forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Dampyr
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 11:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Tako je, tu tisak nitko niti ne spominje, a u knjigama je nekoliko svijetlosnih godina ispred.

BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 17/03/2009 : 11:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darkwood Devil

Tako je, tu tisak nitko niti ne spominje, a u knjigama je nekoliko svijetlosnih godina ispred.

Svjetlosnih godina, ni manje ni vishe!
Sta sve covjek neche ovdje prochitat.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2009 : 11:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Hm, a jel valjaju ove epizode cemu? Niko ne komemtarise ono sto treba.
Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 17/03/2009 : 11:45:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message  Reply with Quote
Ja bih rekel da valjaju za nekih 1,5 eura.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2009 : 11:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DZOMBA

Hm, epizode broj 9, 10, 11 ne vrede ni pola od po evra. Opet 12 vredi 5e
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 17/03/2009 : 11:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
VČ ima opcenito losiji tisak od Ludensa, a ako se uzme onda kvaliteta tiska u knjigama SA onda je to za neusporedjivati.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/03/2009 : 12:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hi hi hi...
Džomba je opet u formi!
Još se kriješ a?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 17/03/2009 : 12:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:

Hm, epizode broj 9, 10, 11 ne vrede ni pola od po evra. Opet 12 vredi 5e

Da, to je niz Colombovih loših i prosječnih epizoda, ali svi ostali brojevi valjaju (1,2,3,5,6,7,8,12 pa i 13). Boselli je ipak majstor.

Ajde recite kakovi su ovi novi brojevi.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 17/03/2009 : 12:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno
Da, to je niz Colombovih loših i prosječnih epizoda, ali svi ostali brojevi valjaju (1,2,3,5,6,7,8,12 pa i 13). Boselli je ipak majstor.

Ajde recite kakovi su ovi novi brojevi.

Uh, Boselli ga je mnogo za**o na 14, ostalo mu je OK . Mada da se primetiti da Boselli nije taki majstor kakav bese u Texu ili Zagoru.

Edited by - kasper on 17/03/2009 12:42:42
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 17/03/2009 : 12:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Ja ostajem na ovim Haceovima jer mi se ne kupuje opet sve iznova.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 14:24:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
Da ne spominjem od kako se pojavio VČ postoje neki koji misle da je taj izdavac Bozanstvo. Nedaj Boze da netko kaze kako nesto ne valja!

Mislim da se razumijemo, uzimam od VČ 90 % izdanja, ali nisam slijep niti glup. Postoji hrpetina nedostataka na tim izdanjima i nemam namjeru sutiti o tome i mahati glavom kako su savrsena!

Upravo ovo sto je Dr. Westex naglasio je katastrofa! Nema stripa koji na svakih 10 strana nema barem 1 stranicu otisnutu slabije od ostatka stripa i to osjetno. Crna nije crna nego njezno siva!!! I tako barem 5-6 stranica po stripu...

Go to Top of Page

DZOMBA
Starting Member

33 Posts

Member since 26/11/2008

Posted - 17/03/2009 : 14:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DZOMBA a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Hi hi hi...
Džomba je opet u formi!
Još se kriješ a?

Ha! S' normalan?? jer

Ja sam DZOMBA
ja sam stara kuka
ako me pipnesh
puchi cesh ko bomba
i biche ti muka!
A ti bi da drukash
ne budi budala
jer DZOMBA ne prashta
nije to shala
ne pricaj svasta
kukala ti mala.
Hala hala hala hala hala...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/03/2009 : 14:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da ne spominjem od kako se pojavio VČ postoje neki koji misle da je taj izdavac Bozanstvo. Nedaj Boze da netko kaze kako nesto ne valja!

Mislim da se razumijemo, uzimam od VČ 90 % izdanja, ali nisam slijep niti glup. Postoji hrpetina nedostataka na tim izdanjima i nemam namjeru sutiti o tome i mahati glavom kako su savrsena!

Upravo ovo sto je Dr. Westex naglasio je katastrofa! Nema stripa koji na svakih 10 strana nema barem 1 stranicu otisnutu slabije od ostatka stripa i to osjetno. Crna nije crna nego njezno siva!!! I tako barem 5-6 stranica po stripu...

Čak je ovo i blago rečeno

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 14:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
A moras biti blag prema mimozicama.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 17/03/2009 : 15:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ja uzimam od VČ sva izdanja tako da imam sa cime usporediti.
Dovoljni je dokaz kada mi cura koja je samo citatelj svako toliko napomene da je tisak koma u usporedbi sa Ludensom. Onda usporedjivati SA knjige sa izdanjem VČ nema smisla.
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 15:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

Evo ja uzimam od VČ sva izdanja tako da imam sa cime usporediti.
Dovoljni je dokaz kada mi cura koja je samo citatelj svako toliko napomene da je tisak koma u usporedbi sa Ludensom. Onda usporedjivati SA knjige sa izdanjem VČ nema smisla.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/03/2009 : 15:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tacno tako,malo sta je na strani VC.
U pojedinim epizodama je steta gledati onakav crtez onako lose otisnut (imam oba izdanja).
Ali,kod VC znam da ide 13 komada godisnje a kod SA ne znam ni kad ni da li uopste ide dalje.
Kad bi neko upucen reko da ce ici svake godine po 8 knjiga Dampyra ja ne bi imao nikakvu dilemu.
Prosle godine nista,sad 8 odjednom,naredne... zna li neko pouzdano?
To je najveci problem kod SA Dampyra.
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 16:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Tacno tako,malo sta je na strani VC.
U pojedinim epizodama je steta gledati onakav crtez onako lose otisnut (imam oba izdanja).
Ali,kod VC znam da ide 13 komada godisnje a kod SA ne znam ni kad ni da li uopste ide dalje.
Kad bi neko upucen reko da ce ici svake godine po 8 knjiga Dampyra ja ne bi imao nikakvu dilemu.
Prosle godine nista,sad 8 odjednom,naredne... zna li neko pouzdano?
To je najveci problem kod SA Dampyra.

Ne zna nitko sa SA, ali vjeruj mi da nitko ne zna ni za VČ!

Tko ti moze garantirati da ce VČ ikada doci do broja 33?

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 16:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Logicno je da je u knjigama SA bolji otisak, zato su i skuplje uostalom...
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 16:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Logicno je da je u knjigama SA bolji otisak, zato su i skuplje uostalom...

Colte, ne bih se slozio.
Nije bas logican problem koji sam naveo. Da u svakom stripu VČ ima barem 5-6 stranica na kojima se jedva nesto vidi.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/03/2009 : 16:17:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

U VC Dampiru broj 14 je najavljen 15.broj i to je to.
U SA Dampiru 2 godine nista,onda 8 knjiga i niko od nadleznih ni reci sta dalje.Preciznije - 2006(4),2007(4),2008(0),2009(8)...2010(?)
Sta je neozbiljnije?
Meni VC deluje pouzdanije i nisam jedini.
Ako je SA Dampyr iso relativno slabo (inace bi ga bilo kolko i Zagora da donosi takav profit),mislim da je logicno da ce ovakvim pristupom i sa konkurencijom ici jos slabije.
A sve dileme bi mogle da se otklone kad bi neko iz SA napisao par recenica na forumu ili najavio nesto u samom stripu.
Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/03/2009 : 16:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

U VC Dampiru broj 14 je najavljen 15.broj i to je to.
U SA Dampiru 2 godine nista,onda 8 knjiga i niko od nadleznih ni reci sta dalje.Preciznije - 2006(4),2007(4),2008(0),2009(8)...2010(?)
Sta je neozbiljnije?
Meni VC deluje pouzdanije i nisam jedini.
Ako je SA Dampyr iso relativno slabo (inace bi ga bilo kolko i Zagora da donosi takav profit),mislim da je logicno da ce ovakvim pristupom i sa konkurencijom ici jos slabije.
A sve dileme bi mogle da se otklone kad bi neko iz SA napisao par recenica na forumu ili najavio nesto u samom stripu.

Sto da napisu kada ne znaju ni sami da li ce ici ili ne dalje.

Ni VČ ti nece reci da ide sigurno sa nekim i nekim brojem ako nije vezan za ugovor sa tim brojem i ako ce biti losa prodaja ugasiti ce izdavanje nakon isteka ugovora.

I ne vidim nikakvu sigurnost sa time sto je najavljen slijedeci broj! Puno edicija kod nas je imalo najavu slijedeceg broja prije gasenja i nikada se taj neki najavljeni broj nije pojavio!

I gdje smo sada sa citavom logikom!?

Go to Top of Page

zkne
Junior Member

490 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/03/2009 : 16:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zkne a Yahoo! Message  Send zkne a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su SA knjige jeftine i puno bolji izbor od VC! Dobijete 2 epizode za 75 kn, sto je 20ak kn skuplje po epizodi od jednog Dampyra od VC, tisak ne moramo spominjati, jer je i Ludensov puno kvalitetniji i ne moze se usporediti sa VC. Jedina prihvatljiva stvar koja ide u korist VC je ritam od 13 brojeva godisnje, ali tko zna hoce li dogurati do 30-tog broja.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 17/03/2009 : 16:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sto da napisu kada ne znaju ni sami da li ce ici ili ne dalje.

Pa dobro,a ko treba da zna?
Da budemo jasni,meni se daleko vise svidja SA izdanje,jedino mi nedostaje druga naslovna ali mogu da prezivim i s onom umanjenom pozadi.
quote:

Ni VČ ti nece reci da ide sigurno sa nekim i nekim brojem ako nije vezan za ugovor sa tim brojem i ako ce biti losa prodaja ugasiti ce izdavanje nakon isteka ugovora.

I ne vidim nikakvu sigurnost sa time sto je najavljen slijedeci broj! Puno edicija kod nas je imalo najavu slijedeceg broja prije gasenja i nikada se taj neki najavljeni broj nije pojavio!

Meni deluju ozbiljno i stabilno,kao firma koja ce tek da nas iznenadjuje novim izdanjima a ne da gasi postojeca. Moguce je da sam naivan i da mi je dovoljno to sto najavljuju sledeci broj za razliku od SA.
quote:

I gdje smo sada sa citavom logikom!?

Na onom prvom delu. Kako je moguce da niko iz SA ne zna sta ce biti sa izdanjem koje sami izdaju?
Sta da onda ocekujem ja kao kupac?
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 17/03/2009 : 16:49:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
U prvim brojevima VČ-a su navdene liste od 30 brojeva unaprijed (naslovi su prevedeni na srpski). Znači li to šta (u vezi prava)?

Ako algoritam nije ugasio BoI (strip koji je skup, koji ide u velikim nakladama i koji nije baš nešto posebno popularan...) nakon godinu dana, onda mi je teško vjerovati da VČ neće izdržati bar tih 30 brojeva, kad bi njihovog Dampyra komtno mogli smatrati ozbiljnom kolekcionarskom edicijom. Dodajmo i pomamu za stripova sada u Srbiji, zemlji koja se pokazala kao bolje tržište kiosk stripova od svih ostalih ex-yu. Mene osobno ne zanima kvalitet korica jer nisam fetišist, čak mi je i drago da nisu nešto posebne, kako bi troškovi bili manji. Osim što je bitan tempo, bitna je mala cijena od svega 16 kuna. Nisu svi kupci tajkuni. Zapravo večina nije. Što se tiče tiska, treba reći da je u 13. broju jedno desetak stranica lošije otisnuto (mutno sivo), ali opet ništa strašno da bi ti oči otpale. Bitno mi je samo pročitati strip do kojeg drukčije nikako ne bi došao. Pohvalio bih autor uvodnih tekstova kod izdanja VČ-a. Predigra, hehe. P.S. Jasno da je ljepše SA izdanje, to se ne dovodi u pitanje, ali tu su i drugi čimbenici koji me nevode da ne kupim njihovo izdanje.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 17/03/2009 16:51:31
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000