forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Wednesday comics
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/07/2009 : 10:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Jel' neko čitao?

Sama ideja mi deluje genijalno (all star autorski timovi koji rade u novom-starom formatu stvari koje ne bi mogli standardno), a table koje smo videli još genijalnije, al' kako je ispalo kao paket?

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/07/2009 : 12:06:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ja bih nekako ovo zheleo da imam u sveshchicama, valjda ce biti vishe printinga pa ce moci da se poruchi. :)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 09/07/2009 : 18:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
A Marvel vraća Foil/3D/whatever kavere.

Ovog leta - bitka između die hard continuity obsessed geekova i onih koji vole dobre stripove, bez obzira na format, čak i na newsprintu. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 10/07/2009 : 11:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Recenzija frenda (CH) s jedne mejling liste:

Batman: Eh

Kamandi: Polite

Superman: Icky

Deadman: Jam-packed

Green Lantern: Feh

Metamorpho: OK

Teen Titans: Incoherent

Strange Adventures: Ginchy!

Supergirl: Cutesy

Metal Men: Fun!

Wonder Woman: Overcrowded

Sgt. Rock: Crap

Flash Comics: Eh

The Demon and Catwoman: Slick

Hawkman: Zilch

Art Direction: Sharp

Price Point: Gouging

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 11/07/2009 : 22:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Evo i mojih dojmova, u odgovor na ono iz prethodnog posta (sa > s CHove kapsule, ostalo je moje). Mislio sam da l' da prevodim, ali dupli pos'o a ovdje che ionako skuzziti koga zanima. Te tako:

I've read a scan, so here are the impressions. I won't try to match the brilliance of CH's capsules, but will ramble on any moderately interesting (to me) tangent.

> Batman: Eh

I decided to judge these as if they were in real newspapers and that earns Batmana a demerit for presuming that everybody's familiar with the mythos and not explaining nor naming the characters. Also, Gordon's waiting till the last minute reads like a complication for the sake of complication, not a valid plot-point.

Art: competently pretty.

> Kamandi: Polite

Now, this introduces the story and the character nicely if not very excitingly. Nostalgia factor and Foster influences might be a tad old-fashioned but perhaps that's what newspaper audience will swallow with greater ease? I did.

Art: good.

> Superman: Icky

Again, a presumption that Superman needs no introduction. Perhaps, but mentioning his alien origins somewhere would make this page more self-contained, therefore better. That aside, I always like seeing Arcudi getting work and I'm interested where's he going with this.

Art: Correct, but not my cuppa.

> Deadman: Jam-packed

Here we have the other end of the spectrum: the origin told twice with no room left for the plot. The reduced palette that simulates old newsprint stuff (or maybe it's only this way in the scan?) is cute but the overall result is a flop.

Art: Nicey.

> Green Lantern: Feh

Busiek's strength with ordinary people makes me wanna read about them and not about that boring, underexplained superhero that pops up in the last panel. Afterthought: read like a treatment for Spielberg's flick.

Art: Rather pleasant.

> Metamorpho: OK

You can count on Brits to know what a single page installment has to have. No objections apart from my general lukewarm acceptance of straight action heroes and the really unnecessary murder of a giant clam. I sob for that clam!

Art: Just right.

> Teen Titans: Incoherent

Having a group of heroes as a protagonist in a single page strip is the first mistake. Having the story told from the villains POV is the second. Making a mess of it completes the hattrick. In other words: what CH said.

Art: Not bed per se but storytelling sucks.

> Strange Adventures: Ginchy!

Now that's knowing what a Sunday page is! Best bit: Adam's comment after seeing Alanna presque nue: "You're dressed for battle!" Worst bit: fucking lettering. Untidy letters work better in black and white, for some reason.

Art: Excellent.

> Supergirl: Cutesy

Another one that makes a mistake of shifting the focus onto onlookers (although the gag is fine) and sidelining the protagonist. In terms of newspaper strips, an unforgivable mistake.

Art: Not too clear.

> Metal Men: Fun!

Another victim of underexplaining. Some color clues are the only hints who our heroes are in their civilian guises and - combined with the fact that there's a billion of them which is never a good idea for one-page serialization - the casual reader is bound to be lost. The writing also spends too much time dwelling on who's shy and who impetuous.

Art: A pleasure.

> Wonder Woman: Overcrowded

Couldn't be bothered to read. And I kinda like WW (despite the fact that I can't remember one decent story starring her).

Art: Cute in theory, a chore in practice.

> Sgt. Rock: Crap

A cliched waste of space. Perhaps if Joe wrote it and Adam drew ...

Art: Nothing new but it works.

> Flash Comics: Eh

I wanna read "Iris West", forget that "Flash" crap. That said, "Flash" isn't even that crappy, it's competently done, explained even. But the bottom half strip works better for newbies.

Art: Okay.

> The Demon and Catwoman: Slick

Doubly unexplained and confusingly told.

Art: Some good panels, mostly containing Catwoman.

> Hawkman: Zilch

Pissashit. The oxygen in the plane will revive hundreds of birds who were up to that point flying in air so rarefied that it wouldn't support their WINGS let alone lungs? What a piece of faux-cool faux-patriotic crap.

Art: Hackjob.

> Price Point: Gouging

Can't discuss it, it was a download. :)

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 11/07/2009 22:35:12
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 11/07/2009 : 23:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message  Reply with Quote
Moji utisci:

Kada se WC svede na još jedan skenirani strip, nekako te nije briga, jedna stranica ti ništa ne znači i ako ti se svidi jednostavno hoćeš još odmah, a pošto nema, zaboravi, pročitaću u komadu kad sve izađe. Ili možda neću. Da imam papirni primjerak u originalnom velikom formatu, vjerojatno bi utisak bio drugačiji. Ovo je fin primjer dobrog plasiranja fizičkog proizvoda nasuprot samo informacije, DC je tu napravio lijep posao, stvorio hype i vjerojatno će dobro zaraditi.

O samim stripovima: možda se samo trenutno tako ja osjećam, ali, čovječe, koliko su svi ti stripovi banalni. Čini mi se kao da čisti superheroji ne funkcioniraju najbolje u formatu starih novinskih stripova, nešto kao nekad oni Marvel GN sa Spideyem i sličnim. Sedlo na magarca (ili obrnuto). Čitljivija polovina ionako koristi crtački stil novinskih stripića iz 50-tih.

Još mi se najviše svidio Demon & Catwoman. Superman je vizualno izvanredan, Green Lantern bi mogao biti koliko sam vidio iz sljedećih tabli. Priča Gaimana i Allreda je simpatično blesava. Paul Pope-u bi neko drugi trebao nacrtati stranice koje on postavi (ili ih bar istuširati). JL Garcia Lopez je izvanredan kao i uvijek, ali koga briga za Metal Men. Kamandi i Batman možda budu OK, Teen Titans mi se svidio crtež, ali mi ga se nije dalo čitati, dok Deadmena i WW nisam uspio pročitati, previše zbrkanog teksta:).

E da, za Macana: Iris West: imaš sad fine reprinte Mary Perkins i Julije Jones, to mu dođe to:)

www.stripgen.com

Edited by - The Hammer of Hell on 11/07/2009 23:19:21
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 13/07/2009 : 03:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Batman mi deluje obecavajuce, bash kao i Kamandi. Kamandi me je nekim kvadratima asocirao na dva novija filma, Emmerichov Day after tomorrow i Cloverfield, koji obozavam. Skrovishte malkice podseca na V-ovo... Ako atmosfera bude na nivou kao na ovoj prvoj tabli, a strip ponudi makar neshto novo i svoje - odlichno!

Ako nishta drugo, ovo vredi chitati.

Superman mi je grozan, i crtez i te uvodne rechenice, cool je videti recimo Flasha, chisto zbog one serije koju sam pratio kao klinac, a krenuo je nedavno taj strip od pochetka - ako ikoga to i zanima...

Zanimljiv crtez u Sgt. Rocku, a ostatak izdanja deluje kao fanzin. Da bi se ovo prochitalo, potrebno je celih 4-5 minuta, pa verujem da ce (ako ni zbog chega drugog) izdanje imati svoju publiku.

Mene je odushevio povratak weekly tempu, ali ne i izbor stripova.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/07/2009 : 12:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Razmaze scenariste 22 strane, ionako pisane da bi bile sakupljene u trejd. Mnogi su treitarli ovo kao prvu stranu sveske, običan intro - Busiek i Palmioti najočiglednije, pa onda i ostali.

Dobitnici su, kao što su svi već procenili - Flash, Metamorpho, Adam Strange. Gubitnici Wonder Woman (jesam iskvario oči čitajući je - konfuzno i prenatrpano, sa naznakama lepog crteža, al' džabe), Sgt. Rock (wtf? ono se piše u jednom panelu, ne na jednoj strani) i Hawkman (ne mogu da verujem da ga je Baker napisao - stvarno se nadam da sledi neki satirični obrt). Ostalo je - meh, mada uglavnom lepo crtano.

Ali HoH je u pravu, kada se čita skenirano, premalo je.

Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1708 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 13/07/2009 : 13:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
Ja sam davno prestao da čitam Bakerove ozbiljne stripove.

Dosta je bilo praštanja!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 13/07/2009 : 14:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Ali HoH je u pravu, kada se čita skenirano, premalo je.

Meni nije bilo. Valjda jer su strane bogate i jer me puca nostalgija za kad sam ja bio mali, a stripovi serijalizirani u fronclama od po stranicu-dvije. I zato ssto je magazin (razni stripovi) pa mi je odmah ukusnije i zasitnije nego da je jedan, pa makar mi se ni jedan ne svidio.

Kazzem, mozze biti ccista nostalgija, ali da je ovo upola jeftinije (jer ovako s transportom do Balkana dodje 6$) kupovao bih svaki tjedan i da je samo pola crtacca dobro kao ovaj put. Dovraga, radio bih nešto takvo kad to kod nas ne bi imalo brat-bratu 45 kupaca.

Arrrgh. Au. Joj.

mcn

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/07/2009 : 09:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Šta znam, nekako u ovo integral/omnibus/absolute/skinem-200-stripova-za-10-minuta vreme deluje kao malo. Čak iako pod starije dane počinjem da volim serijalizovanost.

Inače, garantujem da bi na ovim prostorima to imalo - 60 kupaca. ;) Kad bi koštalo 60 dinara/6 kuna.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 14/07/2009 : 18:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
najvishe me je odushevio Adam Strejndz (Poup je KLASA), na drugom mestu Metamorfo (jedan o omiljenih mi heroja konachno u epizodi koja ga je dostojna, pa josh uz Alredov crtezh - njam!), negde iza Flesh (takodje zbog faux-lihtenshtajnovskog Iris vest dela), a o onih koji za sada deluju ok ali ne mogu bash da procenim zbog nedvoljno informacija, tu su Betmen, Dedmen, Supermen, Sgt. Rock, Supergerla i Zeleni Fenjer.

Slabi: Metal Men, Demon/Catwoman, Kamandi, Hawkman (mada mi je crtezh odlichan).

Uzhasni: Teen Titans i Wonder Woman (ko god je ova dama koja je ovo radila, ne poznaje osnovne principe koji se primenjuju u kreaciji stripova. pretrpano (loshim) tekstom, premali paneli (pritom smuljani) i cheri on top u vidu kolora koji obezbedjuje da ama bash nishta ne vidish).
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 14/07/2009 : 18:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Ali HoH je u pravu, kada se čita skenirano, premalo je.

Meni nije bilo. Valjda jer su strane bogate i jer me puca nostalgija za kad sam ja bio mali, a stripovi serijalizirani u fronclama od po stranicu-dvije.

Vot hi sed.

Takodje, kad je neko majstor (vidi -Poup, Gejmen), ne vidim da je ogranichenje prostora predtavljalo problem.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/07/2009 : 02:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Do trecheg broja ispalo je da ccitam:

Batmana - ne ssto mi se svidja nego ssto je pitak, pogledass ga i vech si ga proccitao

Kamandija - jer je oldfeshnd i dobro napravljen

GL - i ne bass, samo gvirnem

Metamorpha - onaj stripich s klincima jer me bacanje prostora glavnog stripa na jedan veliki kadar malo nervira

Strange Adventures - jer to bass tako treba bit.

Sgt. Rocka - da provjerim kako se joss uvijek nisu makli od postavke prve strane: Rock zavezan za stolicu.

Flasha - iako mislim da ubuduche nechu.

i Hawkmana - da vidim kako se Baker ovog tjedna prosro.

U, natpoloviccno! :)

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 29/07/2009 : 14:20:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam jesti li znali, ali treci broj wednesday comicsa je usao u guinessovu knjigu rekorda. Naime, crtac i pisac wonder woman je oborio rekord za broj rijeci na jednoj stranici stripa. Ajme majko...

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 31/07/2009 : 16:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ovo kupio prva 4 broja i stvarno je nesto super inventivno [konacno] u americkom dosadnom stripu...mjesecne svescice ne kupujem jer 99% toga je smece [za mene naravno] a ovo iako ima puno superheroja je nesto super i nadam se da ce opstati na duge staze naravno volio bih kad bi dodavali pomalo drugih zanrova kao manga, vestern, humor, i druge....ovaj tabloid je stvarno ogroman i lijepo je imati veliki crtez narocito crtaca koje volis [kao da imas originalnu tablu obojenu i moze se uramiti recimo Joe Kubert ima stranicu] i nekako mi se cini kao da su stampane table iste velicine kao sto su crtane, nedje oko 35 x 40 cm i naravno a logoima itd ovaj list je oko 35 x 50 cm i preklapa se dvaput da bi lakse stao na polici....

mislim ovo je nesto novo za americke prilike i volio bih da se nastavi i kad ga ne bi citao jer ne znam bil mogo da nastavim sa superherojima ima nekih dobrih crteza tu

btw, taj wonder woman je vrlo tesko citati jer je crtac nabio oko 50 vinjeta na stranici ...ludo jer se moglo bar bez pola tih vinjeta...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 28/11/2010 : 18:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Konačno sedoh i isčitah Wednesday comics HC. Pošto se u njemu u načlu gleda kako su autori uspeli da ispričaju priču na 12 strana, i da iskoriste veliki format, rezultati su malo drugačiji nego kod serijalizovanosti.

Metamorpho je i dalje najbolji, još bolji nego kad je iašao tabla nedeljno, jer manje žalim zbog splahs pageaova.

Batman - klasični noir, bez trunke twista. Lepo crtano, ali ne prelepo.

Kamandi - ne puca me nostalgija, pa mi je samim tim dosadan. Lepe kompozicije table.

Strange tales - Pope se pogubi negde na pola, kad Adam završi na Zemlji, i pretpostavlja da znamo šta su i kako funkcionišu zeta beams. Not as good as it could be.

Wonder woman - Caldwell je zbio u 12 strana - ne svesku, ne trejd, nego OGN. Nemoguće čitati dušmanski, kad se čovek potrudi i iskvari oči, još malo pa je odlično. Kažem još malo jer fale neka sitna a bitna pojašnjenja. Naracija je naravno problematična s toliko kadrova po strani, no glavni problem je što je osnovna premisa (šta s u i koje su amazonske zvezde) nejasna. Šteta.

Sgt Rock - Caldweell je stavio OGN na 12 strana, a familija Kubert šestostraničnu priču, ako i toliko. Glupost.

Teen Titans - ovde mi je najfascinantnije što DCijevi urednici (jer je Berganza urednik) ne mogu da se otmu od kontinuiteta čak ni kad pišu za ovako nešto. Mislim, spominjanje Doktor Lajta i njegove sudine iz Final Crisis - wtf? Koga to zanima u ovoj kratkoj priči? Fali samo fusnota. Nejasno pripovedanje, previše likova (a onda dolazi još likova), konfuzan crtež... loše.

Demon & Catwoman - boring.

Hawkman - toliko loše da ne mogu da verujem da nije parodija. A nije.

Flash - počne odlično, onda se zakomplikuje, završi se u wtf!? teritoriji. Uz malo mozganja, mmmmožda vidim šta je ekipa htela da kaže, ali nije to baš rekla na najsrećniji način (o jasnosti da ne govorim).

Supergirl - mnogo bolje funkcioniše na 12 strana nego 1 strana nedeljno. Simpa. Konerici treba dati da crta apsolutno sve.

Deadman - isto kao i nekoliko drugih, poguibi se na polovini i od supernatural thrillera postane... šta god da je ono. A ni supernatural thriller nije dobro odrađen.

Metal Men - prelepo crtano, i da ima malo manje likova (ili da Didio ume da piše), bilo bi bolje. Ovako, podnošljivo.

Supermen - meh. razvučeno.

GL - opet, lepo crtano, i uz poneki efektivan momenat (yeah, we saw it from miles away, ali "One invasion, one lantern" ipak dobro funkcioniše). Prelazno.

Sve skupa - Gejman zna posao i Gibons zna posao (iako nije moj cup of tea). Kaldvel, Poup i Kešl padaju pod teretom ambicije. Buzijek, Palmioti i DiDio rade standardan, podnošljiv posao. Kjubert, Arkudi i Azarelo fušare. Ostali brljaju ili se i ne trude.

Ali hvale vredno iskustvo, svakako, ajmo ponovo.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 28/11/2010 : 19:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Ali hvale vredno iskustvo, svakako, ajmo ponovo.

Ajmo domachu verziju - jedan broj godišnje. :P

mcn

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 28/11/2010 : 19:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Može, Strip u sredu.

Odnosno, Strip u sred godine, izlazi svakog 2. jula. ;)

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000