Hvala na informaciji,prosli vikend sam bio i receno mi je da se ceka Libellus da bi cela tura stripova dosla,al' kako stvari stoje nista vise od Libellusa u 2009.
inače sam strip vrtio onako,reda radi...crtež me odbio,i rekoh "no way"...ipak sam se prislio,po prvi put čitat strip koji ima,po meni,grozu od crteža...i,pročitah...ne požalih...
Pa dobro, budući da sam ja prevodio Bilješke i da je govor dosta ulični, osjeti se malo dalmatinskog govora vjerojatno, po nekim izrazima (i psovkama:) ), ali ne bih išao toliko daleko da mijenjam imena likova, ako nema potrebe. U Luci sam namjerno stavio dida, baš zato što je i meni to drago u srcu, zbog mog dide.
Pa dobro, budući da sam ja prevodio Bilješke i da je govor dosta ulični, osjeti se malo dalmatinskog govora vjerojatno, po nekim izrazima (i psovkama:) ), ali ne bih išao toliko daleko da mijenjam imena likova, ako nema potrebe. U Luci sam namjerno stavio dida, baš zato što je i meni to drago u srcu, zbog mog dide.
BY the way, kako da je ovo izdano u Orki. Ipak se ne radi o crno bijelom nego o zeleno bijelom stripu. Pa bi to prije trebalo izači unutar edicije Olimpija.
BY the way, kako da je ovo izdano u Orki. Ipak se ne radi o crno bijelom nego o zeleno bijelom stripu. Pa bi to prije trebalo izači unutar edicije Olimpija.
Kad je strip bojan zeleno crnim akvarelom mora da je na djelu neki entuzijasta i artista.Kad uz to još i priča ima muda onda to mora bit nešto posebno.Felixova lekcija dečkima o domoljublju zrcali našu nedavnu stvarnost prilično dobro.Imaginarna ratna vremena u Italiji inspirirana Balkanskom ratnom kataklizmom,tri frenda iz različitih socijalnih grupa i kako je lako zaglibiti u zločinu. Gipi je stvorio klasik za sva vremena.
Genijalan je Gipi,crtez je specifican,meni odlican...ovo je knjiga koja se ne cita jednom pa se zaboravi,nikako...preporuka svima koji se dvoume da nabave ovo izdanje...nadajmo se i ostalim Gipijevim radovima,onako kako je Markos i najavio...
Genijalan je Gipi,crtez je specifican,meni odlican...ovo je knjiga koja se ne cita jednom pa se zaboravi,nikako...preporuka svima koji se dvoume da nabave ovo izdanje...nadajmo se i ostalim Gipijevim radovima,onako kako je Markos i najavio...
Gipi je tip crtača koji se ljudima sviđa ili ne sviđa, nema sredine. Ima još takvih slučajeva, ali kod Gipija mi je baš žao što bar ne probaju pročitati strip, makar ga posudili u biblioteci, jer pruža puno više od samog crteža (koji je meni, da se razumijemo, fenomenalan, ali dobro, ukusi su ukusi).
Jedva čekam Markose kad će doći tvoja izdanja u Rajvosa. Svak čast i jedva čekam da ih kupim.
P.S.Svaka čast i za promišljanje o ratu. Kad se zaratilo u Hrvatskoj, posebno u Vukovaru suosječao sam sa Vukovarčanima kao da su moja braća i ne sluteći da će slućnu sudbinu doživjeti i moj grad.