forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Nesto poput Blueberry-ja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/04/2009 : 08:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, to je to. Negdje paše, negdje ne.
Ma meni se Blueberry sviđa jer je faca. Nije nekakva metroseksualna pičkica koja plače i na sam spomen nekakve nevolje. Naravno, ljudi sa granice takvi i moraju biti - tvrdi, bezosjećajni i brzi na okidaču - ali Blueberry bi se uklopio u svako vrijeme i svako doba. Čovjek visokih moralnih vrijednosti, a opet pun mana kojih je svjestan i sa kojima, paradoksalno, živi u skladu.Oh, da, pun je on tuge, boli, radosti, ljubavi, svih vrsta osjećaja, ali ih, kako i treba, drži u sebi. Ali, opet paradoksalno, čitatelj je svakog trenutka svjestan njegovih misli, tuge, radosti...Dylan je potpuno drukčiji. Zato ga žene i ostavljaju. Ne vole mlakonje. Blueberry to nije.
Baš je faca.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 21/04/2009 : 21:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by dsormaz1

Nitko se nije sjetio spomenuti Jima Cutlassa.

Možda zato što je samo jedna epizoda Giraudova. Ujedino i jedina objavljena pa fali informacija o tom serijalu. Doduše nešto što je nastavljeno nakon više od deset godina nakon prve epizode pa onda i još k tome i drugi autor... hm

Ali ja sam citao dve epizode od tog junaka, cini mi se u Politikinom Zabavniku?

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/04/2009 : 23:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ma meni se Blueberry sviđa jer je faca. Nije nekakva metroseksualna pičkica koja plače i na sam spomen nekakve nevolje. Naravno, ljudi sa granice takvi i moraju biti - tvrdi, bezosjećajni i brzi na okidaču - ali Blueberry bi se uklopio u svako vrijeme i svako doba. Čovjek visokih moralnih vrijednosti, a opet pun mana kojih je svjestan i sa kojima, paradoksalno, živi u skladu.Oh, da, pun je on tuge, boli, radosti, ljubavi, svih vrsta osjećaja, ali ih, kako i treba, drži u sebi. Ali, opet paradoksalno, čitatelj je svakog trenutka svjestan njegovih misli, tuge, radosti...Dylan je potpuno drukčiji. Zato ga žene i ostavljaju. Ne vole mlakonje. Blueberry to nije.
Baš je faca.

Kad smo već kod DD evo jedne priče
Kada sam bio mlađi, i kada je moje društvo imalo više vremena za razne stvari , imao sam običaj da prijateljima ( i prijateljicama) pozajmljujem stripove na čitanje, ne bih li ih navukao na devetu umetnost
Muškarcima se svideo i Alan Ford i Bluberi i zagor i Dilan Dog i Marti misterija i Princ valiant i Torpedo i Robert Kramb i Dubravko Mataković i ....
Ali devojkama, Asterix, Talični Tom i Dilan Dog
E, tad mi se DD na neki način smučio, ni sam ne znam zašto, iako mi je i danas jedan od boljih Boneli stripova(naročito prvih pedesetak Dnevnikovih epizoda), na neki način me i nervira.Iskreno, više se radujem da kupim bilo koji VČ strip nego DD , iako su mi DD priče bolje nego kod ostalih junaka
Na nekom topicu sam pročitao da je DD strip za pičkice - mislim da je taj ko je to napisao , i nije puno pogrešio!Sa druge strane Bluberi je pravi muški strip!
Izvinite na ovom oftopiku, nešto mi je dunulo u glavu da ovo napišem

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 22/04/2009 : 01:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Plus toga,Zan Pol Belmondo ima lepsi osmeh od Ruperta Evereta...
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 22/04/2009 : 01:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Nemoj samo da se nalozish molim te

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/04/2009 : 08:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by mladjo

Baš je faca.

Kad smo već kod DD evo jedne priče
Kada sam bio mlađi, i kada je moje društvo imalo više vremena za razne stvari , imao sam običaj da prijateljima ( i prijateljicama) pozajmljujem stripove na čitanje, ne bih li ih navukao na devetu umetnost
Muškarcima se svideo i Alan Ford i Bluberi i zagor i Dilan Dog i Marti misterija i Princ valiant i Torpedo i Robert Kramb i Dubravko Mataković i ....
Ali devojkama, Asterix, Talični Tom i Dilan Dog
E, tad mi se DD na neki način smučio, ni sam ne znam zašto, iako mi je i danas jedan od boljih Boneli stripova(naročito prvih pedesetak Dnevnikovih epizoda), na neki način me i nervira.Iskreno, više se radujem da kupim bilo koji VČ strip nego DD , iako su mi DD priče bolje nego kod ostalih junaka
Na nekom topicu sam pročitao da je DD strip za pičkice - mislim da je taj ko je to napisao , i nije puno pogrešio!Sa druge strane Bluberi je pravi muški strip!
Izvinite na ovom oftopiku, nešto mi je dunulo u glavu da ovo napišem

Ma točno je to.
Žene se u tom stripu napale na DD zato što je zgodan (makar je ovo na prvom mjestu curicama od 13-20, a žene u stripu su ponešto starije, pa je to s jedne strane malo čudno, ali ajde) i "tajanstven", a onda ga ostave kad skuže da je nesigurni emotivac i plačljivko bez ikakvog autoriteta. Žene ne vole pičkice, nego muškarce.
I zato je Blueberry veća faca.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 24/04/2009 : 03:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Da mi Gospon-Dame ne zamere, nije Derpe kao doticni Everet vec bas Muskarcina sa karakterom a ne robot a-la John Wayne ili Clint Eastwood

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/04/2009 : 11:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obelix

quote:

quote:

Možda zato što je samo jedna epizoda Giraudova. Ujedino i jedina objavljena pa fali informacija o tom serijalu. Doduše nešto što je nastavljeno nakon više od deset godina nakon prve epizode pa onda i još k tome i drugi autor... hm

Mislim da ih ima 6 ukupno ali je samo jednu Giraud crta. Čini mi se na zadnje dvi napisa scenarij no nekako zaboravljam na PZ i ne pratim ga pa moguće da je više objavljeno.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter

Edited by - Renky on 24/04/2009 11:39:54
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 24/04/2009 : 17:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Obelix

quote:

quote:

Mislim da ih ima 6 ukupno ali je samo jednu Giraud crta. Čini mi se na zadnje dvi napisa scenarij no nekako zaboravljam na PZ i ne pratim ga pa moguće da je više objavljeno.

Ne,ima ih ukupno sedam objavljenih...zadnji album je iz '99...Giraud je nacrtao samo prvi a scenario napisao za zadnjih pet...zadnjih sest je inace nacrtao Christian Rossi...voila...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 24/04/2009 : 20:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
A ovde je objavljeno koliko? Ta dva u Zabavniku, ili ima jos negde?

Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 24/04/2009 : 22:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Znam samo za prvu epizodu u Stripoteci,za PZ neznam...ima u popisima verovatno...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 24/04/2009 : 23:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

Znam samo za prvu epizodu u Stripoteci,za PZ neznam...ima u popisima verovatno...

Znam za tu u Stripoteci, to je prva. U Zabavniku ima i druga. Znaci to je to kod nas.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/04/2009 : 11:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Prva je Mississippi River, druga Covjek iz New Orleansa.
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 25/04/2009 : 22:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prva je Mississippi River, druga Covjek iz New Orleansa.

Tako je. Nisam mogao da se setim naziva druge epizode, a ne znam u kojim su zabavnicima

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/04/2009 : 02:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hmm... prva je bila i u mini eksu, mada mi nešto zuji... ne kompletna.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2351 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 26/04/2009 : 10:18:35  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hmm... prva je bila i u mini eksu, mada mi nešto zuji... ne kompletna.

Vidis to nisam znao...inace je taj mini Eks bio prava zbrka od stripova,sve nekako zbrda zdola...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 27/04/2009 : 09:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote

Link za Kresseove Indijance (9 albuma na francuskom - davno out-of-print)

http://www.megaupload.com/?d=YVTFNSFX
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 27/04/2009 : 10:05:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Mississippi River od Moebiusa je objavljen i na engleskom (Epico Vol 8. od Moebiusa, 1991.):

https://www.mycomicshop.com/graphicnovels/item?IID=4270231

Kod nas koliko se sjećam prvi put u Mini Eks-u (nekih 20-ak stranica), a u cjelosti u Stripoteci.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/04/2009 : 10:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Mini Eks #2 ( 22 str. )
Stripoteka #701+702

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 27/04/2009 : 19:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Link za Kresseove Indijance (9 albuma na francuskom - davno out-of-print)

http://www.megaupload.com/?d=YVTFNSFX

da li su ovi albumi izasli mozda i na engleskom,a ako jesu zna li neko za neki link

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 27/04/2009 : 20:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
sto je dobar ovej Kresse sada sam skinuo albume, prosto neverovatan crtez, moram ovo da nadjem na nekom jeziku koji razumem

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 28/04/2009 : 11:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Teško da ćeš ovo naći, ali tko zna (ja ih imam, ali ne prodajem) ...

Hans Kresse (Kresse, Hans)
English

1. Masters of Thunder
by Hans Kresse, Len Ortzen
Softcover, Methuen & Company, Limited, ISBN 0416554601 (0-416-55460-1)

2. Riders of the Wind
by Hans Kresse, Len Ortzen
Hardcover, Methuen & Company, Limited, ISBN 0416554504 (0-416-55450-4)

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 28/04/2009 : 15:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
iskopau negde na Amazonu a imam i ovde nekoliko Comic Shopova pa cu proveriti ali uglavnom prodaju samo ove glupe superheroje i mange

Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

635 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 29/04/2009 : 09:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Prilično su stari, nisu evropski već američki serijali, ali su nezaobilazni vestern klasici : Casey Ruggles i Lance Warrena Tuftsa.

Nažalost, znamo kako su izgubljeni Tuftsovi originali.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/04/2009 : 10:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kako?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000