Author |
Topic  |
MladenT
New Member

Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 03/02/2009 : 09:31:45
|
evo,izvukao sam ovu staru temu,jer ima dosta novih clanova na forumu pa mogu napisati svoja iskustva u vezi ove teme,a i ja da se ispravim.imao sam zagora u zs sve,pa sam prodavao a uporedo sam skupljao i ludens ekstra,pa mi bilo zao i povratio sve iz zs sto sam prodao tako da skupljam sada uporedo zagora,dilana i mister noa u svim edicijama,to su mi omiljeni junaci. |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 03/02/2009 : 19:10:48
|
Cuvam i ZS i LMS, Mister No, Zagor, Tex, Blek, Mark, Dilan Dog, Marti Misterija, Nik Rajder, Mali Renddzer, Kapetan Miki, Ken Parker, imam skoro sve u kompletu. Neki su losije ocuvani ali ne marim, bitno je da ih imam. Prvi strip sam kupio 1989. godine u Kninu, imao sam sest godina, taman poceo uciti citati. Cini mi se da je bio Tex. Imam sva izdanja od Slobodne i Ludensa, kupujem i Veseli Cetvrtak, neke imam po 5-6 puta, ali ne smeta mi. Uporedo kupujem i italijanske. Pogotovo Zagora |
Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 03/02/2009 : 20:34:48
|
Naravno da čuvam i čuvaću dokle god sam živ! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 04/02/2009 : 02:46:16
|
quote: Originally posted by srdjandj
Naravno da čuvam i čuvaću dokle god sam živ!
ja sam upao u zamku i u vreme hiper-inflacije prodao komplet Zagora i jos brdo toga za 350 DEM!!! Bukvalno sam do prosle godine i posete Draganu imao samo komplet Dylana... |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 04/02/2009 : 03:02:47
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Prodao?!Valjda poklonio. Samo 350 DEM   
Tad su to bile `velike pare`.... Najradije bih to zaboravio!  |
Jel to štos iz Minhena? |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 04/02/2009 : 03:12:38
|
Ono, jes bile velike pare,ali...   Ma i ja kenj.., ja sam moje komplete prodao krajem 80-ih - budala balava , al tad se mnogo pilo. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Boris
New Member

Slovakia
192 Posts
Member since 04/12/2001 |
Posted - 04/02/2009 : 12:12:02
|
Zs i LMS? Cuvam. Evo moje price oko toga. Roden 1974. Prvi strip kupio tata, naslov "Raskrinkani Vampir" od Zagora. Ta me prica (i nastavci) toliko zaingrigirala da sam prinudio tatu da kupuje sve izasle stripove. Tako sam saznao da Zagor nije serija koja ide uzastopno, nego su i drugi junaci umesani u ZS i LMS. Tata je i dalje kupovao stripove, ponajvise i zbog toga sto je vozom dnevno putovao u Beograd za poslom (50KM) i tako da ubije dosadu i on citao te iste. Tako se moja kolekcija sastojala iz svih brojeva izmedu 612 - 800 (ZS) i 516 - 703 (LMS). Svi su bili glanceri, nikom nisam dao na citanje, volio sam da ih slazem po policama po brojevima, postepeno sam raznim sredstvima sakupljao starijeg Zagora (imao sam neke duplikate). Krajem osamdesetih dosla kriza , tata vise nije hteo da da pare na stripove, pa sam krisom od dzeparca odvajao na Zagora, ostalo sam prestao da kupujem. Zagora sam kupovao do poslednjeg broja kada je Dnevnik prestao sa izdavanjem. 1993 otisao o inostranstvo i ostao. Kontakt sa stripovima izgubljen , svi ostali u roditeljskoj kuci, glanceri, mama je to cuvala kao oko u glavi. Ponekad, kad sam posetio roditelje, otisao sam i u Beograd na "Zeleni venac" (nedaleko danasnje prodavnice Darkwood), tamo je jedan cika imao stand sa stripovima i one starije brojeve je uvek cuvao u kutijama ispod. Tu sam uvek kupio nekoliko komada starijih Zagora koji su mi jos uvek nedostajali. Krajem devedesetih sam nasao na internetu tada jos Zagorovu web stranicu a posle toga je dosla i stripovi.com. Saznao sam da je Slobodan otvorio prodavnicu Darkwood , odmah sam se sa covekom dogovorio za neke stare stripove od Zagora. Bili su to "Pukovnikoiva podvala", "Nasilje u Darkwoodu", "Bomba profesora Veribada", itd, ukupno 22 najstarijih stripova od Zagora. I tada je to bilo za mene skupo, ali kad razmislim da sam dao za glancera "Nasilje u Darkwoodu" "samo" 60 DM - to je nista nasuprot njegove cene sada. Tada sam premestio celu svoju kolekciju Zagora iz Srbije ovamo i tih nekoliko nastarijih uvek stoji ispred, tako da mogu da ih bilo kad otvorim, pomirisem i prelistam - samo onako da se prisetim detinjstva. Najbolje je to popisao Porter, tu nema sta da se doda, taj miris stare hartije i osecaj da u ruci drzim nesto staro, vredno (za mene) je neopisiv i ne moze da se poredi s bilo kakvim drugim dozivljajem . Imam i celu kolekciju Zagora (i Nathana Nevera) od SD/Ludens, ali to je vise manje samo onaj kolekcionarski osecaj da moram sve da imam u kolekciji ali Zagor iz ZS i LMS ostaje u vitrini, cuva se i ne prodaje a kamoli posuduje na citanje. Valjda je to i zbog toga sto sam otisao u "svet" i jedino stripovi (i stripovi.com) me vezu i podsecaju na te stare srecne dane iz bivse nam SFRJ  Eto toliko, pozdrav iz Bratislave. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 04/02/2009 : 12:41:54
|
Pozdrav i tebi Borise, lepa priča, sa uživanjem sam čitao tvoj post! |
 |
|
il cattivo
Average Member

Croatia
863 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 04/02/2009 : 14:15:28
|
Lijepa priča...nostalgična, kao i razlog zbog kojeg smo svi ovdje... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/02/2009 : 17:04:16
|
Eh, koliko su sudbine nas zaljubljenika stripova slične Pozdrav i tebi Borise, ovo što si napisao (ispričao) u prvom delu je isti slučaj i kod mene, na žalost (moju) drugi deo tvoje priče je totalno različitijji od moje, ali zato je identičan sa Carsonovom pričom |
Edited by - Bruce Springsteen on 04/02/2009 22:56:55 |
 |
|
Ultras
Advanced Member

.jpg)
Serbia
10062 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4352 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 04/02/2009 : 18:38:57
|
ja sam to radio pre pa se pokajao gorko,bilo mi je kasnije mnogo zao za svim sto sam prodao,tako da sam sve stare povratio i sad ih vise nikada necu prodavati,uporedo skupljam i nova izdanja i reprinte starih.. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 04/02/2009 : 20:03:03
|
A vidite da je Markos prodao kolekciju ZS/LMS i nije mu žao. Možda je i u pravu, šta će mu stripovi koje više nikad neće čitati, ima logike. Ali ja se još ne bih odlučio za takav korak, neka ih, a još nikako da nabavim tih prokletih 10 komada. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7964 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 04/02/2009 : 21:59:16
|
1987 sam imao 80% dnevnikovih izdanja.sve sam to rasprodao zbog glupe tehnike poput video rekordera i ostalih sranja.sad je kasno za novi pocetak.nikad necu prezaliti te stripove jer sam ih kupovao od coveka , koji ih je skupljao od detinjstva.to su bili sve sami glanceri iz prve ruke.kad je hteo da mi proda z.crvene vestice i pukovnikova podvala nije mu bilo lako .u toj gomili su bile i glanc stripoteke negde do 500 broja.sva moguca izdanja su se gusila u njegovoj limenoj garazi od 15 kvadrata.secam se tog lepog vremena,a vi koji imate dobar broj ovih izdanja ,ne dajte to ni za suvo zlato .da sam sacuvao ni ja ne bih nikad prodao zlatnu NAJZLATNIJU seriju,ustvari prodao sam deo svog detinjstva i mladosti. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 04/02/2009 : 22:41:35
|
quote: Originally posted by Boris
Zs i LMS? Cuvam. Evo moje price oko toga. Roden 1974. Prvi strip kupio tata, naslov "Raskrinkani Vampir" od Zagora. Ta me prica (i nastavci) toliko zaingrigirala da sam prinudio tatu da kupuje sve izasle stripove. Tako sam saznao da Zagor nije serija koja ide uzastopno, nego su i drugi junaci umesani u ZS i LMS. Tata je i dalje kupovao stripove, ponajvise i zbog toga sto je vozom dnevno putovao u Beograd za poslom (50KM) i tako da ubije dosadu i on citao te iste. Tako se moja kolekcija sastojala iz svih brojeva izmedu 612 - 800 (ZS) i 516 - 703 (LMS). Svi su bili glanceri, nikom nisam dao na citanje, volio sam da ih slazem po policama po brojevima, postepeno sam raznim sredstvima sakupljao starijeg Zagora (imao sam neke duplikate). Krajem osamdesetih dosla kriza , tata vise nije hteo da da pare na stripove, pa sam krisom od dzeparca odvajao na Zagora, ostalo sam prestao da kupujem. Zagora sam kupovao do poslednjeg broja kada je Dnevnik prestao sa izdavanjem. 1993 otisao o inostranstvo i ostao. Kontakt sa stripovima izgubljen , svi ostali u roditeljskoj kuci, glanceri, mama je to cuvala kao oko u glavi. Ponekad, kad sam posetio roditelje, otisao sam i u Beograd na "Zeleni venac" (nedaleko danasnje prodavnice Darkwood), tamo je jedan cika imao stand sa stripovima i one starije brojeve je uvek cuvao u kutijama ispod. Tu sam uvek kupio nekoliko komada starijih Zagora koji su mi jos uvek nedostajali. Krajem devedesetih sam nasao na internetu tada jos Zagorovu web stranicu a posle toga je dosla i stripovi.com. Saznao sam da je Slobodan otvorio prodavnicu Darkwood , odmah sam se sa covekom dogovorio za neke stare stripove od Zagora. Bili su to "Pukovnikoiva podvala", "Nasilje u Darkwoodu", "Bomba profesora Veribada", itd, ukupno 22 najstarijih stripova od Zagora. I tada je to bilo za mene skupo, ali kad razmislim da sam dao za glancera "Nasilje u Darkwoodu" "samo" 60 DM - to je nista nasuprot njegove cene sada. Tada sam premestio celu svoju kolekciju Zagora iz Srbije ovamo i tih nekoliko nastarijih uvek stoji ispred, tako da mogu da ih bilo kad otvorim, pomirisem i prelistam - samo onako da se prisetim detinjstva. Najbolje je to popisao Porter, tu nema sta da se doda, taj miris stare hartije i osecaj da u ruci drzim nesto staro, vredno (za mene) je neopisiv i ne moze da se poredi s bilo kakvim drugim dozivljajem . Imam i celu kolekciju Zagora (i Nathana Nevera) od SD/Ludens, ali to je vise manje samo onaj kolekcionarski osecaj da moram sve da imam u kolekciji ali Zagor iz ZS i LMS ostaje u vitrini, cuva se i ne prodaje a kamoli posuduje na citanje. Valjda je to i zbog toga sto sam otisao u "svet" i jedino stripovi (i stripovi.com) me vezu i podsecaju na te stare srecne dane iz bivse nam SFRJ  Eto toliko, pozdrav iz Bratislave.
Prekrasna priča. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 04/02/2009 : 23:17:43
|
Kad bi mi novac triba za neki biznis, nebi se dvoumija niti trena... jbga. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Ramath
Senior Member

Russia
2127 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 04/02/2009 : 23:46:24
|
I ja sam prije nesto prodao, pa mi poslije bilo krivo, a pogotovo kad sam neke svoje stripove ponovo nasao na standovima nakon par godina, brrr.... |
Ja bi volio da ovde napisem nesto pametno ali se bojim da me niko nece razumjeti |
 |
|
rssc
New Member

Bosnia and Herzegovina
123 Posts
Member since 27/09/2008 |
Posted - 05/02/2009 : 11:26:28
|
naravno da se prodaje!!
ALI samo da se nabave bolje ocuvani primjerci :)
Doduse iz ovih mogu citati sve ali samo Zagor se ostavlja, prvih 5 stripova sto sam dobio na citanje su bili Pecinski ljudi, Apac cato, Kobna greska, Nocni prepad i Bes vudoga...to je bilo negdje pocetkom 80tih, od tada do rata mislim da sam sve prelistao ali nisam cuvao, jbg, ili mjenjaj ili baci..prije par mjeseci me opet nesto povuklo i sad sve ispocetka i lagano.
|
 |
|
Topic  |
|