Author |
Topic  |
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
Posted - 04/12/2007 : 13:45:43
|
quote: Originally posted by mpavin
naslovnica nije nešto napeta, jedino su boje lijepe.
slažem se, boje i pejzaž u pozadini su odlični, ali sam motiv nije ništa posebno. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 18/05/2007 |
Posted - 04/12/2007 : 15:22:22
|
Scena je vjerojatno uzeta iz priče, tj. od Bisija. Rekao je na CRŠ-u da su mu sugerirali (ili je sam shvatio, ne sjećam se točno) da kad ne crta on priču treba uzeti za motiv naslovnice scenu iz iste. Još uvijek ne kužim baš razlog, odnosno zašto bi različita naslovnica bila kad crta on priču i kad ne crta, ali dobro...
Također pročitah u intervjuu s njim da on smatra da naslovnica mora imati što većeg glavnog junaka, a što manje ostalih detalja kako ne bi odvlačili pogled od njega (zato rijetko kad stavi Čika). To mi se razmišljanje ne sviđa, definitivno je ljepše kad ima više detalja... |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 04/12/2007 : 16:30:50
|
quote: Originally posted by Mlaki
Scena je vjerojatno uzeta iz priče, tj. od Bisija. Rekao je na CRŠ-u da su mu sugerirali (ili je sam shvatio, ne sjećam se točno) da kad ne crta on priču treba uzeti za motiv naslovnice scenu iz iste. Još uvijek ne kužim baš razlog, odnosno zašto bi različita naslovnica bila kad crta on priču i kad ne crta, ali dobro...
Također pročitah u intervjuu s njim da on smatra da naslovnica mora imati što većeg glavnog junaka, a što manje ostalih detalja kako ne bi odvlačili pogled od njega (zato rijetko kad stavi Čika). To mi se razmišljanje ne sviđa, definitivno je ljepše kad ima više detalja...
Ni meni se ne sviđa, a s druge strane ta ograničenja su kontraproduktivna. Pogledaj Texove naslovnice u kojim ponekad nema ni glavnog junaka, a redovito je smješeten u samu pozadinu slike!!
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 04/12/2007 : 16:56:34
|
Sve je dobro, samo je Zagor PO OBIČAJU vrlo slabo nacrtan... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 04/12/2007 : 19:05:24
|
quote: Originally posted by Inferno
Također pročitah u intervjuu s njim da on smatra da naslovnica mora imati što većeg glavnog junaka, a što manje ostalih detalja kako ne bi odvlačili pogled od njega (zato rijetko kad stavi Čika). To mi se razmišljanje ne sviđa, definitivno je ljepše kad ima više detalja...
Ni meni se ne sviđa, a s druge strane ta ograničenja su kontraproduktivna. Pogledaj Texove naslovnice u kojim ponekad nema ni glavnog junaka, a redovito je smješeten u samu pozadinu slike!!
Ta pravila nije Ferri smislio, to su zakljucci izvedeni na osnovu detaljnih ispitivanja trzista. Ukusi jesu razliciti, ali nemojte sumnjati u zakljucke marketing agencija i drugih sluzbi kojima je to struka i koje se bave samo time. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/12/2007 : 19:15:00
|
Ne samo kad on ne crta, vec cak i ponekad kad on crta sam strip, ne prodje njegovo resenje pa onda dobije zahtev od samog Bonellija da nacrta novu naslovnu stranu. Dokaz su brojne neobjavljene naslovne strane od kojih ste neke videli na stranicama dodatka uz broj 500. Druga je stvar sto se i meni licno te neobjavljene vise svidjaju, ali ipak treba verovati Serdju u ispravnost njegovih odluka. |
 |
|
ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 01/09/2006 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
Posted - 05/12/2007 : 22:59:16
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by D.J.
Stavrno sto to pise nesto Zlatni Rat i spominje se Brac, Dalmacija kao i CRS?
ova slika predstavlja brač i čuvenu plažu u mjestu bol koja se zove "zlatni rat" a crtao je laurenti...
pretpostavljam da piše kako je laurenti opčinjem "zlatnim ratom", bračem i dalmacijom kao i kratki osvrt na CRŠ. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 05/12/2007 : 23:26:20
|
Ja nisam Dalmatinac, ali koliko znam, ta plaza se zove "Zlatni Rt". A i bio sam na njoj, i gledao kako se nekoliko faca spusta "zmajevima" sa "delta" krilima sa vrha na kojem stoji Zagor na toj slici (to je bar nekad bila uobicajena "zabava" i za letace i za posmatrace na toj plazi). Inace, ono sto se vidi u daljini na slici je Hvar koji se vidi sa "Zlatnog Rta" |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
Posted - 05/12/2007 : 23:45:47
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ja nisam Dalmatinac, ali koliko znam, ta plaza se zove "Zlatni Rt". A i bio sam na njoj, i gledao kako se nekoliko faca spusta "zmajevima" sa "delta" krilima sa vrha na kojem stoji Zagor na toj slici (to je bar nekad bila uobicajena "zabava" i za letace i za posmatrace na toj plazi). Inace, ono sto se vidi u daljini na slici je Hvar koji se vidi sa "Zlatnog Rta"
slabo znaš     |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 06/12/2007 : 00:19:15
|
Rat (razvučeno) je isto šta i rt, samo po dalmatinski:)) Nemojte brkat: Zlatni rat i Dugi rat!:)))) |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/12/2007 : 08:05:40
|
Znaci, na dalmatinskom rat znaci rt (i to se izgovara razvuceno). Eto, nisam znao, a i kad sam tamo bio, nisam upoznao nijednu dalmatinku da mi to kaze. To je dokaz da se treba druziti sa devojkama iz svih krajeva sveta  |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9489 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 06/12/2007 : 10:40:12
|
Ovaj Rubini vuče malo na Andreuccija.... Kada će kod nas izaći neka njegova epizoda? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Matteo
Starting Member

2 Posts
Member since 25/11/2007 |
Posted - 06/12/2007 : 10:50:44
|
quote: Originally posted by ---dp---
Znaci, na dalmatinskom rat znaci rt (i to se izgovara razvuceno). Eto, nisam znao, a i kad sam tamo bio, nisam upoznao nijednu dalmatinku da mi to kaze. To je dokaz da se treba druziti sa devojkama iz svih krajeva sveta 
Stvarno nemaš pojma o lingvistici. |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 06/12/2007 : 12:02:33
|
quote: Originally posted by Deers
Ovaj Rubini vuče malo na Andreuccija.... Kada će kod nas izaći neka njegova epizoda?
To je Laurenti. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 06/12/2007 : 12:27:47
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Ovaj Rubini vuče malo na Andreuccija.... Kada će kod nas izaći neka njegova epizoda?
To je Laurenti.
Sigurno misli na crtež iz epizode a ne laurentijev crtež koji stoji u pošti |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9489 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 06/12/2007 : 15:06:26
|
quote: Originally posted by zagorovsky
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
To je Laurenti.
Sigurno misli na crtež iz epizode a ne laurentijev crtež koji stoji u pošti
da , na crtež iz epizode sasm mislio. i po ovih par sličica prilično obećava.. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
Topic  |
|