Author |
Topic |
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/06/2009 : 14:01:22
|
quote: Originally posted by axle munshine
Gipi je SJAJAN crtac...ko to ne razume i shvati danas onda nek batali strip...
Znaci, SVI osim onih 108 ljudi koju su kupili ovaj album? |
Trouble will find me |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 03/06/2009 : 14:21:08
|
quote: Originally posted by Markos
Znaci, SVI osim onih 108 ljudi koju su kupili ovaj album?
Pazi ovako,oni kojima se ne svidja definitivno ga nece ni kupiti,tu nema pomoci...mene nerviraju konstatacije da je Gipi los crtac i da ljude odbija "los" crtez...takvi nek batale strip i nek kupuju decje slikovnice,eto... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 03/06/2009 : 14:41:57
|
...mene nerviraju konstatacije da je Gipi los crtac i da ljude odbija "los" crtez...takvi nek batale strip i nek kupuju decje slikovnice,eto...
Pa dobro, Gipi ima bash specifichan crtezh i jasno mi je da nekome mozhe da se ne dopadne. Nije bash apsolutna crtachka vrednost, definitivno potpada po kategoriju 'stvar ukusa'. Meni je ok, ali definitivno nije za svakoga. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 03/06/2009 : 14:42:19
|
Meni je samo drago da ima ljudi kao Supermark, koji su spremni prevladati početnu ravnodušnost (da ne kažem odbojnost:) ) prema crtežu, pročitati strip i onda potpuno promijeniti mišljenje o crtežu, jer to znači da ovo što radim ima smisla, da ljudi malo po malo prihvaćaju nove, drugačije stvari. A sad, što na jednog supermarka ide sto superkomandantmarka, to je drugi par cipela:) |
Trouble will find me |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 03/06/2009 : 15:01:06
|
Meni je samo drago da ima ljudi kao Supermark, koji su spremni prevladati početnu ravnodušnost (da ne kažem odbojnost:) ) prema crtežu, pročitati strip i onda potpuno promijeniti mišljenje o crtežu, jer to znači da ovo što radim ima smisla, da ljudi malo po malo prihvaćaju nove, drugačije stvari. A sad, što na jednog supermarka ide sto superkomandantmarka, to je drugi par cipela:)
Crtez je odbojan samo prvih par strana, dok prica ne krene, a onda je potpuno u funkciji price. Bio bi mi strip godine da nije pakla.
Glede ravnodusnosti. Ovo me podsjetilo na davna vremena. Kad sam bio mali, prvi strip koji sam poceo citati bio je blek stena. Imao sam starijeg susjeda koji je citao sve sto je tada izlazilo. Uvijek bi otisao kod njega pitati ga jer ima kojeg bleka za mene. Kako mi nije bas uvijek mogao dati novog bleka, poceo me nagovarati na marka, sto sam ja odbijao jer to nije blek. Ali to ti je slicno rekao bi. Gledaj, isto imas crvene mundire unutra. I tako nakon pocetne ravnodusnosti, presao sam na marka, i poceo prihvacati nove, drugacije stvari. |
|
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 03/06/2009 : 15:08:32
|
quote: Originally posted by Mord Gledaj, isto imas crvene mundire unutra. I tako nakon pocetne ravnodusnosti, presao sam na marka, i poceo prihvacati nove, drugacije stvari.
|
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 03/06/2009 : 16:31:33
|
crtež ovisi o ukusu i o ničemu drugom razumijevanje tu nema veze |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 03/06/2009 : 17:16:52
|
quote: Originally posted by supermark
crtež ovisi o ukusu i o ničemu drugom razumijevanje tu nema veze
da je tako kako ti kazes onda bi bilo nebitno da li si dete od 5 godina ili vrhunski strucnjak za vizuelne umetnosti... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 03/06/2009 : 20:03:01
|
da je tako kako ti kazes onda bi bilo nebitno da li si dete od 5 godina ili vrhunski strucnjak za vizuelne umetnosti...
zar bi tebi vise znacio taj crtez da si diplomirani profesor vizualne umjetnosti? ne bi ostalo nije vazno |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 03/06/2009 : 20:18:25
|
da je tako kako ti kazes onda bi bilo nebitno da li si dete od 5 godina ili vrhunski strucnjak za vizuelne umetnosti...
zar bi tebi vise znacio taj crtez da si diplomirani profesor vizualne umjetnosti? ne bi ostalo nije vazno
poenta je bila da ne mogu crtez vrednovati dete i strucnjak isto i da ih uopstimo i kazemo-stvar ukusa...ok,stvar ukusa stoji,ali u ovom konkretnom slucaju se radi o maestralnom umetniku koji predivno crta i izvanrednom stripu...i to nije samo moje misljenje...oni koji ozbiljnije prate desavanja u stripu znaju o cemu pricam... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 03/06/2009 : 20:31:51
|
Uz svo duzno postovanje, ovakvo seciranje i gledanje na strip ili na odredjeni strip po meni je glupost. Isto vrijedi za bilo koji dio umjetnosti. Recimo tko ne volio slusati Bocellija, neka batali glazbu... Gipija i Bocellija ne poredim, u vidu ranga umjetnika, da netko nebi nesto krivo razumio. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
Posted - 03/06/2009 : 21:38:18
|
"Recimo tko ne volio slusati Bocellija, neka batali glazbu... Gipija i Bocellija ne poredim, u vidu ranga umjetnika, da netko nebi nesto krivo razumio."
c c c skontali smo mi tebe dobro. sada ces jos reci ko ne navija za hajduk neka batali fudbal :-pPpp |
"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…" |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 03/06/2009 : 22:28:02
|
quote: Originally posted by Dado
Uz svo duzno postovanje, ovakvo seciranje i gledanje na strip ili na odredjeni strip po meni je glupost. Isto vrijedi za bilo koji dio umjetnosti. Recimo tko ne volio slusati Bocellija, neka batali glazbu... Gipija i Bocellija ne poredim, u vidu ranga umjetnika, da netko nebi nesto krivo razumio.
to je ako nisi primetio bilo u afektu izreceno... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/06/2009 : 01:06:45
|
quote: Originally posted by Dado
Uz svo duzno postovanje, ovakvo seciranje i gledanje na strip ili na odredjeni strip po meni je glupost. Isto vrijedi za bilo koji dio umjetnosti. Recimo tko ne volio slusati Bocellija, neka batali glazbu... Gipija i Bocellija ne poredim, u vidu ranga umjetnika, da netko nebi nesto krivo razumio.
to je ako nisi primetio bilo u afektu izreceno...
Bez obzira... ne opravdava izreceno. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 04/06/2009 : 01:07:38
|
quote: Originally posted by verter
"Recimo tko ne volio slusati Bocellija, neka batali glazbu... Gipija i Bocellija ne poredim, u vidu ranga umjetnika, da netko nebi nesto krivo razumio."
c c c skontali smo mi tebe dobro. sada ces jos reci ko ne navija za hajduk neka batali fudbal :-pPpp
To se podrazumjeva, to ne treba ni pisati... vidis kako ti znas... |
|
|
verter
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 04/06/2009 : 10:57:40
|
zar bi tebi vise znacio taj crtez da si diplomirani profesor vizualne umjetnosti? ne bi ostalo nije vazno
poenta je bila da ne mogu crtez vrednovati dete i strucnjak isto i da ih uopstimo i kazemo-stvar ukusa...ok,stvar ukusa stoji,ali u ovom konkretnom slucaju se radi o maestralnom umetniku koji predivno crta i izvanrednom stripu...i to nije samo moje misljenje...oni koji ozbiljnije prate desavanja u stripu znaju o cemu pricam...
znači ja moram postati vrhunski stručnjak u stripu da bi znao da li mi je neki crtež dobar? |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 22/07/2009 : 23:29:05
|
Postoje stripovi koji se posude, pročitaju i zaborave... I postoje stripovi koji se moraju imati da bi se mogli čitati ponovo i ponovo. Ovaj strip spada u drugu kategoriju. Jedan od onih koji se ispuste iz ruku tek kada je gotovo. Priča fenomenalna, crtež dopadljiv, savršeno nadopunjuje priču. Nisam očekivao ovako dobar strip... A to najviše volim: mala očekivanja, velika dobit. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 23/07/2009 : 01:59:07
|
kad sam gledao fibrin preview crtež mi je izgledao katastrofa,ali kad kreneš čitati i pomnije ga pogledaš stvarno je dobar i navikneš se. Sam strip je odličan,drugačiji,sa vrlo dobrim dijalozima. definitivno strip koji se čita više puta |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 23/07/2009 : 09:59:51
|
Hvala vam. Kad ti se čini da sve to skupa nema smisla i da se uzalud trudiš i mučiš, čovjeku se vrati volja za radit dalje kad pročita ovakve komentare. |
Trouble will find me |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 23/07/2009 : 10:29:31
|
Hvala vam. Kad ti se čini da sve to skupa nema smisla i da se uzalud trudiš i mučiš, čovjeku se vrati volja za radit dalje kad pročita ovakve komentare.
I ..... kad će slijedeća tura? |
|
|
Topic |
|