Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 01/07/2015 : 16:41:24
|
Ma nisam ja, nego te pitam o kome pricas. S obzirom da narod definitivno nije, a nije ni Burattini bas. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 01/07/2015 : 17:09:37
|
Proces odlučivanja je relativno jednostavan, urednik (Burattini) daje inicijativu koja je utemeljena na nečemu (starost Ferrija, negodovanje čitatelja o kojima ovise itd.), kod tako velikih odluka mora dobiti suglasnost glavnog urednika SBE Marchesellija, a potpora važnijih ljudi poput Bosellija sigurno nije na odmet. Poanta je u tome da cijelu priču mora potegnuti Burattini, bez njega nema ništa sve dok je na "vlasti". |
 |
|
Duke Zill
Senior Member

Croatia
1082 Posts
Member since 23/05/2015 |
Posted - 01/07/2015 : 17:49:49
|
MOGUĆI SPOILER IDUĆEG BROJA U ITALIJI
Vezano za sljedeći broj Zagora u Italiji "Hellingenova ostavština/nasljedstvo", čini se da će prema tekstu najave Hellingena uskrsnuti/vratiti u tijelo njegovi strojevi koji su ostali sakriveni u brdu Naatani, a u tome će prste imati i agenti iz baze Drugdje. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 01/07/2015 : 18:21:53
|
Ta scena u muzeju toliko je blesava da se na kraju samo upitaš tko je glavni krivac za nesporazum, Boselli, Cassarovi ili svi odreda uključujući onoga tko je tu epizodu valjda morao prekontrolirati. |
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 01/07/2015 : 18:48:04
|
quote: Originally posted by solar
Proces odlučivanja je relativno jednostavan, urednik (Burattini) daje inicijativu koja je utemeljena na nečemu (starost Ferrija, negodovanje čitatelja o kojima ovise itd.), kod tako velikih odluka mora dobiti suglasnost glavnog urednika SBE Marchesellija, a potpora važnijih ljudi poput Bosellija sigurno nije na odmet. Poanta je u tome da cijelu priču mora potegnuti Burattini, bez njega nema ništa sve dok je na "vlasti".
Misliš negodovanje čitatelja na Balkanu? Nisam primijetio da itko na talijanskim forumima negoduje. Dapače. Ferri će otići kad sam procijeni da je vrijeme ili kad više ne bude mogao držati kist u ruci.Čini se da je ovo drugo vjerojatnije. Do tada će njegovi radovi izlaziti makar ih morao popravljati Torricelli ili netko drugi. Buratinni sigurno neće tražiti da ga se makne. Uostalom, na što su ličile Galepove naslovnice u starosti pa nikom nije palo na pamet da ga potjera u penziju. A to je ipak Tex, najprodavaniji serijal kojeg ne kupuju samo fanovi i o čijoj prodaji ovisi stabilnost cijele izdavačke kuće. Misliti da bi Zagoru porasla prodaja kada bi naslovnice crtali Rubini ili netko drugi je naivno. Još je naivnije misliti da zbog (loših) Ferrijevih naslovnica Zagora prestaju kupovati ljudi koji to čine cijeli život.
I da, jedna od prvih tema na ovom forumu prije četrnaest godina bila je tko će crtati naslovnice nakon Ferrija 
|
Edited by - Pavel on 01/07/2015 18:57:46 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/07/2015 : 20:05:47
|
Torricelliju puno bolje paše boja nego Cassaru iako obje ove priče imaju svojih nedostataka. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 01/07/2015 : 20:11:36
|
quote: Originally posted by Willer
Ta scena u muzeju toliko je blesava da se na kraju samo upitaš tko je glavni krivac za nesporazum, Boselli, Cassarovi ili svi odreda uključujući onoga tko je tu epizodu valjda morao prekontrolirati.
Ima malo više takvih scena, priča je od samog početka postavljena na način koji otkriva glavnog negativca pa kasniji pokušaj maskiranja nije urodio plodom, barem ne kod mene. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 02/07/2015 : 00:38:35
|
Jucer citam broj 599 i u Burattinijevoj rubrici "Darkwoodski bubnjevi" na pola rubrike on objavljuje pismo koju sam za ovu priliku doslovno preveo. Mislim da mozete biti sretni da Ludens nema uvodnike jer ovakav kretenizam od pisma koje je objavljeno zaista nisam vidio. A Bure je odusevljen i ponosan. Ja bih upucao i njega i citatelja. Prosudite sami:
Dragi Zagore, dragi Cico: lijepo je sto ste poceli biti dio moje svakodnevice. Ako vam ovo pisem to je zato sto ste mi prirasli srcu, ganuli me. Imam 25 godina i mozda sam malo premlad da poznajem sve pustolovine koje ste prozivjeli u tolikim desetljecima, ali volim mastati i pokusavam zamisliti i one koje nisam procitao. Poceo sam vas pratiti proslo ljeto s brojem 589 „Gospodar otoka“ nakon sto sam saznao od mame da ste njoj kao djevojcici bili junaci bezbriznih citanja. I od tada, poceo sam brojiti dane koji me dijele od odlaska na moj kiosk da kupim novi broj. Uostalom, vase pustolovine su pomalo i kao dani svih nas: nikad se ne zna sto ti zivot donosi. Ali ja sam siguran da cu provesti bas svaki trenutak sa osmijehim na licu jer je zivot lijep i poseban.
Eliseo Palmisano, Manduria (Taranto)
|
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/07/2015 : 00:45:44
|
Godina mu 25, a u glavi 10-godišnjak, u najboljem slučaju. A Buretu taština blokirala razum.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12232 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/07/2015 : 00:56:50
|
Au jebote, mene bi ziv sram pojeo da objave ovako pismo a imam 25 godina, bilo bi me sramota i sa 12 a kamoli 25.
Mislim stvarno je lepo citati stripove i prebaciti se u neki drugi svet. ali ovakvi izlivi emocija bas i nisu za 25ogodisnjaka.
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17110 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 02/07/2015 : 07:15:52
|
quote: Originally posted by solar
Ekskluzivna variant naslovnica nove Nucciove priče koja samo u Hrvatskoj izlazi u gigant formatu!

I sad recite da bi netko drugi osim Nuccia trebao crtati naslovnice, ovo je toliko na tragu najboljih Ferrijevih radova iz 70-tih da je to za ne povjerovati!
Ma kakvi, Nuccio i nitko drugi, amen!  |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7883 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19493 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/07/2015 : 08:37:01
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Godina mu 25, a u glavi 10-godišnjak, u najboljem slučaju. A Buretu taština blokirala razum.
 svi se mi čudimo da nas okolina ne shvača kad i u 50-tim čitamo stripove, a vi omalovažavate iskrenog zaljubljenika u stripove... zar je grijeh u 25-toj izbacit iskrene osječaje i voljeti Zagora?...Bure i Ferri su kraljevi i u njihovim venama teče Zagorova krv...i bit če tako do njihovog sudnjeg dana...vi to ne shvačate izgleda... najlakše je pljuvat i omalovažavat nećiji trud i rad... napišite scenarij, imamo dobrih crtaća pa objavite neki Zagorov rad u nekoj našoj reviji...pa da prosudimo čitatelji... Zato se mi i zasitio taj forum vječitih gunđala i nezadovoljnika...nekad se zapitam, volite vi stripove uopšte?... volite li Zagora uopšte? To je to od mene, oprostite za mali upad na forum, neču više replicirat, pročitat ču vaše mišljenje, da vidim dal sam u pravu ili u manjini...i pozdravljam vas... malo više optimizma,manje kritizerstva...ko u nogometu, pravi navijač navija za svoj klub i kad igra loše ili ima loša razdoblja igre... A nove priće Zagora su bolje od njegovih iz zlatnog razdoblja... i sa Buretom i Ferrijem u ulogi... bez ljutnje, carevi.
 ps. meni je največe zadovoljstvo da mi klinac od 14 godina guta svaku novu Zagorovu priću...za mene je manje važno...što sam stariji manje sam probirljiv i zahtjevan. |
Edited by - teller on 02/07/2015 08:41:39 |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 02/07/2015 : 08:58:56
|
ballerino, pretjeruješ eto, teller me preduhitrio (premda je u krivu glede zlatnog razdoblja, bureta, ali to je sporedno)
po meni, nema ničeg LOŠEG u ovome pismu. da, nije to pismo sveučilišnog profesora, ali kako se radi o jednom bezazlenom, otvorenom, čak na neki način lijepom izrazu, promašeno je gunđati i ismijavati. uostalom, ovo je gotovo parafraza Forresta Gumpa, pa...
uglavnom, kad se sve podvuče, pismo govori ISPRAVAN stav prema svijetu. |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4364 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 02/07/2015 : 10:36:43
|
pismo tog italijana je nesto najdivnije sto sam procitao vezano za temu pisma citalaca...uopste nisi u pravu kad se podsmevas tome...kakve veze ima sto taj ima 25 godina? pa i ja sam neke stripove i junake van sbe citao prvi put i u 30 toj a ne 25 toj i ako sam odusevljen zasto to uzimati za greh? meni je ovo pismo ulepsalo danasnji dan...da je vise takvih ljudi ko taj italijan svet bi bio mnogo lepsi |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 02/07/2015 : 11:00:11
|
quote: Originally posted by teller što sam stariji manje sam probirljiv i zahtjevan.
Pa to je sasvim normalna pojava, kako čovjeku s godinama kopni snaga tako su mu potrebe manje.   Samo ti slobodno navrati i češće, ne gledaj na nas gunđala, možda se svi mi smirimo s vremenom.  |
 |
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 02/07/2015 : 11:02:04
|
U pismu nema nikakvog zla (pod kojim naravno ne smatram eventualno kritiziranje Zagora ili Burattinija u istoj rubrici), a u "ovakvim vremenima" to je za takvu priliku i jedino što je bitno. A ako nekoga, iz meni doduše nepoznatog razloga, zanima neki segment privatnog života autora pisma, u tekstu se ne nalazi nikakav trag koji bi uputio na bilo kakav zaključak takve vrste. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 02/07/2015 : 11:03:25
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
šteta samo što zagorovo lice nije sličnije ferijevom zagoru...to bi bilo onda to...
Ali je najsličniji Ferriju od svih ostalih, veću sličnost može imati samo Verni a on nije posebno omiljen ako je vjerovati drugima. |
 |
|
Topic  |
|