Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 31/10/2009 : 21:25:34
|
Dobra ponuda, bit će štogod i za mene... Iako nije sve "lijepo nacrtano" |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 01/11/2009 : 00:10:35
|
Stvarno nema smisla raspravljati o tome kako je ono što je meni lijepo "ljepše i bolje" od onoga što je tebi lijepo. Mene samo čudi (nervira, smeta, ljuti ...) kako ljudi donose stavove o nekom stripu na prvi pogled. Ne da ga nisu pročitali, nego takoreći ne znaju ni temu, ni priču, ni ideju, ništa drugo osim što su vidjeli par stranica koje im nisu "lijepe", pa je to onda "sigurno neko smeće". Kao da to što Uderzo prekrasno crta poništava činjenicu da su svi Asterixi koje je napisao on, a ne Gosicinny više ili manje loši. Ili kao da Moebius nije crtački Bog otac, sin i duh sveti, ali svi Blueberryji koje nije napisao Charlier su za onu stvar. Ali svi će kupiti novog Blueberryja ili Asterixa i Zagora i onda poslije kukati kako to više nije to, ali, naravno, neće kupiti gro drugih stripova, jer im nisu "lijepo nacrtani". Suditi o stripu samo na osnovu crteža je isto kao i suditi o ženi na osnovu veličine sisa. Uostalom, pazite se, silikoni danas čuda rade. |
Trouble will find me |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25297 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 01/11/2009 : 01:26:42
|
Šta fali suditi o stripu na prvi pogled? Ja sam nedavno nabasao na Chabouteov "Terre neuvas", i posle letimičnog prelistavanja sam ga kupio. I nisam se pokajao,naravno!
A i šta fali suditi o ženama po sisama? Mada, silikone ne volem..
U svakom slučaju, preporučujem ovaj strip SVAKOME, jedan od najboljih koje sam ja čitao a ti izdao!
Edit: koliko mi se ovaj autor svideo, morao sam i topic da postavim
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35396 |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 01/11/2009 01:53:50 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13460 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 01/11/2009 : 02:49:31
|
Ne Marko, nije baš tako. U spomenutim primjerima više igra ona da smo navikli na odlično pa kad dođe solidno izgleda nam loše. I za crtež je u mom slučaju tako. Nigdi nisan napisa da je nešto "art" ili manje komercijalno loše. Neee, to mogu garantirati. Napišem tu i tamo da se meni ne sviđa ili da nije za mene. Čak ne negiram ni Bonelli koji mi u većini slučajeva nije ni blizu onoga što volim no... Cijenim svaki rad, sviđao se meni ili ne. Hermann je bija odličan i više od toga u prvih desetak epizoda Jeremiaha pa se potrošija. Charlier je obradija sve teme koje su se mogle obraditi u kaubojcima, Giraud traži i ne baš uspješno gura neke teme iako je to daleko od lošeg itd. Recimo ovaj album mi se dopa zbog toga što crtež priča priču i mislim da će mi se svidit kad ga pročitam do kraja. A sam znaš da ovo nije mejnstrim. Možda se i razočaram no motivi mora i života na i uz more su mi dragi tako da mislim da je ovo pun pogodak. Ostalima dajem priliku kroz privju pa šta bude no osnovno mi je da i kad naučim radnju na pamet nakon trećeg, petog čitanja imam crtež koji uvik mogu gledati i otkrivati nešto novo u njemu. To je ono što tražim od stripa. I da, zajebem se i ja kupovinom razvikanih "lijepih" stripova kad ih pročitam... ali oni imaju crtež koji me privuče. Artistički naslovi to nemaju. Znači ili privju, koji ne nužno ( pa čak i na dvista strana ) ne mora ukazati na ljepotu nekog djela, njegove priče koja bi mu morala biti forte jer to crtež nije ili usmena predaja što je upalilo u slučaju Svagdanje borbe. Ako se meni ne sviđa ne mora značiti da je loše ili da ću blatiti i negirati neki album. Tebi svaka čast na izboru, imaš ciljanu skupinu i želiš ustrajati u tom pravcu. Fala Bogu da imamo sve u ponudi. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 01/11/2009 : 09:57:25
|
Ma sve ok, ako si procitao privju, pa ti se ne svidi, nema nikakvog problema. Probao si, ne svidja ti se, i tu se nema sta pricati. Ja sam samo reagirao kad si rekao da neki novi VC albumi nisu za tebe, a nije bilo privjua, ni bilo kakvih informacija o njima, samo naslov stripa i par tabli. To mi je bezveze. Ali dobro, to je i greška izdavača, kad radiš takve stripove, moraš staviti debeli privju da privučeš skeptike. |
Trouble will find me |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 01/11/2009 : 12:29:53
|
Oni su krenuli sa pdf privjuovima, ali su nazhalost stali kod Barelone u svitanje. No, bice sigurno pre ili kasnije i za ostale... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 01/11/2009 : 13:46:22
|
quote: Originally posted by Markos
Ma sve ok, ako si procitao privju, pa ti se ne svidi, nema nikakvog problema. Probao si, ne svidja ti se, i tu se nema sta pricati. Ja sam samo reagirao kad si rekao da neki novi VC albumi nisu za tebe, a nije bilo privjua, ni bilo kakvih informacija o njima, samo naslov stripa i par tabli. To mi je bezveze. Ali dobro, to je i greška izdavača, kad radiš takve stripove, moraš staviti debeli privju da privučeš skeptike.
Ja san Malog princa u Darkwoodu prilista malo pozornije, više obraćajući pažnju na sadržaj a manje na ambalažu i sa punom odgovornošću rekao da to nije za mene. Za najavljene naredne sa guglao i uz BDteku dobija dovoljno informacija o radnji. Crtež mi je odbojan i nije za mene. Možda usmena predaja učini nešto no to će vrime pokazati. Jbga, takav sam, nisam na nivou tih i takvih stripova. Tvoj svaki privju čitam osim naravno onih za koje znam od ranije i koje kupujem po inerciji "lijepog stripa". Ali da će me zainteresirati pedofilski fratar... teško. I šta sad mogu. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 01/11/2009 : 14:22:35
|
ja u kupe, ti u špade. Uopće nije bitno tko je na kakvom nivou, niti kupuješ li moje stripove ili ne. Ja sam samo reagirao na onom topicu o VČ albumima iznenadjen što netko poput tebe, osvjedočenog ljubitelja dobrog stripa, prosuđuje o nekom stripu samo na osnovu par tabli koje je izguglao. VČ se potrudio i objavio 5 premijernih albuma. Objavljivanje novih, premijernih naslova je uvijek, UVIJEK dobra vijest, a pogotovo u vrijeme kada su 90% naslova koje se objavljuje reprinti. Ali ne, novi naslovi se redovito dočekivaju sa ogromnom skepsom, dok 9. reprint Alan Forda baca ljude u ekstazu! I tako to. Ali dobro, nema veze. |
Trouble will find me |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 01/11/2009 : 14:35:35
|
Ajd ja ću sad u bate pa ako ti odeš u dinare, baš smo u ku.cu Kad san se ja oduševljava reprintima? Malo guglanja i vidit ćeš da san uvik zagovara nove stripove i samo san izrazija skepsu po pitanju nekih stripova jer ih ima masa mogućih za premijerno objavljivanje a objave se oni koje ja baš ne šmekam. Izdavačka politika usmjerena na premijerno biranje nagrađenih naslova mi također ne leži. Bude dobrih naslova ali i stripova koji su dobri u očima onih koji sebe žele uzdignuti pa nešto proglasiti dobrim. Slično kao sa Oscarom. Jednostavno, čombulinci sa nosom i ušima koji prekrivaju dvi trećine kadra u realističnom stripu jednostavno nisu ni ne mogu biti dobri. Ako triba savršena priča da izvuče stvar onda uzimam knjigu. No gnjavim previše, stvar je ukusa i rasprave su suvišne. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/11/2009 : 14:58:45
|
Video sam na sajmu Francusko izdanje ovog stripa.Fenomenalno.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
Posted - 03/11/2009 : 13:45:46
|
Markose, vjerojatno je vec netko pitao, ali nisam vidio, hoce li ovi Orka specijali biti tu na Crsu ? Izgleda da izlaze tek 10. ili 15. studenog. Doci ce mi netjak uzet par komada na Crs ako ih bude. Pozdrav Tristan |
TK |
|
|
tristan
Junior Member
Belgium
401 Posts
Member since 12/08/2005 |
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2129 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 03/11/2009 : 15:29:08
|
quote: Originally posted by tristan
Pusti pitanj Markose, Mislio sam da je Crs ovaj vikend. Znaci da ce biti tamo. Sorry TK
CRS i jeste ovaj vikend ali je Markos najavio da se nada da ce biti ova izdanja gotova za CRS bez obzira sto je izlazak izdanja najavljen za 10 i 15.11 |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 05/11/2009 : 21:34:04
|
Prvih 10 stranica...meni dovoljno da vam se pridružim. |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
Misko iz Darwooda
New Member
171 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2848 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 08/11/2009 : 15:51:00
|
Od svih orki specijala najviše me se dojmio privju od Sam samcat. Kupujem sve ali ovaj me strip najviše zanima i prvi dolazi na red za čitanje. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
Topic |
|