forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 243

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 20/06/2009 : 14:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Mladjo jesi li čitao "Ubiq" od Dika? Mjerkam ga u knjižari i sigurno ću ga uzeti pa me interesuje radnja ugrubo.

...
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 20/06/2009 : 17:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
ma kupuj covece, radnja ukratko kod dika bas i nije neka neznam kakva preporuka.
evo, uopste neznam kako da ti u 3 reci opisem ubika. :)

a ova crvena soba ne zvuci lose, moglo bi se overiti.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/06/2009 : 18:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ako netko (u Cro) treba Philip K. Dick - Čovjek u visokom dvorcu, imam na prodaju. Meke korice, nova, izdavač Alnari, cijena sitnica (39 kn.)

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 20/06/2009 18:50:55
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17847 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/06/2009 : 20:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Mladjo jesi li čitao "Ubiq" od Dika? Mjerkam ga u knjižari i sigurno ću ga uzeti pa me interesuje radnja ugrubo.

sjajna knjiga

ako se sjecas filmova kao što su recimo
nevember
identity
stay

i sad se ne mogu sjetiti mase slicnih naslova :(

ali uglavnom sve one fore da se ne zna gdje pocine stvarnost i gdje prestaje "nestvarno" :D je u toj knjizi

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/06/2009 : 22:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uh da, davno čitah, vrlo dobra knjiga...Vidiš, mogao bi i to ponovo...
pročitah (ponovo)Levu ruku tame i Svijet se kaže šuma.
Ha, "Tama" me nije toliko oduševila( dosta nelogičnosti i površnih objašnjenja, a i pacifistički način pisanja (čitaj - izostanak bilo kakvog eksplicitno navedenog nasilja) me nije oduševio, barem ne ovdje).
Svijet se kaže šuma mi je i dalje vrlo dobra knjiga, lagano štivo za plažu.Ništa revolucionarno, ali i nimalo odbojno. Fina kratka knjigica.

Inače, jel to neko novo izdanje "Ubiqa"?
Ja imam samo ono Kentaurovo, a i to sam dobio "na poklon" u knjižnici - knjiga je bila za otpis.Znate što to znači, mislim u kakvom je stanju...
Zapravo, kako su ljubitelji knjiga sretniji od ljubitelja stripova. Izrazito rijetke i samo jednom izdane knjige (još) uvijek se mogu naći u knjižnicama, te smo time automatski u prednosti u odnosu na frustracije koje imaju čitatelji stripa zbog nemogućnosti pronalaženja određenog broja. Naravno, svi smo mi ovdje i stripaši, pa znamo kako je to. Znam, znam, ima i stripova u knjižnicama, ali svi smo svjesni koliko je to daleko od potrebnog.Ali jednog dana...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17847 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/06/2009 : 22:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
kako mozes to reci za Ursulinu Lijevu ruku tame
pa ta je knjiga SF uvela u pravu knjizevnost

i kako da bude nasilja na planeti na kojoj zive nit muski nit zenski koji slucajno postaju il muski il zenski povremeno :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/06/2009 : 23:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

kako mozes to reci za Ursulinu Lijevu ruku tame
pa ta je knjiga SF uvela u pravu knjizevnost

i kako da bude nasilja na planeti na kojoj zive nit muski nit zenski koji slucajno postaju il muski il zenski povremeno :D

Sama koncepcija diplomacije u knjizi, odnosno svi njeni nedostaci, pomalo mi je nesrazmjerna iskustvu i cjelokupnoj povijesti Ekumene. Zapravo je to ono što mi je najviše zasmetalo. Zamisli situaciju na našem planetu i to što je moguće analognije onoj u knjizi; dakle, pojavi se dvospolno biće koje tvrdi da je izaslanik svojevrsne "Ekonomske Udruge Planeta", pri tom donese spravu pomoću koje je moguće komunicirati sa tom "Udrugom", a da pritom nemamo nikakv dokaz sa kime se zapravo komunicira, jegov brod je skriven iza zvijeza i nemoguće je potvrditi da li on uopće postoji, a kamoli da dokaže da je stvarno mogućnosti prevaljivati takve razdaljine i još je uz sve to taj stranac došao sam. Eh, i uz sve to - nije se spustio u SAD i zatražio prijem kod predsjednika (makar sumnjam da bi ga ovaj sao tako primio) nego je otišao u pokrajinu slabije razvijenu. I što imamo? U svakom slučaju fizikalno zanimljivo biće, ali biće koje osim toga ne nudi nijedan konkretan dokaz da je to što je. Eh da, i uz sve to, njegova pojava nije bila ni približno javna koliko bi trebala biti. Dakle, ljudi nisu bili upoznati sa njim, a kada uzmemo u obzir poprilično primitivan način komunikacije na Zimi - ha, ne paše mi sve to. K-Pax shema ne vrijedi. A i u filmu je lik jedva uspio uvjeriti par bolesnika i samo donekle zaintrigirati neke druge.
Mislim, da me ne bi krivo shvatio, knjiga je ok, a sam narod Zime, kao i sam planet, je opisan poprilično intrigantno, ali neke nelogičnosti, od kojih je samo jedna ova gore, mi donekle smetaju.
Osim toga, to što je nešto općeprihvaćeno, ne znači nužno da je i dobro. Donosim sam svoje sudove.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17847 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/06/2009 : 23:37:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ma dobro svježe ti je u sjećanju ja sam je dva puta citao ali ima godina i godina tome tako da ne bih sada mogao s tobom ravnopravno raspravljati

a moj podsjetnik mi ne pomaze mnogo

rijec je o izaslaniku ekumena, zajednice planeta, koji pokusava pridobiti podijeljenu planetu savezu

njegov brod plovi oko planete sa uspavanom posadom

na planeti zive neka vrsta ljudi koji su samo nekoliko dana u mjesesu sposobni za razmnozavanje ostali dio mjeseca su u kmeru-stanju sex ne aktivnosti

Ai-a smatraju spijunom niko mu ne vjeruje, stavljaju ga u zatvog ali on bjezi preko leda sa estervanom koji na kraju pogiba on je htio da njihovi protivnici stupe u savez jer ce ond svi stupiti

na planeti je ledeno doba

nema aviona
nema ostalih zivih bica osim njih

:D hahahah moram temeljitije podsjetnike pisati 5.11.2001

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/06/2009 : 23:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nemoj zajebavat da pišeš podsjetnike...to sam ja radil, al mi je dopizdilo
Baš sam neki dan sređival evidenciju pročitanih knjiga pa sam na to naletil. Jebote, imam samo o Fondaciji 2 strane A4 papira

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17847 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/06/2009 : 00:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
:D hahaha ja imam o nekim knjigama i po 3 stranice
prava je gnjavaza to ciniti
lakse ponovo procititati :D

imam za Grad opsjena 3-4 stranice sitno pisano a5 format

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/06/2009 : 10:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

Ha, "Tama" me nije toliko oduševila( dosta nelogičnosti i površnih objašnjenja, a i pacifistički način pisanja (čitaj - izostanak bilo kakvog eksplicitno navedenog nasilja) me nije oduševio, barem ne ovdje).

He, he. Moje misli također...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 22/06/2009 10:14:33
Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 22/06/2009 : 12:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
Upravo čitam od Lois McMaster Bujold "Krhotine Časti" na preporuku mladje.Zbilja je dobar roman.To je kao nekakva mješavina pustolovine,znanstvene fantastike,špijunaže pa čak i neke suptilne romantike.Topla preporuka !

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/06/2009 : 12:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

Da, to je fakat ok knjiga. Nastavak "Barrayar" je možda malo preopširan (ali zato ima izvrsnu završnicu), ali zato Pripravnik za ratnika i Vorska igra jebu kevu

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/06/2009 : 12:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:

He, he. Moje misli također...

Jebga, kad volimo rijeke krvi
Al ovdje ni potočić da poteče...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 22/06/2009 : 12:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Novo je. Izdavačka kuća "Algoritam izdavaštvo" iz BG-a, i to sve na ćirilici.
Do sada sam primijetio "Ubiq", "Sanjaju li androidi električne ovce" i "Mračno skeniranje" od Dika i još par knjiga od Orsona Skota Karda. Biće kupovine...

...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 22/06/2009 : 13:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Do sada sam primijetio "Ubiq", "Sanjaju li androidi električne ovce" i "Mračno skeniranje" od Dika i još par knjiga od Orsona Skota Karda. Biće kupovine...

Pojavljuješ se samo na intelektualnim topicima, oprobaj se u kvizu...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/06/2009 : 13:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Već dugo vremena želim malo obnoviti znanje ćirilice.
Možda baš Dick bude zaslužan za to

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/06/2009 : 22:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Već dugo vremena želim malo obnoviti znanje ćirilice.
Možda baš Dick bude zaslužan za to

huh, sad sam bil na njihovim internet stranicama.Nemaju latinicu...
Fakat sam zahrđal

http://www.algoritam.co.rs/index.htm

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 22/06/2009 22:21:39
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/06/2009 : 00:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ozbiljno To je bas lepa vest! Od februara ne pratim nova izdanja, nije lako kad nisi na licinom mestu :)

Letos sam kupio "Coveka u visokom dvorcu" i obradovao sam mu se ko dete lizalici. Bas mi je drago da se izbor prosiruje! Nadam se da prevod valja necemu.

Aj ako kupis nesto u skorije vreme, javi kakvi su ti preliminarni utisci.

A ti samozvani profesore, nemoj i ovde da spamujes Zagorom!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2009 : 00:28:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Možda i najveći junak našeg doba, čovjek koji svojim svevremenskim realnim, a opet duboko lirski obojenim pjesmama pogađa u onu, na ovim prostorima, krajnje skrivenu sridu, osim što piše romane u stihovima, piše i klasičnu prozu.
Krenuo sam malo čitati, nisam mogao prestati i sada odlučih doći do kraja.
Da, taj ovdje već spomenuti titravi osmjeh titra i ovdje.
Ima kod nas dobrih knjiga. Samo ih je jako teško naći.

Čeka me uzbudljiva plovidba sa Panonskim mornarem.
Idete li i vi?

http://www.gruda.org/djole_knjige/knjige.html

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2009 : 00:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
tri posleratna druga jebu kevu!
Počnite čitati, navući ćete se odmah!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 07/07/2009 : 08:53:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
ta knjiga se cvrsto drzi medju mojih osobnih top 5 ;-)

jesi citao "kao rani mraz"?
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/07/2009 : 10:12:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nisam još, ali je u planu
Ma sad sam full u fazonu Balaševića, idem na koncert u subotu.
Inače, što je sa filmom? Bude ove godine?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 07/07/2009 : 11:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
mislim da bi trebao. cak mi se cini da je snimanje zavrseno i da sad slijedi montaza, ali nemoj me drzati za rijec

jedva cekam :-)))
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/07/2009 : 14:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Moj favorit od Dika je Tecite suze moje, reche policajac. A od neprochitanih Dikova, prvi na listi mi je VALIS.
Go to Top of Page
Page: of 243  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000