Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/04/2009 : 08:19:30
|
Da, to je to. Negdje paše, negdje ne. Ma meni se Blueberry sviđa jer je faca. Nije nekakva metroseksualna pičkica koja plače i na sam spomen nekakve nevolje. Naravno, ljudi sa granice takvi i moraju biti - tvrdi, bezosjećajni i brzi na okidaču - ali Blueberry bi se uklopio u svako vrijeme i svako doba. Čovjek visokih moralnih vrijednosti, a opet pun mana kojih je svjestan i sa kojima, paradoksalno, živi u skladu.Oh, da, pun je on tuge, boli, radosti, ljubavi, svih vrsta osjećaja, ali ih, kako i treba, drži u sebi. Ali, opet paradoksalno, čitatelj je svakog trenutka svjestan njegovih misli, tuge, radosti...Dylan je potpuno drukčiji. Zato ga žene i ostavljaju. Ne vole mlakonje. Blueberry to nije. Baš je faca. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 21/04/2009 : 21:42:04
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by dsormaz1
Nitko se nije sjetio spomenuti Jima Cutlassa.
Možda zato što je samo jedna epizoda Giraudova. Ujedino i jedina objavljena pa fali informacija o tom serijalu. Doduše nešto što je nastavljeno nakon više od deset godina nakon prve epizode pa onda i još k tome i drugi autor... hm
Ali ja sam citao dve epizode od tog junaka, cini mi se u Politikinom Zabavniku? |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/04/2009 : 23:56:37
|
quote: Originally posted by mladjo
Da, to je to. Negdje paše, negdje ne. Ma meni se Blueberry sviđa jer je faca. Nije nekakva metroseksualna pičkica koja plače i na sam spomen nekakve nevolje. Naravno, ljudi sa granice takvi i moraju biti - tvrdi, bezosjećajni i brzi na okidaču - ali Blueberry bi se uklopio u svako vrijeme i svako doba. Čovjek visokih moralnih vrijednosti, a opet pun mana kojih je svjestan i sa kojima, paradoksalno, živi u skladu.Oh, da, pun je on tuge, boli, radosti, ljubavi, svih vrsta osjećaja, ali ih, kako i treba, drži u sebi. Ali, opet paradoksalno, čitatelj je svakog trenutka svjestan njegovih misli, tuge, radosti...Dylan je potpuno drukčiji. Zato ga žene i ostavljaju. Ne vole mlakonje. Blueberry to nije. Baš je faca.
Kad smo već kod DD evo jedne priče Kada sam bio mlađi, i kada je moje društvo imalo više vremena za razne stvari , imao sam običaj da prijateljima ( i prijateljicama) pozajmljujem stripove na čitanje, ne bih li ih navukao na devetu umetnost Muškarcima se svideo i Alan Ford i Bluberi i zagor i Dilan Dog i Marti misterija i Princ valiant i Torpedo i Robert Kramb i Dubravko Mataković i .... Ali devojkama, Asterix, Talični Tom i Dilan Dog E, tad mi se DD na neki način smučio, ni sam ne znam zašto, iako mi je i danas jedan od boljih Boneli stripova(naročito prvih pedesetak Dnevnikovih epizoda), na neki način me i nervira.Iskreno, više se radujem da kupim bilo koji VČ strip nego DD , iako su mi DD priče bolje nego kod ostalih junaka Na nekom topicu sam pročitao da je DD strip za pičkice - mislim da je taj ko je to napisao , i nije puno pogrešio!Sa druge strane Bluberi je pravi muški strip! Izvinite na ovom oftopiku, nešto mi je dunulo u glavu da ovo napišem |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 22/04/2009 : 08:39:58
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by mladjo
Da, to je to. Negdje paše, negdje ne. Ma meni se Blueberry sviđa jer je faca. Nije nekakva metroseksualna pičkica koja plače i na sam spomen nekakve nevolje. Naravno, ljudi sa granice takvi i moraju biti - tvrdi, bezosjećajni i brzi na okidaču - ali Blueberry bi se uklopio u svako vrijeme i svako doba. Čovjek visokih moralnih vrijednosti, a opet pun mana kojih je svjestan i sa kojima, paradoksalno, živi u skladu.Oh, da, pun je on tuge, boli, radosti, ljubavi, svih vrsta osjećaja, ali ih, kako i treba, drži u sebi. Ali, opet paradoksalno, čitatelj je svakog trenutka svjestan njegovih misli, tuge, radosti...Dylan je potpuno drukčiji. Zato ga žene i ostavljaju. Ne vole mlakonje. Blueberry to nije. Baš je faca.
Kad smo već kod DD evo jedne priče Kada sam bio mlađi, i kada je moje društvo imalo više vremena za razne stvari , imao sam običaj da prijateljima ( i prijateljicama) pozajmljujem stripove na čitanje, ne bih li ih navukao na devetu umetnost Muškarcima se svideo i Alan Ford i Bluberi i zagor i Dilan Dog i Marti misterija i Princ valiant i Torpedo i Robert Kramb i Dubravko Mataković i .... Ali devojkama, Asterix, Talični Tom i Dilan Dog E, tad mi se DD na neki način smučio, ni sam ne znam zašto, iako mi je i danas jedan od boljih Boneli stripova(naročito prvih pedesetak Dnevnikovih epizoda), na neki način me i nervira.Iskreno, više se radujem da kupim bilo koji VČ strip nego DD , iako su mi DD priče bolje nego kod ostalih junaka Na nekom topicu sam pročitao da je DD strip za pičkice - mislim da je taj ko je to napisao , i nije puno pogrešio!Sa druge strane Bluberi je pravi muški strip! Izvinite na ovom oftopiku, nešto mi je dunulo u glavu da ovo napišem
Ma točno je to. Žene se u tom stripu napale na DD zato što je zgodan (makar je ovo na prvom mjestu curicama od 13-20, a žene u stripu su ponešto starije, pa je to s jedne strane malo čudno, ali ajde) i "tajanstven", a onda ga ostave kad skuže da je nesigurni emotivac i plačljivko bez ikakvog autoriteta. Žene ne vole pičkice, nego muškarce. I zato je Blueberry veća faca. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 24/04/2009 : 03:15:20
|
quote: Originally posted by Pajtos
Plus toga,Zan Pol Belmondo ima lepsi osmeh od Ruperta Evereta...
Da mi Gospon-Dame ne zamere, nije Derpe kao doticni Everet vec bas Muskarcina sa karakterom a ne robot a-la John Wayne ili Clint Eastwood |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/04/2009 : 11:39:16
|
quote: Originally posted by Obelix
Možda zato što je samo jedna epizoda Giraudova. Ujedino i jedina objavljena pa fali informacija o tom serijalu. Doduše nešto što je nastavljeno nakon više od deset godina nakon prve epizode pa onda i još k tome i drugi autor... hm
Ali ja sam citao dve epizode od tog junaka, cini mi se u Politikinom Zabavniku?
Mislim da ih ima 6 ukupno ali je samo jednu Giraud crta. Čini mi se na zadnje dvi napisa scenarij no nekako zaboravljam na PZ i ne pratim ga pa moguće da je više objavljeno. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
Edited by - Renky on 24/04/2009 11:39:54 |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 24/04/2009 : 17:11:50
|
quote: Originally posted by Obelix
Ali ja sam citao dve epizode od tog junaka, cini mi se u Politikinom Zabavniku?
Mislim da ih ima 6 ukupno ali je samo jednu Giraud crta. Čini mi se na zadnje dvi napisa scenarij no nekako zaboravljam na PZ i ne pratim ga pa moguće da je više objavljeno.
Ne,ima ih ukupno sedam objavljenih...zadnji album je iz '99...Giraud je nacrtao samo prvi a scenario napisao za zadnjih pet...zadnjih sest je inace nacrtao Christian Rossi...voila... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Posted - 24/04/2009 : 20:49:20
|
A ovde je objavljeno koliko? Ta dva u Zabavniku, ili ima jos negde? |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Posted - 24/04/2009 : 23:08:53
|
quote: Originally posted by axle munshine
Znam samo za prvu epizodu u Stripoteci,za PZ neznam...ima u popisima verovatno...
Znam za tu u Stripoteci, to je prva. U Zabavniku ima i druga. Znaci to je to kod nas. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Obelix
Average Member
Serbia
537 Posts
Posted - 25/04/2009 : 22:01:18
|
Prva je Mississippi River, druga Covjek iz New Orleansa.
Tako je. Nisam mogao da se setim naziva druge epizode, a ne znam u kojim su zabavnicima |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 26/04/2009 : 02:45:54
|
Hmm... prva je bila i u mini eksu, mada mi nešto zuji... ne kompletna. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 26/04/2009 : 10:18:35
|
Hmm... prva je bila i u mini eksu, mada mi nešto zuji... ne kompletna.
Vidis to nisam znao...inace je taj mini Eks bio prava zbrka od stripova,sve nekako zbrda zdola... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 27/04/2009 : 10:33:08
|
Mini Eks #2 ( 22 str. ) Stripoteka #701+702 |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Posted - 27/04/2009 : 20:34:23
|
sto je dobar ovej Kresse sada sam skinuo albume, prosto neverovatan crtez, moram ovo da nadjem na nekom jeziku koji razumem |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10358 Posts
Posted - 28/04/2009 : 11:41:59
|
Teško da ćeš ovo naći, ali tko zna (ja ih imam, ali ne prodajem) ...
Hans Kresse (Kresse, Hans) English
1. Masters of Thunder by Hans Kresse, Len Ortzen Softcover, Methuen & Company, Limited, ISBN 0416554601 (0-416-55460-1)
2. Riders of the Wind by Hans Kresse, Len Ortzen Hardcover, Methuen & Company, Limited, ISBN 0416554504 (0-416-55450-4)
|
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Posted - 28/04/2009 : 15:21:31
|
iskopau negde na Amazonu a imam i ovde nekoliko Comic Shopova pa cu proveriti ali uglavnom prodaju samo ove glupe superheroje i mange |
|
|
JAH WOBBLE
Average Member
635 Posts
Member since 20/01/2009 |
Posted - 29/04/2009 : 09:38:25
|
Prilično su stari, nisu evropski već američki serijali, ali su nezaobilazni vestern klasici : Casey Ruggles i Lance Warrena Tuftsa.
Nažalost, znamo kako su izgubljeni Tuftsovi originali. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Topic |
|