forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 774

pwild
New Member

115 Posts

Member since 11/09/2011

Posted - 02/03/2012 : 15:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send pwild a Private Message  Reply with Quote
meni fale one naslovnice gdje je zagor u krupnom planu, kao što su npr zasjeda u šumi i magic-bat
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/03/2012 : 15:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pwild

meni fale one naslovnice gdje je zagor u krupnom planu, kao što su npr zasjeda u šumi i magic-bat

Mislim da je bila jedna takva prosle godine. "Crno Ogledalo" ili nesto slicno... grozna je bila, tako da Ferriju sigurno puno bolje godi Zagor u pozadini, makar trenutno.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/03/2012 : 15:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ferri je moj veliki idol, po meni najbolji ikad u SBE, ali doslo je vrijeme da se makne sa naslovnica. Steta da na ovakav nacin baca u sjenu vrhunski rad na kojem je marljivo radio decenijama.
Pravi majstor treba da zna kada je vrijeme da se povuce.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/03/2012 : 16:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

Teleru,Villa i Stano-treba li vise govoriti?
Iz Zagorovog stafa:Laurenti.

Za mracnu atmosferu pogledaj pod Roi.

Nikako se ne mogu sloziti sa ovim, wele druze. Laurenti nikako.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/03/2012 : 16:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ferri je moj veliki idol, po meni najbolji ikad u SBE,

sto posto tacno, bez presedana.Potpisujem.
Jos kad se setim da nije isao ni u kakvu skolu crtanja... dakle sve crta iz duse kako samo amater (tj.neprofesionalac, a ne amater u pogrdnom smislu) moze.

quote:
ali doslo je vrijeme da se makne sa naslovnica. Steta da na ovakav nacin baca u sjenu vrhunski rad na kojem je marljivo radio decenijama.

I ovo je tacno, ali smo svi isto tako svesni da ce Zagor da izgubi veliki deo cari kada do toga dodje. Radije bih da crta dok jos ima toliko volje u sebi da moze da drzi olovku u ruci

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/03/2012 : 16:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mislim da Ferri jos uvijek moze da dogura do broja 600 (Zenith 651), mozda i nacrta tok zadnjeg jubilarca, i onda se povuce. Naravno, ako ostane u dobrom zdravlju. To je makar ono sto bi ja volio da vidim. Jos samo tri godine i 4 mjeseca do tog broja, nadam se da ce SBE onda da odluce da je to najbolji nacin za starog majstora da ode u penziju.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/03/2012 : 16:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Rizikujem da budem bombardovan od strane nekih clanova, ali evo u drugom topicu upravo raspravljamo o njemu. Voleo bih da, ako Bure planira Hellingenov povratak da ga crta upravo Ferri i da sa tom epizodom zavrsi. Niko, ali bas niko ne bi mogao da ponovi ono sta je on moze ko od sale sa tim, vise dosadnim, nemesisom

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/03/2012 : 16:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
To je skoro nemoguće da se dogodi iz nekoliko razloga:

- Burattini je rekao da se Hellingen neće tako skoro vratiti najviše iz poštovanja prema Sergiu

- Ferrijev raspored crtanja epizoda je prenatrpan.
Vjerujem da je završio "Zeleni pakao", i upravo radi na prvoj priči poslije "JA" odiseje ("Žena koja je došla iz Irske"). Burattini je sa scenarijem stigao do 120. str., a takve su priče u pravilu duge 3+ epizode. Znači da će Ferri na tome raditi sigurno do kraja 2013. godine.

- Poslije toga Ferrija čeka još jedan jubilarac broj 600., kojeg će morati raditi usporedno s ovom prethodnom pričom.

- Nakon što završi 600-tku, ako uopće bude dobrog zdravlja, odmah će mu dati da crta Zagor Gigant koji u pravilu ima 224 table, za to mu treba 2 godine (period 2014.-2016.)

Iz toga se nameće zaključak da bi o Hellingenu Ferri mogao razmišljati tek 2016/17., a to je daaaleko.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 02/03/2012 : 16:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
gulp!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/03/2012 : 17:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Kakvi su bili alkemičar i Hagot u recentnim "come backovima" baš i nemam neku želju uskoro vidjeti sedmog Hellingena...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 02/03/2012 : 17:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

To je skoro nemoguće da se dogodi iz nekoliko razloga:

- Burattini je rekao da se Hellingen neće tako skoro vratiti najviše iz poštovanja prema Sergiu

- Ferrijev raspored crtanja epizoda je prenatrpan.
Vjerujem da je završio "Zeleni pakao", i upravo radi na prvoj priči poslije "JA" odiseje ("Žena koja je došla iz Irske"). Burattini je sa scenarijem stigao do 120. str., a takve su priče u pravilu duge 3+ epizode. Znači da će Ferri na tome raditi sigurno do kraja 2013. godine.

- Poslije toga Ferrija čeka još jedan jubilarac broj 600., kojeg će morati raditi usporedno s ovom prethodnom pričom.

- Nakon što završi 600-tku, ako uopće bude dobrog zdravlja, odmah će mu dati da crta Zagor Gigant koji u pravilu ima 224 table, za to mu treba 2 godine (period 2014.-2016.)

Iz toga se nameće zaključak da bi o Hellingenu Ferri mogao razmišljati tek 2016/17., a to je daaaleko.

solar, zaslužio si
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 02/03/2012 : 18:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
PijaniPatak
Radije bih da crta dok jos ima toliko volje u sebi da moze da drzi olovku u ruci.

A čemu, druže?
Zauzima mesto nekome ko je u punoj snazi.

Mislim da je Dzordan najbolji košarkaš svih vremena ali ako me pitaš da li bi voleo da ga vidim ponovo na parketu odgovor bi bio ne. Ne želim da ga vidim poraženog od sadašnjih superstarova Brajanta i Dzejmsa.

Ako ti imaš nekog omiljenog sportistu iz devedesetih probaj samo da ga zamisliš danas na sportskom borilištu i kada to uporediš sa Ferijem dobiješ isti rezultat.

Kao Feri nostalgija, ovo ono...
Pa Nolita koji je izmislio Zagora nije pisao priče poslednjih ihaha godina pa Zagor izlazi i dalje. Isti će slučaj biti i posle Ferija.

Moje je mišljenje da je Feri od naslovnica trebao da digne ruke još na broju 500 "Indijanska magija" ili, kad već nije tada, na broju 551 "Manituova škrinja".

Velika je greška što to tada nije urađeno.

Pazi ovako, Feri je od broja 500 nacrtao preko 60 naslovnih...
Cenim da bi Nucio svih 60 nacrtao bolje, dinamičnije, modernije, privlačnije, kvalitetnije...

A volim Ferija
Ali više volim Zagora i lepu naslovnu u serijalu
Zašto? Zato što planiram da Zagora pratim i dalje a ne samo dok crta Feri.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 02/03/2012 : 18:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ferri je moj veliki idol, po meni najbolji ikad u SBE, ali doslo je vrijeme da se makne sa naslovnica. Steta da na ovakav nacin baca u sjenu vrhunski rad na kojem je marljivo radio decenijama.

Mislim da je jedan od razloga zašto ga ne miču s crtanja naslovnice što zapravo još nemaju ideju tko bi ga zamijenio.
Jedno je crtati table u stripu a drugo crtati naslovnice,uz to ne bi bilo dobro da se neko uči na Zagoru.

Jedini za kojeg mislim da može dostojno zamijeniti(trenutno) maestra je Toricelli,mislim da je spreman odmah preuzeti dužnost crtanja naslovnica,posjeduje sve kvalitete.
Nuccio obećava ali on se još uči,još radi na vlastitom stilu.

Očekujem Ferrija na naslovnicama još par godina.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/03/2012 : 18:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Burattini je jednom prilikom govorio da je pokušao s Bonellijem otvoriti pitanje Ferrija i naslovnica, ali da ovaj to nije želio ni čuti. To vam je odgovor zašto je Ferri još uvijek na naslovnicama.
Sada poslije Bonellijeve smrti, vjerovatno nitko iz poštovanja ne želi otvarati ta pitanja.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 02/03/2012 : 19:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Burattini je jednom prilikom govorio da je pokušao s Bonellijem otvoriti pitanje Ferrija i naslovnica, ali da ovaj to nije želio ni čuti. To vam je odgovor zašto je Ferri još uvijek na naslovnicama.
Sada poslije Bonellijeve smrti, vjerovatno nitko iz poštovanja ne želi otvarati ta pitanja.

Koliko god se vide Ferijevi nedostaci pod stare dane , ova rečenica ''ali da ovaj to nije želio ni čuti.'' mi je zaisat moćna. Feri je sa njime stvarao tog Zagora da nije bilo njih dvojice a pogotovo maestra ne bi danas se toliko prašine dizalo oko Zagora.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/03/2012 : 19:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ma sve je to tacno, ali za dobrobit Zagora trebao je sam da se povuce sa naslovnica.
Naravno, neka crta i dalje stripove, tu je jos uvijek bolji od vecine ostalih, ali naslovnice su ipak "ogledalo" jednog stripa i najbolja reklama za prodaju.
Na ovaj nacin moze samo da steti Zagoru, a pazi, prije je bio toliko dobar da ovi novi kolorci zadrzavaju te legendarne naslovnice.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/03/2012 : 20:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

Meni se recimo ne dopada taj način razmišljanja - Ferri je star, crta lošije, ajmo ga maknuti i staviti nekog da to radi kako treba. Kod Bonellija cijenim upravo taj ljudski dio izdavaštva, da drže svoje ljude u kući dok to oni sami žele. Gallep je recimo zadnjih desetak godina rada na Texu crtao izrazito loše, ali je uživao u tome i ona zadnja epizoda (#400) mi je izrazito draga.

Ili da povučem paralelu s nogometom. Wenger je držao u Arsenalu veliku petorku (Seaman, Dixom, Adams, Keown, Winterburn) dok nisu redom odlazili u penziju, dok se Real s druge strane odrekao Raula jer postao Ferri.

Neka Ferri poživi (i zdravlje nek ga čuva) da uživa u svom poslu što duže.

tu se nema što dodati.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 02/03/2012 : 20:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
legaz
Koliko god se vide Ferijevi nedostaci pod stare dane , ova rečenica ''ali da ovaj to nije želio ni čuti.'' mi je zaisat moćna. Feri je sa njime stvarao tog Zagora da nije bilo njih dvojice a pogotovo maestra ne bi danas se toliko prašine dizalo oko Zagora.

Ma jok!
Zagor je jedinstven lik, veći od svojih autora.
Kao takav (normalno) nadživeće svoje autore.

Kada je tako: svaki kompromis oko bilo koga u stafu je nepotreban.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 02/03/2012 : 20:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

quote:
PijaniPatak
Radije bih da crta dok jos ima toliko volje u sebi da moze da drzi olovku u ruci.

A čemu, druže?

Mislim da je Dzordan najbolji košarkaš svih vremena ali ako me pitaš da li bi voleo da ga vidim ponovo na parketu odgovor bi bio ne. Ne želim da ga vidim poraženog od sadašnjih superstarova Brajanta i Dzejmsa.

Ako ti imaš nekog omiljenog sportistu iz devedesetih probaj samo da ga zamisliš danas na sportskom borilištu i kada to uporediš sa Ferijem dobiješ isti rezultat.

Pa Nolita koji je izmislio Zagora nije pisao priče poslednjih ihaha godina pa Zagor izlazi i dalje. Isti će slučaj biti i posle Ferija.

Moje je mišljenje da je Feri od naslovnica trebao da digne ruke još na broju 500 "Indijanska magija" ili, kad već nije tada, na broju 551 "Manituova škrinja".

Cenim da bi Nucio svih 60 nacrtao bolje, dinamičnije, modernije, privlačnije, kvalitetnije...

A volim Ferija

ajde pokaži mi jednog iz Zagor crtačkog staffa koji je kako rečeš
u punoj formi...samo jednog za naslovnice....da može zamenit Ferrija.

Laurenti-nije da ga ne volim ali mi nije za naslovnice
Verni-statičan
Andreucci-na Dampiru
Nucio-jedini moguči kandidat da se mene pita(a neće se mene pitat)
Cassaro-
D,arcagnelo-
Prisco-možda
Sedioli-sačuvaj bože
Mangantini-vidi Sedioli
Pesce-nema šanse
Toriceli-možda još može ali nije neki crtač atmosfere i okoline
Brača Vitto-nisu me još potpuno oduševili
Bissi-dobri za crtež ali za naslovnice-jok.

ima jih još sigurno ali ako sam jih zaboravio nisu ni blizu prvog tima.
Odpada(za moj ukus) da samo Nucio, koji je po stilu crtanja blizak Ferriju može zamjenit maestra...a za to ima vremena, dok Ferriju dosadi Nucio taman razmaše pera...
amanmani na ovu so dozvoljeni ali jih ne uvažavam.
pozdrav.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 02/03/2012 : 20:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Ultrasom i Kingom, to je upravo ono što sam pokušavao da kažem. Pa bar da krenu sa nekom edicijom, npr. Giganti, da neko drugi crta naslovnice, pa da vidimo kako će da izgleda. Ja sam siguran da ima dovoljno kvalitetnih crtača koji bi mogli da se uhvate tog posla.

Još će da ispadne kako nismo 'pravi' Zagorovci, a sigurno smo među najvećim ljubiteljima, King je i potvrđeni Zagorolog
Go to Top of Page

draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 02/03/2012 : 21:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send draskomisterno a Private Message  Reply with Quote

Ja bi ovog Grka stavio i da crta Zagora a i da obavezno radi naslovnice

drale
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 03/03/2012 : 08:36:22  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

A čemu, druže?

A volim Ferija

Ultras, sve si upravu... sve i jednu rec.
ali se ne slazem sa tobom if u know what I mean
Milju puta sam i sam to izjavljivao, i dalje se drzim toga...ali mozak ovo, a herz ono...sta ces?

quote:
Originally posted by tellerajde pokaži mi jednog iz Zagor crtačkog staffa koji je kako rečeš
u punoj formi...samo jednog za naslovnice....da može zamenit Ferrija.

Laurenti-nije da ga ne volim ali mi nije za naslovnice
Verni-statičan
Andreucci-na Dampiru
Nucio-jedini moguči kandidat da se mene pita(a neće se mene pitat)
...

Imam onaj cudan osecaj deja vu dok citam ovo tvoje, teller

http://www.youtube.com/watch?v=G2eUopy9sd8

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 03/03/2012 : 09:42:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Vama je stvarno zanimljivo, još tamo od 150. stranice ovog topica vodite iste rasprave. Ko je bolji crtač od koga i ko će zaminiti Ferrija...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19672 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/03/2012 : 09:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Daj ostavite Ferrija na miru, crtanje naslovnica je njegova umjetnost i očito je da to želi i voli raditi, nije sve u marketingu

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 03/03/2012 : 10:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Kad netko toliko puno i kvalitetno radi tamo, osjeća se golemo poštovanje prema njemu i nebi se, pretpostavljam trebalo tako lako pričati o njegovoj zamjeni prepustiti njemu da odluči...Pa čovjek je izmislio Zagora

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page
Page: of 774 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.19 seconds. Snitz Forums 2000