pre pa se pokajao gorko,bilo mi je kasnije mnogo zao za svim sto sam prodao,tako da sam sve stare povratio i sad ih vise nikada necu prodavati,uporedo skupljam i nova izdanja i reprinte starih..
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 04/02/2009 : 20:03:03  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
A vidite da je Markos prodao kolekciju ZS/LMS i nije mu žao.
Možda je i u pravu, šta će mu stripovi koje više nikad neće čitati, ima logike.
Ali ja se još ne bih odlučio za takav korak, neka ih, a još nikako da nabavim tih prokletih 10 komada.

Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7963 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 04/02/2009 : 21:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
1987 sam imao 80% dnevnikovih izdanja.sve sam to rasprodao zbog glupe tehnike poput video rekordera i ostalih sranja.sad je kasno za novi pocetak.nikad necu prezaliti te stripove jer sam ih kupovao od coveka , koji ih je skupljao od detinjstva.to su bili sve sami glanceri iz prve ruke.kad je hteo da mi proda z.crvene vestice i pukovnikova podvala nije mu bilo lako .u toj gomili su bile i glanc stripoteke negde do 500 broja.sva moguca izdanja su se gusila u njegovoj limenoj garazi od 15 kvadrata.secam se tog lepog vremena,a vi koji imate dobar broj ovih izdanja ,ne dajte to ni za suvo zlato .da sam sacuvao ni ja ne bih nikad prodao zlatnu NAJZLATNIJU seriju,ustvari prodao sam deo svog detinjstva i mladosti.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/02/2009 : 22:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boris

Zs i LMS? Cuvam.
Evo moje price oko toga.
Roden 1974. Prvi strip kupio tata, naslov "Raskrinkani Vampir" od Zagora. Ta me prica (i nastavci) toliko zaingrigirala da sam prinudio tatu da kupuje sve izasle stripove. Tako sam saznao da Zagor nije serija koja ide uzastopno, nego su i drugi junaci umesani u ZS i LMS. Tata je i dalje kupovao stripove, ponajvise i zbog toga sto je vozom dnevno putovao u Beograd za poslom (50KM) i tako da ubije dosadu i on citao te iste.
Tako se moja kolekcija sastojala iz svih brojeva izmedu 612 - 800 (ZS) i 516 - 703 (LMS). Svi su bili glanceri, nikom nisam dao na citanje, volio sam da ih slazem po policama po brojevima, postepeno sam raznim sredstvima sakupljao starijeg Zagora (imao sam neke duplikate).
Krajem osamdesetih dosla kriza , tata vise nije hteo da da pare na stripove, pa sam krisom od dzeparca odvajao na Zagora, ostalo sam prestao da kupujem.
Zagora sam kupovao do poslednjeg broja kada je Dnevnik prestao sa izdavanjem.
1993 otisao o inostranstvo i ostao. Kontakt sa stripovima izgubljen , svi ostali u roditeljskoj kuci, glanceri, mama je to cuvala kao oko u glavi.
Ponekad, kad sam posetio roditelje, otisao sam i u Beograd na "Zeleni venac" (nedaleko danasnje prodavnice Darkwood), tamo je jedan cika imao stand sa stripovima i one starije brojeve je uvek cuvao u kutijama ispod. Tu sam uvek kupio nekoliko komada starijih Zagora koji su mi jos uvek nedostajali.
Krajem devedesetih sam nasao na internetu tada jos Zagorovu web stranicu a posle toga je dosla i stripovi.com. Saznao sam da je Slobodan otvorio prodavnicu Darkwood , odmah sam se sa covekom dogovorio za neke stare stripove od Zagora.
Bili su to "Pukovnikoiva podvala", "Nasilje u Darkwoodu", "Bomba profesora Veribada", itd, ukupno 22 najstarijih stripova od Zagora. I tada je to bilo za mene skupo, ali kad razmislim da sam dao za glancera "Nasilje u Darkwoodu" "samo" 60 DM - to je nista nasuprot njegove cene sada.
Tada sam premestio celu svoju kolekciju Zagora iz Srbije ovamo i tih nekoliko nastarijih uvek stoji ispred, tako da mogu da ih bilo kad otvorim, pomirisem i prelistam - samo onako da se prisetim detinjstva. Najbolje je to popisao Porter, tu nema sta da se doda, taj miris stare hartije i osecaj da u ruci drzim nesto staro, vredno (za mene) je neopisiv i ne moze da se poredi s bilo kakvim drugim dozivljajem .
Imam i celu kolekciju Zagora (i Nathana Nevera) od SD/Ludens, ali to je vise manje samo onaj kolekcionarski osecaj da moram sve da imam u kolekciji ali Zagor iz ZS i LMS ostaje u vitrini, cuva se i ne prodaje a kamoli posuduje na citanje.
Valjda je to i zbog toga sto sam otisao u "svet" i jedino stripovi (i stripovi.com) me vezu i podsecaju na te stare srecne dane iz bivse nam SFRJ
Eto toliko,
pozdrav iz Bratislave.

Prekrasna priča.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/02/2009 : 23:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Kad bi mi novac triba za neki biznis, nebi se dvoumija niti trena... jbga.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts

Member since 26/02/2004

Posted - 04/02/2009 : 23:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Ramath a Private Message  Reply with Quote
I ja sam prije nesto prodao, pa mi poslije bilo krivo, a pogotovo kad sam neke svoje stripove ponovo nasao na standovima nakon par godina, brrr....

Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti
Go to Top of Page

rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts

Member since 27/09/2008

Posted - 05/02/2009 : 11:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send rssc a Private Message  Reply with Quote
naravno da se prodaje!!

ALI samo da se nabave bolje ocuvani primjerci :)

Doduse iz ovih mogu citati sve ali samo Zagor se ostavlja, prvih 5 stripova sto sam dobio na citanje su bili Pecinski ljudi, Apac cato, Kobna greska, Nocni prepad i Bes vudoga...to je bilo negdje pocetkom 80tih, od tada do rata mislim da sam sve prelistao ali nisam cuvao, jbg, ili mjenjaj ili baci..prije par mjeseci me opet nesto povuklo i sad sve ispocetka i lagano.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000