forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 U % trošim ....
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Cibalija ne razumem kakvu nostalgiju osećaš prema Bleku i Marku kada imaš 18 godina,oni su izlazili davno pre tvog rođenja i prestali su negde kada si ti rođen.Otud mi nije jasno otkud nostalgija?
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Profesore, moj ujo je imao veliku hrpu starih Dnevnikovih stripova tako da sam do 8. godine dok nisam aktivno počeo skupljat Zagora odrastao na njima. I da znaš, za mjesec i nešto imat ću 19.!Hehehehehehehehehehehehehehehehe!

Fiziku!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 09/02/2009 17:34:58
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
E tako već može,mislio sam da si se tek sada uključio u čitanje ova dva junaka mislim otkada ih izdaje Ludens...teško se navući na nešto kada ne izlazi na kioske...šta studiraš?
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 09/02/2009 : 17:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by il cattivo

quote:
Originally posted by okiboki

Pa oko 10-15%,ali da ti kazem,do sad sam pusio kutiju dnevno,a sad mi traje tri dana i planiram i da ostavim sve zarad stripova.

Meni traje tjedan dana, pogotovo kad sam u popodnevnoj smjeni.
Zarad stripova.
A posljednjih tri mjeseca trošim 20% na stripove...

Sta cu,morao sam neku zrtvu da podnesem.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

il cattivo
Average Member

Croatia
861 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 09/02/2009 : 17:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by il cattivo

quote:

Pa oko 10-15%,ali da ti kazem,do sad sam pusio kutiju dnevno,a sad mi traje tri dana i planiram i da ostavim sve zarad stripova.

Meni traje tjedan dana, pogotovo kad sam u popodnevnoj smjeni.
Zarad stripova.
A posljednjih tri mjeseca trošim 20% na stripove...

Sta cu,morao sam neku zrtvu da podnesem.

Ma ionako trebamo prestati sa pušenjem, makar smanjiti.
Ovako imam bar razlog za smanjivanje...
Žrtava na sve strane zbog stripova

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 15:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Sto se tice kupovine stripova, ja pre neki dan odem do Darkvuda i Alan Forda i . . .

Sreca da nisam mogao vise da ponesem, inace . . .

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2009 : 15:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

Sto se tice kupovine stripova, ja pre neki dan odem do Darkvuda i Alan Forda i . . .

Sreca da nisam mogao vise da ponesem, inace . . .

Imaš li sve ove edicije kompletne,mislim na Zagora,Dilana...
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2009 : 15:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Bogme si se ispljuvo love. Na prvi pogled, ovo te došlo oko 1.000 kn.

No sikiriki
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 14/02/2009 : 15:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
A ja mislio da sam jedini koji jos skuplja ZS Texa

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 14/02/2009 : 15:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
aha?ti si taj sto je maznuo zadnji tex almanah 1.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 14/02/2009 : 16:35:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Wicked

A ja mislio da sam jedini koji jos skuplja ZS Texa

I ja skupljam njega,a i Marka

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 16:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Imaš li sve ove edicije kompletne,mislim na Zagora,Dilana...
[/quote]

Zagora Extra skupljam od broja 93 "Tjeskoba" (prodao sam predhodnih 86 brojeva SD i LU) jer nisam hteo da dozivotno trazim tih 7 brojeva i da za njih pucam neku nerealnu kintu. Ovako, od tog broja (italijanski original 85) imam sve glanc (ne remitenda) i to mi je jedna od najdrazih edicija Zagora. Kupujem Ludens klasik i Zagor biblioteku tako da ce oni popuniti prazninu do originalnog broja 85

Sa druge strane, redovni Zagor SD i LU imam svih 156 brojeva i nastavljam sa kupovinom

Kupovinom Fantast Chica HC kompletirao sam prvih pet Nolitinih brojeva i ne idem dalje

Od Dilana skupljam dnevnikove brojeve (59) fali mi 7-8
Ludens extra od broja 50
Ludens almanah
Sistemove gigante

Alan Ford kupujem samo Klasik i imam svih 80 brojeva. Takodje veoma draga edicija

Ludens Texa nisam imao ali sam pazario 20 komada od broja 69 do 90. Verovatno cu pokusatu da skupim sve brojeve (SD i LU) . . .

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 14/02/2009 : 17:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Zamerka za extra Zagor seriju,mislim da bi pre ili kasnije kompletirao,sa klasikom ćeš popuniti priče ali ostati bez naslovnica,sad ispravićeš kolekcionarskim i to,ali biće šareno,trebao si uzimati i Čika...
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 17:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zamerka za extra Zagor seriju,mislim da bi pre ili kasnije kompletirao,sa klasikom ćeš popuniti priče ali ostati bez naslovnica,sad ispravićeš kolekcionarskim i to,ali biće šareno,trebao si uzimati i Čika...

Pa, dobro... Vec je sareno kada imas SD i Lu. Razlicit format da ne pricamo dalje. Ovako je sve jedinstveno: izdaje ga Ludens i idu redom (bez jubilaraca 100, 200...)
Zasmetalo mi je sto su krenuli od originalnog broja 55 do 84 pa se vratili na keca. Ajde, to bih i progutao, jer tako ide i Klasik, i redovna serija je imala preskocenih 20 brojeva, ali one Zagorove epizode koje su imale po 130 stranica oni su razlozili na nekoliko brojeva tako da se javlja (mislim) 8 brojeva viska.
Tako umesto da je "Tjeskoba" broj 85 ona je 93

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 14/02/2009 : 18:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ludens Texa nisam imao ali sam pazario 20 komada od broja 69 do 90. Verovatno cu pokusatu da skupim sve brojeve (SD i LU) . . .

U vezi Texa LU par pitanja:
Gde si ih kupio Alan Ford ili Darkwood? Koliko kostaju? Kakva je ocuvanost? I ima li ih jos?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 14/02/2009 : 19:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Ultras kako ti se Ljubav I Rakete uklapaju u ovoj gomili? Malo odskaču!Inače svaka čast na pazaru!
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 14/02/2009 : 19:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Interesuje me koliko u procentima svojih mesečnih prihoda odvajate za kupovinu stripova ,i da li smatrate da je vaša odluka racionalna i da je to vaša realna potreba a ne puko kupovanje zarad slaganja na police i kompletiranja serijala za koje je pitanje da li ćete ikada uzeti u ruke?

Recimo 5-10% sve zavisi od vremena izlaženja itd. tako da nekad zna biti više a nekad i manje... baš sam široke ruke, znam.
Ali želim napomenuti da "potreba" nije baš prikladan izraz... potreba me više asocira na neke biološke funkcije, dok je skupljanje stripova (tj. hobi) stvar odluke i afiniteta.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 22:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

Ultras kako ti se Ljubav I Rakete uklapaju u ovoj gomili? Malo odskaču!Inače svaka čast na pazaru!

Druze, to sam dobio na poklon "Oscar 2008 - Nagradna igra" http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=33309

Mogu ti reci da je FENOMENALNO odradjeno i razmisljam i o broju 2

Navukao me Markos

Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 23:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson
Gde si ih kupio Alan Ford ili Darkwood? Koliko kostaju? Kakva je ocuvanost? I ima li ih jos?

Imenjace, pet sam pazario u Darkvudu (po 160 dinara) i 15 u Alan Fordu (po 175 dinara).

Ja sam bas picajzla za ocuvanost tako da su 18 teski glanceri a dva su mi promakla sa malim manama. Tesko da cu skupiti sve Ludens Texove da budu glanc (SD moze i remitenda - ne pravim pitanje) kao sto sam uspeo sa Zagorom, ali probacu ...

Mozda ces moci da proberes ali nije ostalo mnogo brojeva ispod 80 a da su dobro ocuvani

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/02/2009 : 23:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

Ja sam tu skoro narucivao redovnog Teksa u Darkwoodu.Imaju od 56-og pa navise.Bilo mi je bitno da pocnem od broja sa pocetkom epizode pa se informisah u "Ultimate Teks" topicu,gde mi izvesni Pavel the Grozni javi da navatam br.57,jer tu pocinje avantura na Jukatanu(btw,ima tu desetak Willinih stranica,no nema veze )...Ocuvanost je solidna,moz' da prodje,ali je brazda od "Rimitendske trake" obavezna!Cena,sitnica-160 din.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 15/02/2009 : 01:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Hvala Ultrasu i Pajtosu!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/02/2009 : 01:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne mora trag od trake značiti remitendu. I pri prvom izlasku na kioske su vezani trakama tako da su prvi i zadnji primjerak u skupini gotovo redovito "obilježeni".

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 15/02/2009 : 01:50:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ne mora trag od trake značiti remitendu. I pri prvom izlasku na kioske su vezani trakama tako da su prvi i zadnji primjerak u skupini gotovo redovito "obilježeni".

potvrđujem...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 15/02/2009 : 05:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
u procentima ne trosim nista na stripove jer ovde izdaju samo one kurceve superheroje, a da mogu doci do bonelija i francusko-blegijske skole stripa verovatno bi to bilo pozamasna suma, ali ovako se spremam kada dodjem za srbiju negde krajem ove godine imace ovi iz darkwooda razlog za proslavu posto cu rado trampiti jedno 700-800$ za stripove

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 15/02/2009 05:57:42
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 15/02/2009 : 12:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message  Reply with Quote
Da, stvarno, ogromna je razlika između američkog i europskog stripa.

No sikiriki
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000