Pročitao, i posjedujem, prvih osam van goghovih epizoda Julije i praktički sve su me osvojile. Od koncepta, preko priča pa sve do naslovnica, vidi se da ovaj strip rade provjereni ljudi koji iza sebe imaju respektabilan background. Inteligentan, pretenciozan, studiozan, nadahnut, beskompromisan, okrutan, emotivan... samo su neki od pridjeva koji mi padaju na pamet pri spomenu dotičnog serijala. Čak bih se usudio reći da Julia kvalitativno ima najbolji start od svih bonellijevih stripova koje sam ikad čitao... i koliko čujem/čitam tu kvalitetu skladno održava i dandanas.
Pročitao, i posjedujem, prvih osam van goghovih epizoda Julije i praktički sve su me osvojile. Od koncepta, preko priča pa sve do naslovnica, vidi se da ovaj strip rade provjereni ljudi koji iza sebe imaju respektabilan background. Inteligentan, pretenciozan, studiozan, nadahnut, beskompromisan, okrutan, emotivan... samo su neki od pridjeva koji mi padaju na pamet pri spomenu dotičnog serijala. Čak bih se usudio reći da Julia kvalitativno ima najbolji start od svih bonellijevih stripova koje sam ikad čitao... i koliko čujem/čitam tu kvalitetu skladno održava i dandanas.
Znači, slobodno ubrojite i mene u fan club.
Uh bas si me zaintrigirao.VC izdaj Juliju.
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Ma bolje jos jedan Zagorov Ja jos nisam nijednu procitao, ali se nadam da cu jednog dana citati u izdanju nekog izdavaca koji ce je izdati za maksimum 200 dinara
i, kako ide? Zadovoljni ili nezadovoljni sa novim epizodama?
Ja sam odlucio da serijalu dam novu sansu, s obzriom da me prije nekoliko godina nije odusevio nakon procitana dva ili tri broja(cini mi se)
mnogo ljudi fale ovaj serijal.
Isti slučaj je kot mene. Kupio sam prvih pet brojeva od Van Gogha, pročitao samo prvi. Prvi dojam je bio, da nije ništa posebno. Ali i ja sam se odlučio dati novu šansu serialu, tako da ...
"Your purpose is what you say it is, your mission is the mission you give yourself, your life will be what you created and no one will stand in judgement of it, not now not ever." N.D.Walsch
Da je dobra, nije. Julia je odlicna! Ali bolja nego Ken, koja blasfemija.
Ontopic - Nove jos nisam citao ali ne brinem, sigurno ne mogu biti nista slabije od ovih prvih 9. Sto se mene tice, VG je mogao nastaviti i sa onim povecanim formatom i cenom, toliko mi je strip vec tada bio must have. Howgh!
Svakako velika fala DW sto je pokrenuo/nastavio ovu junakinju ovog junaka (), ovo je bila jedna od boljih vesti prosle godine!
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Da je dobra, dobra je, čak odlična;ali da je bolja nego Ken, e to malo teže. Ja sam pročitao pre jedan Van Gogov strip i nisam bio nešto oduševljen, a to se nastavilo i posle prvog broja. E onda sam sljuštio 9 i 10-ti broj i seo na dupe.Najbolje strip sveske u 2010. godini.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Znam, ali za divno čudo, nikad nisam mogao da čitam krimi-stripove, dok je sa knjigama obrnuto.
Ja nikada nisam odgledao horor film u zivotu... a imam najmanje 300 Dylanovih epizoda i prosto ih gutam.
Julija bolja od Kena?? Nije bas za komparaciju... Kupio sam ovo sto je izbacio Darkwood... Dobra je Julija, recimo Roi koga ne mogu da smislim je crtao trojku... vrhunski... da ne pricam o Toppiju... pa to je stvarno remek delo... prica je onako, malo je plitka, ali crtez rastura...
Ja nisam pročito niti jednu Juliu, ne znam da li bi mi baš dobro leglo, krimi stripovi mi, kao i Mhejlu, uopće ne pašu. U stripovima mi je to i više nego dosadan žanr. Ali zato Umorstva u Midsomeru, Poirota i miss Marple doslovno gutam na televiziji.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Ja nisam pročito niti jednu Juliu, ne znam da li bi mi baš dobro leglo, krimi stripovi mi, kao i Mhejlu, uopće ne pašu. U stripovima mi je to i više nego dosadan žanr. Ali zato Umorstva u Midsomeru, Poirota i miss Marple doslovno gutam na televiziji.
ljudi mozda malo pocnem sa citanjem ove Julije pa vidim da ima od Van Goga i Darkwwoda ..pa jeli to DW nastavlja Van Goghove brojeve ili pocinje opet da ne kupujem istu stvar ali ne volim bas ni da miksam izdavace ako je previse sareno..
Ali opet ja... ko o cemu... svidela se Julija nekome ili ne... dve epizode od 6 koliko je Darkwood izbacio imaju fantastican crtez. O kvalitetu izdanja ne vredi trositi reci... jednom recju izvanredno. Isti slucaj sa Dampyrom... neke price su bljak, ali kada crta Majo... uzivam u slikama... Dok mi recimo Caravan odgovara (potseca me pomalo na seriju Jericho) prica, ali crtezi su onako ... nista posebno.