forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 776

lwood
Advanced Member

Colombia
47457 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/02/2007 : 17:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Iako je tantus vec rekao za Bonelijev zurnal, ja moram da to napraim u posebnom topicu, jer Zagor je ipak Zagor. Dakle,

Opet Feri brlja sa proporcijama, ali ova naslovnica ima izvrsnu atmosferu i ambijent, bas onakav kakav se meni svidja, nalik onoj sa mumijama od pre par brojeva kao i onoj sa prvim pojavljivanjem Kandraksa. Vise volim takav oblik mistike i fantastike nego onaj iz prica sa Helingenom.

naslovnica je dobra ali priča nije ništa naročito,mislin nije loša ali ništa posebno

inner fear your worst enemy
ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!!
zapali coviku vatru i ugrija si ga za jedan dan,zapali covika i ugrija si ga za cili život!
Go to Top of Page

KILLEX
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
56 Posts

Member since 02/01/2007

Posted - 01/02/2007 : 20:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send KILLEX a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dimi

Ljudi, dokle cete da se odusevljavate Zagorom i Ferrijevim naslovnicama koje prikazuju Zagora u istoj iznenadjenoj pozi po 100ti put?Ovakvu naslovnu bi mogao da nacrta i moj drug iz gimnazije!

Ne seri
Go to Top of Page

ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 01/02/2007 : 20:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit ismolc34's Homepage  Send ismolc34 a Private Message  Reply with Quote
N.500 jebački dobra-ma ko šta mislio o tome.
Ferri rulz
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 01/02/2007 : 21:47:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Mortimer se vraća?? Vu-huu! A to sa Cain-om sam znao od prije ali san mislia da će biti Mignacco scenarist.
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 01/02/2007 : 22:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da su svi jubilarni brojevi (osim Sclavijevog "Prokletog blaga")lošijeg kvaliteta, a za njima ne zaostaje ni veliki broj specijalaca - čast izuzecima kao npr. Nulta godina Drakwooda ili Vitezovi grala. Izgleda da je problem u prevelikim očekivanjima od stripa sa 96 str. kada je riječ o izdanjima u koloru-ipak je to premalo za jubilarni broj, ili dobroj ideji u većini slučajeva ali traljavo realizovanoj priči kada je riječ o standardnim specijalcima na 130 str. Korica za 500 broj ima elemente koji su karakteristični za sve nekadašnje maestralne naslovnice (tu je močvara, lijane, koliba)ali Ferrijeva ruka se već od poodavno dobro trese, godine su učinile svoje; ipak i pored svih loših korica svaka čast za ubjedljivo veći broj odličnih. Želim da nam Gallieno nacrta još puno Zagora jer ipak je on car!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/02/2007 : 04:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Jeste, noge su nesto tanje, ali je kompletan utisak odlican - jedna zaista lepa korica kakva je trebala da se pojavi mnogo ranije a ne tek u broju 500 - Zagor ispred svoje kolibe u srcu Darkvuda, fali samo Ciko negde u pozadini... Jedva cekam da mi ovaj strip dodje do ruku.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/02/2007 : 04:18:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice tresenja Ferrijevih ruku, mislim da mu se ruke uopste ne tresu. Radi se samo o njegovoj staroj boljci (o cemu sam vec pisao mnogo puta ovde na forumu) prisutnoj cak i u njegovim najboljim danima, da totalno omasi kad su u pitanju proporcije, neki odnosi, perspektive... No, Ferri je takav majstor u cijim crtezima sve "vristi" od dinamike i "zivosti" atmosfere da nije ni cudo sto su se mnogi od nas, citajuci Zagora, osecali kao da sami prozivljavaju njegove avanture, pa se u svoj lepoti trebalo zaista napregnuti i primetiti nekad redje a nekad cesce (ali uvek prisutne) greske koje se odnose na neke proporcije.

No, covek je ostario i takve greske mu se sada, prirodno, cesce desavaju, ali je i dalje on onaj isti majstor ciji su crtezi puni dinamike i zivosti i jos uvek savrseno odslikavaju atmosferu u kojoj se radnja odigrava da se ja i dan danas, citajuci price koje Ferri crta, osecam kao da prozivljavam svaku situaciju kroz koju prolazi i glavni junak. Ako pogledate Ferrijeve crteze od pre 10 godina i uporedite ih sa danasnjim, necete primetiti skoro nikakav pad kvaliteta. Dakle, ako je neko dovoljno smeo da govori o odlasku velikog majstora, onda treba da ima na umu da taj "odlazak" traje vec najmanje 10 godina i da moze da se oduzi i na sledecih 20 ili cak vise godina. Ziveo veliki majstor!
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 02/02/2007 : 10:06:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
mikica :-)))

"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/02/2007 : 12:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Iako volim Ferrija još od davnih dana, ja sam za to da naslovnice počne crtati netko drugi. Više mi to ipak nije kao nekad i mislim da bi dolazak nekog novog kvalitetnog crtača, sa možda malo modernijim naslovnicama, sigurno podignuo kvalitet cijelog serijala. Koliko npr samo Villa znači za Texa.

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
849 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 02/02/2007 : 14:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

[quote]Originally posted by ---dp---

A evo i Burattinijeve skice za istu:

Ne, ne, nije to skica,
To je original naslovnice za broj 501, zar niste znali? :))))
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/02/2007 : 15:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47457 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/02/2007 : 15:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deki86

quote:

[quote]Originally posted by ---dp---

A evo i Burattinijeve skice za istu:

Ne, ne, nije to skica,
To je original naslovnice za broj 501, zar niste znali? :))))

nismo

inner fear your worst enemy
ostali smo svi na tripu,staro,mlado život cili ,ostali smo svi na tripu pivajuci NAPRID BILI!!
zapali coviku vatru i ugrija si ga za jedan dan,zapali covika i ugrija si ga za cili život!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/02/2007 : 15:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Po pitanju crtaca za naslovnice osvrnucu se na Vernija. Njegov crtez je samo bleda kopija Ferrija koja nema ni zivosti ni dinamike koji krase Ferrijeve crteze. Uz to, ako budete listali Vernijevog Zagora (kad izadje kod nas), primeticete da tek on ima problema sa proporcijama, i to kad je u pitanju Zagorova glava koja je na mnogim njegovim crtezima primetno manja (cak negde i upola manja nego sto bi trebalo) sto, kad vam padne u oko, strasno iritira. Uz to, sve karakteristicne poze Zagora u borbi, pokreti, let sa lijane na lijanu... sve su u potpunosti iskopirane sa Ferrijevih crteza tako da, dok citate Vernijev strip, imate osecaj da ste ga i sami mogli napraviti na racunaru samo sa cut/paste od Ferrijevih stripova.

E sad, slicno je radio i Bignotti, ali on je imao svoju prepoznatljiv stil i njegov Zagor je "imao dusu" dok je Vernijev i dalje samo los "cut/paste". U tom pogledu, staviti Vernija kao crtaca Zagorovih naslovnica, ukoliko Verni ne bude bitno napredovao po pitanju stila, bio bi samo korak nazad.

Ako pogledate Sediolijev kolorisani crtez na ovom istom topicu na strani 22, mislim da ce vam se uciniti da bi eventualno Sedioli bio interesantno resenje.

No, ja ponavljam da mi se ovaj Nuccio Joevito najvise svidja (malo treba da nauci da crta Zagorovo lice). Mozda bi najbolje resenje bilo da Nuccio radi naslovnice u olovci (kad vec Feri brlja sa proporcijama) a da Ferri to istusira.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 02/02/2007 : 15:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Po pitanju crtaca za naslovnice osvrnucu se na Vernija. Njegov crtez je samo bleda kopija Ferrija koja nema ni zivosti ni dinamike koji krase Ferrijeve crteze. Uz to, ako budete listali Vernijevog Zagora (kad izadje kod nas), primeticete da tek on ima problema sa proporcijama, i to kad je u pitanju Zagorova glava koja je na mnogim njegovim crtezima primetno manja (cak negde i upola manja nego sto bi trebalo) sto, kad vam padne u oko, strasno iritira. Uz to, sve karakteristicne poze Zagora u borbi, pokreti, let sa lijane na lijanu... sve su u potpunosti iskopirane sa Ferrijevih crteza tako da, dok citate Vernijev strip, imate osecaj da ste ga i sami mogli napraviti na racunaru samo sa cut/paste od Ferrijevih stripova.

E sad, slicno je radio i Bignotti, ali on je imao svoju prepoznatljiv stil i njegov Zagor je "imao dusu" dok je Vernijev i dalje samo los "cut/paste". U tom pogledu, staviti Vernija kao crtaca Zagorovih naslovnica, ukoliko Verni ne bude bitno napredovao po pitanju stila, bio bi samo korak nazad.

Inače od ovih novijih je meni najdraži Piccinelli...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/02/2007 : 16:00:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Chiarrola za crtača korica!!!

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 02/02/2007 : 16:20:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Ma, ne treba Zagoru toliko detalja kao npr. ovaj Picinelli, njemu treba Ferri, tj. Verni
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/02/2007 : 16:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
[URL=http://imageshack.us][/URL]
oćemo njega!

Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 02/02/2007 : 16:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma, ne treba Zagoru toliko detalja kao npr. ovaj Picinelli, njemu treba Ferri, tj. Verni

Zašto ne? naslovnice bi ljepše izgledale...
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 02/02/2007 : 16:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

[URL=http://imageshack.us][/URL]
oćemo njega!

Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 02/02/2007 : 18:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
Verni
Go to Top of Page

ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 03/02/2007 : 00:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit ismolc34's Homepage  Send ismolc34 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

Inače od ovih novijih je meni najdraži Piccinelli...

[/quote]
dobar je-ali zašto je drveće tako kratko?
kako će zagor da leti
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 03/02/2007 : 00:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ismolc34

kako će zagor da leti

Gdje ti vidiš da je kratko?
Go to Top of Page

ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 03/02/2007 : 00:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit ismolc34's Homepage  Send ismolc34 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

quote:
Originally posted by ismolc34

kako će zagor da leti

Gdje ti vidiš da je kratko?

pa pogledaj Ferrijevo,pa onda ovo.em je ružnije,em je kratko
100 mu gromova
Go to Top of Page

mulder_
Starting Member

19 Posts

Member since 20/11/2005

Posted - 03/02/2007 : 00:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mulder_'s Homepage  Send mulder_ a Private Message  Reply with Quote
ja bre ne znam kako moze da vam se svidja bilo sta sto nije ferri, donateli crtez...ovi novi su katastrofa....jedino verni budi neku nadu
Go to Top of Page

ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 03/02/2007 : 00:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit ismolc34's Homepage  Send ismolc34 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mulder_

ja bre ne znam kako moze da vam se svidja bilo sta sto nije ferri, donateli crtez...ovi novi su katastrofa....jedino verni budi neku nadu

što se mene tiče o Ferriju i Donateliju se ne raspravlja,oni su
plafon a o novima bi se dalo popričat.
ovaj pičineli mi je sve više u kurcu
Go to Top of Page
Page: of 776 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000