forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 776

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 04/01/2008 : 19:34:10  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raymond

Ko je crtac Bisi? Jeli izasao ovaj broj od Ludensa?

Lijepo piše da su ovo zadnja 2 broja kod Talijana
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 04/01/2008 : 20:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by homer81

Slazem se u vecini..ali si zaboravio Donatelia....ipak je on legenda.....R.I.P.

Svaka mu čast na broju nacrtanih epizoda, ali užasan je crtač. Lica su mu nekakva kamena a i crta one zube
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 05/01/2008 : 00:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

ovo je PREDOBRO!

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/01/2008 : 02:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

ovo je PREDOBRO!

Slazem se! Ovakav cist i precizan crtez pase Zagoru. Nesto kao Pepe i Toricelli u najboljim danima.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/01/2008 : 06:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Kad ste vec kod liste najboljih Zagorovih crtaca, evo moje:

1. Ferri
2. Donatelli
3. Nuccio
4. Bignotti
5. Toricelli
6. Verni (sa sansom da napreduje na 3. mesto kad malo da dinamike svojim crtezima i malo sopstvenog stila)
7. Pepe
8. Sedioli
9. Andreucci
10. Segna
11. Marcello
12. Cassaro
13. Chiarolla
14. Laurenti

Ove nove crtace nisam stavio na listu, jer nisam ni imao prilike da vidim njihove stripove (osim Bisija, a o onom liku koji je crtao onaj almanah sa onim "belim cudovistem" (ili sta li je vec to) necu ni da pricam). Jasno je da nisam stavljao na listu ni neke koji su nacrtali samo po jednu epizodu, kao sto su Devescovi i Polese (inace, tad bi mi Devescovi bio na odmah iza Ferrija). Izuzetno sam stavio samo Nuccia od novih crtaca, jer ce on biti novi Ferri.

Edited by - ---dp--- on 05/01/2008 06:45:23
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17195 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 05/01/2008 : 10:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by viktor14

Ne čini mi se baš zagorovski crtež. Zagor baš ne liči na sebe.

Čudan crtež, ovi kišni prizori kod novih crtaža izgledaju loše, nema one prave atmosfere, koja je to nekad pratila.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7866 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 05/01/2008 : 12:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

1. Ferri
2. Donatelli
3. Nuccio
4. Bignotti
5. Toricelli
6. Verni (sa sansom da napreduje na 3. mesto kad malo da dinamike svojim crtezima i malo sopstvenog stila)
7. Pepe
8. Sedioli
9. Andreucci
10. Segna
11. Marcello
12. Cassaro
13. Chiarolla
14. Laurenti

eh, a najboljeg nisi stavio
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 05/01/2008 : 12:20:50  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
ufffff -dp- kako si loš!

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 05/01/2008 : 14:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ferri definitivno nema nikakvog pomocnika, mislim da je to kod njega sve stvar nekog jakog i dobrog principa. Kad bi mu trebao pomocnik, dovoljno bi bilo da prilikom crtanja makar malo zaviri u svoje stare radove (a ima ih, hvala Bogu, preko 800 samo u naslovnicama i skoro 20.000 u stranama stripa) pa da sve izgleda bez ijedne greske.

a kako je ferri bez pomagača mogao nekad izgurati skoro 12 brojeva godišnje? plus 12 naslovnica. mene to totalno zanima jer sam je rekao da crtač treba oko 3 mjeseca (čini mi se da je toliko) za jedan broj. nešto je moralo biti. evo, 1967. ferri 11 brojeva i samo jedan bignotti...
Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 05/01/2008 : 14:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ferri definitivno nema nikakvog pomocnika, mislim da je to kod njega sve stvar nekog jakog i dobrog principa. Kad bi mu trebao pomocnik, dovoljno bi bilo da prilikom crtanja makar malo zaviri u svoje stare radove (a ima ih, hvala Bogu, preko 800 samo u naslovnicama i skoro 20.000 u stranama stripa) pa da sve izgleda bez ijedne greske.

a kako je ferri bez pomagača mogao nekad izgurati skoro 12 brojeva godišnje? plus 12 naslovnica. mene to totalno zanima jer sam je rekao da crtač treba oko 3 mjeseca (čini mi se da je toliko) za jedan broj. nešto je moralo biti. evo, 1967. ferri 11 brojeva i samo jedan bignotti...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/01/2008 : 15:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mlaki

quote:

To je vjerojatno iz razloga što je Ferri u tom periodu crtao bez previše detalja (na zahtjev Bonellija i ekipe). Usporedi njegove prve radove (striscia) gdje su linije precizne, a pozadina je itekako detaljna i redovita. Ferri smatra da kad bi se prviše gubio na tome da bi jedino patili čitaoci (crtež u službi priče). Tako on 70-tih godina počinje brže crtati i izostavljati detalje (krupni planovi, repetativni kadrovi) kako bi brže zgotovio radove. Međutim pojavom većeg broja novih crtača (90-tih) on ponovno dobija priliku da više pažnje posvveti detaljnosti, ali u to vrijeme njegov crtež već počinje biti "hrapav". (v. "Zmajevi gusari", "Sjene nad Darkwoodom", "Strava u tami") Naravno, ovo je moja teorija uz malenu pomoć logičke dedukcije i indukcije

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/01/2008 : 02:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

1. Ferri
2. Donatelli
3. Nuccio
4. Bignotti
5. Toricelli
7. Pepe
8. Sedioli
9. Andreucci
10. Segna
11. Marcello
12. Cassaro
13. Chiarolla
14. Laurenti

eh, a najboljeg nisi stavio

Koga sam zaboravio? Mozda Gambu (fakat jesam, ali on je daleko od najboljeg)... Ah, da, Della Monicu. I on je daleko od najboljeg, njegova Zagor takodje nije bas pravi Zagor u faci, a i mrsav je nesto u struku i dupetu, pa cak i butinama. Della Monica definitivno nije po mom ukusu, i na ovoj listi bih ga stavio izmedju Andreuccija i Segne, a Gambu odmah iza Della Monice (iako mi je Gamba drazi od mnogih koji su ispred njega na listi, ne znam zasto, ali je tako)
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/01/2008 : 03:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mlaki

quote:

Te epizode izlazile su nekoliko godina ranije u striscia formatu, dakle, verovatno su crtane par godina ranije, i ako su u Zanith seriji izlazile tokom 12 meseci, onda su u striscia seriji izlazile nesto ranije, u ovom slucaju, radi se o epizodama Zenith serije od brojeva 19 do 30 (izasli od januara do decembra 1967. godine) koje su u striscia formatu izasle u trecoj seriji i to u brojevima pocev od 17 pa sve do 69 i izlazili su od kraja septembra 1964. godine do 4. januara 1967. godine, dakle, tokom 25 meseci, sto znaci da je Ferri te price crtao oko 25 meseci to jest oko dva meseca i deset dana po epizodi Zenith serije sto je oko 4 kaisa dnevno.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 06/01/2008 : 15:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Dobar je DellaMonica al brate, dosadio je više...

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 06/01/2008 : 15:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Uostalom, pogleajte ovdje komentare na "Ramathovoj prošlosti", polovici se nije uopće svidio.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1857 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 01/02/2008 : 16:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote

Novi zagor! http://www.zagor.it/auto/edicola?collana=10&collocazione=3&numero=512

Edited by - Ferri on 01/02/2008 16:55:11
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1603 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 01/02/2008 : 17:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
svih mi bubnjeva darkvuda, ponovo neka natprirodna čuda-muda...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2947 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 01/02/2008 : 17:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da su se scenaristi baš bacili na fantastiku.

Ko zna, možda su priče u redu...

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 01/02/2008 : 17:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ah, da, Della Monicu. I on je daleko od najboljeg, njegova Zagor takodje nije bas pravi Zagor u faci, a i mrsav je nesto u struku i dupetu, pa cak i butinama.

Čekaj, ti to hoćeš reći da Ferrijev Zagor ima lijepšu guzicu?
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 01/02/2008 : 17:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

Novi zagor! http://www.zagor.it/auto/edicola?collana=10&collocazione=3&numero=512

Kamen ubica 2?

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/02/2008 : 18:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jack 50

quote:

Ah, da, Della Monicu. I on je daleko od najboljeg, njegova Zagor takodje nije bas pravi Zagor u faci, a i mrsav je nesto u struku i dupetu, pa cak i butinama.

Čekaj, ti to hoćeš reći da Ferrijev Zagor ima lijepšu guzicu?

Ne znam, jos nisam naguzio ni ovog ni onog
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 01/02/2008 : 18:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
BTW, svidja mi se i ova nova naslovnica, nije bilo bas mnogo slicnih, a ova mi je bolja nego u "Kamen ubica"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/02/2008 : 18:35:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nije losa naslovnica,prepoznatljiva je. Sedioli crta strip

Edited by - King Warrior on 01/02/2008 18:36:40
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7820 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 01/02/2008 : 19:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
odlična naslovnica i odličan crtež unutra (sedioli). meni ovo izgleda mnogo bolje i obećava više od "kamena ubice".

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 26/02/2008 : 20:56:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

1. Ferri
2. Donatelli
3. Nuccio
4. Bignotti
5. Toricelli
7. Pepe
8. Sedioli
9. Andreucci
10. Segna
11. Marcello
12. Cassaro
13. Chiarolla
14. Laurenti

Jebate, ne ide mi u glavu, šta vidite u Donatellu, pa to je katasrofa od crtača. Face crta uvjek iste, bezizrazne. Ako se Ferriju zanovjeta da ne zna nacrtati žene(s čim se slažem) i da uvik crta iste, samo promjeni boju kose, šta bi tek tribali reć za Donatella koji nacrta muškarca i stavi mu dugu kosu!!! Ma i Chirolline karikature su bolje.
Go to Top of Page
Page: of 776 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.98 seconds. Snitz Forums 2000